Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Den zdraví v nemocnici.

O Den zdraví byl v nemocnici velký zájem

Svitavy – Každého občas napadne otázka, kterou dokáže zodpovědět jen doktor nebo zdravotník. Mnohdy hledáme na internetu a mezi známými. Ve Svitavské nemocnici pořádají pravidelně akci s názvem Den zdraví, kde jsou odborníci z mnoha oborů k dispozici každému příchozímu.

URAGÁN. Velmi silný vítr připomínali v extraligovém čtvrtfinále házenkáři Dukly. Brno přejeli ve třech zápasech rozdílem 34 branek. Čtrnáct z nich vsítil Štěpán Jeníček (u míče).

Pan Spolehlivý si plní dětské sny. Teď chce finále

Praha - Jediná výhra je dělí od postupu do vysněného finále, po třech porážkách ale mohou sezonu prohlásit za zpackanou. Házenkáři Dukly přivítají o víkendu Zubří. S jasným cílem: Valašsko už nenavštívit.

Autistou na vlastní kůži.

Autismus je jako život ve světě, jenž s realitou příliš nesouzní

Pardubice - Cizí slečna mě tahá za ruku. Nechápu, co po mně chce. Proč na mě vůbec sahá? Je mi to nepříjemné. Klopím oči, nemohu se na ni dívat. Nevím, kam mě chce vést. Bráním se. Nemohu mluvit, jediné, co zvládnu, je výmluvné gesto: zkřížené ruce na prsou. Slečna to zkouší větší silou. Zapřu se. Prostě ne. Ničemu nerozumím. Jsem zmatená.

Z BRNA si přivezla Kateřina Jermanová jedno stříbro, pět bronzů a stříbro z kraulařského čtyřboje.

Náchodští plavci zářili na severu Čech i jihu Moravy

Náchod - Plavci oddílu Delfín Náchod se zúčastnili 28. ročníku závodu Ceny TJ Bižuterie a města Jablonce nad Nisou. Tento závod je tradičně výborně obsazen a letos se ho zúčastnilo rekordních 443 závodníků z celé republiky. Ačkoliv konkurence byla obrovská, náchodští Delfíni opět bodovali.

Nemocnice v Pelhřimově.

Připravená je Cecilka pro děti i přednáška pro dospělé

Pelhřimov – Nemocnice Pelhřimov dnes láká širokou veřejnost na tradičně nejnavštěvovanější akci roku Den pro zdraví aneb co pro sebe můžeme udělat.Během dnešního dne si lidé budou moci od 10 do 16 hodin nechat poradit hned na deseti stanovištích v atriu hlavní lůžkové budovy pelhřimovské nemocnice.

Mamograf. Ilustrační foto.

Rakovina prsu děsí mladé ženy. I kvůli Angelině Jolie

Brno – Je jim kolem dvaceti let, už nyní ale zvažují preventivní ultrazvukové vyšetření prsu. Podle odborníků zájem mladých Brňanek o vyšetření, které může vyloučit nádor, značně narostl. Přestože si jej do pětačtyřiceti let musí platit samy, bez příspěvku zdravotních pojišťoven.

Mamograf. Ilustrační foto.

Rakovina prsu děsí mladé ženy. I kvůli Angelině Jolie

Je jim kolem dvaceti let, už nyní ale zvažují preventivní ultrazvukové vyšetření prsu. Podle odborníků zájem mladých Brňanek o vyšetření, které může vyloučit nádor, značně narostl. Přestože si jej do pětačtyřiceti let musí platit samy, bez příspěvku zdravotních pojišťoven.

Obránce Letců František Kautský střílí na branku Rodosu. Jeho pokus však, stejně jako řada dalších, ztroskotal na domácím brankáři Čápovi.

Letňanští Letci věří i přes úvodní prohru v postup

Praha - Opořádný kus se hokejistům Letňan vzdálil sen o postupu do II. hokejové ligy. V prvním utkání finálového dvojzápasu totiž podlehli na ledě Dvora Králové domácímu Rodosu 2:6 a v sobotní odvetě na domácím ledě tak budou muset zvítězit minimálně o čtyři branky, aby série došla alespoň do prodloužení.

Pátrání po pohřešované Kateřině Venclové, nar. 26.12.1998, bytem Benešov, Zapova ulice

Policie žádá o pomoc při pátrání po Kateřině Venclové

Region - Dnes 20. března 2017 v odpoledních hodinách nahlásila matka výše zmiňované, že pohřešuje svoji osmnáctiletou dceru Kateřinu Venclovou. Dceru viděla naposledy v půl šesté ráno, když spolu se svým bratrem odcházela na vlak, kam jeli společně do Prahy do školy. S bratrem se pohřešovaná rozloučila u krčské nemocnice v 07:15 hodin. Do školy však podle sdělení matky nedorazila. Po 13. hodině kontaktovala dívka matku SMS zprávou a od té doby se neozvala.

Ve druhém utkání jarní části České fotbalové ligy podlehla domažlická Jiskra lepšímu Tachovu.

FOTO: Jiskra prohrála třetiligové derby

Domažlice /REPORT, FOTOGALERIE/ – Nezvládli to. Fotbalisté domažlické Jiskry v prvním domácím utkání jarní části České fotbalové ligy nestačili na svého západočeského rivala. Krutou, leč spravedlivou porážku v derby s Tachovem zmírnili v závěrečné čtvrthodince Černý s Roubalem, kteří snížili na milosrdných 2:3.

Kladno - Jihlava, třetí zápas play off

Pekr předvedl, že Jihlavu nemusí a udržel Rytíře ve hře

Kladno – S ošklivou příšerou za krkem, tedy nutností vyhrát, nastoupili v pátek hokejisté Kladna do třetího semifinálového duelu play off WSM ligy proti Jihlavě. A ačkoliv se zápasem spíš protrápili a Dukla působila hokejověji, bojovníci s Rytířem na prsou vyválčili z bláta a popela výhru 3:2 v prodloužení. Hrdinou zápasu byl Matěj Pekr, který dal všechny kladenské branky a v čase 61:52 rozhodl.

Desítky obyvatel Koželužské ulice na levém břehu řeky Dyje ve Znojmě, která si vzala neoficiálně své původní jméno Dyjská Ves, se o víkendu opět znamenitě bavily. Poněkud opožděný masopust zde slavili za osobní účasti světových politiků.

Summit v Dyjské Vsi: čekalo se na Putina a Trumpa

Znojmo /FOTOGALERIE/ – Desítky obyvatel Koželužské ulice na levém břehu řeky Dyje ve Znojmě se o víkendu opět znamenitě bavily. Poněkud opožděný masopust zde lidé slavili za účasti světových politiků.

Na snímku je většina z domažlické plavecké výpravy na Malé ceně Chodska.

Tři domažlická vítězství ve čtyřboji při Malé ceně Chodska

Domažlice – Plavecký bazén v Domažlicích hostil uplynulou sobotu 14. ročník Malé ceny Chodska v plavání. Tento tradiční závod je oproti své ´velké´ jmenovkyni určen dětem do 12 let. O medaile, diplomy a věcné ceny v dopoledním i odpoledním bloku závodů usilovalo téměř sto třicet plavců z jedenácti oddílů.

PK Česká Lípa: Matyáš Hřebík, Viktor Kabanov, Matyáš Kecek, Filip Konrád Veronika Bláhová, Barbora Chomová, Markéta Musilová, Natálie Musilová, Linda Salehová, Nadia van Wassem a Nikola Zemanová.

Českolipští plavci se blýskli na Litoměřickém Kalichu

Litoměřice - Super výsledek předvedli mladí plavci z PK Česká Lípa na závodech v Litoměřicích. Obsadili 4. místo v soutěži týmů (bodovalo vždy prvních šest plavců na stometrových tratích), navíc předvedli 43 osobních rekordů a 27 medailových umístění, a to vše z celkově 66 startů!

Druhý duel se hrál místy pěkně od podlahy. Dva hráči Kolína dokonce zápas nedohráli.

Seidl: Rozhodly neproměněné šance a inkasování na 1:2

Kolín – Hokejové play off je jiná disciplína. Rozhodují maličkosti, celý zápas se maká na dvě stě procent, rozhoduje každá chybička, každá nevyužitá šance. V pondělí se to potvrdilo. Druhý duel osmifinálové série vyhrálo Vrchlabí v Kolíně 4:2.

Co vlastně během samovyšetření hledat? Nejen o tom mluvil na setkání se studenty Petr Koukal (vpravo).

Rakovina prsu či varlat? Hlavně se nestydět

Karlovarský kraj - Badmintonista Petr Koukal společně se zástupci obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius navštívil včera středoškoláky v Karlovarském kraji, aby je upozornil na význam samovyšetření varlat a prsu při prevenci rakoviny.

Fotbal. Ilustrační foto.

Krnov remizoval s Dolním Benešovem

Další přípravné utkání odehráli krnovští fotbalisté v sobotu na vlastní půdě proti účastníkovi divize z Dolního Benešova. „Čekali jsme těžké utkání, vždyť Dolní Benešov je druhým týmem divize," říkal krnovský trenér Ladislav Bártek. Tomu už se do sestavy vrátili někteří nemocní a zranění hráči.

Hokejisté HC Rakovník porazili rezervu Mladé Boleslavi a pojistili si záchranu

Hokejisty čeká rozhodující souboj o play off. Potvrdí domácí formu?

Rakovník – Hlavní cíl – záchranu, mají rakovničtí hokejisté splněn. Přesto by bylo mnohem příjemnější, vylepšit sezonu i postupem do play off. K úplně jistotě potřebují svěřenci Otakara Vejvody v posledním domácím utkání proti Příbrami zvítězit alespoň za dva body. Za určitých okolností by Rakovnickým stačil i jeden bod, a to v případě, že by Žabonosy v domácím duelu neporazily Černošice. V případě prohry by nastal konec sezony.

Návrhářka Kateřina Štěpánková.

Plesová sezona: přípravy se mnohdy vyšplhají na tisíce korun

Region - Plesová sezóna je v plném proudu a napříč celým regionem se konají nejen ty maturitní, tradičními pořadateli jsou města. Půjčovny společenských šatů proto nyní mají napilno. V nádherných róbách chtějí zazářit dámy, pro oblek či smoking přichází i pánové.

Kladno (v bílém) - Most. Zápas v v dresech s Ivanem Hlinkou na prsou. Stíní Jiří Cetkovský

S Hlinkou na prsou se trefil i bitkař. Rytíři jasně vyhráli

Kladno – Vzpomínka na Ivana Hlinku se kladenským hokejistům docela povedla. Před slušně zaplněným ČEZ stadionem porazili Most 6:2, i když se více než půl zápasu střelecky trápili. Či je spíše trápil někdejší kladenský gólman Marek Pinc. Nicméně čísla jsou jasná: poslední zápasy - devět bodů a 17 vstuřelených branek. Událostí večera byl první gól Kanaďana Joshe Grattona, na něhož se dorazili podívat kamarádi z finského Oulu.

Speciální edici dresů s Ivanem Hlinkou v pátek při tréninku představil Jiří Cetkovský

Pocta Hlinkovi také v Kladně. Patera: Uměl z nás vyždímat maximum

Kladno – Sobotní zápas hokejové WSM ligy mezi Kladnem a Mostem má sice velkého favorita v domácím týmu (hosté jsou jasně poslední), ale jednu velkou specialitu přinese. Oba celky totiž nastoupí ve speciální sadě dresů s legendárním hráčem a trenérem Ivanem Hlinkou na prsou.