Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní telefon

Ilustrační foto.

Peníze i mobily v ohrožení: kapsáři vyrážejí na lov. Pozor na davy, radí policie

Jižní Morava – Třiadvacet tisíc. O tolik peněz přišel v neděli v brněnské Nádražní ulici pětačtyřicetiletý muž, kterého okradl kapesní zloděj. Podobně dopadla žena, co přišla v jednom z tamních obchodních domů o mobilní telefon za čtyři a půl tisíce. Další pak zloděj ukradl peněženku s doklady a platební kartou. Podle policistů se v období před vánočními svátky riziko kapesních krádeží kvůli násobně většímu počtu lidí v obchodech zvyšuje.

Ilustrační foto.

Peníze i mobily v ohrožení: kapsáři vyrážejí na lov. Pozor na davy, radí policie

Třiadvacet tisíc. O tolik peněz přišel v neděli v brněnské Nádražní ulici pětačtyřicetiletý muž, kterého okradl kapesní zloděj. Podobně dopadla žena, co přišla v jednom z tamních obchodních domů o mobilní telefon za čtyři a půl tisíce. Další pak zloděj ukradl peněženku s doklady a platební kartou. Podle policistů se v období před vánočními svátky riziko kapesních krádeží kvůli násobně většímu počtu lidí v obchodech zvyšuje.

Obchodní centrum Galerie v Teplicích, ilustrační foto.

Tržby obchodníků rostly o víkendu dvojciferným tempem

Tržby obchodníků o třetím adventním víkendu rostly dvouciferným tempem v meziročním srovnání i ve srovnání s předchozím víkendem. Nyní již někteří obchodníci zaznamenali přesun nákupů z internetu do kamenných prodejen. Důvodem je mimo jiné obava ze včasného doručení vánočních dárků.

Vánoční atmosféra v obchodním centru Avion Shopping Park, 15.prosince 2018 v Ostravě.

Zloději číhali v obchodech

Zloději okrádající nepozorné nakupující v obchodních centrech dali o sobě znovu vědět. Dvě ženy, které se v těchto vydaly za nákupy do ostravských prodejen, přišly o peníze a věci za bezmála padesát tisíc korun.

Ilustrační snímek

Přišel o i-phone za deset tisíc korun

Dobruška - Policie přijala oznámení o krádeži mobilního telefonu v jedné z dobrušských organizací. Oznamovatel si ho tam odložil na pohovku a později svůj iPhone7 nenašel.

Ilustrační foto

Telefon za 7000 objednal, zaplatil, ale nedostal

Červený Kostelec - Při vánočních nákupech přes internet by lidé měli být opatrní. To už teď dobře ví i muž z Červeného Kostelce, který si před 14 dny objednal a podle zaslaných instrukcí zaplatil mobilní telefon Huawei za částku 6990 korun.

Ilustrační fotografie.

Objednal mobil za tisíce, ale prodejce ho podvedl

Mělnicko – Na Mělnicku se vyrojili další podvedení lidé, kteří si chtěli nakoupit vánoční dárky přes internet. Zaplatili předem, ale zboží už nedostali. E-shopy už mají zrušené webové stránky a prodejci s nimi nekomunikují.

Jan Schneider

Glosa Jana Schneidera: Bezmobilní škola

Ve školním řádu některých českých škol se objevil plošný zákaz mobilních telefonů a dalších komunikačních zařízení. Ředitele prý k tomu přimělo chování žáků o přestávkách, když spolu nemluvili, neběhali, nezlobili ani se neprali, ale celou dobu nahrbeni cosi upřeně sledovali a mačkali.

Kapesní krádež. Ilustrační foto.

Vánoční shon je rájem kapsářů

Příbramsko - Nezadržitelně se blíží vánoční svátky, tomu všemu však předchází shon a nakupování, ale ani v tomto svátečním období zloději „nespí“. Nastává jejich čas. V obchodech se vytváří fronty, nakupující u sebe mají větší obnosy peněz. Kapesní krádeže se v tomto období množí.

Parkoviště u blanenského nádraží.  Ilustrační foto.

První na jižní Moravě: mobilní aplikace spočítá volná parkovací místa u nádraží

Blansko – Zaparkovat u vlakového nádraží v Blansku je často problém. I když má kapacitu přes dvě stě míst, bývá plné. Využívají ho hlavně lidé, kteří po odstavení auta dále cestují vlakem. Některé řidiče odradí i pohled na zaplněnou plochu, další místo se ani nesnaží hledat a parkují jinde. Nyní jim pomůže unikátní sledovací systém, který jim sdělí, jak je parkovací plocha vytížená a kolik zbývá volných míst.

Ilustrační foto.

Žena ukradla mobily za desetitisíce

Jihlava - Mobily za šedesát tisíc korun ukradla jednatřicetiletá zlodějka z Jihlavy, kterou nyní vyšetřuje policie. Obvinili ji z trestného činu krádeže a skončila ve vazbě.

Ilustrační foto.

Podvodník se vydává za místostarostu Kočova

Kočov – Jméno místostarosty obce Kočov Davida Strejčka používá podvodník, který si objednal různé zboží za desítky tisíc a nezaplatil za ně. Obci i místostarostovi tím způsobuje především nepříjemnosti.

Nákup přes internet - Ilustrační foto

Policisté radí opatrnost při nákupech přes internet

Mělnicko - Trestním oznámením na neznámého pachatele zabývají policisté z mělnického obvodního oddělení. Poškozený si totiž objednal na internetových stránkách mobilní telefon téměř za 10 tisíc korun. Zaplatil - ale tím to celé skončilo.

Ilustrační fotografie.

Kriminalisté dopadli lupiče, který v Benešově přepadl mladou ženu

Benešovsko - Po zhruba měsíčním pátrání dopadli benešovští kriminalisté třicetiletého lupiče. Ten si ke svému činu vyhlédl spojnici mezi Tyršovou a Jiráskovou ulicí, která kdysi ani neměla jméno, ale nyní se jí říká, vzhledem k blízkosti historického objektu piaristické koleje - Piaristická.

Zachránce Samuela a Mika přijal na radnici starosta Frenštátu pod Radhoštěm Miroslav Halatin.

Čin kluků ocenilo i město

Když si šli dva páťáci Samuel Čech a Mike Steffan hrát na hřiště, netušili, že se z nich zanedlouho stanou dva malí hrdinové.

Cestující MHD. Ilustrační foto.

Ropid začne využívat data z mobilů pro plánování hromadné dopravy

Jízdní řády městské hromadné dopravy v Praze by měly do budoucna více zohledňovat, odkud kam lidé skutečně jezdí a ve kterou denní dobu. Pražský organizátor veřejné dopravy Ropid chystá za více než padesát milionů korun nový systém, jenž bude využívat informace o pohybech cestujících podle jejich mobilních telefonů.

Ilustrační foto.

Seniorka přišla o bezmála padesát tisíc korun

O čtyřicet devět tisíc korun přišla v pátek jednasedmdesátiletá žena z obce na Bystřicku. Seniorka se ráno vydala na nákup. Před odchodem uzamkla dveře do dvora a klíč schovala v kotelně na vnitřní parapet. Poté odešla kovovou bránou. Po chvíli jí však na mobilní telefon volala sestra, která bydlí ve vedlejším domě, že u ní přistihla cizí ženu.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Priority školáků

Dalo se tušit, že když budou školáci vyzváni říct, bez čeho si neumějí představit svůj život, zmíní mobilní telefon. Díky Českému statistickému úřadu jsme se ale také dověděli, že dnešní děti nekomunikují pouze s mobilem, nýbrž mají také několik blízkých kamarádů. To je do budoucna slibné, stejně jako zjištění, že si dnešní školáci neoškliví tělocvik.

Policisté zadrželi dvojici mužů, která páchala trestnou činnost prostřednictvím výpočetní techniky, mobilních telefonů a internetu na celém území České republiky. Došla si pro ni zásahová jednotka.

Policie! Ani se nehni! Pražská zásahovka dopadla internetové podvodníky

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Moment překvapení u jednoho z pachatelů internetové kriminální činnosti využili členové pražské zásahové jednotky. Policisté vtrhli před pár dny do jeho bytu v noci a muže zadrželi, když ležel se svou partnerkou v posteli. Báli se totiž, že pachatel je ozbrojený. Kriminalisté obvinili z podvodů za milion korun dvojici mužů, jeden z nich je stíhán vazebně.

Robot překladatel společnosti iFlytek

Čínská cenzura v akci. Aplikace odmítá přeložit politicky nevhodné výrazy

Překladač pro mobilní telefony od čínské společnosti iFlytek cenzuruje některé výrazy, které se neslučují s ideologií v Číně vládnoucí komunistické strany. Podle zpravodajského serveru South China Morning Post (SCMP) si tak uživatelé nepřeloží výrazy jako „nezávislost“ nebo jméno zakázané postavičky Medvídka Pú.

Ilustrační foto.

Muže brutálně napadli a okradli. Policisté zadrželi dva podezřelé

Brno – Třiatřicetiletý muž se stal obětí loupeže v polovině října v Brně na Staré Osadě. Kriminalisté nyní případ objasnili. „Dva podezřelé ve věku devatenáct a čtyřiadvacet let jsme zadrželi a obvinili z loupeže,“ uvedl v úterý policejní mluvčí Pavel Šváb.