Kreativ

ŠTÍTEK: módní přehlídka

Ilustrační foto

Prodej knih pomůže Domovu sv. Anežky

Beroun - Městská knihovna Beroun uskutečnila další ročník už tradičního charitativního bazaru knih. Ten se konal v pátek a v sobotu a výtěžek z něho bude věnován Domovu sv. Anežky České pro seniory s projevy demence při Farní charitě Beroun.

Veronika Záhorská

Veronika Záhorská, ředitelka hotelů a pořadatelka charitativních akcí

Veronika Záhorská žije s rodinou v Luhačovicích. Má dvě dcery ve věku 7 a 19 let. Hned po škole nastoupila do rodinné firmy, kterou založil její otec. V současnosti je ředitelkou Sirnatých lázní Ostrožská Nová Ves a lázeňských hotelů Miramare v Luhačovicích, které jsou součástí českého rodinného řetězce lázeňských hotelů a resortů ROYAL SPA působících na území České republiky již dvacet let.

Marta Musilová

Marta Musilová, podnikatelka

Marta Musilová umí vytvořit úsměv na tváři nejedné ženy. Je módní návrhářkou, ale také tváří módního businessu v Olomouci. Absolventka oboru Oděvní technologie na SPŠO Prostějov a ekonomie na VUT v Brně, se šití věnuje již řadu let. Dnes je hlavním hnacím motorem své vlastní značky Marta Musilová, která nabízí tvorbu společenských, denních, ale i svatebních šatů.

Libuše Buchtová

Libuše Buchtová, designérka, lektorka tvorby pro děti

Libuše Buchtová tvoří ve svém Ateliéru Libuše oděvy v duchu oděvní renesance. Jsou nejen originální, ale také pohodlné a slušivé. Jedná se o ojedinělý nápad, který dává starým věcem nový život a dělá radost zákaznicím.

Tradiční sokolské Šibřinky se konaly v Kácově.

Tradiční sokolské Šibřinky se konaly v Kácově

Kácov /FOTOGALERIE/ - Tuto sobotu se v kácovské sokolovně konaly tradiční sokolské Šibřinky. A tradice je to opravdu vousatá. Vždyť první Šibřinky se zde konaly již pouhé dva roky po založení místního Sokola, 1.února 1914. Z dochovaných informací se tehdy plesu zúčastnil také říšský poslanec za Klub českých agrárníků Josef Švejk, jenž téhož dne konal zde veřejnou schůzi. Vybráno bylo celkem 328,52 korun a vydání činila 186,30 korun.

Hana Valíčková

Hana Valíčková, vedoucí prodejny

Hana Valíčková je matka, přítelkyně i silná osobnost, která naprosto nezištně pomáhá jedné rodině v neštěstí. Je vedoucí prodejny, kterou kdysi navštívila zákaznice Ivana Vrzalová, maminka čtyřiadvacetiletého syna Filipa. Filip byl v té době již tři roky upoután na lůžko po autonehodě. Nyní je stále ve vigilním kómatu. Shodou okolností v tu stejnou dobu potkala a poznala i příběh více rodin s dětmi ve vigilním kómatu. Začala se tak o problematiku více zajímat.

Salon Meluzína se předvedl na módní přehlídce

OBRAZEM: Salon Meluzína se předvedl na módní přehlídce

Salon Meluzína uspořádal módní přehlídku "Meluzína TV", která se uskutečnila v sobotu večer v aule Voršilského kláštera v Kutné Hoře, Jako vždy zde bylo pořádně živo, malí i velcí, dámy i pánové, zde předváděli nejen klobouky, ale i další módní kousky. Mezi početným obecenstvem sklidila přehlídka zasloužený potlesk.

V Nové Pace opět kouzlili z perníku

V Nové Pace opět kouzlili z perníku

Královéhradecko, Nová Paka - V Městském kulturním středisku v Nové Pace na Jičínsku se po roce opět sešli začínající cukráři, aby při celostátní soutěži Kouzlení z perníku předvedli své šikovné ručičky.

8. ročník Missis senior ve středisku Helios Domova seniorů v Havířově.

OBRAZEM: Missis senior je z Českého Těšína

/FOTOGALERIE/ Ve středisku Helios Domova seniorů v Havířově se tento týden konal 8. ročník Missis senior. Letos byl tématicky zaměřen na televizní seriál z roku 1978 Nemocnice na kraji města.

Kroměřížská střední škola pedagogická uspořádala 21.března už druhý ročník benefiční akce Kroměříž bez hranic. Tento rok byly tématem mezigenerační vztahy.

Benefiční akce bourala mezigenerační hranice

Už druhý ročník benefiční akce Kroměříž bez hranic uspořádala v úterý 21. března tamní pedagogická a sociální škola. Letos byl jejich projekt zaměřen na seniory: právě oni také zčásti sami zajišťovali program, další se pak na něj přišli podívat.

STELA DEMOVÁ (sedící) se stala vítězkou soutěže Dívka roku 2017.

Nový Jičín zná Dívku roku 2017

Plný sál novojičínského Střediska volného času Fokus patřil v minulém týdnu finále soutěže Dívka roku 2017. Nejkrásnější dívkou města Nový Jičín pro letošní rok se stala čtrnáctiletá Stela Demová ze Starojické Lhoty.

Ilustrační foto.

V Praze začíná týden módy, ukáže kolekce pro podzim a zimu

Praha - V Praze v sobotu začíná jarní edice týdne módy Mercedes Benz Prague Fashion Week. Své kolekce pro nadcházející podzim a zimu předvede několik předních českých návrhářů, třeba Kateřina Geislerová, Petra Ptáčková, Zuzana Kubíčková nebo Jakub Polanka. Podle pořadatelů má tento týden módy nejvíce mezinárodních hostů v historii, přijedou módní odborníci, fotografové, nákupčí i designéři. Fashion weeku se poprvé zúčastní česká modelka Karolína Kurková, potřetí se na jeho přehlídkové molo vrací úspěšný slovenský model Filip Hrivňák.

Vernisáž výstavy děl, které vznikly v plenéru.

V Popráči představí svou tvorbu vůbec poprvé

Ústí n. O. – Střední škola uměleckoprůmyslová Ústí nad Orlicí je ve svém domovském městě vidět. Práce studentů pěti uměleckých oborů už mohla nejen ústecká veřejnost zhlédnout v Galerii pod radnicí, Hernychově vile, kavárně Malé scény či foyer Roškotova divadla.

 Téměř sto účinkujících potěšilo zaplněný sál Společenského domu Casino v Mariánských Lázních. Tam se uskutečnil už sedmnáctý ročník koncertu Velkého akordeonového orchestru a pěveckého souboru Skřivánci z Jihu.

Harmonikáři chystají ples

Mariánské Lázně Už devatenáctý Jarní ples připravuje Akordeonový orchestr Alexandra Smutného Mariánské Lázně.

Krása pomáhá dětem 2017.

FOTO: Modelky opět pomáhaly nemocným dětem

Ústí nad Laebm - Obrazem se vracíme k charitativní módní přehlídce Krása pomáhá dětem, kterou ve sportovní hale Sluneta na Klíši pořádala modelka a Miss Sympatie 2012 Lenka Taussigová Kocmanová.

Vyhlášení ankety Sympaťák Vysočiny 2016.

V Meziříčí hledají Sympaťáka Vysočiny

Velké Meziříčí - Druhý ročník soutěže pro muže Sympaťák Vysočiny 2017 se opět uskuteční ve Velkém Meziříčí. Přihlášky pořadatelé přijímají do konce března. Jedinou podmínkou pro zájemce je věk minimálně 17 let, klání je otevřené pro muže z celého Česka.

Brněnské výstaviště hostí od pátku třiadvacátý mezinárodní veletrh oční optiky, optometrie a oftalmologie.

OBRAZEM: Brýle na veletrhu? Některé umí dokonce i plavat

Brno - Rozlehlá hala je prosvícená sluncem. V jeho paprscích se odráží a třpytí tisíce sklíček na brýlích zdobených zlatem i kůží. Mezi stánky se zvolna promenádují optici, kteří často se sklenicí šampaňského vybírají nejnovější modely brýlí do svého sortimentu. Brněnské výstaviště hostí od pátku třiadvacátý mezinárodní veletrh oční optiky, optometrie a oftalmologie.

Lenka Kocmanová Taussigová.

Modelky vždy rády pomáhají dětem svou krásou a srdcem

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Přední české modelky podvanácté navštíví dětské oddělení Masarykovy nemocnice díky charitativní módní přehlídce Krása pomáhá dětem. Radost a dárky přinesou modelky malým pacientům 9. března ve 13.00 hodin.

Fotomodel/ka roku 2017

GALERIE: Fotomodelkami roku jsou Kristýnka a Ladislava

Klatovy – V sobotu se v klatovském kině konala soutěž Fotomodel/ka roku 2017. Finálového odpoledne se zúčastnilo celkem třináct soutěžících. Osm v kategorii 7 až 13 let a pět v kategorii 14 až 26 let.

Vedoucí šermířské a divadelní společnosti Pavel Jurčeka s kolegyní.

Jurčeka: První kostýmy jsme si nechali šít podle televizních pohádek

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Potkáte je na na různých slavnostech, historických programech nebo na hradech. Řeč je o šermířské a divadelní společnosti Memento mori z Uherského Ostrohu. Ta vznikla před 25 lety. Dnes ji lidé znají i z různých historických scének, například Třicetiletá válka, předvádí fakírskou či gladiátorskou show a nebo třeba historickou módní přehlídku. V čele skupiny stojí jeden z jejích zakladatelů Pavel Jurčeka.

Soutěž Fotomodel/ka 2017.

V kině se rozhodne o vítězích

Klatovy – V sobotu 4. března se od 13 hodin v kině Šumava Klatovy uskuteční finále soutěže Fotomodel/ka 2017, kterou pořádá JM models Klatovy spolu s MěKS Klatovy.

Reprezentantky Střední odborné školy a Středního odborného učiliště obchodu a služeb Chrudim byly na své spanilé jízdě úspěšné.

Děvčata z Chrudimě skvěle uspěla

Chrudim – Ve čtvrtek minulého týdne uspořádala Integrovaná střední škola Na Karmeli již třetí ročník soutěže s názvem Cukrářská slavnost Na Karmeli 2017, které se zúčastnily střední odborné školy z celé republiky.

Dívka číslo 4 - Zuzana Spáčilová, 13 let

TyMy hledá Dívku roku, na našem webu hlasujte o Dívku internetu!

Holešov - /HLASUJTE V ANKETĚ/ Už posedmé pořádá letos regionální kolo celostátní soutěže Dívka roku holešovské centrum volného času TyMy. Hlavním mediálním partnerem akce je letos Kroměřížský deník, celkově se jedná dokonce už o 28. ročník soutěže, která je určena pro mladé, talentované a odvážné dívky ve věku 13 až 15 let.

Módní přehlídka. Ilustrační fotografie

Mladí čeští módní návrháři představují své práce v Londýně

Česká republika je i letos zastoupena na prestižním dostaveníčku mladých módních návrhářů, které se koná v Londýně. Mezinárodní módní přehlídky talentů oděvního designu, která je součástí londýnského týdne módy, se účastní dvacítka zemí z celého světa.

Výstava Lovecké zbraně východočeských puškařů.

Městské muzeum ovládly lovecké zbraně puškařů

Česká Třebová - V městském muzeu se koná výstava Lovecké zbraně východočeských puškařů. Jejím jádrem je putovní výstava Východočeského muzea v Pardubicích a nezaobírá se pouze loveckými zbraněmi pocházejícími z dílen známých i méně známých puškařů z východních Čech. Návštěvníci mohou nahlédnout do puškařské dílny, případně se nechat unést atmosférou loveckého salonu počátku 20. století. Výstava potrvá do neděle 19. března 2017.

Kalibr Cup 2016.

Halu ovládnou účesy a líčení

Lanškroun /Krátce/ – Už po sedmnácté se dnes v Lanškrouně koná Kalibr Cup, mezinárodní soutěž žáků středních škol v kosmetické a kadeřnické tvorbě. Letošním tématem atraktivní soutěže je „pin up", tedy účesy a líčení spíše v romantickém stylu.

Sněžné pólo se zabydlelo v Krkonoších

Ve Špindlu se za míčkem honí koně. Baví se všichni

Královéhradecko, Špindlerův Mlýn - Nevšední podívaná se odehrává ve skiareálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně. Na dojezdu sjezdovek se totiž hraje koňské pólo! A to za účasti špičkových zahraničních hráčů.

Městské muzeum v České Třebové.

Muzeem zazní tóny lesních rohů

Česká Třebová – Lovecké zbraně východočeských puškařů je název putovní výstavy pardubického Východočeského muzea, kterou doplní taktéž sbírkové předměty Městského muzea Česká Třebová.

Šaty, líčení, účesy či slavnostní tabule. Budoucí nevěsty i další zájemci mohli v sobotu načerpat inspiraci na Svatebním dni v jízdárně valtického zámku.

Dominance bílé a přírodní styl. Nevěsty čerpaly inspiraci ve valtické jízdárně

Valtice /REPORTÁŽ/ – Před valtickým zámkem zaparkovala dlouhá bílá limuzína, na poznávací značce má místo čísel nápis „novomanželé". I když by se na první pohled mohlo zdát, že se v útrobách zámecké jízdárny koná svatba, je tomu jinak. Tamní prostory se staly v sobotu místem konání čtvrtého ročníku Svatebního dne na zámku a na veletrh, který začal v deset hodin dopoledne, zavítaly stovky budoucích nevěst a ženichů či jen zvědaví zájemci.