Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Adéla Storzerová, fitness bikiny hvězda a osobní fitness trenérka z Kroměříže.

Pokud to nahoře nemáte a dole ano, tak to není symetrické

Kroměříž - Světla reflektorů, kamer, blesky z fotoaparátů a hlavně nadšení obdivovatelé už pár let obklopují třiadvacetiletou Adélu Storzerovou z Kroměříže. V devatenácti letech se vrhla na fitness, za pomoci trenérů a upravené životosprávy si vypracovala postavu a nyní už napříč světem závodí mezi bikinami na soutěžích v bikiny fitness.

florbalisté béčka Zlína Lions po vítězném duelu se Slavičínem

Derby mezi béčkem zlínského Lions a Slavičínem rozhodl hattrickem Michal Roth

Region – Vítězstvím béčka zlínského Lions nad Slavičínem skončilo regionální derby ve Zlínském florbalovém přeboru. Ve 21. a 22. kole soutěže se nedařilo Bystřici pod Hostýnem. V tabulce se Lvi ze Zlína probojovali na první místo, Slavičín je třetí a Bystřici pod Hostýnem patří sedmá příčka.

Vítězka tohoto měsíce Kateřina Jitka Šetková i s maminkou

Nej miminkem ledna je Katka

Českokrumlovsko – Do počítání kupónů, které k nám dorazily tento měsíc, se musela zapojit celá redakce. I tak máme prsty černé od tiskařské černi. Ale výsledek je na světě a i tento měsíc to na prvních příčkách bylo o prsa, nebo spíš o dudlík. Na prvním místě se umístila Kateřina Jitka Šetková z Českého Krumlova.

Výstava Katastrofy lidského těla v Lanškrouně.

Katastrofy lidského těla putují do Vysokého Mýta

Vysoké Mýto – Čtyři oči, dvě hlavy, dva obličeje, siamská dvojčata, muž s vlčím syndromem, největší, nejmenší či nejtlustší člověk na světě. Jak moc umí být příroda krutá, si můžete prohlédnout na světově proslulé výstavě Zvláštní lidé – Katastrofy lidského těla. Ta putuje po Orlickoústecku, od příštího týdne – od 7. do 13. března – bude k vidění denně od 10 do 18 hodin v klubu c.k. Pluk II na Masarykově náměstí 819 ve Vysokém Mýtě.

Milan Hnilička

Třiatřicítka Milana Hniličky zaujme místo pod stropem Home Credit Areny

Liberec - Výjimečný ceremoniál se uskuteční v pátek 19. února před zahájením domácího utkání Bílých Tygrů se Spartou Praha, jehož začátek je netradičně v 17.30 hodin. Dres bývalého gólmana Bílých Tygrů Milana Hniličky s číslem 33 bude slavnostně zavěšen pod strop Home Credit Areny.

Ziskem třinácti medailí na Memoriálu Josefa Korycha v olympijském zápasení dětí potvrdili hodonínští zápasníci parádní vstup do nové soutěžní sezony.

Zápasník Grochál na memoriálu v Kladně udržel téměř dvouletou neporazitelnost

Hodonín – Ziskem třinácti medailí na Memoriálu Josefa Korycha v olympijském zápasení dětí potvrdili hodonínští zápasníci parádní vstup do nové soutěžní sezony. Suverénní vítězství ve svých váhových kategoriích předvedla hned pětice borců ze Slovácka, navíc členové Sokola v silné klubové konkurenci vybojovali v prestižní soutěži družstev bronzový pohár.

Radek Krajcigr.

Rituál? Zpívali jsme nahlas hymnu, říká Krajcigr po reprezentační premiéře

Brno /ROZHOVOR/ – Potvrdil pověst, kterou si v letošní sezoně poctivě buduje. Nic na tom nemění ani fakt, že nastoupil proti slabším soupeřům. Florbalista Bulldogs Brno Radek Krajcigr v minulém týdnu absolvoval reprezentační premiéru. Na kvalifikačním turnaji pro mistrovství světa ve slovinském městě Škofja Loka ukázal, že umí pálit ostrými i se lvíčkem na prsou. „Paradoxně mi však nejvíc vyšel jediný zápas, ve kterém jsem nedal gól," vzpomíná autor osmi reprezentačních tref na jediné vyrovnané utkání s Norskem, v kterém čeští florbalisté nakonec zvítězili 5:3.

Ilustrační foto.

Corriere della Sera: Cukr zvyšuje riziko rakoviny prsu

Cukr zvyšuje nebezpečí vzniku rakoviny prsu a metastáz, především jde o fruktózu. Výzkum amerických vědců osvětluje mechanismus, který vyvolává „nebezpečnou souvislost" mezi konzumací sladkostí a vznikem nádoru. Není to jen otázka kilogramů navíc a estetického vzhledu. Hojná konzumace cukrů, typická pro západní stravování, zvyšuje nebezpečí vzniku zhoubných národů na prsou a metastáz v plicích. Novým způsobem osvětluje „sladké nebezpečí" studie vědců z prestižního Andersonova centra pro výzkum rakoviny americké Texaské univerzity.

Výstava Katastrofy lidského těla v plzeňském hotelu Central

Soutěž: Získejte vstupenky na unikátní výstavu Katastrofy lidského těla

Lanškroun – Čtyři oči, dvě hlavy, dva obličeje, siamská dvojčata, muž s vlčím syndromem, největší, nejmenší či nejtlustší člověk na světě. Jak moc umí být příroda krutá, si můžete prohlédnout na světově proslulé výstavě Katastrofy lidského těla. Ta nyní míří na Orlickoústecko, od příštího týdne – od 15. do 21. února denně od 10 do 18 hodin – bude k vidění na zámku v Lanškrouně, v březnu potom v Kulturním domě Ústí nad Orlicí.

ZKUŠENOSTI. Daniel Čurda si ve střetnutí s Brnem připsal čtyři asistence.

Házenkáři Dukly přehráli Brno. Pomohl i Čurda

Praha /ROZHOVORY/ - Nouze naučila Dalibora housti a Daniela přivedla zpět na hrací plochu. „Máme hodně zraněných. Nejde tedy o comeback, nýbrž o výpomoc, která jak doufám co nejdříve skončí," usmíval se po vítězství 33:29 nad Brnem v šestnáctém kole házenkářské extraligy sportovní ředitel Dukly Daniel Čurda.

Z utkání BC Geosan Kolín - Pardubice (97:89).

Benáček: Byla to trojková smršť, která není běžná

Kolín – Již několikrát byli na pokraji porážky. Přesto se jim podařilo zápas otočit a dotáhnout ho do vítězství. Podobný scénář se opakoval ve středu. Basketbalisté Kolína v průběhu třetí čtvrtiny prohrávali 
o šestnáct bodů, jenomže v závěru předvedli neuvěřitelnou albu za tři body. Z patnáct pokusů jich proměnili jedenáct a díky tomu porazili Pardubice 97:89.

Ilustrační fotografie.

Na rakovinu zemřou v Česku tři lidé za hodinu

Praha – Každých 20 minut umírá v Česku jeden člověk na rakovinu. Nově onemocní ročně zhruba 80 tisíc pacientů, přičemž přes 27 tisíc jich ročně na zhoubný nádor zemře. Šance na přežití přitom výrazně stoupá s tím, zda je nádor odhalen včas. Právě na zvyšování povědomí a na možnosti prevence je zaměřen Světový den proti rakovině, kterým byl roku 2000 stanoven právě 4. únor. Hlavním tématem roku 2016 je rakovina prsu.

Ilustrační foto

Žena zachraňovala psa 
a probořila se do ledové řeky

Dobřany – Bylo to několik velmi vypjatých minut, ale s dobrým koncem. Čtyřiačtyřicetiletá žena z Dobřan, která v sobotu odpoledne zachraňovala svého psa z ledové Radbuzy, najednou potřebovala sama zachránit. Naštěstí šli okolo všímaví a pohotoví lidé.

Dagmar Šašková a ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek se soutěžní archivní fotografií Dájinka a tygře.

POHLEDEM Miroslava Bobka: Dájinka a tygře

Historická fotografie pohlednicového formátu zachycuje nastrojenou holčičku, která má na klíně odrůstající tygře. Sedí s ním na lavičce, nesoucí reklamní nápis Gottwald, a v pozadí je vidět klec, z níž vyhlíží druhé tygří mládě. Na rubu fotografie jsou předtištěné linky pro vepsání adresy - technicky vzato jde tedy o pohlednici - a především ručně napsaná poznámka:

Ilustrační foto

Odbornice varuje před dietami, rozkolísají metabolismus

Diety nepatří mezi efektivní způsoby hubnutí, protože rozkolísají metabolismus. Ve finále skončí člověk s vyšší váhou, než když s hubnutím začínal, řekla terapeutka a cvičitelka hormonální jógové terapie Jana Černotová v souvislosti s častým novoročním předsevzetím zhubnout. Zbavit se nadbytečných kil podle ní ale možné je. Základem je udržet si dobrou náladu a nestresovat se, nehladovět a rozumně se hýbat.

Tisková konference v Lomu, uprostřed starostka.

Lomská radnice podala na odvolanou ředitelku školy trestní oznámení

Lom - Kauza odvolání ředitelky lomské mateřské a základní školy Ivany Šabkové má své pokračování. Ve čtvrtek před novináře předstoupili radní města s tím, že na dnes již bývalou zaměstnankyni školského zařízení podalo vedení města trestní oznámení pro krádež a zpronevěru. Šabková se závěry radnice nesouhlasí.

Milan Škvařil

Milan Škvařil dal Švédům tři branky

Plzeň – Česká reprezentace házenkářů má za sebou dva přípravné zápasy ve Švédsku a jedním z těch, kteří na severu Evropy oblékli dres se lvíčkem na prsou, byl také Milan Škvařil z extraligového Talentu M.A.T. Plzeň. Pro národní výběr byly zápasy ve Švédsku poslední prověrkou před dvěma kvalifikačními duely o účast na mistrovství světa proti Turecku.

Kapela Pumpa v Kolíně

Do Kolína k Vodvárkům se vrátila oblíbená kapela Pumpa

Kolín – Dnes už legendární pražská kapela Pumpa po delší době opět zavítala do sálu kolínské pivnice a rockového klubu U Vodvárků, večer patřil především zaměstnancům firmy jednoho místního podnikatele, který zábavu tradičně spojuje s pravidelným řidičským školením, ale na koncert dorazilo i hodně diváků se zakoupenými vstupenkami.

Kateřina Vacková.

Co chystá Kateřina Vacková příští rok? K prsům a varlatům přidá i srdce a cévy

Most – Mostečanka Kateřina Vacková, kterou redakce Mosteckého deníku zvolila Osobností roku 2015, má za sebou rušných a úspěšných dvanáct měsíců. Ani v roce následujícím rozhodně nebude zahálet. Čeká ji například dokončení studia nebo rozšíření činnosti její neziskové organizace Loono, kterou založila po vlastní zkušenosti s rakovinou.

HC Rakovník - HK Králův Dvůr 5:4, KLM 2015

Rakovničtí hokejisté zničili Slaný! Protáhli tak báječnou vítěznou sérii

Rakovník – Rakovničtí hokejisté jsou k nezastavení! Lvi ze Slaného dokázali hostům vzdorovat pouze třetinu. V druhé části přišel nevídaný brankostroj a Slánští byli zralí na ručník. V závěrečném dějství si již hokejisté s rakem na prsou vítězství pohlídali a prodloužili tak vítěznou sérii v krajské lize na sedm zápasů.

Korfbal. Ilustrační foto

Třiadvacítka vstoupila do extraligy prohrou s Prostějovem

Kostelec na Hané – Historický okamžik se odehrál v neděli v hale v Kostelci na Hané. Do prvního extraligového utkání tam poprvé nastoupila česká reprezentace do 23 let. Premiéra se jí výsledkově nevyvedla, prohrála 17:26. V dalších zápasech se však dá očekávat zlepšení. V dresu Prostějova totiž nastoupilo několik korfbalistů, kteří by jinak hráli s lvíčkem na prsou. Mládežnický národní tým se měl utkat už v sobotu s Kolínem, ten však k duelu nakonec neodcestoval.