Kreativ

ŠTÍTEK: módní přehlídka

Módní přehlídka Svazu výrobců skla a bižuterie Made in Jablonec. Ilustrační fotografie.

Móda a šperky zazáří v Eurocentru. Představí se bižuterní firmy i módní salóny

Jablonec n. N. – Vysoká kultura šití a tvorby oděvních i bižuterních modelů. To je téma letošní módní přehlídky Made in Jablonec 2019. Za přítomnosti zástupců kulturního i politického dění se akce uskuteční ve čtvrtek 10. ledna v jabloneckém Eurocentru. Jedná se už o desátý ročník pod taktovkou Svazu výrobců skla a bižuterie. Na jeho realizaci spolupracovalo 21 tvůrčích týmů složených z bižuterních a šperkařských firem, módních salónů a odborných škol.

Ilustrační foto

Svatba? Nechte se inspirovat

Litomyšl – Víkend 19. a 20. ledna bude na zámeckém návrší a v sálech Evropského školícího centra v Litomyšli patřit 4. ročníku Svatebního veletrhu Litomyšl, který nese v letošním roce podtitul Svatba a party.

Základní kolo Dívky roku 2018 v Pelhřimově.

Dívka roku: Tentokrát jsou v hledáčku antické bohyně

Pelhřimov – Pracovníci Domu dětí a mládeže v Pelhřimově opět rozhodili své sítě a hledají krásné mladé dámy, které mají zájem o to porovnat své síly v již tradiční soutěži. V těchto dnech totiž odstartovalo přihlašování do základního kola soutěže Dívka roku 2019, které se uskuteční 12. února příštího roku v Pelhřimově.

Stovky lidí navštívily oblíbený bazar Vem-ber.

OBRAZEM: Bazar věnoval přes 15 tisíc korun vozíčkářce Petře Veselé

Nymburk - Stále oblíbenější bazar Vem-ber v Obecním domě navštívily stovky lidí. Nakupovalo se hlavně oblečení, ale nejen to. Konala se také módní přehlídka z nabízených „hadříků“. Výrazně se na ní projevila herečka a zakladatelka Budilovy divadelní školy Vendula Burger. 

Miss Kolínsko 2018.

Miss Kolínska 2018 se stala Martina Ulrichová

Kolín /FOTOGALERIE/ - Kolínsko zná svou novou miss. Stala se jí šestnáctiletá Martina Ulrichová. Ta kromě titulu Miss Kolínska 2018 získala i titul Miss Sympatie. Galavečer soutěže Miss Kolínsko 2018 se uskutečnil v úterý v hlavním sále Městského divadla v Kolíně. Hlediště bylo takřka celé zaplněné.

Areál LagerHaus ožil módní přehlídkou

FOTO: Areál LagerHaus ožil módní přehlídkou

Teplice - Areál LagerHaus za hlavním vlakovým nádražím v Teplicích znovu ožívá. Skupinu podnikatelů genius loci těchto prostor nadchl natolik, že se rozhodli přenést sem své aktivity a do areálu vrátit život.

Dvorana hranického zámku se v pátek odpoledne přenesla do časů první republiky.

VIDEO: Hranice slaví první republiku. Podívejte se

Hudba, tanec, módní přehlídka i výborné pokrmy, a to vše z období první republiky si mohli v pátek odpoledne užít návštěvníci dvorany hranického zámku, kde se konala akce Za časů první republiky. Hranice slaví 100 let republiky velkolepě.

Pardubice v 1. republice.

Pardubice se vrátí do první republiky. Městské slavnosti ve čtvrtek začínají

Pardubice - Ve čtvrtek v 16 hodin vyjede z dostihového závodiště spanilá Kočárová jízda, ulicemi Teplého, 17. listopadu a přes třídu Míru dojede až na Pernštýnské náměstí. Průvod pozve občany Pardubic na Víkendový festival se 128. Velkou pardubickou a oznámí také začátek Podzimních městských slavností.

Hotel Avion v centru Brna

Funkcionalistický klenot v centru Brna zaplní mladý design. Při festivalu

Brno - Odhalování tajemství. Takové je téma letošního ročníku festivalu Brno Design Days. Brňanům přinese možnost koupit si kousky od mladých tvůrců, podívat se na módní přehlídky nebo se setkat s předními designéry. Festival se každoročně koná na netradičním místě. Letos se díky němu lidé podívají do prostor léta uzavřeného funkcionalistického hotelu Avion v České ulici.

Novoměstská nemocnice dnes.

Při 80. výročí novoměstské nemocnice lidé zavítají i na patologii

Nové Město na Moravě – Prohlédnout si novoměstskou nemocnici tak, jak ji běžně pacienti i další návštěvníci nepoznají, bude moct veřejnost možnost v sobotu 22. září. V době od 9 do 14 hodin se v jejím areálu uskuteční den otevřených dveří u příležitosti 80. výročí zahájení výstavby tohoto zdravotnického zařízení.

Minulý týden se ve Sboru Českých bratří konala za hojné účasti módní přehlídka mladoboleslavského návrháře Martina Burgera.

OBRAZEM: Módní přehlídka ve Sboru Českých bratří

Mladá Boleslav – Minulý týden se ve Sboru Českých bratří konala za hojné účasti módní přehlídka mladoboleslavského návrháře Martina Burgera. Ta představila směsici business i sportovních oděvů, z nichž některé se vyznačovaly i jistou odvážností v duchu hesla "méně je někdy více". Představená kolekce nesla název "VICTIM", tedy anglicky oběť. Vycházela z premisy, že každý se, ať vědomě či ne, stává v dnešní době nějakým způsobem obětí. 

Friends Fest 2017 v Pardubicích.

Přijďte ochutnat Ameriku. Poznáte ji i dalšími smysly

Pardubice - Vůně hamburgerů, zvuk gripenů, módní přehlídka amerického stylu a další zábavný program. Divoký západ se zkrátka přesune na jeden den do Pardubic. Návštěvníci si ho budou moci užít v sobotu na dostihovém závodišti, kde se bude konat třetí ročník amerického festivalu Friends Fest.

Ilustrační foto

Sekáč trochu jinak. Nakupovat se dá už i na Hithitu

Třebíč – Muzika Spirituál Kvintetu, hromady originálních kousků oblečení, dobré občerstvení, módní přehlídka a chuť pomáhat. Tak by se dal charakterizovat druhý ročník Sekáče trochu jinak, který připravuje charitní Paprsek naděje oblastní charity v Třebíči. Letos proběhne 14. září na zahradě Paprsku naděje, ale nakupovat můžete vesele už teď.

Vrcholem tištínských hodů byla originální módní přehlídka.

Tištínské hody s módní přehlídkou. Podívejte se

Lidová veselice. Na svátek sv. Petra a Pavla, jimž je zasvěcený svatostánek v Tištíně, se tato malebná obec stane každoročně místem zábavy, setkání a pohodového posezení na výletním místě Malý háječek.

Plumlovský zámek hostil módu a krásné ženy.

Desítky modelů i pěvkyně Mátlová. Zámek po roce zase patřil módě

Krásné ženy, pestrý program, limuzína, občerstvení a především módní přehlídky. V tomto duchu se nesl další ročník charitativní fashion show, která se konala druhou červnovou sobotu na zámku v Plumlově. Tuto podívanou si jako vždy nenechaly ujít desítky návštěvníků.

Ilustrační foto

Kabelkový veletrh v Kroměříži přispěje na chráněné bydlení pro Naději

Již 3. ročník oblíbené akce pořádá tuto sobotu 19. května od 13 do 16 hodin v prostorách Arcibiskupského zámku v Kroměříži pod heslem „Pomoc, co se nosí“ otrokovická pobočka Naděje ve spolupráci s agenturou Fatima a to zároveň s módní přehlídkou TOP MÓDA 2018. Mediálním partnerem je Deník, výtěžek poputuje na chráněné bydlení klientů Naděje.

O víkendu v Poděbradech zahájili 110. lázeňskou sezónu snídaní v trávě, koncerty, výstavou a dalšími akcemi.

Koncerty, snídaně i módní přehlídka zahájily lázeňskou sezónu

Poděbrady – Už dlouho nebylo na lázeňské kolonádě tak rušno, jako uplynulý víkend. Celá série akcí se uskutečnila v rámci slavnostního zahájení lázeňské sezóny. Od pátku do neděle si příchozí mohli vybrat, zda si zajdou poslechnout některý z koncertů na mobilní scénu vedle kongresového centra, či se budou kochat ve znovuotevřené Galerii Ludvíka Kuby novou výstavou. Nebo třeba zda v sobotu ráno vyrazí s dekou na piknik k soše TGM a podpoří tak akci hotelové školy propagující férové snídaně.

Velikonoce se na hradě oslavovaly celý víkend. Při té příležitosti otevřela knížecí rodina hrad veřejnosti.

Knížecí rodina přivítala návštěvníky hradu

Křivoklát - Na hradě Křivoklát se oslavovaly velikonoce. Při této příležitosti propůjčila knížecí rodina Fürstenberků hrad veřejnosti. Oslavy na hradě začaly už v pátek a trvaly až do neděle.

Z módní přehlídky čáslavské návrhářky Edity Dlouhé v Dusíkově divadle.

OBRAZEM: Módní přehlídka Edity Dlouhé se konala již po desáté

Čáslav - Módní přehlídka čáslavské návrhářky Edity Dlouhé se v Dusíkově divadle konala již po desáté. "Jedná se o výroční přehlídku, jejímž tématem jsou Vzpomínky," prozradila v úvodu sama návrhářka. "Vracíme se k tématům, která již proběhla, a uděláme za nimi tlustou čáru," doplnila.

Galavečer módních přehlídek v českokrumlovské zámecké jízdárně.

Ženou Českokrumlovska je Alena Nováková z Chlumu u Křemže

Český Krumlov – Pět finalistek, které postoupily do užší nominace letošního II. ročníku Žena Českokrumlovska, nechyběly na sobotním Galavečeru módních přehlídek MODA Fashion Day[s] (mnoho podob krásy) v českokrumlovské jízdárně.