Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní telefon

Web města Teplice.

Magistrát lázeňského města spustil nové webové stránky

Teplice – Virtuální Teplice dostaly nový vzhled. Radnice nechala předělat své webové stránky a přizpůsobila je lépe nejen pro počítačové monitory, ale také pro tablety a mobilní telefony. Za vylepšení virtuální podoby Tepličtí zaplatili 250 tisíc korun. O „oživení“ teplického webu se postarala jihlavská společnost Webhouse, se kterou město spolupracuje od roku 2013 a která stojí i za předešlou podobou oficiálních webových stránek města.

Ilustrační foto

Žena poslala zájemci mobilní telefon, peníze za něj nedostala

Děčín - Nákup věcí prostřednictvím webových stránek obchodů či pomocí různých aplikací mívá svá úskalí. Začátkem února se o tom přesvědčila uživatelka oblíbeného internetového bazaru, která na něm k prodeji nabízela mobilní telefon.

Ilustrační foto.

Podvodnice získala dva značkové mobily. Díky podfuku

Brno – Výhody techniky využila ve svůj prospěch třiadvacetiletá podvodnice. Na internetu si vyhlédla prodejce mobilního telefonu, na schůzce projevila zájem o koupi přístroje a prodávajícímu nabídla okamžitý převod peněz na jeho účet. „Částku před jeho očima odeslala a nebránila se ani ofocení detailů platby,“ uvedl v pátek policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ilustrační foto.

Kolín chce peníze na chytré toalety. Město by mohlo pořídit dvě

Kolín - Město Kolín by se mohlo dočkat chytrých toalet. Fungují nezávisle na kanalizaci a mají solární napájení; stejně tak si umí „zavolat“ o tekutinu pro chemické čištění, pokud dojde, případně o toaletní papír. Otevřít toalety, a tím pádem i zaplatit, půjde přes mobilní telefon - pomocí SMS zprávy.

Ilustrační foto

Na ulici napadl muže a poté zmlátil i svou přítelkyni

Karlovy Vary - Dvaačtyřicetiletý muž z Karlovarska nejdříve řídil osobní automobil značky Seat, a to i přesto, že má až do roku 2020 vysloven zákaz řízení. O několik týdnů později na ulici oslovil muže, po kterém chtěl finanční hotovost.

Čínská společnost Huawei.

Obrana odstraní z telefonů Huawei aplikaci AirWatch

Ministerstvo obrany nařídilo odstranit ze služebních telefonů značky Huawei bezpečnostní aplikaci AirWatch, svým pracovníkům proto rozeslalo podrobný manuál. Informuje o tom dnes server iROZHLAS.cz. Je to první konkrétní opatření, které ministerstvo provedlo v reakci na varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Software americké firmy ministerstvo podle registru smluv používá pro zabezpečení přístupu do interního informačního systému armády.

Celníci odhalili padělky firmy Apple za pět milionů korun

Uplácení nevyšlo. Celníci zabavili tisíce padělků značky Apple za pět milionů

/VIDEO/ Celní správa odhalila tento týden více než 4500 padělaných výrobků opatřených logem americké společnosti Apple v hodnotě více než pět milionů korun. Pachatelé na sebe upozornili neúspěšným pokusem o uplacení celníka. Informovalo o tom Generálního ředitelství cel. Akce probíhala ve spolupráci se slovenskou Finanční správou, která zajistila padělky za dalších 2,5 milionu.

Ilustrační foto

Místo mobilu má jen prázdný balík

Trutnov - Případem podvodu při on-line nakupování přes internet se začali zabývat policisté z trutnovského obvodního oddělení. Obrátil se na ně poškozený muž, který si prostřednictvím jednoho internetového portálu objednal mobilní telefon. Při převzetí zásilky zaplatil téměř 21 tisíc korun a když přišel domů, zjistil, že mu přišel úplně prázdný balík.

Ilustrační foto.

Policie zaznamenala smršť podvodných telefonátů

Až do Polska vedou stopy zločinců, po kterých již několik týdnů pátrají moravskoslezští policisté. Jde o podvodníky zaměřující se na důchodce v našem regionu. Použili klasickou fintu, kdy se telefonicky vydávali za příbuzného, nejčastěji vnuka.

Ilustrační foto.

V lesích pozor, padají větve

Šumava – Dostatečná sněhová pokrývka, upravené stopy, zasněžené příroda. To všechno láká běžkaře, aby vyrazili do stop na Šumavě.

Ilustrační fotografie.

Expartnerku bil pěstmi do hlavy, hrozil i smrtí

Sokolov – Bývalou přítelkyni napadl v Sokolově pěstmi do hlavy devětatřicetiletý muž. Navíc ji vnikl do bytu, kde jí znovu bil a kopal. Expartnerce ještě stačil sebrat mobilní telefon a vyhrožoval i nového příteli.

Turista nedokázal najít cestu z Třístoličníku. Na pomoc musela horská služba.

Turista se ztratil na Třístoličníku

Šumava – Turista, který se v pondělí vydal bez lyží či sněžnic na túru z Trojmezí, pozdě večer sešel z cesty na vrcholu Třístoličníku a musel žádat o pomoc Horskou službu.

Zajištěné věci.

Policisté dopadli dealera i s pervitinem

Písecko - Písečtí kriminalisté pracovali na případu dealera pervitinu, který si měl opatřovat drogu a následně na Písecku prodávat, dávat či vyměňovat za protislužby i věci.

Senioři jsou ve vztahu k podvodníkům nejohroženější skupinou lidí. Ilustrační foto.

Získanou důvěru mladík u důchodce zneužil

V policejních poutech skončil minulý týden teprve dvacetiletý mladík, který během ledna opakovaně okradl osmdesátiletého seniora žijícího v jednom z novojičínských domů s pečovatelskou službou.  

Výstava i katalog nesou stejný název – Moondust a představují fotografie, které vznikly za jejího pobytu v Austrálii

Kristýna Erbenová pokřtila svůj katalog nočních fotografií Moondust

Kolín /FOTOGALERIE/ – Symbolicky v den, kdy končila její výstava v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře, pokřtila kolínská fotografka Kristýna Erbenová v místní Malé galerii na Hradbách katalog k této expozici. Výstava i katalog nesou stejný název - Moondust a představují fotografie, které vznikly za jejího pobytu v Austrálii a byly foceny v noci na citlivý materiál bez dodatečného osvětlení či zábleskových zařízení.

Bohatá nadílka těžkého mokrého sněhu vedla k tomu, že padající stromy, které neobvyklou zátěž neustály, poškodily vedení.

Když zůstane dům bez šťávy, může poradit mobil

Střední Čechy – O přerušení dodávek elektřiny se ví – a někdo už výpadek řeší. To v neděli odpoledne zjistil Deník pro konkrétní dům v Načeradci na Benešovsku pomocí několika ťuknutí na displej mobilního telefonu. Problém obvykle vyjadřovaný dvěma krátkými slovy „nejde proud“ ostatně v té době řešily desetitisíce rodin. Bohatá nadílka těžkého mokrého sněhu vedla k tomu, že padající stromy, které neobvyklou zátěž neustály, poškodily vedení.

Kapsář. Ilustrační foto.

Pozor na kapsáře! Řádili v Krumlově

Český Krumlov - V Českém Krumlově okradl kapsář ve čtvrtek 31. ledna jednadvacetiletou ženu. Stalo se tak kolem páté hodiny večerní na přesně nezjištěném místě v Urbinské ulici.

Ilustrační foto

Okradl spící ženu

Aš - Na návštěvu ke své bývalé družce se vydal devětatřicetiletý muž z Aše.

Ilustrační foto

Ukradl čtečku zboží. Policisté po něm pátrají

Berounsko - Jen těžko se to chápe, k čemu takovou věc potřeboval; zatím neznámý pachatel odcizil 29. ledna okolo 17 hodin v jednom z berounském obchodě v Konečné ulici odloženou čtečku zboží.

Rozdávání vysvědčení na 25. ZŠ v Plzni.

Co za pololetní vysvědčení?

Plzeňský kraj - Odměny za pololetní vysvědčení jsou různé. Děti dostávají především peníze, ale i sladkosti a drobné dárky.

Ilustrační fotografie.

Známky byly neplatné

Chrudimsko – Z kraje týdne policisté na Chrudimsku kontrolovali čtyři řidiče vozidel, u kterých byla neplatná známka technické kontroly.