Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Ilustrační foto

V České Třebové se Chrudimi nedařilo. Po dvou třetinách vedli, nakonec ale opět

Česká Třebová Ve středečním třetím nadstavbovém kole „sudá lichá" zajížděli chrudimští hokejisté na led soupeře, proti kterému se jim letos nedaří, již dvakrát s ním prohráli. Nejprve 28. října v Chrudimi 0:6, v odvetě hrané 2. prosince pak 2:5. Ani potřetí se hráči s orlicí na prsou z vítězství neradovali, i když k němu měli hodně blízko a dokonce po dvou třetinách vedli.

HC Rakovník - HC Velké Popovice 6:3 (2:0, 1:3, 3:0), KLM 2015

Rakovničtí pokračují na vítězné vlně. Pošesté v řadě se radovali z výhry

Rakovník - Jako na houpačce. Zatímco v úvodu sezony krajské ligy mužů Středočeského kraje v ledním hokeji se hokejisté s rakem na prsou trápili, prohrávali jeden zápas za druhým, nyní válí v opačném trendu. Proti Velkým Popovicím dokázali prodloužit vítěznou šňůru na šest zápasů a stoupají v tabulce. Momentálně rakovnickému týmu patří šesté místo se čtyřiadvaceti body. Na lídra soutěže SK Černošice ztrácí tým z Rakovníka osm bodů, na druhý Junior Mělník pak body čtyři.

Ilustrační foto

Hokejové derby vyhrálo Hlinsko

Chrudim - V rámci druhého kola nadstavbové části „sudá lichá" hokejové Krajské ligy mužů se v neděli hrálo na místním ZS v letošním ročníku již třetí okresní derby. Poprvé v něm uspěli Hlinečtí.

Otevření kardiologického centra Agel v pardubické nemocnici

Nemocná srdce budou léčit v novém centru za 96 milionů

Pardubice – Václav Schneider z Trusnova už má za sebou dvojitý bypass, výměnu obou kyčelních kloubů, a dokonce i rakovinu konečníku, přesto říká: „Cítím se jako mladík". Osmdesát dva let a prodělané choroby by mu nikdo na první pohled nehádal. Říká, že život mu zásadně změnil k lepšímu zákrok na koronárních tepnách, který prodělal zhruba před měsícem v Kardiologickém centru Agel v areálu Pardubické nemocnice.

Martin Ráček vybojoval tři tituly

Martin Ráček vybojoval tři tituly

Závodníci Zlínského plaveckého klubu se opět prosadili na Zimní mistrovství staršího a mladšího žactva mezi nejlepšími. Ve výtečné formě se představil 13letý Martin Ráček, který v Jihlavě vybojoval tři tituly žákovského mistra ČR na 100 a 200 prsa a 100 polohový závod, a získal další stříbrnou medaili na 200 polohový závod a dvě bronzové medaile na 50 a 100 volný způsob.

Ilustrační foto

Tři čtvrtiny dívek neprovádí samovyšetření prsu

Tři čtvrtiny dívek do dvaceti let neprovádí samovyšetření prsu pro včasné odhalení rakoviny, zjistil průzkum, který je součástí preventivního projektu pro středoškolačky Nejde jen o prsa. Rakoviny se obává 73 procent dívek a více než polovina zná někoho, kdo rakovinu prodělal. Rakovina prsu je nejčastějším zhoubným onemocněním českých žen, ročně se zjistí u 6700 pacientek.

Pohřešovaný Václav Uruba z Rusavy

Policie hledá muže z Rusavy. Neviděli jste ho?

Kroměříž, Rusava – O spolupráci při pátrání po šedesátiletém Václavu Urubovi z obce Rusava na Kroměřížsku žádá tamní policie. Muže od neděle 6. prosince 2015 pohřešují rodinní příslušníci.

Plavání - ilustrační snímek.

Plavci Fait a Vítovcová zazářili v Plzni

Plzeň – Bazén v plzeňských Slovanech hostil v sobotu 28. listopadu krajské přebory deseti– a jedenáctiletého žactva. Šlo o nominační závod na ´republiku´, takže mezi startujícími samozřejmě nemohli chybět ani plavci z SK Jiskra Domažlice.

Z hokejového utkání druhé ligy Nymburk - Tábor (3:5)

Po střeleckých hodech přišel půst

Tábor – V devatenáctém kole druhé hokejové ligy prohrál Nymburk na ledě Tábora. Nymburským hokejistům se za celých šedesát minut nepodařilo překonat domácího brankáře Klestila, který tak vychytal čisté konto.

Roman Kufa.

Roman Kufa: Hezkých holek je spousta. Důležité je, jakou má člověk osobnost

Vypadá jako reklama na svou profesi, až člověk těžko odolává pokušení se zeptat, jestli se tak narodil, nebo zda se u některého z kolegů nenechal také trochu vylepšit. Říká se, že ne. Ostatním ale umí ke kýženému dokonalému vzhledu pomoci. Jaké jsou možnosti dnešní estetické medicíny, prozradil plastický chirurg MUDr. Roman Kufa.

HC Rakovník - HC Benešov 6:4, KLM 2015

Hokejisté Rakovníka opět vítězní

Mladá Boleslav – Rakovničtí hokejisté zajížděli do Mladé Boleslavy zabojovat o další důležité body v boji o play-off. Borci s rakem na prsou odjeli v okleštěné sestavě.„Někteří kluci byli ve škole, jiní si plnili pracovní povinnost, přesto jsme domácí od začátku jasně přehrávali," řekl vedoucí rakovnického mužstva Vladimír Soukup. Mladoboleslavští průběh utkání neunesli a po inzultaci rozhodčího byl zápas předčasně ukončen a kontumován ve prospěch Rakovníka.

Lukáš Macek.

Zlínský Lukáš Macek si v rekordech vyplaval tři medaile

Zlín – Čtyři medaile dovezli ze 7. kola Českého poháru v Jihlavě zástupci Zlínského plaveckého klubu. V mezinárodní konkurenci se třikrát postavil na stupně vítězů Lukáš Macek a úspěšné vystoupení uzavřela smíšená štafeta na 4×50 volný způsob.

BRANKÁŘI absolvovali řadu zajímavých cvičení, která simulovala reálné zápasové situace.

„Brankář musí být komplexním hráčem“

Náchod – Se zajímavým projektem přišel fotbalový klub FK Náchod, který hostil několikadenní mezinárodní kemp brankářů. Ten vedli dva sympatičtí seveřané – Fin Jari Kinnunen a Švéd Stefan Ekström.

Mamograf. Ilustrační foto.

Boj za zdravá prsa: V Blansku nabídnou ženám bezplatné prohlídky

Blanenská nemocnice pořádá čtvrtý ročník akce nazvané Boj za zdravá prsa. Ženy chce upozornit na to, že rakovině prsu nejlépe předejdou včasnou prevencí. Pacientky mladší čtyřiačtyřiceti let si proto mohou nechat třiadvacátého listopadu v nemocnici prsa vyšetřit zdarma.

Mamograf. Ilustrační foto.

Boj za zdravá prsa: v nemocnici nabídnou ženám bezplatné prohlídky

Blansko – Blanenská nemocnice pořádá čtvrtý ročník akce nazvané Boj za zdravá prsa. Ženy chce upozornit na to, že rakovině prsu nejlépe předejdou včasnou prevencí. Pacientky mladší čtyřiačtyřiceti let si proto mohou nechat třiadvacátého listopadu v nemocnici prsa vyšetřit zdarma.

HC Rakovník - Poděbrady, KLM - podzim 2015

Rakovničtí chtějí ukončit sérii proher. Pomoci k tomu mají i dvě nové posily

Rakovník - Rakovnické hokejisty čeká v neděli dost důležité utkání. Na svém kluzišti totiž hostí tým z Benešova. Pokud Rakovničtí pomýšlejí na účast v play off krajské ligy mužů Středočeského kraje, musí začít již bodovat. Rakovničtí fanoušci navíc uvidí v rakovnickém dresu staronové tváře obránce Větrovce a útočníka Krále.

Milan Chovan

Slovenský útočník Michal Chovan dostal měsíc na to, aby přesvědčil vedení Motoru

České Budějovice – Hokejisté ČEZ Motoru by letos rádi zaklepali na extraligovou bránu a nechtějí ponechat vůbec nic náhodě. Také proto přivítali na úterním tréninku novou posilu. Slovenský útočník s reprezentačními zkušenostmi Michal Chovan (27 let) přichází zatím na měsíční zkoušku. Poprvé by se měl představit v dresu s velkým M na prsou v pondělním duelu se Šumperkem (17.30).

Ilustrační foto

Dnes bude řeč o spodním prádle

Chrudim - Ve pátém díle našeho pravidelného čtvrtečního seriálu opět přicházíme s radami nejen do právě probíhajících tanečních kurzů.

Nadhazovačka Chemie-Kotlářka a české reprezentace Ludmila Broukalová si po sezoně zhluboka oddechla.

Oblékly jsme se do retro dresů a zachránily, vypráví Broukalová

Praha /ROZHOVOR/ - V hodině třinácté se v letošním ročníku extraligy zachránily softbalistky oddílu Chemie-Kotlářka. Stalo se tak v pátém utkání play-out na úkor Čechie. Nebýt výkonů české reprezentantky Ludmily Broukalové, možná by se o dejvickém celku už hovořilo jako o druholigovém.

Tomáš Srp v dresu Hořovicka.

Tomáš Srp stihl přesun a nastřílel hattrick

Komárov – Odpočinek po náročném víkendu si mladý útočník Hořovicka Tomáš Srp doma v Komárově opravdu zasloužil. Nastoupil ve dvou utkáních a zvláště to druhé v dresu faremního Žebráku přineslo překvapení, když Spartak porazil druhé Daleké Dušníky v I. B třídě 5:1 a Tomáš Srp k němu přispěl třemi góly.

Ilustrační foto.

Čelo je o prsa, na dně zůstala Dolní Rožínka

Žďársko – Nad podzimní částí fotbalové sezony 2015/2016 okresních soutěží na Žďársku se o uplynulém víkendu uzavřela voda. Zakončily ji zápasy 13. kola okresního přeboru mužů. O titul podzimního půlmistra se dělí Křižanov s Bohdalovem, kteří shodně získali 31 bodů. O šest branek lepší skóre pak přisoudilo primát Křižanovu.

Ilustrační foto.

Zlínští žáci si v Prostějově doplavali pro osm medailí

Zlín – Do Prostějova se v sobotu sjelo 234 plavců z 29 oddílů z celé republiky na tradiční Velkou cenu Prostějova. V nabitém celodenním programu bylo odstartováno 969 závodů! V silné konkurenci nejlepších českých žákovských plavců se celkem osmkrát prosadili na stupně vítězů zástupci Zlínského plaveckého klubu.

Interligové házenkářky Zlína (ve žlutém) v rámci 7. kola doma porazily Písek vysoko 39:22.

I kvůli láhvi čtyřicítku zlínské hráčky nedaly

Zlín – V exhibičním tempu s přehledem v nedělním 7. kole dokráčely k povinným bodům interligové házenkářky Zlína, které doma rozstřílely Písek. „Při útoku na čtyřicátý gól byl balon až moc horký. Všechny jsme totiž moc věděly, že za tento gól se musí přispět lahvinkou do týmové kasy," s úsměvem přiznala zlínská spojka Helena Brandová.

Ilustrační foto

Rakovina prsu: mladé ženy podceňují prevenci

Jižní Morava - Před dvaceti lety lékaři zvládli vyléčit pouze každou druhou ženu nemocnou rakovinou. Dnes jich má šanci osmdesát procent. Přesto však na tuto diagnózu zemřelo na jižní Moravě v roce 2012, ze kterého mají doktoři poslední dostupné informace, 190 pacientek.

Ilustrační foto

Rakovina prsu: mladé ženy podceňují prevenci

Jižní Morava - Před dvaceti lety lékaři zvládli vyléčit pouze každou druhou ženu nemocnou rakovinou. Dnes jich má šanci osmdesát procent. Přesto však na tuto diagnózu zemřelo na jižní Moravě v roce 2012, ze kterého mají doktoři poslední dostupné informace, 190 pacientek.

Ilustrační foto

Rakovina prsu: mladé ženy podceňují prevenci

Jižní Morava - Před dvaceti lety lékaři zvládli vyléčit pouze každou druhou ženu nemocnou rakovinou. Dnes jich má šanci osmdesát procent. Přesto však na tuto diagnózu zemřelo na jižní Moravě v roce 2012, ze kterého mají doktoři poslední dostupné informace, 190 pacientek.

Ilustrační foto.

Ženy se mohou v Chomutovce naučit samovyšetření prsu

Chomutov - Obchodní centrum Chomutovka se od pondělí 19. října stala místem, kde se ženy a dívky mohou naučit samovyšetření prsu. Se svým projektem Ruce na prsa sem zavítala obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius, která se snaží jeho prostřednictvím zdůraznit význam prevence v boji s nejčastějším onkologickým onemocněním u českých žen.

Plastické operace jsou otázkou precizní týmové práce. Primář Vladimír Mařík (na snímku vpravo) s kolegou Pavlem Kurialem mají na svém kontě řadu unikátních zákroků.

Zákroky plastických chirurgů mohou být velmi efektní

Vrozené vady, popáleniny, kožní defekty, nádory a dokonce i tak těžké úrazy, při kterých lidé přijdou o některou z částí těla, nemusí být díky plastickým chirurgům důvodem, abyste se rozloučili s vyhlídkami na plnohodnotný život či atraktivní vzhled. Krása je dalším z důvodů, proč pacienti právě tento tým odborníků českobudějovické nemocnice stále častěji vyhledávají. Jak říká primář oddělení plastické chirurgie Vladimír Mařík, narozdíl od jiných medicínských oborů každý laik vidí výsledek práce plastických chirurgů na první pohled.

Plastické operace jsou otázkou precizní týmové práce. Primář Vladimír Mařík (na snímku vpravo) s kolegou Pavlem Kurialem mají na svém kontě řadu unikátních zákroků.

Zákroky plastických chirurgů mohou být velmi efektní

České Budějovice - Vrozené vady, popáleniny, kožní defekty, nádory a dokonce i tak těžké úrazy, při kterých lidé přijdou o některou z částí těla, nemusí být díky plastickým chirurgům důvodem, abyste se rozloučili s vyhlídkami na plnohodnotný život či atraktivní vzhled. Krása je dalším z důvodů, proč pacienti právě tento tým odborníků českobudějovické nemocnice stále častěji vyhledávají. Jak říká primář oddělení plastické chirurgie Vladimír Mařík, narozdíl od jiných medicínských oborů každý laik vidí výsledek práce plastických chirurgů na první pohled.

Ilustrační snímek.

V poháru vyrazí chrudimští futsalisté na Jeseník

Chrudim - V sobotu se v Praze sešla české futsalová reprezentace, aby odletěla ke dvěma přátelským zápasům do Srbska (v pondělí prohrála 4:6, úterní utkání se hrálo po naší uzávěrce). V kádru se lvíčkem na prsou se objevili hned čtyři hráči Era-Packu Chrudim, a to Matěj Slováček, Michal Kovács, Tomáš Koudelka a Radim Záruba, když poslední z nich si zapsal v prvním zápase jednu branku.

Štrúdly, které získaly ocenění Regionální potravina peče Eva Brabcová už tři roky.

Značky Regionální potravina si žena ze štrúdlárny nesmírně váží

Benešov /ROZHOVOR/ - Výrobek označený značkou Regionální potravina dokazuje nejvyšší jakost potravin, zaručuje regionální původ a vyznačuje se výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi. A právě jeden takový výrobek mohou lidé ochutnat v benešovské štrúdlově Evy Brabcové, která je na čtyři roky držitelkou značky Regionální potravina za slaný štrúdl se špenátem a šunkou.