Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní telefon

Ilustrační foto.

Zloději se hodilo i naslouchadlo

Hned dva případy krádeží řešili o víkendu přerovští policisté. Do restaurace na náměstí Svobody v Přerově vnikl ze soboty na neděli neznámý zloděj, který ukradl z barového pultu nalezený mobilní telefon v hodnotě 7 tisíc korun a finanční hotovost 9 600 korun.

Ilustrační foto.

Třebovské strážníky už přivoláte i mobilem

Moravská Třebová - Městská policie od srpna zprovoznila bezplatnou linku 156 i z mobilních telefonů. Až dosud v Moravské Třebové fungovala linka 156 pouze z pevné linky a z mobilního telefonu byl hovor přepojen do Svitav.

Ilustrační foto.

Vedoucím táborů dochází s mobily trpělivost

Mělnicko - Mnohé děti si už nedovedou bez chytrého telefonu představit ani jeden den. Pořadatelé letních táborů tak každoročně vymýšlejí programy plné her a sportovních aktivit, které je mají zabavit. Přesto se někteří jejich účastníci vzdávají svého mobilního telefonu jen neradi.

Radnice v Novém Jičíně. Ilustrační foto.

O radniční aplikaci je mezi občany zájem

Bezmála 1200 majitelů mobilních telefonů si do svých přístrojů už nainstalovalo mobilní aplikace Nový Jičín v mobilu, kterou letos v lednu spustila zdejší radnice.

Ilustrační foto

Mobilní telefony na tábory nepatří, shodují se vedoucí

Mladoboleslavsko - Stovky dětí tráví každoročně prázdniny na letních a příměstských táborech. Co jim ale s sebou zabalit? Mobilní telefony rozhodně ne! Alespoň to radí rodičům většina táborových vedoucích na Mladoboleslavsku.

Ilustrační foto.

Mobilní telefony na tábor nepatří, shodují se jejich pořadatelé

Rakovnicko – Mobilní telefony na táboře jsou častým důvodem dohadů rodičů s organizátory letních táborů. Pořadatelé chtějí, aby je děti nechaly doma, rodiče si přejí opak. Chtějí být s dětmi na táboře ve spojení. „S jejich přítomností máme každoročně spoustu negativních zkušeností. Proto jsme se rozhodli, že k nám na tábor budou děti jezdit bez mobilních telefonů. Důvodem tohoto našeho opatření je i to, že některé děti telefon mají, jiné ne. Některé tak mohou mluvit s maminkou, ale další ne. To je pak častým důvodem zbytečným nářků,“ vysvětlila Jiřina Peroutková, která jezdí jako vedoucí na dětský tábor u Otročiněvsi.

Ilustrační foto.

Mobilní telefony na tábor nepatří, shodují se jejich pořadatelé

Berounsko – Mobilní telefony na táboře jsou častým důvodem dohadů rodičů s organizátory letních táborů. Pořadatelé chtějí, aby je děti nechaly doma, rodiče si přejí opak. Chtějí být s dětmi na táboře ve spojení. „S jejich přítomností máme každoročně spoustu negativních zkušeností. Proto jsme se rozhodli, že k nám na tábor budou děti jezdit bez mobilních telefonů. Důvodem tohoto našeho opatření je i to, že některé děti telefon mají, jiné ne. Některé tak mohou mluvit s maminkou, ale další ne. To je pak častým důvodem zbytečným nářků,“ vysvětlila Jiřina Peroutková, která jezdí jako vedoucí na dětský tábor u Otročiněvsi.

Ilustrační snímek.

Děti zvládnou tábor i bez mobilu

Vysočina – Na dětských táborech jsou nejčastěji mobilní telefony dovolené jen v omezené míře. Podle odborníků není však na škodu dítě na týden od veškeré elektroniky zcela odtrhnout.

Přepadení, ilustrační foto.

Rokycanský mladík si přepadení vymyslel

Rokycany – S historkou o přepadení se začátkem týdne obrátil na policii nezletilý chlapec, který v Rokycanech přišel o svůj mobilní telefon za více než čtyři tisíce korun. Nakonec se ukázalo, že ho nápálil podvodník.

Ilustrační foto

Ve Vimperku řádil kapsář

Vimperk - Vimperští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který odcizil ve středu 18. července před čtrnáctou hodinou jedné ženě na autobusovém nádraží ve Vimperku mobilní telefon.

Ilustrační snímek

Spící muž přišel o mobil i o peněženku

Žďár nad Sázavou - Neznámý nenechavec odcizil osobní věci muži, který strávil noc v areálu vlakového nádraží ve Žďáře nad Sázavou. Spící po probuzení nenašel peněženku ani mobilní telefon.

Ilustrační foto.

Zloděj ženu okradl, když spala

Chrudimsko /LINKA 112/ - O svůj batoh s mobilním telefonem v hodnotě přesahující 10 tisíc korun přišla padesátiletá návštěvnice hudebního festivalu na Chrudimsku.

Ilustrační foto.

Zloděj sebral mobil z kabelky

Velké Meziříčí – Do jednoho z barů na velkomeziříčském Náměstí v sobotu 16. června o půl čtvrté ráno vyjížděli tamní policisté k ohlášené krádeži mobilního telefonu.

Ilustrační foto

Posílání e-receptů jako SMS? Proces to zdržuje a komplikuje, tvrdí lékárny

Posílání elektronických receptů jako SMS na mobilní telefon zdržuje vydávání léku v lékárně. Novinářům to dnes řekl viceprezident České lékárnické komory Aleš Krebs. V květnu lékaři pacientům poslali 208 tisíc SMS z celkem pěti milionů receptů. E-mailem přišlo pacientům jen necelých 44 tisíc e-receptů. Povinnost evidovat všechny vydané recepty elektronicky mají lékaři od letošního ledna. 

Ilustrační foto

Haló, haló? Z Brna a okolí zmizí další telefonní budky

Brno /ANKETA/ - S vybitým mobilním telefonem v kapse a obavami o to, že nestihne domluvenou schůzku, hledal před několika týdny v centru města záchranu Brňan Michal Pánek. I když jej už léta nepoužil, tentokrát ho zachránil telefonní automat. „Naštěstí jsem u sebe měl vizitku s číslem toho, s kým jsem se měl setkat. Stačilo mi pár mincí a zažehnal jsem velký problém,“ popsal zkušenost Pánek. Vyřešit podobnou situaci bude v budoucnu patrně obtížnější. Z ulic totiž zmizí až pětina telefonních budek.

Ilustrační snímek

Otisk prstu jako zámek displeje na mobilu používáme častěji než klasický PIN

Nejčastějším způsobem zabezpečení mobilního telefonu v České republice již není klasický PIN, ale otisk prstu. Ačkoli se míra zabezpečení v posledních letech zlepšuje, pětina uživatelů stále nepoužívá žádnou ochranu přístupu do chytrého telefonu. Alespoň to vyplývá z průzkumu společností ESET a Seznam.cz.

Řidič autobusu za jízdy telefonuje.

Telefonování za jízdy: Řidiči způsobí ročně až deset tisíc nehod

Řidiči na českých silnicích způsobí ročně až deset tisíc nehod, jejichž příčinou je používání mobilního telefonu při řízení. Škody z těchto nehod se loni vyšplhaly na 550 milionů korun a zemřelo při nich 65 lidí. Na dnešní tiskové konferenci ke kampani upozorňující na důsledky nepozornosti za volantem to řekl výkonný ředitel České asociace pojišťoven (ČAP) Jan Matoušek.

Mladý Kubánec u soudu odmítl obžalobu ze znásilnění. Dívku prý k sexu nenutil. Jak přišla k podlitinám a zraněním a proč utekl s jejím mobilním telefonem, však vysvětlit nedokázal.

Mladý Kubánec obžalobu ze znásilnění dívky odmítl

Hradec Králové - Mladý Kubánec v pondělí u soudu odmítl obžalobu ze znásilnění. Dívku prý k sexu nenutil. Jak přišla k podlitinám a zraněním a proč utekl s jejím mobilním telefonem, však vysvětlit nedokázal.

Kaj Linna si neprávem odseděl 13 let

Švéd si odpykal 13 let za vraždu, kterou nespáchal. Vysoudil 45 milionů korun

Švéd Kaj Linna si odseděl 13 let vězení za vraždu, kterou nespáchal. Po téměř roce dalších tahanic mu švédská justice vyplatí kompenzaci 18 milionů švédských korun (téměř 45 milionů českých korun), což je nejvíce v historii země. K otevření případu přispěli novináři, kteří po letech oslovili hlavního svědka. Ukázalo se, že si svůj příběh vymyslel.

Ilustrační foto

Zloděj byl lapen přímo při činu

Chrudim – Zajímavý „úlovek“ se před několika dny podařil policistům v Chrudimi. Přímo při činu totiž dopadli zloděje, který se vloupal do jednoho z míst pro sběrný odpad.

Ilustrační foto

Hledá se mladík z Jestřebí. Rodiče ho viděli naposledy v neděli

Náchodsko – Policisté z obvodního oddělení v Novém Městě nad Metují pátrají po čtyřiadvacetiletém mladíkovi, který odešel v neděli z domova a dosud se nevrátil. Své rodině o sobě od té doby nedal vědět, ani se neozval nikomu jinému, kde by se mohl nacházet. Policisté proto žádají o pomoc veřejnost.