Kreativ

ŠTÍTEK: módní přehlídka

Přední české modelky a modelové zavítali už potřinácté na dětské oddělení ústecké nemocnice.

FOTO: Plyšáci od krásných modelek potěšily nemocné děti

Ústí nad Labem - Jsou nejen krásní, ale i soucitní. A dovedou potěšit ty, kteří se ocitli v nesnázích. Přední české modelky a modelové zavítali už potřinácté na dětská oddělení Krajské zdravotní, která provozuje pět nemocnic v Ústeckém kraji. 

Prvorepublikový městský ples v Turnově.

Prvorepublikový městský ples vynesl 64 tisíc korun

Turnov – Výtěžek z letošního turnovského městského plesu ve výši 64 tisíce korun bude použit na podporu setkávání dětí a seniorů, jejich společných aktivit na oddělení následné péče turnovské nemocnice a v Domově důchodců Pohoda.

Ilustrační foto

Zámek ve Valči se promění ve svatební ráj

Valeč – Již posedmé se na zámku ve Valči setkají budoucí svatebčané. V neděli 18. března se tam od 10 do 18 hodin uskuteční tradiční svatební veletrh. K vidění bude několik módních přehlídek se svatebními a společenskými šaty, rozličné svatební kytice a svatební dorty.

Malý Daneček ve Středisku rané péče při havlíčkobrodské Charitě trénuje i pozornost a soustředění.

Věci, které jiným překáží, mohou dvouletému Danielovi zaplatit lázně

Havlíčkův Brod – Nepotřebné věci, které jednomu překáží, mohou druhému naopak pomoci. A kam s nimi? Od pondělí je lidé mohou nosit do havlíčkobrodského mateřského centra Zvoneček. Darované věci půjdou do benefičního prodeje jarního charitativního bazárku, jehož výtěžek tentokrát pomůže rodině dvouletého Daniela z Havlíčkobrodska. Tomu lékaři po narození diagnostikovali vzácnou vrozenou vadu. Akci organizuje brodská Charita.

Na výstavišti se prezentovali žáci místní střední školy.

Střední škola oděvního a grafického designu se představila na výstavišti

Lysá nad Labem - Na výstavišti se v rámci výstavy Řemesla 2018 prezentovala také Střední škola oděvního a grafického designu z Lysé. Návštěvníci mohli v rámci výstavy shlédnout také módní přehlídku. „Všechny modely na krátké módní přehlídce navrhli a zhotovili žáci oboru Oděvní design. Na předvedení se podílela děvčata všech studijních oborů školy,“ komentuje přehlídku učitelka Eva Nováková. U školního stánku mohli příchozí vidět velkoformátové plakáty s pracemi ze všech vyučovaných oborů: tedy Oděvního, Grafického a Interiérového designu. Po dobu výstavy bylo možné spatřit i žáky, kteří naživo kreslili instalované zátiší. Prezentaci školy měly na starost žákyně oboru Produkční činnost v umění a reklamě. Foto: SŠOGD Lysá nad Labem

Kongresové, výstavní a společenské centrum ALDIS (ilustrační foto).

Hokejisté opět tančili na plese

Hradec Králové - Hradecké kongresové centrum Aldis se v pátek večer stalo dějištěm již čtvrtého ročníku Královského plesu.

Ilustrační foto.

Na plese budou k vidění i modely Beaty Rajské

Chotěboř – Zatímco v minulosti bývaly plesy výsadou šlechty, v průběhu 19. století se postupně staly běžnou součástí měšťanské společnosti. Dnešní doba milovníkům hudby, tance a zábavy přináší nepřeberné množství možností.

Sportovci odložili hokejky a vrhli se na parket.

Sportovci odložili hokejky a vrhli se na parket

Pardubice - V Atrium Paláci v Pardubicích se v pátek konal hokejový ples. Kromě sportovních hvězd z klubu Dynamo byla k vidění i hvězda hudební, a to zpěvačka Monika Absolonová.

Předsedkyně spolku Míša & Míša Hana Nejedlá převzala z rukou starosty Třebíče Pavla Janaty symbolický šek s částkou 41 676 korun.

Výtěžek vánoční sbírky dostalo sdružení Míša & Míša

Třebíč - Předsedkyně spolku Míša & Míša Hana Nejedlá převzala z rukou starosty Třebíče Pavla Janaty symbolický šek s částkou 41 676 korun. Je to výtěžek z vánoční sbírky, kterou radnice tradičně věnuje na dobročinné účely.

Na bál do Lán zavítal T.G. Masaryk i Lída Baarová.

OBRAZEM: Na bál do Lán zavítal T.G. Masaryk i Lída Baarová

Lány - Lánská sokolovna se oděla v sobotu večer do slavnostního hávu, kde se konal 11. Reprezentační ples obce Lány, Vašírova a Muzea T.G.M. v Lánech. V souvislosti s letošními stými oslavami vzniku Československa se bál nesl v duchu první republiky. I proto zavítala mezi plesové hosty návštěva ze všech nejváženější, sám prezident Tomáš Garrigue Masaryk, který místní obyvatelstvo osobně u svátečně prostřených stolů pozdravil.

Ilustrační snímek.

Než si řeknou ano, inspirují se na svatebním veletrhu

Valtice – Přípravy na jeden z nejdůležitějších dní v životě, kterým je pro mnohé svatba, mohou být náročné. S výběrem místa, šatů, ale i doplňků nebo fotografa mohou párům pomoct odborníci na zámku ve Valticích. Pro budoucí nevěsty a ženichy je tam připravený další ročník akce Svatební den na zámku. Prostory valtické zimní jízdárny se jim otevřou v neděli v deset hodin dopoledne.

Ilustrační foto

Výtěžek z plesu médií podpoří burzu filantropie

Pardubice – Jedním z vrcholů plesové sezony v krajském městě je pardubický Ples médií a filantropie, který se uskuteční v sobotu v ABC klubu. Výtěžek z plesu podpoří činnost projektu Burza filantropie, která podporuje desítky neziskových organizací.

Reprezentační ples města Plzně

Beseda se roztančila v duchu první republiky

Plzeň – Róby a obleky z dvacátých a třicátých let minulého století, swing a zdůrazněná pravidla otce etikety doktora Gutha-Jarkovského hrály v pátek večer prim v obou sálech Měšťanské besedy.

Svatební veletrh v brněnské Fait Gallery.

Nevěsty hledaly inspiraci na veletrhu. V módě jsou boho šaty, radí odborníci

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Krajka na bílých svatebních šatech, zdobené několikapatrové dorty, blyštivé prsteny a zaujaté budoucí nevěsty, kam jen člověk dohlédne. Podobně to v pátek a v sobotu vypadalo v brněnské Fait Gallery u Vaňkovky, kde se konal Svatební veletrh. Snoubenci se mohli inspirovat nejen v řadě stánků, ale také na módních přehlídkách.

Zámecké svatební dny.

Veletrh nabídne vše, co potřebujete ke svatbě

Litomyšl – V největším svatebním areálu Pardubického kraje se uskuteční o víkendu svatební veletrh. Jedná se o zámecké návrší v Litomyšli, které nabízí hned několik míst pro svatební obřad.

Divadlo F.X. Šaldy

O Kulturní počin roku usiluje v Liberci osmnáct akcí

Liberec – Do 2. ročníku ankety Kulturní počin roku nominovali obyvatelé Liberce 18 akcí. „Řady kandidátů ale ještě mohou rozšířit členové komise pro kulturu a cestovní ruch,“ dodala mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová. 

Rolí modelek se zhostily žákyně Integrované střední školy HPOS Příbram.

Na školní módní přehlídce byly k vidění i plavky

Příbram - Školní restaurace Na Plzeňské se zaplnila ve středu 6. prosince podvečerních hodinách díky společenské události určená dámám s názvem Předvánoční kavárna, pořádané Okresní hospodářskou komorou Příbram. 

Ilustrační foto.

Palác šlechtičen na dva roky zavřou. Kvůli stavbě nových expozic

Brno - Na dva roky přijdou lidé o možnost zajít si na výstavu do Paláce šlechtičen v Kobližné ulici. Jeden z objektů Moravského zemského muzea totiž uzavře rozsáhlá rekonstrukce. „Pro lidi jej uzavřeme kvůli budování dvou nových stálých expozic, jedné o loutkářství, druhá ponese název Tradiční kultura na Moravě v zrcadle času,“ vysvětlila mluvčí muzea Eva Pánková.

Kreativ Soběslav. Ilustrační foto.

Podzimní Kreativ nabídne přehlídku nápadů

Soběslav – Více než 60 vystavovatelů naplní v pátek a sobotu od 9 hodin sál kulturního domu, kde budou ke koupi i modely módních návrhářů, modní doplňky, přírodní kosmetika, mýdla i vánoční dekorace.

Seniorské odpoledne se konalo v jídelně penzionu v ulici Prokopa Velikého.

FOTO: Senioři se bavili tancem, hudbou, poezií i módou

Domažlice – Taneční vystoupení, přednes básní, ukázka rehabilitačního cvičení na židlích i písničky za doprovodu kytary byly v programu Seniorského odpoledne, které se konalo v jídelně penzionu v ulici Prokopa Velikého.

Ilustrační forografie.

Vánoce už voní v Horákově muzeu. Díky charitě

Rokycany – Se značným předstihem zahájili přípravu na Vánoce v Muzeu dr. Bohuslava Horáka. Spojili své úsilí s Oblastní charitou Rokycany a výsledkem je výstava, která byla zahájena ve čtvrtek odpoledne.

Sv. Martin. Ilustrační foto.

Kam za zábavou: Svatomartinské posezení

Rychnovsko /POZVÁNKY/ - Merklovický okrašlovací spolek pořádá v sobotu 11. listopadu Svatomartinské sousedské posezení. V 18 hodin přijede ke kapličce svatý Martin na bílém koni a zahájí program celé zábavy. Těšit se můžete na degustaci svatomartinského vína a martinských rohlíčků.

Ilustrační foto.

Kam za zábavou: Divadlo pro děti

Rychnovsko /POZVÁNKY/ - V úterý 7. listopadu zahraje ve Vamberku Divadelní agentura Praha českou pohádku „Sůl nad zlato“ na motivy Boženy Němcové. Představení začíná v 8.30 a končí v 10 hodin. Určeno je pro děti od 3 let, vstupné činí 30 korun.