Kreativ

ŠTÍTEK: módní přehlídka

Výstava semestrálních prací studentů katedry designu Technické univerzity v Liberci

Studenti předvedli textil i šperky

Jablonec n. N. - Univerzitní Galerie N v Jablonci nad Nisou předvedla již tradiční výstavu semestrálních prací studentů katedry designu Technické univerzity v Liberci. Vernisáž výstavy proběhla v úterý 17. ledna. Návštěvníkům vedle mnoha výrobků a náhledů do tvorby nabídla i módní přehlídku textílií, oděvů ale i šperků.

Snoubenci zaplnili v sobotu pavilon T na českobudějovickém výstavišti. Konal se tu tradiční Svatební veletrh.

OBRAZEM: Výstaviště zaplnili snoubenci, konal se Svatební veletrh

České Budějovice - V kurzu jsou svatby na statku. Právě jim patřil sobotní Svatební veletrh, který se uskutečnil v pavilonu T na českobudějovickém výstavišti. Inspiraci tu ale našli i snoubenci, kteří mají o svém plánovaném velkém dni docela jiné představy. Veletrh nabídl módní přehlídky svatebních šatů, pánských obleků i šatů pro družičky, ukázky různých dekorací, svatebních účesů, květinové výzdoby, ale také prstenů a dortů.

Veletrh Svatební dny.

OBRAZEM: Budoucí nevěsty se sešly na veletrhu

Praha /FOTOGALERIE/ - Hotel Clarion se na dva dny zahalil do bílé barvy. Od pátku do dnešních 18 hodin se tam totiž odehrává 7. ročník veletrhu Svatební dny. Na ploše větší než tři tisíce metrů čtverečních se prezentuje 140 vystavovatelů. Návštěvníky čeká módní přehlídka svatebních a společenských šatů nebo pánské módy. Kromě toho je letošní rok obohacen například o vystoupení kapely ABBACZ. Čestným hostem veletrhu se stala vosková verze známého herce George Clooneyho, kterého zapůjčilo Musée Grévin Praha.

Ilustrační foto.

Výstaviště ovládnou nevěsty

České Budějovice – Módní přehlídky svatebních šatů, pánských obleků i šatů pro družičky, ukázky různých dekorací, svatebních účesů, prstenů a dortů či rozhovory se známými osobnostmi.

Made in Jablonec 2017 - Glamorous Day

Okouzlující a tajemná. Kdo? Žena

Jablonec n. N. - Hold ženskosti a kráse, obdiv návrhářům, ale především pocta všem, kdo na Jablonecku vyrábějí bižuterii. Lidé v premiéře viděli největší přehlídku v zemi.

OD Kotva. Ilustrační foto.

Pražský týden módy bude v březnu zase v Kotvě

Praha - Jarní pražský fashion week se vrátí do obchodního domu Kotva. Namísto garáží, kde se módní přehlídky konaly loni na podzim, se letos celý program Mercedes Benz Prague Fashion Week odehraje ve třetím patře známé budovy. Jeho účastníky pořadatelé ještě tají. Týden módy se uskuteční od 17. do 24. března a pořadatelé s Kotvou počítají i pro podzimní edici.

Druhý ročník Boleslavsko hledá talent vyhrálo pěvecké trio El Clavitos.

Talentované děti mohou v Mladé Boleslavi vyhrát padesát tisíc korun

Mladá Boleslav - Na vlně popularity televizním talentových soutěží se před pěti lety svezla i Mladá Boleslav. Tehdy se totiž uskutečnil první ročník soutěže Boleslavsko hledá talent. Na rozdíl od slavnějších kolegů byla ale tahle soutěž určená výhradně dětem od osmi do osmnácti let, které jsou z Mladé Boleslavi, nebo tady navštěvují některou ze škol.

Ani mrazivé počasí neodradilo budoucí nevěsty od plánování velkého dne. V sobotu se nastávající nevěsty sešly v brněnské vile Löw-Beer.

Budoucí nevěsty naplánovaly svatbu v Löw-Beerově vile

Brno /REPORTÁŽ/ – Už máte vybrané šaty, ve kterých se budete vdávat? Ptá se kadeřnice budoucí nevěsty, která usedá na vyvýšenou židli. Podobné otázky týkající se chystaného svatebního dne se Löw-Beerovou vilou ozývaly v sobotu každou chvíli. Konal se tam totiž svatební veletrh a budoucí nevěsty si mohly naplánovat svůj slavnostní den. Nebo alespoň načerpat dostatek inspirace.

Ivan Baborák

Výstava ukazuje díla stvořená z kartonu

Ahoj. Je leden, měsíc, jehož jméno je logem současného počasí, které nás nutí točit knoflíky od kotlů různých topidel na doraz vpravo na max. Neboť my, bláhoví, kteří běháme jak o závod nedostatečně okabátění do zimy pro polena krbová, máme za to, že nás zachrání víra, že nám se přece chřipka musí vyhnout.

Netradiční módní přehlídka.

Bavíme se navzájem: netradiční módní přehlídka zaujala

Karviná – Bavíme se navzájem. Takový podtitul mělo poslední letošní setkání lidí v regionální knihovně, kteří se zabývají komunitním plánováním. Jde o občany z nejrůznějších sociálních služeb na území města, kteří společně pracují na budoucnosti této oblasti.

Vánoční trhy v kladenském kině Sokol.

Kladenské kino Sokol pomalu, ale jistě ožívá

Kladno – V kladenském kině Sokol se uplynulou sobotu poprvé konaly Vánoční trhy. Návštěvníci si tak mohli ve zhruba třiceti prodejních stáncích nakoupit nejrůznější rukodělné výrobky nejen s vánoční tématikou od umělců zejména z Kladna a okolí.

Slavnostní večer s oceněním dobrovolníků organizace ODRA na Karvinsku.

ADRA ocenila své dobrovolníky

V Kulturním domě Petra Bezruče v Havířově se konal slavnostní večer dobrovolnické a humanitární organizace ADRA, která má na Karvinsku několik zavedených projektů.

Módní přehlídka. Ilustrační foto.

Pohled potěší látky z Dubaje. Na vánoční přehlídce v Mikulově

Mikulov – Milovníci módy si mohou předvánoční čas v Mikulově zpestřit módní přehlídkou. V úterý na ni zve Club No. 292 v ulici Piaristů společně s autorkami módou nabité show Pavlou Francovou a Zdenkou Huserkovou. Vánoční setkání začne v šest hodin v podvečer.

Dobročinný obchod Naděje společně s kavárnou Café 21 uspořádali v Uherském Hradišti dobročinný bazar, na němž si mohli zájemci zakoupit sortiment za zlevněné ceny a tím pomoct postiženým lidem.

Dobročinný bazar Naděje vynesl přes dvacet tisíc korun

Uherské Hradiště – Dobročinný obchod Naděje ve spolupráci s komunitní kavárnou Café 21 uspořádal v Uherském Hradišti první ročník Dobročinného bazaru ve čtvrtek 8. prosince. Konečná částka 20224,–Kč tak putovala na podporu pracovní terapie lidí s mentálním postižením, kterou jim nabízí terapeutické pracovní dílny na Průmyslové ulici v Hradišti.

Muzeum města Ústí nad Labem.

V muzeu pobaví Design Box

Ústí nad Labem - Šanci koupit či vyrobit pěkné dárky i oblečení sobě, dětem a dalším blízkým nabídne zajímavý „Design Box market autorské módy, šperků a originálního designu" ve středu od 11.00 do 19.00 v ústeckém muzeu.

VENDULA SVOBODOVÁ PŘIVEZLA DO LIBERCE KAPKU NADĚJE

Vendula Svobodová přivezla do Liberce Kapku naděje

Liberec - Módní přehlídkou včera odpoledne vyvrcholila společná akce OC Forum a nadace Kapka Naděje, která pomáhá nemocným dětem. V tomto případě na zakoupení inhalátorů na dětské oddělení Nemocnice Jablonec.

Ilustrační foto.

Školy spojily síly a vystavujív galerii na Masarykově náměstí

Jihlava – Práce na téma Oděv a prostorový detail studentů letošního 4. ročníku uměleckého oboru Design oděvu a módních doplňků Střední umělecko-průmyslové školy (SUPŠ) Jihlava-Helenín jsou k vidění v Galerii u Zlatého Lva na Masarykově náměstí v Jihlavě.

Doslova ve švech praskal v pátek 2. prosince sál kulturního domu v Bílovci, který se navečer proměnil v rámci Velké Vánoční Sára show v módní molo.

Charitativní módní přehlídka vyprodala sál

Doslova ve švech praskal v pátek 2. prosince sál kulturního domu v Bílovci, který se navečer proměnil v rámci Velké Vánoční Sára show v módní molo. Akce v režii dobročinného spolku Sára dětem a bíloveckého kadeřnického studia opět ukázala, že lidem není lhostejný osud nemocných dětí.

Módní přehlídka novopacké SŠGS.

Švadlenky získaly od kraje finanční motivaci

Nová Paka – Mít na sobě něco šik a originálního, tak to většinou představuje nechat si ušít oblečení od švadleny. Ale ty bychom v dnešní době hledali jako jehlu v kupce sena.

Indiánský styl. Na soutěži Mladý módní tvůrce byla k vidění řada zajímavých modelů.

Šaty z těstovin? I to bylo k vidění na módní přehlídce

Jihlava – V jihlavském domě kultury se včera uskutečnil 18. ročník soutěže s názvem Mladý módní tvůrce České republiky. Před zaplněným hledištěm soutěžilo třicet dva středních škol z celé České republiky a jedna škola přijela ze sousedního Polska.

Charity day přilákal stovky lidí

Charity day přilákal stovky lidí

Litomyšl – Na jeden den se tradičně prostory gymnázia proměnily na centrum dobrého jídla, vánočních výrobků a dobré zábavy v charitativním duchu.

Na prodej. Jihlavské divadlo DIOD zaplnili v pátek a v sobotu výrobci originálních šperků, doplňků, oblečení, tašek i porcelánu. Trhy spolu s divadlem pořádali studující Art-Managementu ze Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava-Helenín.

Helenínské studenty děsilo slovo zodpovědnost

Jihlava – Šestice studentů oboru Arts Managementu na Střední uměleckoprůmyslové škole (SUPŠ) Jihlava-Helenín mělo uplynulé týdny napilno. Rozhodli se totiž, že se spolu s jihlavským divadlem DIOD pustí do organizace trhů s názvem Jihlava Fashion Days 2016.

Módní návrhářka Ivana Follová s kyticí

Herečky oděné do gala i jazzu

Praha /FOTOGALERIE/- Žena krásná v každém věku. I tak by se dala vyložit originálně pojatá módní přehlídka, na níž zkraje týdne vystoupily české herečky a zpěvačky v modelech Ivany Follové.

Sobotní večer v Kostelci patřil charitativnímu plesu. Ten se stejně jako minulý rok povedl.

Charitativní ples se vydařil

Kostelec - Hlavním centrem zábavy v Kostelci se v sobotu stal místní Kulturní dům. Konal se zde totiž druhý ročník charitativního plesu.

Dospělí obdivovali v PASKu práci šperkařek, děti navlékaly korálky.

PODÍVEJTE SE: Pavilon skla patřil šperkům

Klatovy – Velký zájem byl ve čtvrtek o ukázky tvorby skleněných šperků, které v Pavilonu skla Klatovy (PASK) předvedly v rámci výstavy Dámy skleněného šperku čtyři z autorek vystavovaných šperků.

Manželům Loskotovým se v minulém roce podařilo získat peníze na zakoupení tří monitorů životních funkcí pro ostravské oddělení dětské hematoonkologie.

Martina Loskotová: Letošní ročník bude plný emocí

Již za několik dní vypukne v bíloveckém kulturním domě velkolepá módní přehlídka, doplněná, jak už je tomu v Bílovci zvykem, bohatým zábavným programem. Za akcí Velká Vánoční Sára show, která má druhým rokem také charitativní podtext a těší se stále velké oblibě návštěvníků, stojí manželská dvojice Martina a Petr Loskotovi z Bílovce, zakladatelé dobročinného spolku Sára dětem.

Umělé kluziště na Husově náměstí v Berouně

V Berouně už postavili umělé kluziště

Beroun – Na berounském Husově náměstí začaliv pondělí technici montovat umělé kluziště, které bude opět hlavním lákadlem berounského adventu.Otevření kluziště ale město Beroun plánuje až od 27. listopadu, tedy od první adventní neděle.

Blanka Matragi.

Blanka Matragi v Praze uvede přehlídku ke 35 letům své tvorby

Praha - V Obecním domě se v pátek večer uskuteční velká módní přehlídka návrhářky Blanky Matragi. Designérka a výtvarnice známá zejména svými modely stylu haute couture ji připravila k 35. výročí svého působení ve světě módy. Večer nese název Elements, návrhářka uvádí, že se ve svých nových kolekcích chce obracet k základním přírodním živlům, bez nichž se člověk a Země neobejdou - k půdě, vodě, vzduchu a ohni.

Martina Kvapilová

Martina Kvapilová: Paličkovanou osoblažskou krajku zatím řetězce nenabízejí

/ROZHOVOR/ „Přišly všechny naše učitelky," hlásily nadšeně studentky krnovské průmyslovky, které pro hosty vernisáže výstavy Barvy podzimu ve Flemmichově vile připravily módní přehlídku. Přehlídka se líbila, vystavené výrobky také, někteří z hostů hned projevili zájem o koupi, a tak mohly být přítomné učitelky na své studentky, které třetím nebo čtvrtým rokem studují obor Uměleckořemeslné zpracování textilu, právem hrdé.

Na ukončení sezony přijel do Chudenic Karel IV.

OBRAZEM: V Chudenicích přepsali dějiny

Chudenice – Na zámku v Chudenicích přepisovali v pátek dějiny. Poprvé tam zavítal se svojí družinou Karel IV. Událo se tak v rámci akce Chudenice ve stínu otce vlasti.

V moderních prostorech zlínského pětihvězdičkového Hotelu Baltaci Atrium se konala ve čtvrtek 27. října 2016 premiéra unikátní módní přehlídky PIPER-HEIDSIECK Fashion Show.

Luxus a ženská krása. Módní přehlídku hostil Baltaci Atrium

Zlín – Krásu a styl v podání známých modelek prezentujících špičkovou módu zažil ve čtvrtek večer Zlín. Premiéra unikátní přehlídky PIPER-HEIDSIECK se konala v moderních prostorách pětihvězdičkového Hotelu Baltaci Atrium. Milovníci módy se tak ocitli na zhruba dvě hodiny ve vybrané společnosti luxusních značek a VIP osobností. Kolekce na dvacetimetrovém mole prezentovaly například Gabriela Franková (Miss ČR), Karolína Mališová (Česká Miss Earth 2015), Adéla Rezková (Top 10 Miss ČR 2016), Tereza Polášková (Miss Czech Masters) a další modelky.