Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Hillary Clintonová.

Na Manhattanu se objevila obscénní figurína nahé Clintonové

New York – Obyvatele New Yorku dnes šokovala obscénní figurína demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové, která se objevila u stanice metra Bowling Green na dolním Manhattanu. Obnažená Clintonová s kopyty místo nohou chovala na svých obnažených ňadrech hlavu bankéře z Wall Street. Socha v životní velikosti vyvolala pozdvižení kolemjdoucích, byla stržena na zem a nakonec odvezena.

Nové parkování ve Vratislavicích nad Nisou

Krátké zprávy z Liberecka

Liberecko - Nedostatek parkovacích míst se snaží vyřešit ve Vratislavicích, peněžité dary a další zprávy z Liberecka a okolí.

Úspěšní Štěpánka Šilhanová a Tomáš Franta.

Litvínovský pohár se stal kořistí Slávie Chomutov

Litvínov - V Litvínově se uskutečnil již třináctý ročník atraktivních plaveckých závodů, kdy každý plavec plave postupně všechny čtyři stometrové tratě (motýlek, znak, prsa, kraul) a po sečtení dosažených časů se nejlepších šest závodníků utká ve finálovém závodě na 200 metrů polohově.

Ilustrační foto

Akce Plaveme prsa nabídne akvabely i program pro děti

V krnovských Městských lázních se v sobotu 15. října od 13 do 17 hodin uskuteční akce Plaveme prsa, kterou pod patronací Aliance žen s rakovinou prsu pořádá krnovský spolek Onko Niké v rámci Dne pro zdravá prsa.

Donald Trump

Další aféra Trumpa: Chtěl se mi dostat pod sukni, ruce měl všude, popsala žena

New York – V americkém tisku se objevila nová svědectví o údajných sexuálních útocích republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, která mohou poškodit jeho naděje na volební vítězství. List The New York Times ve středu otiskl výpovědi dvou žen, které republikánský kandidát údajně obtěžoval. Trumpův štáb informaci označil za pomluvu. Jiná obvinění Trumpa z nemravného chování publikoval tisk na Floridě.

Před univerzitním kampusem v brněnských Bohunicích začala kampaň Ostře sledovaná prsa, která má za cíl zlepšit znalosti o rakovině prsu.

OBRAZEM: Zaměřeno na prsa. Samovyšetření učí ženy se zkušenostmi s rakovinou

Brno – Před univerzitním kampusem v brněnských Bohunicích se lidé naučí, jak si sami vyšetřit prsa. V úterý tam začala kampaň Ostře sledovaná prsa, která má za cíl zlepšit znalosti o rakovině tohoto orgánu. Samovyšetření učí pacientky, které trpí rakovinou, nebo už nemoc prodělaly. „V Brně je velká skupina mladých dívek, které chorobu měly a když učí jiné, jak se vyšetřit, vloží do toho svůj příběh. Toto osobní poselství je moc důležité," zdůraznila mluvčí kampaně Magdaléna Vošalíková.

Ilustrační foto

Dva vrstevníci si zvolili stejnou smrt na kolejích

Severní Čechy – Shodný věk a stejný způsob ukončení života spojuje ženu a muže ze severních Čech, kteří nezávisle na sobě spáchali sebevraždu pod koly vlaků. K prvnímu případu došlo poslední zářijový den před čtvrtou odpoledne na trati mezi Ústím a Prahou nedaleko Prackovic. Osmatřicetiletá žena se podle výpovědi strojvedoucího postavila před právě přijíždějící osobní vlak a zkřížila ruce na prsou.

Místo vraždy v Novém Bydžově.

Polák dostal za lednovou vraždu v Novém Bydžově jedenáct let

Hradec Králové - Polák Sebastian Krystian Goliat, který poslední lednový den zavraždil v Novém Bydžově svého o pět let mladšího krajana, ve čtvrtek vyfasoval u Krajského soudu v Hradci Králové jedenáctiletý trest ve věznici s ostrahou, k tomu vyhoštění z Česka a povinnost zaplatit pozůstalým několikamilionové odškodné.

Místo vraždy v Novém Bydžově.

Polák dostal za lednovou vraždu v Novém Bydžově jedenáct let

Hradec Králové - Polák Sebastian Krystian Goliat, který poslední lednový den zavraždil v Novém Bydžově svého o pět let mladšího krajana, ve čtvrtek vyfasoval u Krajského soudu v Hradci Králové jedenáctiletý trest ve věznici s ostrahou, k tomu vyhoštění z Česka a povinnost zaplatit pozůstalým několikamilionové odškodné.

Místo vraždy v Novém Bydžově.

Polák dostal za lednovou vraždu v Novém Bydžově jedenáct let

Hradec Králové - Polák Sebastian Krystian Goliat, který poslední lednový den zavraždil v Novém Bydžově svého o pět let mladšího krajana, ve čtvrtek vyfasoval u Krajského soudu v Hradci Králové jedenáctiletý trest ve věznici s ostrahou, k tomu vyhoštění z Česka a povinnost zaplatit pozůstalým několikamilionové odškodné.

Nový trenér českých volejbalistů Miguel Ángel Falasca.

S mladým týmem na ME. Kouč volejbalistů Falasca: Má potenciál

Praha - V trenérském boxu chodí s rozvahou, ruce zkřížené na prsou či zaražené v bocích a občas povzbudivě tleskne. Volejbalový kouč Miguel Falasca dodává české reprezentaci klid a především své hráčské zkušenosti. Pod jeho vedením Češi úspěšně zvládli kvalifikaci mistrovství Evropy a za rok v Polsku by nově složený výběr i s mladými hráči mohl konečně prorazit.

Hc Rakovník - HC Vlašim, čtvrtfinále 2016

Rakovnické hokejisty čeká domácí premiéra, přivítají Vlašim

Rakovník – Rakovničtí hokejisté zatím nezažívají pohádkový vstup do sezony, když oba úvodní zápasy prohráli a jsou poslední. Nutno však podotknout, že je čekal velmi těžký los, neboť na stadionu Černošic se Rakovnickým dlouhodobě nedaří a Mělník v loňské sezoně celou soutěž vyhrál. Nyní hokejisty s rakem na prsou čeká první domácí zápas, v neděli od 17:30 na svém ledě přivítají Vlašim, která by měla být hratelnějším soupeřem.

Místo činu v Horní Olešné, kde policisté vyšetřovali dvojnásobnou vraždu.

Za dvojnásobnou vraždu v Horní Olešné dostal dvacet let

Horní Olešná – Dvacet let za mřížemi. Takový rozsudek vynesl v pondělí českobudějovický krajský soud nad 51letým Františkem G. ze Slovenska. Muž podle policie loňského prosince zavraždil na Jindřichohradecku svou tchyni a jejího muže. 

Ilustrační foto.

Za dvojnásobnou vraždu dostal dvacet let

České Budějovice - Dvacet let za mřížemi. Takový rozsudek vynesl v pondělí českobudějovický krajský soud nad 51letým Františkem G. ze Slovenska. Muž podle policie loňského prosince zavraždil na Jindřichohradecku svou tchyni a jejího muže. Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný si ponechal lhůtu na rozmyšlenou, zda se případně odvolá.

Obžalovaný Jiří H. u zlínského krajského soudu

Zlínský taxikář měl ublížit třem ženám. Dvě z nich měl znásilnil

Zlín – Pomsta ze strany žen, nebo taxikáře, protože jej všechny odmítly? Tři ženy ze Zlína hovoří o znásilnění a těžkém ublížení na zdraví, čtyřikrát trestaný Jiří H. svou vinu jednoznačně popírá. Prý se na něho domluvily. Zlínský krajský soud rozplétá případy, které se staly v letech 2013 až 2015. Jednu z žen zastupuje u soudu jako zmocněnkyně známá advokátka Jana Rejžková.

Petr Kotvald v Dubí

Kotvald se v Dubí potil jako brankář, po vystoupení zdobil podpisem poprsí

Dubí - Za hlavní tribunou fotbalového stadionu Rudolfovy huti v Dubí - Bystřici kdysi stával hokejbalový stánek. V místech, kde se před lety v brankovišti potili brankáři, si "užíval" srpnovou výheň zpěvák Petr Kotvald. Právě tam totiž pořadatelé Dubských slavností postavili pódium pro vystupující umělce, interperet mnoha slavných hitů ale přesto podal výborný výkon, což ocenil i dubský starosta Petr Pípal. "Bylo to nejlepší vystoupení na našich slavnostech!" řekl bez skrupulí.

Ilustrační foto.

Lékaři ženám nabízejí vnitřní podprsenku

České Budějovice – V Nemocnici České Budějovice začínají jako první v republice s unikátní operací prsou – modelací pomocí takzvané vnitřní podprsenky. Zákrok mohou podstoupit ženy, které chtějí například vymodelovat povislá ňadra nebo zmenšit a upravit velké poprsí.

Simona Baumrtová na OH v Riu.

Štafetu s Baumrtovou v Riu diskvalifikovali

Brazílie, Chomutov – Ani svůj poslední start na olympiádě v Riu neproměnila chomutovská plavkyně Simona Baumrtová ve výraznější úspěch. Štafeta českých plavkyň byla totiž diskvalifikována kvůli technickým chybám.

Ilustrační foto.

Před 190 lety zemřel vynálezce stetoskopu René Laennec

Douarnenez - Za vynálezce stetoskopu je považován francouzský lékař René Laennec, který zemřel 13. srpna 1826 v pouhých 45 letech na tuberkulózu. Pomůcku, jíž se zapsal do dějin, vynalezl v roce 1816, když vyšetřoval obézní ženu. "Vyšetření poklepem či přiložením ruky na hrudník nepřinášelo užitek, neboť byla velmi tlustá," uvedl ve svých zápiscích. Na zkoušku proto stočil několik listů papíru do trubičky cylindrického tvaru - a bylo hotovo.

Svatá mše na hradě Hartenberg

Na Hartenberg míří vzácná soška Madony

Hřebeny - Hrad Hartenberg čeká velký svátek. Účastníci nedělní mše na nádvoří hradu budou totiž moci spatřit vzácnou sochu Madony. Mši zde bude od 15 hodin sloužit emeritní biskup Mons. František Radkovský. Krom něj poctí hrad svou návštěvou také gotická socha Hartenberské madony, která pochází právě ze zdejší hradní kaple.

Ilustrační foto.

Strážníci zachránili dalšího člověka

Varnsdorf – Další zachráněný život mají na svém kontě strážníci z Varnsdorfu. Díky rychlému zásahu se podařilo pomocí defibrilátoru zachránit muže, který měl srdeční problémy.

Špekoun

Špekoun... a ti druzí

Příběhy „metráčků" jsou věčné. Každá třída nebo alespoň škola jednoho má, není divu, že je to i oblíbené téma filmů pro teenagery. Ostatně, mnohdy jde o autentickou zkušenost samotných tvůrců. Jako v případě filmu Špekoun.

Identikit muže, který napadl lékaře.

Pražská policie hledá podezřelého ze surového napadení

Praha - Pražští policisté hledají podezřelého z bezdůvodného surového napadení na zastávce autobusu Háje letos v dubnu. Útočník v noci zbil a zkopal lékaře vracejícího se z práce. Napadený muž utrpěl mnohočetná zranění, která si vyžádala i dvě operace a dlouhé léčení. Na policejním webu to ve čtvrtek oznámil mluvčí policie Jan Daněk. Pachateli hrozí za těžké ublížení na zdraví až deset let vězení.