Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Restaurace Art Nouveau v Obecním domě.

Zkuste něco jiného. I v restauraci může být Štědrý večer zážitkem

Chcete letos konečně strávit Štědrý den v klidu a bez náročných příprav? Příjemný zážitek můžete mít i mimo domov. Vyrazte na večeři do restaurace. Otevřených podniků je i v tento sváteční den poměrně dost. Pak už záleží jen na vás, zda dáte přednost klasickému kaprovi, exotičtější rybě nebo nějaké jiné gastronomické specialitě.

Matěj Zábojník, zlato, 200 m prsa

Žraloci vylovili na českém šampionátu 18 medailí

Na výbornou zvládla o víkendu Zimním mistrovství České republiky v Plzni výprava Zlínského plaveckého klubu, kde vylovila hned 18 cenných kovů. Největšího úspěchu dosáhla mužská štafeta v polohovém závodě kategorie open na 4x 50 metrů, kterou s přehledem vyhrála.

Ilustrační fotografie.

Jídlo kradl ve velkém

Tábor – Mladý muž se při krádeži neostýchal. V sobotu 8. prosince navštívil prodejnu potravin na ulici 9. května.

Ilustrační foto.

„Mrňousové“ bez medaile

České Budějovice – V zimním poháru ČR desetiletého žactva v Jablonci měla z Jihočechů ke stupních vítězů nejblíže Eliška Jahodová z Jindřichova Hradce.

Jedenasedmdesátiletý muž ze Znojemska měl podle obžaloby opakovaně pohlavně zneužívat dvě vnučky.

Návštěvy u dědečka? S osaháváním prsou i mezi nohama. Muž dostal podmínku

Brno – Své nezletilé vnučky osahával na prsou i mezi nohama přes oblečení i na holém těle. Dívce do genitálií strčil i prsty. Jedna z dívek navíc trpí mentální retardací. Za takové chování v úterý odsoudil Krajský soud v Brně jedenasedmdesátiletého muže ze Znojemska. Za případ, o kterém už Deník Rovnost informoval, dostal tři roky podmíněně na pět let a povinné ambulantní sexuální léčení.

Poznáváte oblečení, které měl oběšený muž v Kladně na sobě?

V Kladně Dubí byl nalezen oběšený muž. Pomozte zjistit jeho totožnost

Kladno /FOTOGALERIE/ - Ve svahu pod železniční tratí DLT vlečky Kladno-Dubí byl na vzrostlém stromu nalezen už v polovině listopadu oběšený muž. Tělo zemřelého bylo značně mumifikováno. Datum úmrtí je pravděpodobně duben až květen 2018, ale i dříve. Neměl u sebe žádné doklady ani jiné věci, do současné doby se nepodařilo zjistit jeho totožnost.

Kladno - Litoměřice 4:2, Tomáš Plekanec se úspěšně vrátil do Kladna.

Bylo to krásné, radoval se Plekanec po premiéře v Kladně

Kladno – Velký návrat domů! V sobotním odpoledni se konal velký návrat Tomáše Plekance do mateřského Kladna. Borec s více než tisíci zápasy v NHL poprvé po konci svého zámořského angažmá oblékl dres s Rytířem na prsou. A rovnou vstřelil i první gól svého týmu proti Litoměřicím a byl vyhlášen i hráčem utkání.

Celkem sedmnáct medailí si přivezli plavci kolínského oddílu ze Zimního poháru Středočeského kraje žactva, který se konal v kladenském bazénu.

Kolínští plavci pro sebe urvali sedmnáct cenných kovů

Kladno /FOTOGALERIE/ – Celkem sedmnáct medailí si přivezli plavci kolínského oddílu ze Zimního poháru Středočeského kraje žactva, který se konal v kladenském bazénu. Ve štafetách brali Kolíňáci dvě čtvrtá místa jen těsně za stupni vítězů, a vytvořili mnoho nových osobních rekordů. „Takže spokojenost,“ hlesl Petr Černý z kolínského plaveckého klubu.

Vyšetření tlustého střeva. Ilustrační foto.

Skryté krvácení tlustého střeva odhalí v Hodoníně. Zdarma

Hodonín – Lidé se mohou nechat v úterý i ve středu v hodonínské nemocnici bezplatně vyšetřit na skryté krvácení, které souvisí s rakovinou tlustého střeva. Na následky nádoru v něm totiž většina nemocných umírá. „Na screeningové vyšetření má právo každý muž či žena starší padesáti let,“ uvedla lékařka z hodonínského gastroenterologického oddělení Miluše Merlíčková.

Velká cena města Mostu v plavání.

Plavci řádili na domácí Velké ceně města Mostu

Most - Plavecké závody o Velkou cenu měst Mostu, které se každoročně konají v listopadu, již patří mezi významné plavecké události. V letošním roce se mostečtí plavci opravdu nenechali zahanbit. Závodů se zúčastnilo přes 22 oddílů z celé České republiky, a to v počtu 305 závodníků.

Muž podezřelý ze znásilnění a krádeže.

Cizinec si chtěl vynutit sex. Když nepochodil, sebral ženě alespoň kabelku

/VIDEO/ Podezření z trestných činů znásilnění, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku má na krku dosud neznámý muž, který 17. října kolem třetí hodiny ráno zaútočil na vyhlédnutou ženu. K události došlo v pražském parku Portheimka a policisté požádali veřejnost o pomoc při pátrání.

Oblíbený herec v Kavárně Chotěboř ukázal, že má smysl pro humor.

Herec Jaromír Hanzlík: Usnout na ňadrech Vášáryové? Nikdy

„A která vy jste? Já znám široko daleko všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl.“ Tak možná právě tato slavná hláška z klasické komedie Léto s kovbojem provázela většinu návštěvníků v Kavárně Chotěboř na Havlíčkobrodsku. V říjnu zde totiž vystoupil výborný herec, a jak se všichni mohli posléze přesvědčit, i bezkonkurenční vypravěč, Jaromír Hanzlík. I přesto, že letos oslavil sedmdesát let, zůstal mu chlapecký šarm i pověstná jiskra v oku.

Oblíbený herec v Kavárně Chotěboř ukázal, že má smysl pro humor.

Jaromír Hanzlík v Kavárně Chotěboř: Usnout na ňadrech Vášáryové? Nikdy

Chotěboř - „A která vy jste? Já znám široko daleko všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl.“ Tak možná právě tato slavná hláška z klasické komedie Léto s kovbojem provázela většinu návštěvníků v Kavárně Chotěboř. V pátek 26. října zde totiž vystoupil výborný herec, a jak se všichni mohli posléze přesvědčit, i bezkonkurenční vypravěč, Jaromír Hanzlík. I přesto, že letos oslavil sedmdesát let, zůstal mu chlapecký šarm i pověstná jiskra v oku.

Vír v sobotu ožil čilým sportovním ruchem.

OBRAZEM: Ve Víru běžcům přálo počasí, Kohut vyhrál o prsa

Vír – Sobota 25. srpna patřila v obci Vír v údolí malebné řeky Svratky milovníkům běžeckého sportu, kteří tam zamířili na sérii závodů pro děti, dorost i dospělé, souhrnně nazvanou Ve Víru běháme všichni. Akce byla součástí projektu České unie sportu „ČUS Sportuj s námi“, jehož mediálním partnerem je Deník.

Antonín Kratochvíl

Kampaň MeToo zaměřila českého fotografa Kratochvíla. Měl osahávat kolegyně

Mezi umělce obviněné z obtěžování žen se zařadil také mezinárodně uznávaný český fotograf Antonín Kratochvíl, trojnásobný laureát ceny World Press Photo. Spolu s dalšími fotografy čelí nařčení, že opakovaně osahával kolegyně z fotografické agentury VII. a měl k nim oplzlé poznámky. Obtěžoval je prý i v Praze. Kratochvíl to zcela odmítá. 

Ilustrační foto

Kůže, prsa a trávicí trakt. To jsou nejčastější cíle rakoviny v Česku

U příležitosti Květinového dne Ligy proti rakovině poodkryla Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) údaje o tom, jak jsou na tom Češi s rakovinou. Zhoubná nemoc vloni nejčastěji zasahovala kůži. V posledních třech letech však v zemi nejrychleji roste incidence rakoviny štítné žlázy a žláz s vnitřním vyměšováním.

Teplice - Sparta 1:1

Tepličtí si věří. „Sparta? My jsme doma silní,“ hlásí Trubač

Teplice - Čtyři po sobě jdoucí remízy odsunuly Spartu až na nelichotivé šesté místo. Její cíl je jednoznačný: v sobotu Na Stínadlech (18 hodin) vyhrát a vrátit se zpět do bojů o medailové příčky a evropské poháry. Proti nim se ale postaví žlutomodrá parta kouče Daniela Šmejkala, která v této sezóně ještě na svém stadionu neprohrála. S Pražany má navíc před vlastními diváky dlouhodobě pozitivní  bilanci.

Hokejbal ilustrační foto

Kelti těsně vnikli do play-off

Beroun - Poslední víkend základní části sehráli Kelti na hřištích v Přelouči a Jihlavě. Klíčový duel se odehrál především na přeloučském asfaltu, kde na berounský celek čekala domácí družina Jestřábů. Týmovým výkonem, podpořeným výborně chytajícím Laškem a efektivním zakončením, dokráčeli Kelti k výhře 5:1, která znamenala důležitý tříbodový zisk.

Mladší dorost šumperských Draků. Ilustrační foto

Pohádkovou sezonu hokejového dorostu ukončil ve čtvrtfinále Hradec

Rvali se statečně a ze všech sil, na postup to ovšem nestačilo. Mladší dorost Mladých Draků Šumperk těsně nezvládl ani druhé čtvrtfinálové utkání s Hradcem Králové. V úterý 20. března na jeho ledě padl těsně 3:4, sezona tak pro mladíky ve žluto-modrých dresech končí.

Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Ilustrační fotografie.

Nemocnice přichystala Den zdraví

Rychnov nad Kněžnou - Den zdraví se koná v úterý v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou - v přízemí budovy chirurgie, a to až do 16 hodin.

MŠ Rybička, Hradec Králové.

Naše školka: Hradecká MŠ Rybička

Hradecko - Naše školka - projekt Moje první tablo: Když jsem šel poprvé do školky, byla ve mně malá dušička. Nevěděl jsem, jak to bez mámy a táty zvládnu. Dnes už bych se ale bez školky neobešel a chci, abyste všichni viděli, kam chodím a jaké tam mám kamarády!

Festival čokolády Čokofest v Havlíčkově Brodě.

Čokoládové víno nebo kebab. Festival lákal na zážitky

Havlíčkův Brod - Do havlíčkobrodského Kulturního domu Ostrov v těchto dnech mířili od pátku do neděle milovníci čokolády. Čekal je tu jedinečný gastronomický zážitek v podobě Čokoládového festivalu. Pro návštěvníky bylo připraveno nepřeberné množství čokoládových delikates.

Závodnice hradeckého Plaveckého klubu Terezie Kinterová.

Plavkyně Kinterová zářila v budějovickém bazénu

České Budějovice - Prvním větším závodem tohoto roku v dlouhém bazénu byl VIII. ročník mezinárodního klání žactva s názvem „České Budějovice 2018“. Prezentovali se v něm čtrnáctiletí a mladší plavci z jednatřiceti oddílů.

Tereza Španihelová byla před nedávnem napadena v opavském Ready Baru.

Transsexuál čelil napadení v baru

Tereza Španihelová z Opavy je momentálně asi nejznámější transsexuál v České republice. Život ale rozhodně jednoduchý nemá. O víkendu byla napadena v Ready Baru.

Rakovničtí hokejisté v rozhodující čtvrtfinálové bitvě padli s Černošicemi 3:5 a sezona pro ně skončila.

Konec sezony. Rakovnické hokejisty vyřadily Černošice

Rakovník – Čtvrtfinále je konečnou. Hokejisté rakovnického HC v rozhodující bitvě padli doma s Černošicemi 3:5 a sezona pro ně končí. V emočně vypjatém třetím duelu, kdy udělili rozhodčí celkem tři osobní tresty a jeden trest pět minut plus do konce utkání, rozhodla druhá třetina, ve které domácí inkasovali celkem čtyřikrát.

iPhone X

KRIMI MIX: Cizinec chtěl použít cizí doklady k nákupu drahého mobilního telefonu

Hlídka strážníků vyrážela v neděli večer do Jateční ulice na výdejní místo zásilkového obchodu. Podle pracovnice prodejny se zde nacházel muž, který si u výdejního místa přebíral mobilní telefon v hodnotě bezmála 30 tisíc korun. Na tom by asi nebylo nic tak ojedinělého, pokud by to nebyl muž špatně hovořící česky s občanským průkazem českého státního příslušníka.

Na snímku hradecký Blaž Gregorc (vlevo) a Jan Stránský.

Pyšní Slováci i Slovinci. Pyšné jsou i nejvyšší české soutěže

Hrdě se teď vypínají prsa slovenské a slovinské reprezentace. Jejich hokejové výběry na úvod olympiády šokovaly světové giganty, kteří nejsou pouze giganty hokejovými. Nad výdělkem splakali Rusové i Američané. Ale pozor, pyšné jsou teď i dvě nejvyšší české soutěže. Právě ony dodaly do obou úchvatných partiček řadu hráčů.

Ilustrační foto.

Zamilované páry obsadí restaurace

Rokycansko – Svátek zamilovaných je tady. Většina restaurací připravuje pro své zákazníky romantické menu. Zámek Zbiroh dokonce přichystal rovnou celý víkend.

pikantní kuřecí křídla

Kuře na trojí způsob

Kuřecímu masu sluší víc než jen trojobal. Podlehněte pikantní chuti amerických křídel nebo středomořských úpravám se zeleninou a bylinkami.