Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Ilustrační foto.

Nová prsa ze sociálních dávek. Žena z Jihlavy zneužila štědrosti státu

Neobvyklý případ zneužívání sociálních dávek řešil Okresní soud v Jihlavě. Jednapadesátiletá žena z Jihlavy před úřady několik let zveličovala své zdravotní problémy, za což dostávala vysoké příspěvky, jako kdyby byla zcela nemohoucí a odkázána na pomoc jiných. Jenže jak se nakonec ukázalo, žena na tom tak špatně nebyla.

Šimon Macháček

Zábřežští plavci o sobě dali znovu velice silně vědět

Ve dnech 18. a 19. listopadu se ve Zlíně konaly krajské přebory v plavání 12-14letého žactva. Plavecký klub Zábřeh zde reprezentovali Vojtěch Pospěch (r. 2010) a Jiří Hofman s Robinem Orlickým (oba r. 2011). Nejlépe si vedl Vojta, který získal bronzovou medaili na 400m volným způsobem. Největším úspěchem pro Robina byla dvě osmá místa (100m motýlek a 200m prsa) a pro Jirku dvě desátá místa (200m polohový závod a 200m znak).

Herečka Veronika Lapková byla dalším hostem podcastu Adély Noskové Backstage

Veronika Lapková z Ordinace: Každý den říkám svým prsům, jak je mám ráda

Herečka Veronika Lapková je novou tváří oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě. V podcastu Adély Noskové Backstage prozradila něco ze zákulisí natáčení a přidala i střípky o svých hereckých kolezích. A proč jako čerstvě vystudovaná doktorka ještě nepřemýšlí nad prací psychiatričky? I o tom byla v rozhovoru řeč.

Odhazovat vršek v touze po dokonalém opálení se někdy nemusí vyplatit.

Opalování nahoře bez: Hrozí rakovina prsu víc, když slunce pálí na nahá ňadra?

Milujete do hněda opálená těla bez bílých míst, a tak se nevyhýbáte opalování nahoře bez? Vystavovat nahá prsa slunečním paprskům však není vždy úplně vhodný nápad. Rakovina kůže a riziko zhoubných melanomů a agresivních kožních nádorů je totiž vysoké. Jak ale prsa před sluncem chránit? Mohou UV paprsky přímo způsobit rakovinu prsou a jaké další nežádoucí vlivy slunce na ňadra má?

Kojení. Ilustrační snímek

Mateřské mléko je multivitamin, který v lékárně neseženete, říká Jakubová

Se slovem „kojení“ se na internetu pojí více než šest milionů odkazů, kde se spekuluje, radí, ale i lže. Přitom tvůrce kojících sloganů to vyjádřil stručně a jasně: „Prsa jsou pro dítě nejlepší“. Tak proč máme tolik ambivalence ohledně kojení? Proč zápasíme s volbou, zda budu nebo nebudu kojit? Proč nesčetné množství zpráv, ale i lékařů, pediatrů a obezitologů podkopává kojení? Nejen na tyto otázky bude v rozhovoru odpovídat laktační poradkyně Radka Jakubová, která je zakladatelkou mamAkademie a poradkyní na Modrém koníkovi.

Každá menstruační fáze je charakteristická určitými příznaky

Nevíte, kdy jste měla poslední menstruaci? Snadno to vypočítáte ze signálů těla

Také vás na gynekologii už při vstupu do ordinace vždy zaskočí otázka na vaši poslední periodu? Její datum si nikdy nepamatujete a do aplikace, kterou jste si stáhla, nejste schopna zanášet data? V takovém případě jen těžko usuzovat, kdy rudá armáda zaútočí znovu. Poznat, že se blíží menstruace, však můžete i podle jasných signálů, které vám dává tělo.

Dnes pětatřicetiletá Nikol z Příbramska, která ve svých 23 letech bojovala se zhoubným nádorem v levém prsu. Nyní pomáhá pacientům, kteří překonali rakovinu.

Nikol Pazderová porazila rakovinu prsu. Svůj život zasvětila pomoci ostatním

/FOTOGALERIE/ Nemoc sebrala pětatřicetileté Nikol Pazderové z Příbramska nejen prsa, ale i většinu plánů, studijních, pracovních, sportovních, cestovatelských i osobních. Naprosto jí změnila život – ne ve všem prý ale k horšímu. Právě rakovina jí pomohla ujasnit si už ve třiadvaceti, co má smysl, co chce a nechce. A nasměrovala ji tam, kam původně nemířila. Nyní sama pomáhá lidem, kteří zažívají něco podobného tomu, čím prošla.

Dnes pětatřicetiletá Nikol z Příbramska, která ve svých 23 letech bojovala se zhoubným nádorem v levém prsu. Nyní pomáhá pacientům, kteří překonali rakovinu.

Nikol Pazderová porazila rakovinu prsu. Svůj život zasvětila pomoci ostatním

/FOTOGALERIE/ Nemoc sebrala pětatřicetileté Nikol Pazderové z Příbramska nejen prsa, ale i většinu plánů, studijních, pracovních, sportovních, cestovatelských i osobních. Naprosto jí změnila život – ne ve všem prý ale k horšímu. Právě rakovina jí pomohla ujasnit si už ve třiadvaceti, co má smysl, co chce a nechce. A nasměrovala ji tam, kam původně nemířila. Nyní sama pomáhá lidem, kteří zažívají něco podobného tomu, čím prošla.

Lékařka Kateřina Klauzová při prvním ošetření na odstranění Petřina tetování

Jak odstranit tetování: Když zůstane kozel mezi ňadry, nebo jména bývalých lásek

Jak moc bolí odstranění tetování a jak vůbec lze tetování odstranit? Někdo své tetování plánuje roky a nechá si ho už napořád. Ale představte si, že se vypravíte na hudební festival, dáte si pár půllitrů piva a ráno se probudíte s Velkopopovickým kozlem vytetovaným mezi ňadry. Nebo, jako tomu bylo v případě Jaromíra Hanzlíka ve filmu Léto s kovbojem, jste si nechali vytetovat jméno své první lásky. Jenže to neklapne a nová partnerka o vás s takovou výzdobou nestojí. Pak nezbývá než vyhledat specialistu, který vám tetování odstraní.  

Od zásahu aktivistek z uskupení Kozisvět do graffiti Plavání na hradeckém mostu U Soutoku uplynul více než měsíc. A dílo si od té doby dál žije svým životem. Bílý obdélník s nápisem „slast“ někdo doplnil o schematické ženské tělo.

Nechceme odklánět pozornost k legálním plochám, říkají aktivistky z Kozisvětu

/ROZHOVOR/ Před měsícem poklidné vody hradeckého Labe rozvířila otázka, co je ještě erotika a co už porno. Veřejnou diskuzi rozproudily aktivistky z uskupení Kozisvět, které na Škaredou středu bílou barvou a nápisem „slast“ překryly ňadra ženy na mostu U Soutoku v Hradci Králové. Jednalo se o dílo s názvem Plavání od streetartisty vystupujícího pod pseudonymem JW17. Na aktivistky se po jejich zásahu do graffiti snesla vlna kritiky, lidé je uráželi v komentářích na sociálních sítích a nadávky jim chodily i do zpráv. Co říkají o své akci s odstupem měsíce? Udělaly by ji znovu? I na to odpovídají v rozhovoru.

Finalistky Miss Czech Republic

Úprava nosu a silikonová prsa? Naprosto v pořádku, říká ředitelka Miss Makarenko

Finále Miss Czech Republic je tu. Už v sobotu 13. května se utká jedenáct nových nejkrásnějších dívek Česka o korunku královny krásy a titul Miss World Czech Republic. Hned pět vyvolených dívek poté pojede Českou republiku reprezentovat na zahraniční soutěže. O tom, kdo to bude, rozhodne porota v čele s ředitelkou soutěže Taťánou Makarenko. Do sobotního večera můžete hlasovat v naší anketě, která dívka by měla titul Miss World Czech republic získat.

Velikost i tvar poprsí vypovídá o osobnosti ženy.

Prsa o ženách prozradí hodně. Vědci řekli, jak ňadra souvisí s hodnotou IQ

Dobrá zpráva pro všechny „horňáky“. Koukáte ženám nejen do očí, ale vždy váš zrak nakonec chtěně či nechtěně spočívá o patro níž na jejích prsou? Možná si o sobě myslíte tak trochu, že jste nevychovanými muži, kterým etiketa nic neříká. Ale co když jste si pouze chtěli ověřit, jaké má žena IQ, než vůbec otevřela ústa? I tak totiž váš upřený pohled na ženská prsa můžete vnímat. A jakou že mají ňadra a osobnost ženy souvislost? Podle některých výzkumů obrovskou.

Nezvěstná muslimka.

Od sousedů: Český řidič přehlédl červenou před tunelem na S10

K dopravní nehodě došlo v úterý krátce po 13. hodině na S10 před tunelem Manzenreith. 43letý český řidič nákladního auta jedoucího ve směru na Prahu pravděpodobně přehlédl stopku varující před nebezpečím a bez brzdění narazil do již stojícího jiného vozidla, řízeného 50letým Maďarem. To zase vrazilo do rovněž stojícího auta 64letého z okresu Freistadt, napsaly OÖN.

Pro většinu těhotenství jsou typické určité příznaky, které může odhalit i ženino okolí

Jak poznat, že je žena těhotná? Toto jsou jasné signály, kterých si lze všimnout

Když se žena snaží otěhotnět, může si v určité chvíli začít všímat jemných signálů, že se s jejím tělem něco děje a poznat, že čeká dítě dříve, než se na testu objeví dvě čárky. Pak jsou tu ale také ukazatele, podle kterých může těhotenství rozeznat i ženino okolí včetně partnera. Čeho si všímat a kdy a s jakou pravděpodobností je možné těhotenství odhalit i bez testu?

Plastické operace ušních boltců. Ilustrační snímek

Medicínská turistika v ČR? Nejde jen o prsa. Cizinci jezdí kvůli dalším operacím

Australan Greg Froehnelt žijící ve Skotsku přijel asi před rokem do České republiky, kde mu provedli výměnu nitrooční čočky. Zákrok spojil s dovolenou. „Cena ve Velké Británii je extrémně vysoká. Když jsem začal zjišťovat věci kolem výzkumu a techniky, zjistil jsem, že jsou v obou zemích téměř stejné. Cena byla hlavní motivací nechat si operaci udělat v Česku,“ odůvodnil to.

Házenkáři Talentu hráli ve speciálních růžových dresech minulou sezonu v prosinci doma proti Lovosicím (31:21). Stejně jako loni půjdou i letos dresy do dražby a výtěžek poputuje na podporu boje a prevence proti rakovině varlat a prsou.  

Po benefičním utkání s Duklou se vydraží dresy házenkářů Talentu

Páteční extraligový zápas házenkářů Talent týmu Plzeňského kraje s Duklou Praha bude mít netradiční nádech. Půjde o poslední utkání Plzně v tomto roce v tuzemské soutěži, ale hlavně přispěje na dobrou věc. Házenkáři Talentu nastoupí ve speciálních růžových dresech, které po utkání poputují do dražby a výtěžek poslouží na podporu boje a prevence proti rakovině varlat a prsou.

Vlaďce se na Sibiři krátí čas.

Odjela na Sibiř za léčitelem, teď jí odumírá tělo. Potřebuje rychle domů

Ještě před třemi roky žila Vlaďka plnohodnotný život. S manželem cestovala po celém světě a plánovala rozšířit rodinu o dalšího člena. Dnes bojuje už podruhé s rakovinou a lékaři v ČR jí oznámili, že pro ni už nemohou nic udělat. Odjela proto na alternativní léčebnou cestu na Sibiř, kde po dvou dnech ochrnula od prsou dolů a bojuje s nekrózou. Potřebuje pomoc.

Existuje nemoc z prsních implantátů? Na odpovědi se zatím neshodnou ani sami lékaři.

Nemoc z prsních implantátů: Ženy trpí, podle lékařů ale jde o fámu

„Vždy jsem měla hezká malá prsa. Jenže potom jsem odkojila dceru a zbyly mi takové pytlíky kůže. To byl estetický důvod, proč jsem se rozhodla nechat si udělat prsní implantáty. Další motivací byla chuť to zkusit. Chtěla jsem vědět, jak se cítí moje klientky s implantáty, jak se jim cvičí, jaká jsou specifika pohybu po implantaci,“ začíná své vyprávění osmatřicetiletá Eva Behenská z Prahy, která se před sedmi lety rozhodla podstoupit augmentaci (zvětšení – pozn. red.) prsou.

Jan Jobánek na Obrovi zvítězil posedmé.

Sedminásobný vítěz Obra Jobánek: Bylo to vážně o prsa! Michalovi bych to přál

Bez jedenácti minut dřete osm hodin. O výsledku extrémně náročného závodu pak rozhodne pouhopouhých devět vteřin! Takové drama přinesl sobotní Obr Drásal, ve kterém Jan Jobánek znovu po roce udolal Michala Bubílka. „Rozdíl byl vážně malý, tzv. o prsa,“ nemohl Jobánek stále uvěřit extrémní vyrovnanosti závodu po sedmém vítězství v této kategorii.

"Propad" asi do důlního díla...

Od sousedů: Do díry před domem spadlo i auto

O "propadlišti", které se náhle objevilo na vjezdu do domu v Neukirchenu v okrese Berchtesgaden-venkov, jsme informovali. Donaukurier zprávu následně doplnil - do díry o průměru pěti metrů se muselo propadnout i auto, které zprvu viselo na kanálové vpusti.

Ňadra třiadvacetileté Rebeccy Butcher budí pozdvižení

Ňadra, která budí pozdvižení. Mladá žena udělala z anomálie prsou přednost

Jedno jako drobné áčko, druhé jako plné déčko. Ňadra třiadvacetileté Rebeccy Butcher prostě budí pozdvižení. Přestože je tento stav medicínsky popsán jako vada, Angličanka z ní udělala vlastně přednost. Tím, že prsa přijala zcela za své. „Každý by se měl naučit milovat svoje tělo takové, jaké je,“ říká s tím, že o něčem takovém jako je plastická operace prostě neuvažuje.

Plzeňský tatér Jakub Oubrecht a jeho práce. Na snímcích je vidět stav před tetováním a po něm.

Zázrak jménem tetování. Nádor je připravil o prsa, kresby ženám vrací sebevědomí

Šestačtyřicetiletá Lenka z Klatovska a sedmačtyřicetiletá Petra z Vysočiny mají hodně společného. Obě prodělaly rakovinu prsu a musely podstoupit mastektomii – chirurgický zákrok, při kterém se odstraňuje celá mléčná žláza, až na výjimky i s prsním dvorcem a bradavkou. Na ňadrech to samozřejmě zanechá nesmazatelné stopy, s nimiž se ženy jen těžko vyrovnávají. Mnoho lidí tomu nevěřilo, ale oběma dámám před padesátkou vrátilo sebevědomí tetování.

Proměna s Deníkem potvrdila, že změna životního stylu nejsou jen shozená kila

Úbytek 20 kg a 63 cm přes boky, pas a hrudník, nové účesy i líčení, ale hlavně dobrý pocit. Taková je společná bilance proměny tří žen z Opavska, jež pod dohledem Deníku probíhala deset týdnů, a která potvrzuje, že cesta k lepší kondici nemusí být o tvrdé fyzické námaze v posilovně a velkém odříkání.

Katka Houserová dnes. Foto Hana Jakubcová

Katka: Tuší, že dno už bylo. Snad

Tu energii by jí mohl kdekdo závidět. Jak paradoxní. Nemít i v místnosti zakryté vlasy, člověk by ani nepoznal, že se léčí s rakovinou. A to v pouhých osmadvaceti letech. „Už teď plánuju, co všechno budu dělat a zařizovat, až se uzdravím,“ říká důrazně. Seznamte se: Katka Houserová, založením podnikavá optimistka.

Karolína Kurková předváděla pro Victoria's Secret

Vybrat správnou podprsenku je věda. Spodní prádlo potřebuje zvláštní péči

Před dvaceti lety byl u nás trh se spodním prádlem v plenkách. Existovalo pár značek v několika málo specializovaných prodejnách, jinak se prádlo prodávalo v obchodních domech. Prodavačky otráveným pohledem prohlédly zákaznici a ukázaly ji několik kousků prádla. Do kabinek ji raději ani nepustily. Tedy pokud v obchodě vůbec nějaké kabinky byly.