Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Kateřina Vacková.

Kateřina Vacková: Saháním proti rakovině. Kampaní oslovila i mladé

Praha - Ve 22 letech jí doktoři diagnostikovali rakovinu. Řekla si, že to buď vzdá, anebo z toho vytěží, co se dá. A tak vznikla nezisková organizace Loono, která mladé lidi vtipnou formou upozorňuje na prevenci rakoviny prsu a varlat. Kateřina Vacková studuje medicínu a zároveň management, kromě toho pracuje jako projektová manažerka. Magazín Forbes ji zařadil mezi 30 pod 30 pro letošní rok.

Slavná Route 66

Zlínský režisér a hudebník hledá tajemství Route 66

Zlín - Zatímco v Evropě přibývá cyklistů, Amerika je spíše pro motoristy. Zejména slavná silnice Route 66, která láká k rychlé jízdě s větrem ve vlasech. Zamiloval se do ní i Zdeněk Jurásek. „Celou Route 66 jsem před osmnácti lety projel na kole a nyní se to chystám zopakovat," říká třiapadesátiletý zlínský dobrodruh.

Zajímavým způsobem se v úterý 5. července zapojil do oslav Dne obce Hostašovice místní klub seniorů. V zasedacím sále obecního úřadu uspořádal výstavu knih a časopisů vydaných do roku 1953.

OBRAZEM: Klub seniorů dělal už třetí výstavu

Zajímavým způsobem se v úterý 5. července zapojil do oslav Dne obce Hostašovice místní klub seniorů. V zasedacím sále obecního úřadu uspořádal výstavu knih a časopisů vydaných do roku 1953. Příchozí tak mohli obdivovat desítky zajímavých výtisků, mezi nimiž nechyběla ani díla známých autorů.  

Ilustrační foto

Veterináři letos zadrželi o třetinu víc potravin z dovozu

Praha - Veterináři letos zatím zadrželi přes 120 tun potravin z dovozu, meziročně o třetinu více. Převažovalo maso a produkty rybolovu, šlo i o 20 tun mléčných výrobků nebo několik set tisíc vajec. Většina prohřešků byla administrativního rázu, potraviny byly buď špatně označené, chyběly jim řádné dokumenty nebo nebyl jejich dovoz nahlášený. Část potravin veterináři odstranili, část vrátili do země původu. Sdělil to mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Pejchal.

Stříbrné družstvo juniorů na MS U23 v kuželkách. Jan Bína z SKK Jičín v dolní řadě první zleva.

„Nejradostnější byl zisk stříbrných medailí v týmech“

Jičín/Novigrad – V předchozích týdnech jsme vás pravidelně informovali o průběhu juniorského kuželkářského mistrovství světa v chorvatském Novigradu, do kterého se zapojili v dresu se lvíčkem na prsou i Nikola Portyšová a Jan Bína.

DĚVČATA ZE SLAVIE LIBEREC. Plavkyně Vencálková a Blažková.

Slavie Liberec startovala na Oblastních přeborech v plavání

Liberec Na dvou místech severních Čech proběhly Oblastní přebory plavců žákovských kategorií. Soutěžili zde společně plavci Libereckého i Ústeckého kraje, a tak již kvalifikovat se na „oblastky" bylo o něco těžší než v jiných krajích.

VÝPRAVA litoměřických plavců na závodech v  České Lípě.

Litoměřičtí plavci přivezli devět kovů

Česká Lípa – První červnový víkend strávili starší žáci Plaveckého klubu Litoměřice s trenéry Štěpánem Šetkem a Adélou Černou na Oblastních přeborech v České Lípě, které jsou jedinou kvalifikací na jejich MČR.

Ilustrační foto.

Mistr ze Vsi se loučil se sezonou vítěznou přestřelkou

Vysočina – Fotbalový mistr se rozloučil s účinkováním v I. A třídě – skupině B divokým výsledkem 4:3. O vítězství nad nakonec posledními Čáslavicemi-Sádkem rozhodla Nová Ves v závěru. Rezerva Vrchoviny skončila po debaklu v Třešti třetí.

Dominika Geržová při své silné disciplíně.

Plavkyně Geržová splnila limit na Evropu

O víkendu se v Praze Podolí konalo čtvrté kolo Českého poháru v plavání s mezinárodní účastí. Na něm samozřejmě nemohla chybět ani krnovská plavkyně Dominika Geržová, která je členkou české juniorské reprezentace.

Oliver Punge na nejvyšším stupínku na MČR neslyšících.

Atlet Oliver Punge vybojoval tři zlaté na MČR neslyšících

Brno, Přerov – Po zlatém úspěchu Jonáše Kolomazníka v pětiboji mladších žáků slaví další z řad atletů SK Přerov republikový titul. Oliver Punge ale nezůstal „jen" u jedné zlaté. Z Mistrovství ČR neslyšících si veze rovnou tři a ještě k tomu stříbro za štafetu.

Český zástupce na evropském šampionátu amatérských týmů 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí znovu nezklamal a po stříbru zpřed čtyř let z rakouského Kleinarlu, dokázal tentokráte získat medaile bronzové barvy.

Češi získali zásluhou Frýdlantu evropský bronz

Fotbalisté 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí zvládli úspěšně projít nejen základní skupinou, ale také i nevyzpytatelným čtvrtfinále, ve kterém vysoko porazili Španěly 6:0. Český zástupce na evropském šampionátu amatérských týmů tak znovu nezklamal a po stříbru zpřed čtyř let z rakouského Kleinarlu, dokázal tentokráte získat medaile bronzové barvy.

Ilustrační foto.

Z nádorových onemocnění je nejčastější rakovina kůže

Východní Čechy - Z nádorových onemocnění lidé v regionu nejčastěji trpí rakovinou kůže. Vyplývá to z analýzy Všeobecné zdravotní pojišťovny, která loni v regionu zaznamenala 8008 pacientů s touto chorobou, z toho 4036 v Pardubickém kraji.

Maxim Dvořák (uprostřed) pětkrát nenašel na oblastních přeborech přemožitele.

Devět mladších žáků Slávie Chomutov se stalo oblastními přeborníky

Chomutov – V Rumburku  se konaly oblastní přebory mladšího žactva, které jsou pro desetileté a jedenáctileté plavce jedinými kvalifikačními závody pro zajištění účasti na letním Poháru ČR. Vrcholu sezony se zúčastnili i plavci TJ Slávie Chomutov a na severu Čech posbírali celou řadu medailí. Hned devět chomutovských plavců si doplavalo pro tituly oblastního přeborníka.

Ilustrační foto.

Z nádorových onemocnění je nejčastější rakovina kůže

Východní Čechy - Z nádorových onemocnění lidé v regionu nejčastěji trpí rakovinou kůže. Vyplývá to z analýzy Všeobecné zdravotní pojišťovny, která loni v regionu zaznamenala 8008 pacientů s touto chorobou, z toho 4036 v Pardubickém kraji.

Ilustrační foto.

Z nádorových onemocnění je nejčastější rakovina kůže

Východní Čechy - Z nádorových onemocnění lidé v regionu nejčastěji trpí rakovinou kůže. Vyplývá to z analýzy Všeobecné zdravotní pojišťovny, která loni v regionu zaznamenala 8008 pacientů s touto chorobou, z toho 4036 v Pardubickém kraji.

Barokní ornát z 18. století ze sbírek muzea.

Jedinečný ornát z kostela Všech svatých pod Zebínem

Jičín – Církevní textilie patří v kolekci textilních sbírek k těm méně početným a pro výstavní či badatelské účely téměř nepoužívaným, přesto se mezi nimi skrývají pozoruhodné předměty s bohatou historií.

Mladí prachatičtí plavci.

Plavci vylovili několik jihočeských medailí

Písek – Mladí plavci z prachatického plaveckého oddílu se představili v sobotu na Letním poháru Jihočeského kraje jedenáctiletého a mladšího žactva, který se konal v píseckém bazénu. Několikrát to zacinkalo medailemi.

HBC Rakovník - Rondo Teplice 3:2 s.n.

Rakovničtí hokejbalisté slaví titul mistra první ligy

Teplice, Rakovník – Senzace a obrovský úspěch pro rakovnický hokejbal. Rakovnická hokejbalová pohádka má ten nejkrásnější konec – titul mistra první hokejbalové ligy míří do Rakovníka, a to po pouhém ročním působení ve druhé nejvyšší soutěži, kam hráči s rakem na prsou postoupili minulou sezonu! K tomu všemu navíc Rakovník dostal volnou vstupenku do extraligy.

Sobotní růžový pochod ve Zlíně

Avon pochod za zdravá prsa vzbudil ve Zlíně velký zájem

Zlín - Růžová. Tak by se dala nazvat sobota ve Zlíně. Konal se zde totiž poprvé Avon pochod 2016 a hned sklidil velký úspěch. Přilákal stovky lidí, kteří si jej nechtěli nechat ujít. Poslední dva ročníky pochodu za zdravá prsa se uskutečnily v Luhačovicích, pro velký zájem se jej proto organizátoři rozhodli přivést do ulic krajského města.

Běh Barvám neutečeš v olomouckých Smetanových sadech

Barvám neutečeš! Tisíce barevných bežců zaplnily olomoucký park

Olomouc – Velcí i malí navlékli bílá trička s barevným logem na prsou, práškovými barvami se vyzdobili a vyběhli po úzkých chodnících přes olomoucké výstaviště. Čtyři tisícovky běžců si v sobotu odpoledne nenechaly ujít závod Barvám neutečeš, který nemá vítěze. Část výtěžku půjde na dobročinné účely.