Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Ilustrační foto.

Ostře sledovaná prsa v Krnově

Říjen je měsíc boje proti rakovině prsu a ženám, které ještě nezačaly s preventivním samovyšetřováním svých prsou, se naskýtá nejlepší příležitost s tím začít.

Nečekaná žeň čekala třebíčské plavce na podzimní ceně Motorletu, zleva David Svoboda, Sára Doležalová, Barbora Seemanová a Marie Magdalena Davidová.

Plavci Spartaku zářili na podzimní ceně Motorletu

Praha, Třebíč – Jeden z vrcholů podzimu mají za sebou plavci třebíčského Spartaku. Podzimní cena Motorletu v Praze patří již čtrnáct let mezi nejprestižnější závody mládeže v České republice. Po splnění přísných nominačních limitů se mezi více než 370 plavců z 25 oddílů protlačila i sedmička závodníku z Třebíče. A právě černé plavecké čepičky se znakem tří kápí byly v tvrdé konkurenci vidět nad očekávání často.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.

Úspěšný domácí týden. Sparta přehrála i Piráty

Tři zápasy doma v jednom týdnu, stoprocentní bilance. Sparta zvládla úspěšně šňůru v O2 areně a výrazně si tak vylepšila náladu a postavení v tabulce. Po včerejším vítězství 3:2 nad Chomutovem jí patří už páté místo.

Plavci Spartaku Třebíč vybojovali na prvních závodech v nové sezoně celkem 11 zlatých, 7 stříbrných a 11 bronzových medailí.

Třebíčští plavci sbírali cenné kovy

Jindřichův Hradec - Jedenáct zlatých, sedm stříbrných a jedenáct bronzových medailí. To je výčet plavců Spartaku, pro které nová sezona nemohla začít lépe. Třebíčští se na první závody po letní přestávce v Jindřichově Hradci zkrátka těší.

Na Velkou cenu Kolína se sjelo 270 závodníků z 29 oddílů.

V bazénu bylo plno. Do Kolína dorazilo 279 závodníků

Kolín – Téměř tři stovky mladých plavců se sjely na Velkou cenu do Kolína. Představili se zde závodníci například z Litvínova, Mostu, České Třebové, České Lípy, Náchoda, Nového Města nad Metují, Liberce, Jablonce nad Nisou nebo Stráže pod Ralskem.

Bazén. ilustrační foto.

Plavci Slavie zahájili novou závodní sezónu

Liberec - Mladí plavci liberecké Slavie startovali na dvou tradičních podzimních závodech. Nejprve šestice z nich plavala na Mladoboleslavské vlnce, kam se sjelo 250 závodníků ze 30 klubů.

divizna

Bylinková pomoc při nachlazení

S podzimními plískanicemi je velká pravděpodobnost, že nás nemine nachlazení, rýma, kašel, pobolívání v krku. Když se chceme ochránit, můžeme vyzkoušet bylinné směsi a recepty, které posílí imunitu a působí protizánětlivě.

Táborští zástupci na závodech v Mladé Boleslavi. Zleva Šimon Kovařík, Aneta Kakosová, Simona Marešová, Karolína Kubošková, Linda Čeňková a Tereza Věžníková.

Táborský plavecký oddíl otevřel sezónní brány

Tábor – Táborskému plavání skončilo období letního závodního klidu. Pět jeho reprezentantek spolu se Šimonem Kovaříkem se ponořilo do bojů v jubilejním 40. ročníku mladoboleslavské ceně města – Memoriálu Miroslava Tottera.

Praktická ukázka samovyšetření prsou a varlat v českokrumlovské nemocnici.

Prsa a varlata mohl prohmatávat, kdo chtěl

Český Krumlov - Pokud nechcete onemocnět rakovinou, na nic nečekejte. Nejlepší je si samovyšetření prsou a varlat vyzkoušet. To umožňuje nezisková organizace Loono.

Ilustrační fotografie.

Východní Čechy jsou bohaté. Protkaly je hladiny malebných rybníků

Východní Čechy - Když se řekne rybník, leckomu se vybaví kádě plné mrskajících se ryb, hladiny proťaté rybími hřbety a rybáři, kteří ty živé poklady dokážou dopravit až na naše vánoční stoly. Jenže rybníky jsou i něco víc než jen přírodní sádky na ryby.

Obviněný Afghánec ze znásilnění zdravotní sestry.

Afghánec zdravotní sestru neznásilnil, řekl soud

Pražský městský soud se v úterý znovu zabýval případem údajného znásilnění sestry v nemocnici na Bulovce. Toho se měl dopustit dvacetiletý Afghánec  Sabawoon Davizi. Podle soudkyně Silvie Slepičkové se nepodařilo prokázat, že by došlo ke znásilnění.

Obviněný Afghánec ze znásilnění zdravotní sestry.

Znásilnil Afghánec sestru v pražské nemocnici? Kauzu rozplétá soud

/VIDEO/ Předsedkyně trestního senátu Silvie Slepičková začala u Městského soudu v Praze rozplétat případ, který se stal loni 30. října v noci v pražské Nemocnici na Bulovce. Devatenáctiletý Afghánec, který doprovázel svého mladšího bratra, tam měl znásilnit zdravotní sestru. Záznamy z kamer ale chybí. A dokonce neexistují ani žádní přímí svědci incidentu.

Jakub Strnad, poctivý bojovník kladenských rytířů

Stačila Jágrova přítomnost, popsal Strnad návštěvu v kabině

Kladno – V přípravě usmolil jednu upachtěnou přihrávku, ale se začátkem ostré sezony je opět kladenským hrdinou. Nový „domácí“ kapitán Jakub Strnad vstřelil Kadani dvě branky a ta druhá osm vteřin před koncem byla zásadní – zlomila utkání na kladenskou stranu v poměru 3:2.

Jiří Odvářka

S rekordem a o prsa. Odvářku dělily od bronzu čtyři setiny

O víkendu se v pražském Edenu uskutečnilo Mistrovství České republiky atletů do 22 let, ve kterém měli své želízko v ohni i prostějovští atleti. V disciplíně na 110 metrů překážek obsadil Jiří Odvářka 4. místo, když na vytoužený bronz ztratil pouhé čtyři setiny.

Vévodkyně Kate

Ukázali prsa vévodkyně Kate, tvrdě za to zaplatí

Je to už pět let, co francouzský magazín Closer uveřejnil na obálce paparazzi fotky Kate, vévodkyně z Cambridge. Na čtenáře tehdy čekala odhalená hruď, vydavatele magazínu a další viníky nyní potká úhrada ve výši pět milionů korun.

Málem tragicky skončilo víkendové koupání na kralupském koupališti pro rodinu čtyřletého chlapce. Díky včasnému zásahu dětí z menšího bazénu a zdejšího plavčíka naštěstí vše skončilo více než dobře.

Drama na koupališti mělo šťastný konec

Kralupy – Málem tragicky skončilo víkendové koupání na kralupském koupališti pro rodinu čtyřletého chlapce. Díky včasnému zásahu dětí z menšího bazénu a zdejšího plavčíka naštěstí vše skončilo více než dobře.

Mezi Albertem Mocem a Tariro Mutori je trenérka Jaroslava Nýčová.

Vynikající vrchol letní sezóny plavců Slavie Liberec

Liberec - Po úspěšném přeboru Libereckého kraje v plavání vyneslo třináct závodníků liberecké Slavie ke startům na nejvyšších soutěžích, jak na Pohár České republiky pro 10 a 11leté, mistrovství repoubliky pro žáky 12 - 14leté a dále dorostence a dospělé.

Brněnská stylistka Šárka Hawerlandová radí v oblékání ženám i mužům.

Proměny módy? Kdysi ženy plavaly zahalené v županu, říká brněnská stylistka

Brno /ROZHOVOR/ – Zatímco před stoletím bylo jedním z hlavních úkolů plavek neodhalit příliš mnoho z těla nositelky, dnes v plavkách ženy mohou ukázat téměř všechno, nebo naopak vhodně zvoleným střihem zamaskovat případné nedostatky. Prokousat se nepřeberným množstvím koupacího oblečení v obchodech však není vždy jednoduché. Poradit lidem s výběrem může i stylista. Šárka Hawerlandová se stylingu věnuje několik let.

PŘI ZAHÁJENÍ EYOF trutnovské kvarteto Karolína Votočková (zleva), Petr Kapitulčin, Tereza Králová a dole Aneta Finková.

Zkušenosti z olympijského festivalu mládeže? „K nezaplacení!“

Trutnov - Bývá už tradicí, že řada trutnovských basketbalistek tráví letní přestávku mezi dvěma soutěžními ročníky působením v českých reprezentačních výběrech. Nejinak je tomu letos a jednou z prvních akcí pod hlavičkou nároďáku byl Evropský olympijský festival mládeže (EYOF).

Ilustrační foto

Vlastní nahé tělo je noční můrou pro většinu žen, ukázal průzkum

/ANKETA/ Za své tělo se stydí celkem 68 procent žen, přičemž nadpoloviční většina pak trpí komplexy. Naopak muži jsou se sebou vcelku spokojeni. Pocit studu trápí pouze 37 procent z nich a komplexy trpí pak necelá čtvrtina. Otevřené rozhovory ohledně nahoty však většinou ani jednomu pohlaví problém nedělají.