Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Chomutovští plavečtí žáčci si vyplavali v Sokolově celkem třiadvacet  medailí.

Plavci TJ Slávie Chomutov se představili na Sokolovském kapříkovi

Sokolov/Chomutov – Sokolovský kapřík patří již dlouhá léta mezi nejoblíbenější závody pro nejmladší plavce. Je tomu tak i pro TJ Slávii Chomutov, která tam i letos vyslala své nejmenší zástupce. Chomutovští plavečtí žáčci si vyplavali celkem 23 medailí.

Výstava „Od korzetu k silikonům aneb Historie tvarování a plastických operací prsou“.

Od korzetu k silikonům aneb Historie tvarování a plastických operací prsou

Zdravotní důvody patří k nejčastějším důvodům úpravy prsou. Následují i ty estetické. To, že nejde o novodobou záležitost, ale o odbornou disciplínu se staletou tradicí, přiblíží zájemcům výstava nazvaná „Od korzetu k silikonům aneb Historie tvarování a plastických operací prsou". Začala v pátek 16. října v 15 hodin v ostravském centru Forum Nová Karolina a potrvá až do 25. října.

Mezi nejmladšími žáky  vyhrál Maxim Dvořák, na druhém místě dohmátl Tomáš Moravec (vzadu).

Plavání: Kamila Slabihoudová a Maxim Dvořák vyhráli Litvínovský pohár

Litvínov/Chomutov – V Litvínově se plaval další ročník populárních závodů, kdy každý plavec plave v průběhu dne všechny čtyři stometrové závody (motýlek, znak, prsa a kraul) a po sečtení dosažených časů se nejlepších šest závodníků nominuje do závěrečného finále – dvoustovkové polohovky (plavci narození v roce 2005 plavali stovku). Do tohoto finále se probojovalo v různých kategoriích hned čtrnáct chomutovských plavců, z nichž Kamila Slabihoudová a Maxim Dvořák dokázali toto finále vyhrát.

S DESETIKILOMETROVOU tratí 55. ročníku Ceny Metuje se úspěšně popral i osmaosmdesátiletý Jiří Soukup.

Dvojnásobný triumf pořádajícího oddílu

Nové Město nad Metují – Vítězem pětapadesátého ročníku Ceny Metuje, Memoriálu M. J. Horáčka v běhu na 10 kilometrů, se stal celkem suverénně největší favorit, Dominik Sádlo z pořádajícího SK Nové Město nad Metují.

Ilustrační foto

Rady (nejen) do tanečních: Koktejlové šaty sluší každé postavě

Chrudimsko - Základní kurzy tance a společenského chování známé jaké taneční jsou v těchto dnech v plném proudu. Mladé dámy a pánové se v nich učí nejen správným tanečním krokům, ale i vhodnému chování ve společnosti. Nedílnou součástí kurzů je pochopitelně i móda, která je především pro dívky velmi důležitá. Chrudimský deník proto přináší nový podzimní seriál. V něm se zaměříme nejen na to, jak se správně obléknout, abyste vyhověli požadavkům kurzů, chybět nebudou ani rady ohledně líčení nebo účesů.

Vyšetření na mamografu. Ilustrační foto.

V Kadani dnes o prevenci rakoviny prsu s doktorkou Skovajsovou

Kadaň - Nebojte se zeptat. Víte, že když objevíte rakovinu prsu včas, je její léčba komplikovaná asi jako zlomenina ruky? A jak zvládla tuto nemoc herečka Chantal Poullain, Anna K nebo Angelina Jolie? Proč se jí říká nemoc strachu? O tom všem a ještě více vám poví odbornice na rakovinu prsu a jedinečná osobnost, lékařka Miroslava Skovajsová.

Ilustrační foto.

Host nakopl servírku, skončila v nemocnici

Sušice – Servírku zranil před několika dny v jednom ze sušických barů mladík, který tam v podniku dělal spolu se svým bratrem nepořádek. Pak sice utekl, jeho identita ale nezůstala neznámou.

Záložník Drslavic Lukáš Pijáček (u míče) otevřel povedenou trefou gólový účet zápasu s Nezdenicemi. Další dvě branky přidal Vladimír Hroch (č. 4), domácí nakonec zvítězili s přehledem 5:0.

Sušice vyrovnaly v oslabení. V poslední minutě

Slovácko - Fotbalisté Drslavic potvrdili výbornou formu, když opět naplnili svou normu minimálně čtyř branek na zápas. Tentokrát si z jejich hřiště odvezly „rukavici" Nezdenice. Ty sice začaly velice sympaticky, jenže po čtvrthodině hry gólman Malaska vyhodil míč přímo na domácího Pijáčka, který po zpracování na prsou nekompromisní ranou otevřel účet zápasu.

Ilustrační foto.

Plavci TJ Slávie Chomutov plavali v Litoměřicích šestkrát finále

Litoměřice/Chomutov – Dvacítka plavců TJ Slávie Chomutov napříč všemi kategoriemi vyrazila na další ročník Podzimní ceny Litoměřic, ze které i přes absenci aktuálně nejlepších plavců získali několik medailí a šest účastí ve finále hlavního závodu 200 metrů kraul.

Netradiční výstava Katastrofy lidského těla vyobrazuje nejrůznější abnormální deformace

V Šantovce bude k vidění i žena s největšími ňadry

Olomouc – Siamská dvojčata, člověk se dvěma obličeji, čtyřma očima nebo vlčí muž, jehož celé tělo kvůli hypertrichóze pokrývají chlupy. Takové zajímavé lidské osudy nabídne výstava voskových figurín Zvláštní lidé: Katastrofy lidského těla.

Na módní přehlídce v mosteckém divadle nebude chybět ani Lucie Šlégr.

Kam o víkendu: V mosteckém divadle se sejdou „missky“ i sportovci

Mostecko – Charitativní módní přehlídka se v sobotu uskuteční v prostorách mosteckého divadla. Zúčastní se jí několik známých tváří. Ve stejný den se bude v Mostě také plavat pro dobrou věc. V Braňanech se chystají na posvícení, na které přijede zazpívat Ivan Hlas.

Putin oslavil narozeniny sedmi góly.

Putin oslavil narozeniny sedmi góly a dostal obraz malovaný ňadry

Moskva /FOTOGALERIE/ - Ruský prezident Vladimir Putin ve středu večer oslavil své 63. narozeniny i tím, že doslova rozstřílel soupeře na ledu v dějišti loňské zimní olympiády, jihoruském Soči. „Prezident hrál v dresu s číslem 11 a střelil sedm gólů, na další tři nahrál, čímž se stal nejúspěšnějším hráčem vítězného týmu," napsal internetový list Gazeta.ru. Putinovi sekundovali i mnohonásobní olympijští vítězové a mistři světa.

Kateřina Vacková odpovídala na dotazy čtenářů v redakci Mosteckého deníku.

Vyšetřování mezi partnery se meze nekladou, říká Kateřina Vacková

Most - Mostečanka Kateřina Vacková odpovídala dnes dopoledne na dotazy čtenářů Mosteckého deníku. Studentka posledního ročníku medicíny ve dvaadvaceti letech onemocněla rakovinou vaječníků. Krátce poté se rozhodla založit neziskovou organizaci Loono, jejímž prostřednictvím šíří osvětu o různých formách rakoviny.

Ilustrační foto

V Přerově se bude plavat proti rakovině prsu. Přidáte se

Přerov – Přerov se letos připojí k mezinárodní kampani, která má upozornit na riziko vzniku rakoviny prsu. Akce s názvem „Plaveme prsa!" se uskuteční v areálu přerovského bazénu v sobotu 10. října, a to v době od 14 do 16 hodin.

Jan Šubin (v červeném), na archivním snímku, dal za starény Tuchlovic tři góly do sítě bývalého klubu - Stochova.

Jak Honzovi Šubinovi ujely nervy

Kladno – Nejvyšším trestem nového ročníku okresních fotbalových soutěží je stopka na osmnáct měsíců nepodmíněně, kterou hráči Baníku Stochov Janu Šubinovi vyměřila disciplinární komise.

Severská chůze neboli kurz nordic walkingu pod vedením zkušené lektorky Lenky Sehnalové měly loni velký úspěch.

V Krnově začínají Dny zdraví

Po úspěšných dvou ročnících Dnů zdraví nabídne v Krnově příznivcům zdravého životního stylu a pohybu další pokračování.

Designér Matyáš Fuchs navrhl pro kampaň prsní hrnek a vymyslel projekt prsní stěny.

Designér bojuje proti rakovině prsu. Setkání s pacientkami silně prožíval

Praha /ROZHOVOR/ - Proti rakovině prsu bojuje svérázným způsobem. Zdravým i nemocným ženám a mužům odlévá sádrová prsa. Svým projektem doslova žije poslední rok a půl. O rakovině dokáže diskutovat bez přestání. Nemocným ženám je podporou a zdravé vyzývá k prevenci. Ze začátku bojoval se studem, setkání s mladými pacientkami s rakovinou ho přesvědčila o smyslu jeho práce.

Designér Matyáš Fuchs navrhl pro kampaň prsní hrnek a vymyslel projekt prsní stěny.

Proti rakovině bojují osvětou a odléváním sádrových ňader

Praha - Stáří nerozhoduje, pohlaví nerozhoduje. Kampaň s názvem Ostře sledovaná prsa bude v Praze celý říjen upozorňovat ženy i muže, jak důležitá je prevence a včasné odhalení rakoviny prsu. Samovyšetření návštěvníky speciálních modulů naučí samotní onkologičtí pacienti. K boji proti rakovině budou moci lidé navíc přispět odlitkem vlastních prsou.

Ilustrační foto

K Pardubicím se připojil Nečas a stroj šlapal

Pardubice – Nejvyšší výhra. Pardubičtí dlouháni se nacházejí uprostřed přípravných zápasů. Po zahraničních protivnících se nyní střetli se starým známým z Kooperativa NBL. A tým z Kmochova města rozhodně nešetřili.

Jiří Macek, středočeský krajský šéfredaktor Deníku a v současné době hodně příležitostný sportovec.

Můj milý dení(č)ku (9. díl): Cíl: Přežít. A u toho neumřít

Milý dení(č)ku, už ti ani nepíšu, že se ti přiznávám. To dělám furt. Kdyby to někdo četl, stejně nebude věřit. Jenže do dení(č)ku se přeci nelže, maximálně se sem píšou sny. A ty mám. Ten nedělní Eleven půlmararton Český ráj přežít bez ztráty kytičky. Jenže ty zádíčka mě pořád bolej. Celou noc nemužu spát, převaluju se a nějak to furt ze mě heká.

Benešovský Dominik Rejhon (ve žlutém) je pronásledován dobrovickým Jaroslavem Rudolfem.

Drama vyvrcholilo v závěru

Benešov - Fotbalisté Dobrovice inkasovali minutu před koncem vyrovnávací gól, přesto dokázali strhnout výhru na svou stranu.

Batoh nalezený u kosterních pozůstatků v lese mezi Smečnem a Libušínem-Důl.

V lesích u Smečna na Kladensku se našly kosterní pozůstatky

Kladensko /FOTOGALERIE/ - V lese mezi Smečnem a Libušínem-Důl na Kladensku byla ve čtvrtek 3. září nalezena mrtvola, respektive kosterní nález. Kostra patřila pravděpodobně muži vyšší postavy starému 20 až 30 let. Tělo leželo na zelené látkové dece. Vedle byl položen černý velký batoh značky Salom, ve kterém se nacházela tlaková lahev, patrně od dusíku.

Benešovský Dominik Rejhon (ve žlutém) je pronásledován dobrovickým Jaroslavem Rudolfem.

Závěr byl jen pro silné povahy

Benešov – Fotbalisté Benešova se v České fotbalové lize trápí, což se ve středu ve vloženém kole s Dobrovicí, projevilo naplno. Když už jim v 86. minutě daroval gólman hostů Dědek penaltu, kterou se štěstím proměnil Laštovka, tak o chvilku později udělali fatální chybu v obraně a Sodoma rozhodl o třech bodech pro Dobrovici. Benešov tak ani osmý zápas nevyhrál v základní hrací době a je předposlední.

KVALITNÍ MODERNÍ PRACOVIŠTĚ v Palackého ulici v Trutnově zajišťuje důkladné vyšetření mamografem i ulrazvukem a lékařům specialistům umožňuje správné a včasné diagnostikování onemocnění na základě přesných informací.

Prsa vyšetří v Mammo centru

Trutnov - Kvalitní lékaři, špičkové přístroje, příjemné zacházení a krátké objednací doby. To jsou přednosti nového zařízení.

KVALITNÍ MODERNÍ PRACOVIŠTĚ v Palackého ulici v Trutnově zajišťuje důkladné vyšetření mamografem i ulrazvukem a lékařům specialistům umožňuje správné a včasné diagnostikování onemocnění na základě přesných informací.

Prsa vyšetří v Mammo centru

Trutnov - Kvalitní lékaři, špičkové přístroje, příjemné zacházení a krátké objednací doby. To jsou přednosti nového zařízení.

David Šafránek (v modrém) proti Jindřichovu Hradci zářil. Vstřelil pět gólů.

Šafránek: Pět gólů jsem dal díky celé lajně

Kolín – Loni ho opěvovali skoro každý zápas. Poté, co se 
v polovině sezony stal kapitánem týmu, totiž opravdu dominoval. A to především gólově. Do konce sezony už nebyl zápas, kdy by nevsítil aspoň jeden gól. Většinou jich bylo víc.

Veterán Pavel Kolařík v dresu HC Slavia Praha.

Nový kapitán hokejové Slavie: Je to velká změna a velká výzva

Praha /ROZHOVOR/ - Patří mezi nejzkušenější hráče, kteří se prohánějí po českých stadionech. Příští měsíc třiačtyřicetiletý obránce Pavel Kolařík povede slávisty do boje s kapitánským céčkem na prsou. „Jsem rád, že mi kluci dali důvěru a doufám, že je nezklamu, že tým bude držet pohromadě a bude makat. To nám může jedině pomoct," usmíval se.

Brněnská Kometa v nadcházející sezoně nasadí novou sadu dresů, kterou celý tým pokřtil v sobotu na místě bývalého stadionu za Lužánkami.

Kometa použije barvy města. Červená není na dresu poprvé

Brno – Tradiční modrou a bílou doplní na výstroji hokejistů červená barva. Brněnská Kometa v nadcházející sezoně nasadí novou sadu dresů, kterou celý tým pokřtil v sobotu na místě bývalého stadionu za Lužánkami. Na domácím dresu se červená barva objeví v nepatrných linkách obtahujících čísla a na rukávech. Na soupeřových stadionech si hráči obléknou červené kalhoty.

Brněnská Kometa v nadcházející sezoně nasadí novou sadu dresů, kterou celý tým pokřtil v sobotu na místě bývalého stadionu za Lužánkami.

Modrobílá šlechta použije barvy města. Červená barva není na dresu poprvé

Brno – Tradiční modrou a bílou doplní na výstroji hokejistů červená barva. Brněnská Kometa v nadcházející sezoně nasadí novou sadu dresů, kterou celý tým pokřtil v sobotu na místě bývalého stadionu za Lužánkami. Na domácím dresu se červená barva objeví v nepatrných linkách obtahujících čísla a na rukávech. Na soupeřových stadionech si hráči obléknou červené kalhoty. „Lidé na červenou asi nebyli zvyklí, ale patří k městskému znaku. Tato barva se zakomponovala dobře a dresy se povedly," míní pětatřicetiletý obránce Petr Kuboš.

Spisovatel Michal Viewegh v úterý v Brně představil svoji novinku Zpátky ve hře.

Viewegh: Je vzrušující, když chce čtenářka podpis na ňadra

Praha, Ústí nad Labem - Pořad scénických čtení Listování brzo představí po ČR knihu úspěšného Michala Viewegha „Zpátky ve hře". Autor nám podepsal 320 knih na turné po téměř 40 českých městech. Asi se s námi nikam nedostane, ale takto bude s námi všude on i jeho skvělá povídková knížka.

Hrající trenér Keltů Bohumil Gotthard.

Trenérské žezlo převzal Bohumil Gotthard

Beroun – Bohumil Gotthard, dlouholetá ikona týmu, na hřišti největší válečník, který po právu nosí na prsou kapitánské C, nejlepší hráč v historickém bodování hokejbalového týmu Keltů, majitel mnoha individuálních i týmových trofejí je od letošní sezony také trenér, protože Ondřej Beneš, který Kelty v uplynulých sezonách vedl, odcestoval pracovně do Finska. Kdo je nový trenér Keltů a jak se „Bóďovi" do rukou dostalo trénování týmu?

Ilustrační foto.

Muž na vozíku prý osahával dívky

Praha - Totožnost muže pohybujícího se na invalidním vozíku, který podle opakovaných oznámení osahával i jinak obtěžoval mladé ženy a dívky, a některé dokonce i okradl, už znají policisté z místního oddělení v pražských Čakovicích. Právě jim byl v polovině března nahlášen první případ - oznámení o tom, že muž na invalidním vozíku obtěžoval ženu v autobuse.

Český zápasník Matouš Morbitzer.

Zápasník Morbitzer by bral umístění v polovině startovního pole

Praha – V pondělí začíná v Las Vegas turnaj, na který čeká celý zápasnický svět ne měsíce, ale léta. Mistrovství světa bude specifické, půjde zároveň o první možnost kvalifikovat se na olympijské hry 2016. Letenku do Rio de Janeira si v olympijských vahách zajistí vždy prvních šest zápasníků. Ve většině kategorií jich přitom startuje přes třicet. Postupový klíč je tedy, mírně řečeno, přísný. Splnit 'kvalifikační limity' se pokusí také česká výprava.

Mladí i dospělí šlapou na Velehrad pěšky a s dvouramennými kříži na prsou.

Věřící poutníci k Velehradu šlapou už popatnácté

Velehrad, Morava – „Jdeme pěšky v modlitbách na Velehrad, abychom poděkovali svatým Cyrilu a Metoději, ale také s prosbou, aby jejich dědictví opravdu žilo. Jdeme také za posvěcení rodin, za nemocné, za vláhu, za mír a za všechny dobrodince," okomentoval ve čtvrtek P. Jan Peňáz, předseda Matice Velehradské a farář z Křtin jubilejní XV. ročník sedmidenní pěší pouti věřících nejrůznějšího věku, která bude mít dnes cíl v posvátném Velehradě.