Kreativ

ŠTÍTEK: módní přehlídka

Svatební veletrh v Kravařích. Ilustrační foto.

Svatební veletrh na zámku

/POZVÁNKA/ Chystáte svatbu a hledáte inspiraci? Pak ji můžete přijít načerpat v sobotu 4. a v neděli 5. listopadu od 10 do 18 hodin do prostor kravařského zámku.

Módní návrhářka Tereza Sabáčková představila v piaristickém klášteře svou novou kolekci romantických šatů.

Od oltáře vyrazila na přehlídkové molo

České Budějovice - Mezi profesionálními modelkami představila Tereza Sabáčková na své módní přehlídce v piaristickém klášteře i nevěsty, které si přehlídkové molo vyzkoušely poprvé.

Na základní škole T. G. Masaryka měli modrý den.

Na Základní škole T. G. Masaryka měli modrý den

Kutná Hora - Žákovský parlament ZŠ T.G.Masaryka Kutná Hora pro letošní školní rok vymyslel pro spolužáky akci s názvem Barevná škola. V jeden předem zvolený den v měsíci přijde co nejvíce žáků oblečeno do předem vylosované barvy.

Výstava Jany Zamazalové v jablonském informačním centru: Žena a šperk v keramice.

Jablonské výstavní prostory krášlí šperky z keramiky

Jablonné nad Orlicí - Výstavní prostory v jablonském informačním centru zaplnily šperky. Svou výstavu Žena a šperk v keramice tu v neděli odpoledne slavnostní vernisáží otevřela letohradská výtvarnice Jana Zamazalová.

Záchranáři, hasiči a policisté uspořádali na Moravském náměstí v Brně akci zaměřenou na prevenci v dopravě s názvem „Ať nás vidí, ten kdo řídí“.

OBRAZEM: Záchranné týmy lidem radily, jak správně používat reflexní prvky

Brno /FOTOGALERIE/ – Módní přehlídku reflexních doplňků návštěvníkům čtvrteční akce na Moravském náměstí připravili jihomoravští policisté. Na akci s názvem Ať nás vidí ten, kdo řídí hosty upozornili organizátoři na možnosti, kterými mohou lidé zabránit nehodám. „Chceme zdůraznit důležitost bezpečnostních doplňků. Je potřeba, abychom byli vidět, protože život máme jen jeden,” uvedla nadpraporčice Petra Hrůzová. Dopravní nehoda chodce a vozidla má podle ní vždy tragické následky.

Přehlídka škol v Městském společenském domě Kolín

OBRAZEM: Společenský dům zaplnily školy i zájemci o studium

Kolín – Více jak sedmdesát středních škol a odborných učilišť nejen z regionu nabízí v pondělí a úterý v prostorách Městského společenského domu v Kolíně studijní místa žákům, kteří letos ukončí devítiletou školní docházku.

Čokoládový festival. Ilustrační foto

Festival čokolády letos již počtvrté

Tábor - O tomto víkendu se Tábor oblékne do čokoládových chutí a barev. Již čtvrtý Festival čokolády nabídne obyvatelům i návštěvníkům města mimořádně bohaté a lákavé menu plné zábavy, soutěží, degustací, poznání a zajímavých hostů.

Kopidlenský kvítek.

Na co kam: Bohatý program v zámeckém areálu

Královéhradecko, Kopidlno /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Kopidlenský kvítek v sobotu přivítá v zámeckém areálu v Kopidlně veřejnost. Čeká vás módní přehlídka s květinovými kompozicemi, dražba kytic, prodej zahradnických a řemeslných výrobků, prohlídka zámeckého areálu, palmového skleníku a další program.

Módní přehlídka v Hranicích  přivítá prestižní hosty, přední české návrháře a vítězky soutěží Miss.

Do Hranic opět míří přední čeští návrháři a modelky

/SOUTEŽ O VSTUPENKY/ V pořadí již 17. módní přehlídka Top Visage se blíží. Akce přivítá prestižní hosty jako je moderátor Roman Pastorek, přední české návrháře a vítězky soutěží Miss. Své nové kolekce představí fashion designer Luděk Hanák a Petr Kalouda, módní návrhářka Sandra Švédová, Top visage fashion and hair show Wella, La Petite boutique a sportovní značka UAX.

Módní přehlídku svatebních a společenských šatů si nikdo nechtěl nechat ujít. Dorazily na ni desítky návštěvníků.

První ročník svatebního veletrhu zaujal

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Úplně poprvé se poslední zářijovou sobotu konal v Rakovníku svatební veletrh. Pestrá přehlídka šatů, dortíků, líčení, květin i doplňků přilákala do klubu DDM několik desítek návštěvníků – a to nejen z řad budoucích nevěst.

V rámci výstavy Hradiště a Hradišťáci v 70. a 80. letech, která se koná v městském muzeu Mnichovo Hradiště až do 31. října, se v jeho prostorách uskutečnil speciální retro večer.

OBRAZEM: Zámek se oblékl do stylu retra

Boleslavsko - Jak se žilo v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století přibližuje retro výstava Hradiště a Hradišťáci v 70. a 80. letech, která je přístupná v městském muzeu Mnichovo Hradiště až do 31. října.

Módní přehlídka PRO 50+ v klubu 204 ve Zlíně.

FOTO, VIDEO: Dámy 50+ ve Zlíně mají šmrnc

Podnikatelka Květa Juřinová se dostala k modelingu až po šedesátce, i když po tom celý život toužila. „V mládí jsem chtěla být letuškou, nebo modelkou, ale byla to pro mne povolání v té době nedostupná,“ zmiňuje žena s výškou 178 cm.

Budova učiliště v Sedlčanech .

Sedlčanské učiliště oslaví v sobotu 130 let své existence

Sedlčany - Oslavy 130ti let zemědělského školství v Sedlčanech připravilo na celý sobotní den 23. září místní Střední odborné učiliště. Ve formě přátelského setkání a posezení, na které jsou zváni všichni absolventi a bývalí učitelé školy, se uskuteční v areálu učiliště v Bezručově ulici.

Skleněné městečko 2017. Zájemci si mohli projít celou Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou a mnohé si i vyzkoušet. Na náměstí se konal jarmark.

Jedinečné setkání sklářů a řemeslníků v Železném Brodě

Železný Brod - Již po jedenácté ožil v sobotu i v neděli Železný Brod řemeslnými slavnostmi skla s názvem Skleněné městečko. Zájemci si mohli projít celou Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou a mnohé si za asistence zdejších studentů i vyzkoušet. 

Turistická trasa po hřebenu Krušných hor - Komáří vížka.

Stíny nad Krušnými horami se loučí a slibují pokračování

Boží Dar – Slavnostní zakončení prvního česko-německého literárního putování se uskuteční dnes, v pátek 15. září. Pět českých autorů a šest německých sepsalo ty nejzajímavější příběhy z Krušných hor a z jejich společné práce vznikla kniha Stíny nad Krušnými horami.

VČERA, OD 9.30 HODIN, PATŘILO  nádvoří rokycanské radnice akci Střípky mobility.

Střípky mobility se konaly už pošesté

Rokycany - Včera, od 9.30 hodin, patřilo nádvoří rokycanské radnice akci Střípky mobility. Účastnila se jí řada zájemců, kteří řeší problémy s mobilitou.

Z natáčení docu-reality Dovolená v éře páry ve Vonwillerově továrně v Žamberku.

Návštěvníkům ukážou kulisy i novou expozici

Žamberk - Ve Vonwillerově továrně v Žamberku v těchto dnech finišuje natáčení docu reality České televize Dovolená ve starých časech, současně tu ale spolek Muzeum starých strojů chystá sobotní Den otevřených dveří.

Integrační centrum sociálních aktivit Kosatec, které sídlí v ulici Sladkovského, oslavilo své druhé narozeniny.

Kosatec otevře všechny své dveře

Pardubice – Česká abilympijská asociace (CAA) pořádá Den otevřených dveří v pardubickém Integračním centru sociálních aktivit ve Sladkovského ulici, které je veřejnosti známé pod názvem Kosatec. Uskuteční se zítra od 10 do 17 hodin.

Praha, Divadlo na Fidlovačce, Křesomyslova 625/4, 5.6.2017

Fidlovačka nabízí fandům divadla kostýmy

Divadlo Na Fidlovačce zahajuje novou divadelní sezonu již nadcházející pondělí 11. září. A to velmi netradičním happeningem, který odstartuje v 15 hodin. Před budovou Divadla budou mít všichni, kdo přijdou, možnost potkat se tváří v tvář s oblíbenými herci, dát si drink či malé občerstvení a oživit svůj šatník originálním kusem.