Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Hokejisté HC Rakovník v gólové přestřelce porazili Vlašim 8:7.

Nevídanou přestřelku rozhodl Hegenbart

Rakovník – Sedm. Tolik soupeřů v řadě odešlo z rakovnického ledu poraženo. Nedělní vítězství nad Vlašimí však bylo možná ze všech nejcennějších. V gólově bláznivém duelu Vejvodova parta prokázala vynikající střeleckou formu a i přes sedm obdržených branek vydřela nad vlašimskými Rytíři cenné tři body. Navíc se bodově dotáhla na loňského mistra z Mělníka.

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman (vpravo) a Jiří Drahoš se setkali 25. ledna 2018 v Praze před druhým kolem prezidentských voleb v poslední televizní debatě, kterou Česká televize vysílala z Rudolfina.

Drahoš přitvrdil. Zeman byl rezignovaný a skleslý, hodnotí výkony média

Ve druhé prezidentské debatě, kterou ve čtvrtek večer vysílala Česká televize, se Jiří Drahoš výrazně zlepšil. Některé servery dokonce míní, že současného prezidenta Miloše Zemana porazil. Poukazují na to, že Drahošovi vyhovoval formát debaty, která byla podle některých klidná a věcná. Většina médií pak chválí výkon moderátorky Světlany Witowské. V závěru debaty ji ocenili i oba kandidáti.

Radek Suchý a Petr Pasecký se stali Mistry Evropy v sálovém fotbale do 21 let.

Prachaticko má další dva Mistry Evropy

Prachaticko - Na sklonku uplynulého roku si připsali na své sportovní konto životní úspěch dva mladí hráči futsalu – sálového fotbalu Petr Pasecký a Radek Suchý.

Radim Rulík.

Další trenérská posila pro Spartu. K Výbornému přichází Rulík

Hokejová Sparta chce v tabulce nahoru a mocně posiluje. Ve středu se v Holešovicích hlásil útočník Jan Buchtele, který se do dresu s velkým „S“ na prsou vrátil ze Slovanu Bratislava. Na čtvrtečním tréninku byla k vidění další nová tvář, tentokrát přírůstek do realizačního týmu.

Je příslibem nově tvořícího se základu házenkářského národního týmu. Na mistrovství Evropy v Chorvatsku reprezentuje český výběr Dieudonné Mubenzem.

Na Euru si užívám každou minutu, říká obojživelník "Dido" Mubenzem

Varaždín (od zvláštního zpravodaje) - Je příslibem nově tvořícího se základu házenkářského národního týmu. Na mistrovství Evropy v Chorvatsku reprezentuje český výběr Dieudonné Mubenzem. Zdá se vám jméno netypické? Talent pražské Dukly má díky rodičům kořeny ve dvou zemích. „Máma je z Kolumbie a táta z Konga. Poznali se v Praze na škole,“ osvětluje jeden ze sedmi českých nováčků na vrcholné akci.

Zoo Praha. Ilustrační foto.

Pražská zoo hlásí za rok 2017 více než 1200 mláďat a 1,4 milionu návštěvníků

/INFOGRAFIKA/ Zoologická zahrada v Troji se může za uplynulý rok pochlubit mnoha chovatelskými úspěchy. Přes dvě stovky druhů zde dokázalo přivést na svět celkem více než 1200 mláďat. Mezi nimi pro návštěvníky zoo vysoce atraktivní dvojčata tygra malajského, dvě mláďata varana komodského či pět koťat gepardů štíhlých. Již tradičně jsou v zoo úspěšní s chovem koně Převalského, jehož hříbat loni přibylo pět. 

Šlechtic se tvůrci busty zjevil ve snu.

Šlechtic se tvůrci jeho busty zjevil ve snu

Moravská Třebová – Nejen knihy mají své osudy. Až mysteriózní průběh měla tvorba busty šlechtice Ladislava Velena ze Žerotína, která byla před několika týdny odhalena na nádvoří třebovského zámku.

Ženy z Onko-Niké Krnov po překonání rakoviny prsu vrhly všechny síly do preventivní činnosti. Na modelu vysvětlují, jak se co nejlépe samovyšetřit.

Projekt Nejde jen o prsa

O prevenci zhoubných nádorových onemocnění v Krnově už mnoho let usilují členky sdružení pacientek po prodělané rakovině prsu Onko Niké.

Poldi Kladno hutě

Člověk poldovský

Kladno - Zvláštní je pohled ze sítenského mostu směrem k Poldině huti. Pro mladé nic mimořádného, pro některé starší jen trocha nostalgie. Nikomu určitě nechybí dusící kouř komínů, ani všude přítomný a za vše se chytající prach, jen pocit smutku nad osudem dřívějšího gigantu, který poznamenal život tolika generacím.

Celkem šestkrát skončili třebíčští plavci (zleva: Natálie Kuzmová, Tomáš Čaněk, Marie Magdalena Davidová) v daném závodě v desítce nejlepších, ale na cenný kov to nestačilo.

Plavci Spartaku na medaile tentokrát nedosáhli

Karviná, Třebíč - Mezi plavci Spartaku Třebíč obecně platí poučka, že nic na Moravě není dál než Karviná. Desetiletým plavcům Natálii Kuzmové, Marii Magdaleně Davidové a Tomáši Čaňkovi se v severomoravském aquaparku brzy dostalo odpovědi, proč jsou plavecké poháry ČR pro oblast Moravy tak často svěřovány právě Karviné.

V pivnici U Vodníka se uskutečnil další ročník tradičního šipkového turnaje.

Vodníkova šipka pokračuje v důstojné tradici

Tachov - Šipky jsou zajímavý, fyzicky naprosto nenáročný sport. Už dávno přestaly být doménou pouze profesionálních hráčů a čím dál častěji se dostávají do povědomí široké veřejnosti.

ÚSPĚŠNÁ výprava novojičínských plavců. Horní řada zleva: Josef Kratochvíl, Marie Skopalová, Jan Sazovský, Silvestr Adámek. Dolní řada zleva: Petra Kociánová, David Koutný, Petr Jaroň, Ondřej Huvar.

Novojičínští plavci předvedli parádní výkony

Plavecký klub Nový Jičín byl vidět na zimním mistrovství ČR. „Naši plavci dosáhli na kvalitní finálová umístění,“ uvedl trenér Vlastimír Perna, jenž je zároveň koučem české reprezentace.

ZA SVÉ vystoupení na domácím šampionátu v Plzni se plavci náchodského Delfína stydět rozhodně nemusí.

Janeček vybojoval kompletní sadu medailí

Náchod - V plzeňském 25metrovém bazénu se konalo Zimní mistrovství České republiky v plavání dospělých a dorostu. Česká špička zde měla jedinou šanci na plnění limitů ME v Dánsku.

Rachejtle vletěly do publika při víkendové akci v O2 areně.

VIDEO: O víkendové taneční akci vlétly rachejtle mezi diváky

Při víkendové taneční akci Transmission v O2 areně spadly mezi diváky rachejtle a několik lidí utrpělo popáleniny a mělo spálené oblečení. Incident už prověřují pořadatelé, ale hasičům to zatím nenahlásili. Jako první o tom přinesla zprávu FTV Prima, v úterý o tom informoval Idnes.cz

Hráči Sparty. Ilustrační foto.

Sparta dotahovala. Vyhráli ale Piráti

Navázat na úspěch v Mladé Boleslavi a zapsat vítěznou tečku za zpackanou první polovinou základní části. S těmito cíli odjížděli hokejisté Sparty na sever Čech. Silně trápící se Chomutov měl být ideálním soupeřem pro nastartování stíhací jízdy za pozicemi, zajišťujícími přímý postup do play- -off. Chyba lávky! Sparťané v utkání jen dotahovali a Pirátům nakonec podlehli 3:4 v prodloužení.

Ilustrační foto.

Jičínští plavci bojovali o postup na mistrovství České republiky

Jičín - Nominační závody na mistrovství republiky v plavání proběhly o uplynulém víkendu tradičně v bazénu v České Třebové, kde bezmála dvě stovky plavců z oddílů spojených krajů Pardubického a Královéhradeckého kraje bojovaly o nominaci na mistrovství České republiky dvanáctiletého až čtrnáctiletého žactva a staršího dorostu.

Prachatičtí plavci bojovali o medaile ve Strakonicích.

Plavci bojovali na Zimní lize

Strakonice, Prachatice - Prachatičtí plavci se v sobotu zúčastnili Zimního poháru Jihočeského kraje mladšího žactva ve Strakonicích.

Plavci zabojovali v krajském přeboru.

FOTO: Plavci zabojovali v krajském přeboru

Mladá Boleslav – Úspěchy, vítězství i slzy. Závodníci ve věku 12, 13 a 14 let se na celovíkendovém Zimním přeboru Středočeského kraje žactva snažili o co nejlepší časy, které je nominují na Zimní mistrovství České republiky.

Zpěvák Marilyn Manson.

Marilyn Manson představí novou desku

Další napjatě očekávaný koncert se uskuteční v neděli 19. listopadu v pražské Tipsport areně. Přijede sem zmalovaný rocker Marilyn Manson. Ten své fanoušky nedávno vyděsil a nebylo jisté, zda vůbec v Praze vystoupí, protože se při koncertu v New Yorku zranil.

Trenér Stadionu Daniel Tvrzník.

Tvrzník: Projekt zatím funguje nad očekávání

Litoměřice - Nadějnou šestou příčku drží po 21. kolech základní části WSM Ligy hokejisté litoměřického Stadionu, pro které je letošní ročník přelomový z několika důvodů. Soutěž je premiérově nesestupová a kádr tvoří z velké části mladí hráči zapojení do projektu „Dukla.“ Dres s kalichem na prsou tak oblékají i reprezentanti mládežnických výběrů, kteří jsou soustředěni právě v Litoměřicích.

Ilustrační foto

Tři body utekly, tak mají sedleckoprčičtí hráči alespoň dva

Sedlec-Prčice - Vyrovnaný fotbalový zápas I. B třídy, skupiny E, mezi týmy Sedlec-Prčice a Daleké Dušníky, dospěl zaslouženě do penalt. Domácí ale mohli být výsledkem zklamáni, když hosté vyrovnali minutu před koncem. Následně Sedleckoprčičtí poprvé v podzimní části sezóny brali druhý bod za vítězství po penaltách.

Hokejisté HC Rakovník vyhráli v Mladé Boleslavi 5:4 po samostatných nájezdech.

Vejvodovi chlapci vydřeli v Boleslavi dva body

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ – Když hokejisté rezervy Mladé Boleslavi v duelu krajské ligy dali pět minut před koncem gól na 4:2, nevypadalo to se svěřenci Otakara Vejvody staršího vůbec dobře. Borci s rakem na prsou se ale nevzdali, vzápětí dali kontaktní gól a při power play se za svou snahu dočkali i vyrovnání. A jelikož zvládli lépe i samostatné nájezdy, vezou si z Boleslavi cenné dva body. 

Pořadatelé festivalu chtějí ukázat, že čokoláda není jen cukrovinka.

OBRAZEM: Tajemství čokolády odhaluje Čokoládový festival

Příbram – Využití čokolády v kuchyni nejen jako cukrovinky představí po celý víkend Čokoládový festival, který se koná v Estrádním sále kulturního domu už od pátečního odpoledne. Pro návštěvníky je připravený bohatý program s kulinářskou přehlídkou a čokoládovými delikatesami.

Prachatičtí plavci uspěli v Hradci. Ilustrační foto.

Skvělé výsledky prachatických plavců

Prachatice - Trojice mladých prachatických plavců vyrazila do Jindřichova Hradce na zimní přebor Jihočeského kraje staršího žactva a bylo z toho plno medailí.

Ilustrační foto

Zlínští plavečtí Žraloci vítězili v Trenčíně

Ve výborných výkonech pokračovali plavci Zlínského plaveckého klubu poslední říjnovou sobotu na Slovensku. Na mezinárodních závodech o Pohár Trenčína získali zlínští Žraloci hned 25 medailí a vylepšili si své kvalifikační časy pro zimní republikové mistrovství, které je čeká už za měsíc v Plzni.

Ilustrační foto.

Cena Krnovska v plavání bude s mezinárodní účastí

Tento pátek a v sobotu se v krnovském pětadvacetimetrovém bazénu uskuteční tradiční, již devětatřicátý ročník Ceny Krnovska v plavání. Plaveckého maratonu se podle předběžných přihlášek zúčastní více jak 150 plavců všech věkových kategorií.

sport, hokej, Ústí a Kladno říjen 2017

Naši fanoušci byli opět slyšet více, těšilo Redlicha

Ústí - Kladenští hokejisté i podruhé v sezoně udolali soupeře z Ústí za dva body, tentokrát však až po samostatných nájezdech. Svou druhou branku v sezoně vsítil Tomáš Redlich. Tento gól byl také celkově druhým, který se povedl hráčům s Rytířem na prsou vstřelit v oslabení. Bodový účet Redlicha se mohl rozrůst, když se sám dostával do střeleckých příležitostí či je připravoval svým spoluhráčům.

Ilustrační foto.

Hubbr pořádá workshop na prevenci rakoviny

Havlíčkův Brod – Kampaň s názvem Sahám si na ně každý měsíc upozorní na důležitost samovyšetření v prevenci rakoviny prsou a varlat v brodském centru Hubbr. V úterý 7. listopadu tu ve spolupráci s neziskovou organizací Loono.cz proběhne workshop, který účastníkům poradí, jak se správně a pravidelně vyšetřovat.