Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Ilustrační foto.

Může být hůř? Poslední Břeclav doma vyfasovala šestku od Kroměříže

Břeclav – Trenéři břeclavských fotbalistů dlouhé minuty po skončení sobotního duelu s Kroměříží seděli v doznívajícím odpoledním slunci na lavičce náhradníků. Pronesli ale jen pár slov. Na řečnická cvičení nebyla chuť. Poslední celek tabulky třetí ligy totiž prohrál s Hanáckou Slavií vysoko 1:6. „Za celou svou kariéru jsem se při fotbale necítil tak trapně," prohlásil poté hlavní kouč Břeclavanů Ivan Dvořák.

ŠESTADVACET cenných kovů si přivezli plavci náchodského Delfína ze závodů v nedaleké polské Kudowě Zdrój.

Delfíni se v polské vodě cítili jako doma

Náchodsko – Uběhlo již dlouhých 14 let, co se otevřel v polské Kudowě Zdrój plavecký bazén a co se plavci Delfínu Náchod začali setkávat s tamními mladými plavci.

Ilustrační foto.

Na svou krásu dbáme stále více. Co je hitem?

Byly časy, kdy lidé nijak zvlášť nedbali na to, jak konkrétně vypadají. Móda se řešila primárně u žen, zatímco muži stáli pozadu. Nyní se vše mění a i mužská populace začíná řešit to, jak konkrétně vypadá. A ženy? Ty samozřejmě svou krásu řeší stále více. Co konkrétně je hitem u těch, které chtějí vypadat dokonale? Pojďme se společně podívat.

Den thajské kuchyně na Základní škole Letců RAF v Nymburce

Školáci na RAFce si vychutnali thajský oběd. Kuličky tapioky ocenil i starosta

Nymburk -  „Na konci měsíce března jsme byly vybrány jako zástupkyně naší školní jídelny do projektu s názvem „Den Thajské kuchyně ve školních jídelnách". Akce se konala v Praze v kuchařské Akademii Makro ve spolupráci s Asociací školních jídelen. Tříchodové menu sestavil rodilý thajský kuchař pan Kenyh Khamteun. Kuchařky z 22 školních jídelen z celé republiky mohly v krásné a moderně zařízené kuchyni uvařit celé menu. Všichni společně pak jídlo připravili i pro ostatní účastníky workshopu." To je podnět, který získaly kuchařky v čele s paní Alenou Jeníkovou a který zúročily v úterý ve školní kuchyni a jídelně na Základní škole Letců RAF v Nymburce.

Ilustrační foto.

Béčko Slovácka zklamalo, v Mohelnici hrálo jen dvacet minut

Uherské Hradiště – Třetí korálek na vítěznou „šňůrečku" fotbalisté 1. FC Slovácko B nenavlékli. Po minulých dvou zápasech, ve kterých dohromady nasázeli deset branek, chtěli uspět i v Mohelnici, jenže zklamali. „Začali jsme hrát, až když jsme snížili na 1:2, a to je málo," zlobil se trenér slovácké rezervy Zdeněk Botek.

Ilustrační foto

Plavcům se v Pardubicích dařilo

Zlín – Plavcům ze Zlína se ve druhém kole Českého poháru na Velké ceně Pardubic dařilo. Závodníci ze Zlínského plaveckého klubu za účasti téměř kompletní české plavecké špičky a v konkurenci více než pěti set plavců ze sedmi zemí se třikrát prosadili na stupně vítězů a vybojovali dalších osm finálových umístění.

Ilustrační foto

Odsávačky maminkám pomáhají

Jihlava – Nemocnice Jihlava nabízí maminkám k využití další dvě nové odsávačky mateřského mléka. S kojením jim poradí také laktační poradkyně. Přístroje za osmdesát tisíc korun se pořídily díky dárcům.

Mladí florbalisté USK Akademik Cheb

Florbalovým nadějím Akademiku se dařilo

Cheb - Předposlední kolo své ligy zvládli nejmladší milovníci děrovaného míčku skvěle. Na domácím turnaji ve Františkových Lázních nepoznali hořkost porážky, všechny tři svá utkání vyhráli.

Mláďata paviána dželady v ZOO Lešná.

Dželadí sameček se narodil v únoru

Zlín - Dželady rozmnožuje zlínská zoo jako jediná v České republice. Daří se jí i v rámci mezinárodního srovnání skupina se rozrostla už o pět mláďat. Nejmladší sameček se narodil letos v únoru (na snímku).

Ilustrační fotografie.

Veterináři zjistili pochybení u 9 procent dovezených potravin

Praha - Státní veterinární správa (SVS) letos provedla více než 1300 kontrol dovezených potravin v místě určení zásilky. Pochybení zjistila u devíti procent z nich. Tři čtvrtiny chyb se týkaly nenahlášení dovozu podle zákonů. V některých případech provozovatel klamal spotřebitele, nebo v jídle byly nalezeny patogenní organismy. Veterináři nařídili likvidaci tuny masa a pozastavili prodej zhruba 45 tun živočišných výrobků. Navržené pokuty jsou v řádu stovek tisíc korun, řekl dnes mluvčí SVS Petr Pejchal. Příjemci dovezených potravin živočišného původu je musí veterinářům den předem nahlašovat.

Poděbradská radnice.

Poděbrady rozbouřila lež o obtěžujících migrantech

Poděbrady - Muž napsal na facebook, že viděl dva případy obtěžování dívek v Poděbradech migranty. Policie případ vyšetřila a označila údaje za nepravdivé. Žádní migranti v Poděbradech nejsou ubytováni. Navíc autor lži byl pod vlivem alkoholu.

PRVNÍ velký test aktuální výkonnosti čeká Pavla Janečka už dnes v Eindhovenu, vrchol by však měl přijít až při Mistrovství Evropy v Londýně.

Janeček: Zjistil jsem, že oproti stejnému období vloni mám naplaváno dvojnásobek

Náchod – Zhruba dvě vteřiny chybí plavci náchodského Delfína Pavlu Janečkovi ke splnění olympijského A-limitu, který by mu zajistil účast na srpnových hrách pod pěti kruhy v brazilském Rio de Janeiru. „My musíme mít takovou techniku, abychom ušetřili co nejvíce energie," říká aktuálně nejlepší český polohovkář.

PRVNÍ velký test aktuální výkonnosti čeká Pavla Janečka už dnes v Eindhovenu, vrchol by však měl přijít až při Mistrovství Evropy v Londýně.

Janeček: Zjistil jsem, že oproti stejnému období vloni mám naplaváno dvojnásobek

Náchod – Zhruba dvě vteřiny chybí plavci náchodského Delfína Pavlu Janečkovi ke splnění olympijského A-limitu, který by mu zajistil účast na srpnových hrách pod pěti kruhy v brazilském Rio de Janeiru. „My musíme mít takovou techniku, abychom ušetřili co nejvíce energie," říká aktuálně nejlepší český polohovkář.

Hokejistka Eliška Vozdecká z Vyškova.

Hokejový tým, to je druhá rodina, říká mladá reprezentantka Vozdecká

Vyškov /ROZHOVOR/ – Všechno to kdysi začalo tím, že se chtěla jen vyrovnat staršímu bratrovi. Jenže dnes už je sympatická Eliška Vozdecká stabilní členkou ligových týmů, ať už toho smíšeného z Kroměříže, nebo ryze ženského z Blanska. A co víc, už ví, jaký je to pocit hrát s lvíčkem na prsou proti nejlepším hráčkám světa. Talentovaná šestnáctiletá gymnazistka je tak jednoznačně jedním z nejvýraznějších „produktů" vyškovského hokeje posledních let, a to je ještě pořád na začátku kariéry. „Miluji tu hru, je to o kolektivu, hraje tam roli týmový duch," odůvodnila zasvěcení svého života sportovnímu dění na zimních stadionech.

Nemocnice v Kroměříži zavádí jako novinku pro své pacientky laktační poradnu.

Nemocnice v Kroměříži otevřela novou 
laktační poradnu

Kroměříž – Novou službu nabízí ve spolupráci porodního a novorozeneckého oddělení Kroměřížská nemocnice: 
v prvním patře západního křídla budovy A zřídila laktační poradnu. Její služby ocení jak nové, tak nastávající maminky.

Daniel Přibyl ze Sparty (vlevo) a Ondřej Kratěna z Plzně.

Sparta poprvé vede semifinále nad Plzní. Výhráli jsme o prsa, uznal kouč Jandač

Plzeň - Kdo se ujme v semifinále play-off hokejové extraligy vedení? Tak právě o to se hrálo v sobotním třetím zápasu mezi Plzní a Spartou. Finále se nakonec přiblížil pražský celek, který zvítězil 4:2. Hosté rozhodli dvěma góly během 53 vteřin, když na 3:1 zvyšovali Jan Buchtele a Miroslav Forman. Čtvrté utkání je na programu v neděli od 16:45 opět v Plzni.

Sestava PK Česká Lípa: Veronika Bláhová, Lucie Dědicová, Kristýna Erlebachová, Petra Chocová, Adéla Kopecká, Daryna Naboichenko, Linda Salehová, dále Markéta Musilová a Natálie Musilová (obě startovaly v 1. kole).

Oddíl PK Česká Lípa zabodoval ve Zlíně

Česká Lípa - Obrovský úspěch zaznamenal plavecký oddíl PK Česká Lípa už postupem z 1. kola Mistrovství ČR družstev do semifinále (v základní části jich startovalo 76!).

Ilustrační foto.

Zamilujte si chutě Asie

Výlet do Thajska je nejen cestovatelským, ale i kulinárním zážitkem. Kdo má rád nové chutě, bude ve svém živlu. Ale pokud se do Thajska nechystáte, nezoufejte. Thajskou kuchyni si můžete bez problémů uvařit i doma. Dobrá zpráva je, že u vaření nestrávíte celé dopoledne – dobrota je hotová za pár minut.

Ilustrační fotografie.

Svatební šaty dnes nemají žádné limity, nosí se všechno

Východní Čechy – Pro většinu nevěst je nejzásadnějším bodem plánování svatby výběr svatebních šatů. V dnešní době neexistují pro svatební šaty žádné limity z hlediska etikety, přípustné je téměř cokoli – libovolná délka šatů, střih, barva, zvolit můžete i jinou variantu než šaty, např. kalhotový kostým.

Ilustrační fotografie.

V šatech se musíte hlavně dobře cítit

Chrudimsko – V dalším díle našeho seriálu se budeme opět věnovat přípravě svatby. S majitelkou svatebního salonu ve Slatiňanech Lenkou Vostradovskou se dnes se podíváme na dlouhé svatební šaty a na co se při jejich výběru soustředit:

Úspěšný plavec Lukáš Macek.

Štafeta ZLPK i Lukáš Macek triumfovali v Olomouci v rekordu

Zlín – Na mezinárodních závodech Velké ceně Olomouce se v konkurenci více něž tří set plavců opět výrazně prosadil plavci Zlínského plaveckého klubu. Lukáš Macek potvrdil letošní pozici nejrychlejšího českého prsaře a na 50 prsa suverénně zvítězil v novém rekordu Velké ceny v čase 29,11, jenž byl vyhlášen také jako nejhodnotnější výkon celého mítinku.

Z utkání krajského přeboru fotbalistů Dobruška - Týniště nad Orlicí (5:2).

„Byla to určitě moje životní trefa“

Dobruška – Dobrušský obránce JIŘÍ EFFENBERK měl po skončení vítězného zápasu s Týništěm nad Orlicí důvod ke spokojenosti. Jeho tým získal tři body a on svůj kvalitní výkon korunoval nádherným gólem z třiceti metrů.

Ilustrační foto

Veterináři zabavili půl milionu vajec a 23 tun kuřecího masa

Praha - Veterináři spolu s celníky a finanční správou zabavili ve Zlínském kraji v minulém týdnu 23 tun mražených kuřecích prsou z Brazílie. V Olomouckém kraji zabavili přibližně 540.000 kusů vajec z Polska. Informoval o tom mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Pejchal. Obě dodávky neměly řádné doklady.

Michal Ďuriš rozhodl o výhře Viktorie Plzeň v Liberci

Souboj dvou kanonýrů: Duriš trumfl krajana Bakoše

Liberec, Plzeň – Liberec versus Plzeň. Byla to nejen bitva čtvrtého celku Synot ligy se čtvrtým, ale také souboj nejlepších střelců obou týmů, dvou kamarádů, krajanů a bývalých spoluhráčů Marka Bakoše a Michala Ďuriše.

Ilustrační foto

Svatební šaty dnes nemají žádné limity, nosí se všechno

Chrudimsko - Pro většinu nevěst je nejzásadnějším bodem plánování svatby výběr svatebních šatů. V dnešní době neexistují pro svatební šaty žádné limity z hlediska etikety, přípustné je téměř cokoli – libovolná délka šatů, střih, barva, zvolit můžete i jinou variantu než šaty, např. kalhotový kostým.

NÁCHODSKÝ plavec  Michal Jerman si z trutnovského bazénu přivezl tři zlaté medaile.

Medailové žně v Trutnově

Trutnov, Náchodsko – V již 18. ročníku plaveckého Poháru Jiráskova kraje a Podkrkonoší opět zazářili závodníci Delfína Náchod, kteří z trutnovského bazénu vylovili hned čtyři desítky medailí.

Patrik Husák

Husák u Jestřábů končí, Venkrbec a Luňák zůstávají

Prostějov – Hokejová sezona pro Jestřáby teprve skončila, ale už nyní se začíná pracovat na podobě týmu pro nadcházející ročník první ligy. Svůj odchod z kádru oznámil hned po vyřazení Prostějova Slavií dosavadní kapitán mužstva Pavel Mojžíš.

Adéla Storzerová, fitness bikiny hvězda a osobní fitness trenérka z Kroměříže.

Pokud to nahoře nemáte a dole ano, tak to není symetrické

Kroměříž - Světla reflektorů, kamer, blesky z fotoaparátů a hlavně nadšení obdivovatelé už pár let obklopují třiadvacetiletou Adélu Storzerovou z Kroměříže. V devatenácti letech se vrhla na fitness, za pomoci trenérů a upravené životosprávy si vypracovala postavu a nyní už napříč světem závodí mezi bikinami na soutěžích v bikiny fitness.

florbalisté béčka Zlína Lions po vítězném duelu se Slavičínem

Derby mezi béčkem zlínského Lions a Slavičínem rozhodl hattrickem Michal Roth

Region – Vítězstvím béčka zlínského Lions nad Slavičínem skončilo regionální derby ve Zlínském florbalovém přeboru. Ve 21. a 22. kole soutěže se nedařilo Bystřici pod Hostýnem. V tabulce se Lvi ze Zlína probojovali na první místo, Slavičín je třetí a Bystřici pod Hostýnem patří sedmá příčka.