Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní telefon

Ilustrační fotografie.

Čeští senioři jsou online. Na internetu jich už surfuje třetina

V Česku postupně přibývá lidí, kteří využívají internet. Surfování přitom už dávno není doménou mladých a vysokoškolsky vzdělaných lidí, když jeho obliba roste i u starší generace. Internet používá přibližně třetina seniorů nad 65 let. Vyplývá to ze zprávy o využívání informačních a komunikačních technologií, kterou zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Ilustrační foto

V Česku se prodávaly mobily, které skrytě volaly do ciziny

I do Česka naplno dorazil fenomén zavirovaných telefonů. A to nejenom těch dražších a takzvaně chytrých. Nebezpečné viry se objevily i u levnějších tlačítkových telefonů vyrobených v Číně. Upozorňuje na to Asociace provozovatelů mobilních sítí (APMS). Bezpečnostní systémy tuzemských operátorů totiž v posledních týdnech detekovaly problémy poté, co se do sítě začaly přihlašovat některé mobilní telefony značky myPhone CLASSIC.

Ilustrační foto.

Případ, který se nestal

Bohumín – Alkohol a hádka z blízkým člověkem. To stálo za dalším z oznámení policii o trestném činu, který se nestal.

Gruzínci v rámci odvolacího řízení zažili šok. Čekali potvrzení původního verdiktu, po kterém by mohli odcestovat domů. Soud je místo toho poslal za mříže.

Gruzínské lupiče prozradily slzy

Ostrava – Opilí lupiči z Gruzie, účinná obrana pomocí pepřového spreje, rychlé a kuriózní usvědčení násilníků ronících slzy. To vše figuruje v případu, který tento týden uzavřel Krajský soud v Ostravě. Obžalovanými byli dva Gruzínci (24, 33 let). Senát každému vyměřil dva a půl roku ve věznici s ostrahou. Současně je na pět let vyhostil z České republiky.

Ilustrační fotografie.

Zloděj ukradl mobilní telefon ženě z kapsy

Havlíčkův Brod - Havlíčkobrodští policisté prověřují případ krádeže mobilního telefonu, ke kterému došlo v pátek 16. března kolem šesté hodiny večer v jednom z obchodů na ulici Masarykova v Havlíčkově Brodě.

Kapesní krádež. Ilustrační foto.

Spavec na nádraží byl pro zloděje lehkou obětí

Usnutí na nádražní lavičce v Novém Jičíně se nevyplatilo před pár dny jednomu mladíkovi. Dvaadvacetiletý muž z Novojičínska si „ustlal“ na nádraží v neděli 18. března v brzkých ranních hodinách.

Ilustrační foto.

Policisté v Kladně objevili varnu pervitinu

Kladno-Švermov - Kladenští policisté úspěšně realizovali za pomoci dalších specialistů, včetně zásahové jednotky a psovoda specialisty se svým čtyřnohým parťákem, který je vycvičen na vyhledávání drog, dlouho připravovanou akci.

Asistenti prevence kriminality u vedení města.

Chytli dva zloděje, a poté pomohli zachránit lidský život

Sokolov – Březen, a hlavně jeho začátek, byl pro strážníky a asistenty z městské policie mimořádně pestrý. Pomohli, díky všímavým lidem, zachránit lidský život. Objasnili také krádež mobilního telefonu a přistihli přímo při činu zloděje, který se vloupal do auta.

Platební karta. Ilustrační foto.

Muži nakupovali na cizí kartu. Utratili skoro 3.000 korun

Česká Lípa - Na cizí účet si dopřávali dva muži z České Lípy ve věku 30 a 35 let, kteří zneužili nalezenou platební kartu. Jelikož byla bezkontaktní, mohli s ní i bez znalosti PIN platit drobné nákupy do pěti set korun, což také dělali. Hrozí jim až dvouleté vězení.

oční vady, ilustrační foto

Vyzrajeme na oční vady?

Dle posledních údajů trpí oční vadou více než 60 procent populace. V souvislosti s tím roste popularita nejen refrakční oční chirurgie. Oční medicína má v současnosti k dispozici moderní a bezbolestné metody léčby očních vad či očních onemocnění.

Ilustrační foto

Češi platí nejčastěji v hotovosti. Postupně ale zkoušíme i jiné platební metody

/ANKETA/ V oblasti osobních financí vítají Češi novinky pomalu, alespoň co se platebních způsobů týká. Nejjistější jsme, když můžeme platit v hotovosti, ať už se jedná o klasické prodejny, nebo nákupy přes internet. Platbě v hotovosti dává v obou případech přednost přes sedmdesát procent osob. Metody, které například umožňují platbu odložit, si své příznivce získávají pozvolna. Údaje přinesl průzkum agentury STEM/MARK pro společnost Home Credit.

Ilustrační foto.

Policisté našli muže s falešnou identitou, lákal z lidí peníze

Třebíč - Podvod spáchaný přes internet objasnili třebíčští policisté. Šlo o prodej mobilního telefonu, který prodávající nabízel na internetovém portálu. Na inzerát zareagoval mladý muž z Třebíčska, který se pomocí e-mailové komunikace dohodl s nabízejícím a zaplatil převodem na jeho účet částku přes šest tisíc korun.

Nový baby box ve Strakonicích.

Nový babybox potřebuje vaši pomoc

Strakonice - Ve čtvrtek 15. března instaluje výrobce babyboxu Zdeněk Juřica babybox nové generace ve strakonické nemocnici. Nahradí původní zařízení z roku 2009, které už pomohlo dvěma nechtěným děťátkům.

Ilustrační foto.

Dráhy omezí prodej jízdenek v Okříškách

Třebíčsko – Od června tohoto roku bude pokladna na vlakovém nádraží v Okříškách fungovat pouze ve špičce. „Mimo její otevírací hodiny odbaví cestující naši průvodčí ve vlaku. Cenu jízdného budou účtovat bez přirážky,“ uvedla mluvčí Českých drah (ČD) Radka Pistoriusová.

Ilustrační foto.

Jak odrhnout děti od počítačů? Pomocí dějepisu v mobilu!

Střední Čechy – Questing je zábava, kterou zná vlastně každý. Alespoň ten, kdo si z dětství pamatuje šipkovanou nebo „hledání pokladu“. Nyní v 21. století se do hlavní role dostává mobilní telefon – vlastně se ale nic nemění: pořád se jedná o klasickou hledačku. Nebo, chcete-li, pátrací hru; to zní vznešeněji.

Ilustrační foto.

Ztracený senior byl nalezen mrtvý

Dolní Žandov /VIDEO/ – Rozsáhlá pátrací akce po seniorovi z Dolního Žandova měla bohužel smutný konec. Muž byl nalezen mrtvý.

Ilustrační foto.

Místo mobilu jí přišly brambory

Jednadvacet tisíc korun zaplatila 31letá žena za pytlík brambor. Na bazarovém serveru si objednala luxusní mobilní telefon, ale podvodníci ji převezli.

Ilustrační foto

Češi si oblíbili věrnostní karty. Tři čtvrtiny mají v peněžence alespoň jednu

Nakupujete rádi? Tak pravděpodobně patříte mezi ty, kteří mají ve své peněžence alespoň jednu věrnostní kartu. Podle průzkumu Public Data Research jsou totiž mezi Čechy velmi oblíbené. Hned tři čtvrtiny z nich vlastní alespoň jednu. Dokonce 16 procent pak má více než deset. Většina Čechů mezi 18 až 60 lety je navíc nakloněna digitalizaci věrnostních karet.

Jaderné reaktory u Lutychu v Belgii

Belgie rozdává miliony jodových pilulek. Pro případ jaderného průšvihu

Belgická vláda začala zdarma rozdávat pilulky s jódem všem jedenácti milionům občanům země. Děje se tak jako prevence případného jaderného neštěstí. Země má totiž jaderná zařízení, která už nějaký pátek přesluhují. Podle belgických autorit ale bezprostřední atomové nebezpečí nehrozí.

Ilustrační foto.

Výtržník ohrožoval v Kladně muže pistolí, teď mu hrozí dva roky za mřížemi

Kladno - V pondělí večer se na kladenskou policejní hlídku obrátila na ulici s žádostí o pomoc dvojice lidí z vozidla Škoda Superb. Z automobilu vyběhl muž a žena a hlídkujícím policistům sdělili, že je ohrožuje řidič vozidla Citroen, který na ně před chvílí mířil pistolí. Vzhledem k tomu, že ohhrožený řidič současně informoval pomocí mobilního telefonu operačního důstojníka na tísňové lince 158, vydali se oslovení policisté pronásledovat automobil Citroen, který právě projížděl kolem.