Kreativ

ŠTÍTEK: módní přehlídka

Z tiskové konference v Praze.

Kulturní léto zpestří festival Zlatá Pecka

Chrudim, Praha - Operní árie v chrudimských Klášterních zahradách v podání Dagmar Peckové, happening s Alešem Cibulkou v areálu zámeckého parku v Medlešicích, ale také módní přehlídka Ivany Follové, vystoupení folkové skupiny Spirituál kvintet či kombinované činoherní a operní představení s Bárou Hrzánovou a Dagmar Peckovou v hlavních rolích. To je jen část programu, na který se mohou těšit návštěvníci 1. ročníku festivalu Zlatá Pecka, který se uskuteční od 27. srpna do 3. září v Chrudimi.

Módní přehlídka a vernisáž výstavy závěrečných semestrálních prací oboru Textilní a oděvní návrhářství, Bakalaueráty 2017, proběhla 31. května v prostorách Severočeského muzea v Liberci.

Bakalureáty 2017: studenti už pracují s novými technologiemi

Liberec – Bakalaureáty se staly už od roku 1994 tradicí. Každoročně připraví kurátor celé akce Oldřich Palata v Severočeském muzeu výstavu studentů Katedry designu. Akce trvá deset dní, je tedy krátkodobá, ale přináší pokaždé trochu jiný pohled na textilní design.

Desáté Sodomkovo Vysoké Mýto představilo místní firmy Sodomka a Stratílek.

K Sodomkovi pojede i parní vlak

Vysoké Mýto - Pestrý program slibuje jedenáctý ročník Sodomkova Vysokého Mýta, které vypukne v centru města už v sobotu.

Teplický Relax

Pařba s teplickým Relaxem bude v pátek v teplickém divadle

Teplice - První červnový pátek se chystá Pařba s Relaxem. Teplický sport club RELAX připravil bohatý doprovodný program, zahraje skupina Flash, speciální host George Michael Freedom Project a večer zakončí DJ-Jimmy, jste zváni do prostor Krušnohorského divadla v Teplicích.

Děti provádějí děti. Ilustrační foto.

Kunínským zámkem budou provádět děti

O poslední květnové neděli budou překrásnými komnatami kunínského zámku provázet netradiční průvodci. Muzeum Novojičínska zde přichystalo oblíbenou akci Děti provádějí děti hraběnka Walburga zve děti na zámek.

Zahrádkářský víkend v Letohradu.

Zahrádkáři zvou na nabitý víkend

Letohrad - Květiny, výpěstky, řemesla, móda i hudba, to všechno skýtá pátý ročník Zahrádkářského víkendu, který začne právě v sobotu.

Socha Jana Kašpara na třídě Míru

U sochy i hrobu Jana Kašpara bude v pátek živo

Pardubice - V pátek se v Pardubicích uskuteční Den dopravy. Pro letošní pátý ročník hlavní pořadatel Společnost Jana Kašpara rozšířil počty zakladatelů dopravy v českých zemích, kterým se vzdává hold.

Renovace hrobky Jana Kašpara vyšla na 360 tisíc korun. Na půlkruhové desce je znázorněno Kašparovo letadlo a na spodní části je nápis per aspera ad astra, přes obtíže ke hvězdám.

U sochy i hrobu Jana Kašpara bude zítra živo

Pardubice – Zítra se v Pardubicích uskuteční Den dopravy. Pro letošní pátý ročník hlavní pořadatel Společnost Jana Kašpara rozšířil počty zakladatelů dopravy v českých zemích, kterým se vzdává hold.

Sobotní přehlídka v bohumínském kině K3 nabídla ženskou módu, tanec i hudební vystoupení.

OBRAZEM: Módní přehlídka bohumínských žen

Bohumín – Každá žena je krásná. Vůbec nejkrásnější je pak ta, která pomáhá lidem kolem sebe. I tato slova dokazuje již řadu let módní přehlídka bohumínského sdružení Alma mater, jejíž část výtěžku putuje na dobročinné účely.

Veškeré propriety včetně toho nejdůležitějšího šatů pro pořádnou svatbu nabídl první svatební veletrh, který se v neděli konal v Třebíči.

Svatební veletrh začne opravdovou svatbou

Náměšť nad Oslavou - Opět po roce se na zámku v Náměšti nad Oslavou uskuteční Svatební veletrh, do jehož organizace i programu se aktivně zapojí i handicapovaní lidé hlavního pořadatele spolku Míša & Míša.

Deset učitelek z Voroněžské oblasti navštívilo začátkem května v rámci výměnného pobytu ruských a českých učitelů Lysou nad Labem.

Lysou navštívily učitelky z Ruska

Lysá nad Labem - Deset učitelek z Voroněžské oblasti navštívilo začátkem května v rámci výměnného pobytu ruských a českých učitelů Lysou nad Labem.

Celostátní festival mateřských škol je už stálicí na nymburském kulturním nebi. V pódiových představeních se letos ve Sportovním centru představilo na čtyři sta dětí z mateřských škol od Sokolova a České Lípy až po Brno či Kunčice pod Ondřejníkem.

OBRAZEM: Dětem z mateřinek tleskal plný sál

Nymburk - Celostátní festival mateřských škol je už stálicí na nymburském kulturním nebi. Předškoláci je obohacují nejen svou dětskou roztomilostí, ale hlavně svým umem už dvaadvacet let.

Alžběta Vlášková s akademickým malířem Daliborem Říhánkem.

Výstavu v Portyči zahájí přehlídka módy

Písek – V galerii Portyč začíná v neděli v 17 hodin vernisáž výstavy mladé písecké výtvarnice a oděvní návrhářky Alžběty Vláškové, žačky akademického malíře Dalibora Říhánka. Na úvodní malé módní přehlídce návštěvníci uvidí modely zhotovené podle autorčiných návrhů.

Ilustrační foto.

Kabelkový veletrh v Kroměříži už spustil vybírání kabelek

Také v Kroměříži se blíží letošní Kabelkový veletrh, tradiční akce, která pomáhá potřebným, v tomto případě otrokovické Naději, která společně s agenturou Fatima 2. ročník benefiční akce pořádá. Mediálním partnerem je Kroměřížský deník.

Velikonoce na Kašperku

Na Kašperk se vrátí Karel IV.

Kašperk – Během prvního květnového víkendu zavítá král český a císař římský Karel IV. s doprovodem na svůj hrad Kašperk, kde se při této příležitosti odehrají velkolepé oslavy.

Ilustrační foto.

Kroužky na křídlech naděje

Pardubice - Kroužky na křídlech naděje je již tradiční akce neziskové společnosti Kroužky východní Čechy a Avon pochodu proti rakovině prsu. Letos se uskuteční 21. května v areálu monumentální stavby Gočárových Automatických mlýnů.

Módní přehlídka odstartovala šestý ročník Jarního charitativního bazaru.

Módní přehlídka zahájila charitativní bazar

Havlíčkův Brod – Pořídit si pěknou věc za pár korun a navíc podpořit dobrou věc, to mohou v těchto dnech návštěvníci brodského Mateřského centra Zvoneček. Ten hostí již šestý ročník Jarního charitativního bazárku, jehož výtěžek letos podpoří dětské oddělení brodské nemocnice. Dobročinný bazar v pondělí odstartovala módní přehlídka.

Předání symbolického šeku.

Dobový ples opět pomáhal

Litomyšl – Stalo se již tradicí, že plesovou sezonu ve městě zakončuje Benefiční dobový ples. Pořádají ho členové místního Veterán klubu a Sbor paní a dívek. Výtěžek byl jako každý rok věnován na dobročinné účely.

Textil, boty, hračky, látky a spoustu dalších věcí si můžete koupit v novém obchodě, který byl ve středu 5. dubna otevřen ve Žďáře nad Sázavou.

Ve Žďáře se nakupuje v dobročinném secondhandu

Žďár nad Sázavou – První zákazníci už nakoupili v novém, dobročinném secondhandu Fashion for Help, který ve Žďáře provozuje sociální firma Broome. Na slavnostním otevření ve středu nechyběl třeba Václav Upír Krejčí, který právě v okolí Žďáru chystá natáčení pohádky.

Mantra festival v Benešově potěší celé rodiny. Návštěvníci se mohou těšit na módní přehlídku i ukázku indické svatby a mnohem víc.

Rodinný festival nabídne módní přehlídku i ukázku indické svatby

Benešov - Druhý ročník Mantra festu potěší příchozí napříč generacemi. Zítra 5. dubna od 18 hodin bude bohatý program pro celé rodiny připravený v aule benešovského gymnázia. Příchozí se mohou těšit na řadu vystoupení, módní přehlídku, zpěv, ochutnávku pochutin i ukázku indické svatby.

Jana Šopejstalová (vlevo) ze ZŠ a MŠ Holoubkov byla v úterý v sídle krajského úřadu jedinou reprezentantkou Rokycanska při oceňování pedagogů regionu!

Rokycansko zastupovala učitelka Jana

Rokycansko - Jana Šopejstalová ze ZŠ a MŠ Holoubkov byla v úterý v sídle krajského úřadu jedinou reprezentantkou Rokycanska při oceňování pedagogů regionu!

Marie Jahodová z Blanska.

Módní přehlídka v Blansku pomůže mongolským dětem

Blansko - Ještě chodila do školy a už přemýšlela, jak pomáhat lidem, kteří to potřebují. „Moje kamarádka Tereza Musilová tehdy viděla v jednom seriálu, jak pořádali přehlídku, kde nabízeli věci ze sekáče. Po přehlídce je prodávali a peníze věnovali na charitu. Přišlo nám jako skvělý nápad udělat něco takového taky," vzpomíná Marie Jahodová z Blanska.