Kreativ

ŠTÍTEK: ňadra

Speciální edici dresů s Ivanem Hlinkou v pátek při tréninku představil Jiří Cetkovský

Pocta Hlinkovi také v Kladně. Patera: Uměl z nás vyždímat maximum

Kladno – Sobotní zápas hokejové WSM ligy mezi Kladnem a Mostem má sice velkého favorita v domácím týmu (hosté jsou jasně poslední), ale jednu velkou specialitu přinese. Oba celky totiž nastoupí ve speciální sadě dresů s legendárním hráčem a trenérem Ivanem Hlinkou na prsou.

Jan Užek (v zeleném) a jeho spoluhráči míří do Brna k obhajobě pohárového prvenství.

Jan Užek: Nějaká trofej ve vitríně by nebyla špatná

Karviná – Jedním z mála házenkářských reprezentantů z domácí extraligy je karvinský pivot Jan Užek. Úspěšně tak následuje bývalé karvinské hráče jako jsou Martin Galia, Pavel Horák, Jan Sobol, Tomáš Mrkva či Ondřej Zdráhala, kteří nadále v dresu se lvíčkem na prsou působí.

Ilustrační foto

Muži, ruce na prsa!

Většina mužů vůbec netuší, že rakovina prsu není jen ženskou záležitostí a může zákeřně udeřit i u nich. Přehlížené a zlehčované nebezpečí si však bez milosti vybírá svou daň - podlehne mu každý pátý muž postižený touto chorobou.

Starší žáci Hodonína si o víkendu poradili se Znojmem, které doma přestříleli 7:4 a v tabulce se udrželi na pátém místě.

Mladí Drtiči zabodovali. Žáci i dorost přestříleli Znojemské Orly

Hodonín – V mužích by takové výsledky vyvolaly pozdvižení a velké nadšení, u mládežnických trenérů ale přešly triumfy nad Znojmem téměř bez povšimnutí. Mladí Drtiči skvěle zvládli víkendové souboje s jihomoravským rivalem a do tabulek zaknihovali další body. Naděje slováckého celku slavily nad mladými Orly výhry v poměru 12:4, 7:4 a 5:2.

Vladimír Putin

Putin začal pochod k moci kompromitujícím pornem, píše polský list

Varšava - Ještě než si v Moskvě začnou rozervávat košile na prsou a zapřísahat se, že žádný kompromitující pornografický materiál na Donalda Trumpa v luxusním apartmá moskevského hotelu neshromažďovali, protože takové metody jsou jim přece naprosto odporné, stojí za to si připomenout, jak před 18 lety nynější pán Kremlu vstoupil do velké politiky. Filmem s postelovou scénou, nahranou skrytou kamerou, napsal web polského listu Gazeta Wyborcza.

Ilustrační foto

Lions Zlín ocenění před elitou nečekal a dál sní o osmifinále v ČP

Zlín – Již za necelý týden bude zlínská metropole poctěna pořádáním florbalového svátku v podobě finálových klání Českého poháru. V hale Euronics si to v úterý 17. ledna nejprve od 17.00 rozdají ženy Bohemians a Vítkovic, po nich před kamerami ČT Sport pak bude ostravský tým s rytířem Vítkem na prsou obhajovat trofej proti lídru superligy z Mladé Boleslavi (od 20.00). „Protože jsme moravští patrioti, budeme v obou duelech držet palce Vítkovicím," netají se kouč otrokovických Panterů Karel Ševčík.

Ilustrační fotografie.

Při záchraně psa se pod mužem v Neratovicích prolomil led

Neratovice - Drama na Labi v Neratovicích na Mělnicku. Na zamrzlé řece se po úterním soumraku prolomil led nejdříve pod psem a záhy i pod jeho pánem, který chtěl zvíře zachránit. Svědkové události se okamžitě obrátili na hasiče, jejichž stanice je naštěstí nedaleko.

Josef Holemář ze Žďáru tráví nyní většinu dnů na upravené pásové čtyřkolce, se kterou upravuje tratě ve skiregionu Žďársko.

Holemář i letos umetá lyžařům cestičku

Žďár nad Sázavou - Vyznavači běžeckého lyžování zažívají teď co do podmínek snad nejlepší z posledních pěti zim. O to, aby si zajezdili ve stopách co nejlepších, se ve žďárském skiregionu se svými kolegy stará Josef Holemář ze Žďáru. Aktuálně na čtyřkolce, se kterou ty krásné bílé stopy protahuje, tráví většinu času. 

Jan Minx.

Reprezentace si vážím, je pro mě velký zážitek, říká záložník Minx

Altheim, Brno – Patří k nastupující generaci českých reprezentantů v malém fotbalu, která ve výběru do 21 let nahrazuje úřadující mistry Evropy. Boskovický rodák Jan Minx oblékl podruhé v řadě dres se lvíčkem na prsou. „Věřím, že kádr bude minimálně stejně dobrý, jako byl na mistrovství Evropy, budeme se jen zlepšovat a vyhrávat," vyhlíží ofenzivní záložník.

Legenda pomáhá.

Boleslav i Benátky si zahrají s legendárním Hlinkou na prsou

Střední Čechy – Ivan Hlinka, jedna z největších osobností československého a českého hokeje. Mistr světa, kapitán národního týmu, jako trenér dovedl Česko ke zlatým medailím na olympiádě v Naganu. Ve speciálních dresech s jeho podobiznou odehrají kluby z nejvyšších soutěží na přelomu ledna a února jeden soutěžní zápas. Dresy pak půjdou do dražby, jejíž výtěžek bude předán Nadačnímu fondu Ivana Hlinky.

Legenda pomáhá. Náhled dresu Kladna

S legendárním Hlinkou na prsou. Kladno tak odehraje duel s Mostem

Střední Čechy – Ivan Hlinka, jedna z největších osobností československého a českého hokeje. Mistr světa, kapitán národního týmu, jako trenér dovedl Česko ke zlatým medailím na olympiádě v Naganu. Ve speciálních dresech s jeho podobiznou odehrají kluby z nejvyšších soutěží na přelomu ledna a února jeden soutěžní zápas. Dresy pak půjdou do dražby, jejíž výtěžek bude předán Nadačnímu fondu Ivana Hlinky.

Ilustrační foto

Na kanalizaci je připojená většina Huslenek

Huslenky – Stejně jako dalších sedmnáct valašských obcí se také Huslenky díky projektu Čistá řeka Bečva dočkaly kanalizace. Do poloviny listopadu se na ni podle podmínek evropské a státní dotace muselo připojit alespoň sedmdesát procent obyvatel.

Ilustrační foto.

Obrovský úspěch jičínských plavců na Českém poháru!

Jičín – O uplynulém víkendu hostil plavecký areál Plzeň – Slovany Zimní pohár ČR v plavání mladších žáků. V této kategorii deseti a jedenáctiletých žáků je tato soutěž tou nejvyšší, kterou mohou na podzim absolvovat. Rozděluje se na část Čechy a Moravu a mnohdy je označován jako „neoficiální" mistrovství ČR této věkové kategorie.

Martin Kehar měl po zápase s Třebíčí dobrou náladu.

Kehar: Pořád to samé, po gólu zbytečně zcepeníme

Kladno – Hokejové Kladno si nahlas oddechlo. Trefou Jana Kloze necelé tři minuty před koncem udolali Rytíři doma Třebíč 3:2 a zastavili čtyřzápasovou domácí sérii porážek. Úlevu neskrýval ani jeden z nejmladších hráčů týmu, ale už dlouho člen základu Martin Kehar.

V těchto dresech odehráli hokejisté Sparty své vůbec první ligové utkání. Psal se rok 1937.

Výroční dres připomene první ligový zápas Sparty

Praha - Při zápase hokejové extraligy Sparta Litvínov byl představen speciální retro dres, ve kterém sparťané odehrají v neděli 4. prosince výroční utkání proti Vítkovicím. Jeho černá barva s bílým „eskem" na prsou odkazuje na svetry, ve kterých v lednu 1937 odehráli vůbec první utkání celostátní ligové soutěže v historii. Sparta se tak připojuje k oslavám 80 let od založení celostátní ligy, které v této sezoně probíhají.

Pokud muže někdo pozná, policie informace přivítá na tel. čísle 974 871 700 nebo 158.

Po rozbití okénka auta z něho ukradl kabelku

Benešov – Nezjištěný pachatel rozbil skleněnou výplň okna dveří u vozidla a ukradl z něj dámskou koženou kabelku s uloženým tabletem a mobilním telefonem. Majitelce způsobil škodu za více než  pětadvacet tisíc korun.

Ve středu 23. listopadu 2016 se ve Střední průmyslové škole Otrokovice konalo finále otrokovické kulinářské soutěže MasterChef.

Profesionální kuchaři by se červenali nad výkony šesťáků z Otrokovic

Otrokovice – Nejdříve nervy dětí napnuté k prasknutí a plné ruce práce, potom obdivné pohledy porotců a jejich spokojené pomlaskávání. Finále otrokovické školní soutěže MasterChef inspirované stejnojmennou televizní kulinářskou soutěží už zná po středě svého vítěze: je jím dvojice školáků ze 6. A Základní školy T. G. Masaryka Otrokovice. Závěrečné klání ve vaření se navíc konalo přesně ve stejný den, kdy Česko poznalo i letošního televizního vítěze soutěže.

Rakovničtí hokejisté rozstříleli Černošice 5:1, KLM 2016

Rakovničtí hokejisté zničili loňského finalistu!

Rakovník – Neuvěřitelné rakovnické zmrtvýchvstání! Po osmi zápasech nejvyšší krajské soutěže měli hokejisté s rakem na prsou na kontě pouze dva body a nacházeli se na úplném dně, a to i psychicky. Poté, co převzal zdecimované mužstvo Otakar Vejvoda starší, však najednou šlape jako hodinky a nezadržitelně se řítí vstříc play off. Po čtvrté výhře v řadě, tentokrát nad loňským finalistou soutěže – Černošicemi, je Rakovník již na sedmé pozici! Pokud bude pokračovat v nynější formě, play off by ho minout nemělo.

Plavci na Jihočeských přeborech.

Plavci vezou cenné kovy

Prachatice – Mladí plavci z prachatického oddílu vyrazili o uplynulém víkendu do Strakonic, kde se představili při zimním Mistrovství Jihočeského kraje jedenáctiletého a mladšího žactva.

Vyšetření odhalující možnou rakovinu prsu.

Bojují proti rakovině. V nemocnici ženám zdarma vyšetřili prsa

Blansko – Sto třicet tři. O deset víc než loni. Tolik žen si nechalo v Nemocnici Blansko začátkem týdne vyšetřit prsa při preventivní akci zaměřené na boj s rakovinou prsu. Blanenští ji pořádali už popáté. „Akci pořádáme bezplatně pro ženy, kterým je méně než pětačtyřicet let. V tomto věku jim totiž pojišťovna nehradí pravidelné screeningové vyšetření prsů," uvedla mluvčí nemocnice Kateřina Ostrá s tím, že lékaři příchozí vyšetřili pomocí ultrazvuku, mamografu nebo kombinací obou těchto metod.

Otakar Vejvoda starší

Léčba novým trenérem napoprvé zabrala

Mladá Boleslav – Důležitý krok v boji za záchranu nejvyšší krajské soutěže udělali rakovničtí hokejisté na kluzišti Mladé Boleslavi, když zdejší rezervu porazili poměrem 1:4 a mohli se tak radovat z letošní první výhry, na kterou čekali až do devátého kola.

Na prvním místě na stupních vítězů tachovská Denisa Katonová.

Mladí plavci z Tachova vylovili ze sokolovského bazénu čtyři medaile

Tachov – Ve druhé polovině října se osm plavců z Tachova zúčastnilo závodů pro mladší žáky v Sokolově. Závody se celému týmu plavců velmi vydařily. Čtyři děti plavaly poprvé dlouhé a náročné disciplíny jako např. 100m OPZ, 200m VZ, s nimiž se vyrovnaly se ctí a vytvořily si krásné osobní rekordy.

Michal Bulíř.

Hrát za národní tým je sen, rozplývá se liberecký útočník Bulíř

Liberec - Liberecký hokejista Michal Bulíř do letošní sezóny vstoupil ve velmi dobré formě, která ho na několik týdnů vynesla na špičku kanadského bodování extraligy. Několik kol byl vůbec nejproduktivnějším z celé soutěže. To neuniklo ani trenérům reprezentace, kteří libereckého odchovance pozvali na finský turnaj Karlajala.

Ilustrační fotografie.

Vyšetření zdarma: v blanenské nemocnici odhalí rakovinu prostaty

Blansko – Karcinom prostaty. Zákeřná nemoc, která je v Česku u mužů nejčastějším zhoubným urologickým nádorem. Jeho fatální následky si uvědomují i odborníci z Nemocnice Blansko. Podle její mluvčí Kateřiny Ostré bude nemocnice v polovině listopadu již popáté bojovat za zdravá prsa žen. A letos se poprvé rozhodla bojovat i za muže. Od příštího pondělí až do konce listopadu bude mužům nad padesát let nabízet vyšetření prostaty zcela zdarma.

Ronald Knot ze Slavie (vpředu) a Josef Skořepa z Jihlavy.

Kapitán Slavie Knot: Vím, že zodpovědnost teď nemám jen za sebe

Praha /ROZHOVOR/ - Kapitán, to většinou bývá ten nejzkušenější hráč, který má za sebou dlouhé roky zkušeností a ty rozdává svým mladším a méně zkušeným spoluhráčům. V kabině hokejové Slavie byste ale muže s céčkem na prsou našli v tom, který naopak patří mezi ty nejmladší.

Medailisté Zlínského plaveckého klubu na MC Nového Jičína.

Zlínský plavecký klub získal hned na úvod sezony medaile

Zlín – První závody zimní sezóny absolvovali plavci Zlínského plaveckého klubu v Novém Jičíně. Nejlepšího výsledku dosáhl v konkurenci plavců z České republiky a Slovenska Zdeněk Vaněčka, který ve sprintu na 50 volný způsob suverénně postoupil z rozplaveb do semifinále a odtud jako druhý do finále. V něm však nenechal nikoho na pochybách kdo je nejrychlejší a jasně zvítězil.

Ilustrační foto

Česko a muslimky. Zakáže jim soud šátky?

Praha – Česko bude ve středu řešit „šátkový zákon". Soud má projednat žalobu na střední zdravotnickou školu, která muslimské dívce zakázala nosit při výuce hidžáb. Studentka ze školy v roce 2013 odešla.

Hidžáb není SARS

Francie jako první v Evropě zakázala nošení muslimských šátků

Praha - Hidžáb je tradiční šátek zakrývající vlasy, krk a někdy i poprsí muslimských žen. Má nesčetně barevných variací. Povinně ho musí nosit ženy v Saúdské Arábii, Íránu a Afghánistánu, často ho lze spatřit také například v Turecku a rozšířen je také v zemích severní Afriky. Jeho nošení je povinné ve všech mešitách.

Velká cena Chodska v plavání - Petra Laudová a Martin Šimáček.

Při Velké ceně Chodska byl překonán patnáct let starý rekord

Domažlice – V domažlickém bazénu se uskutečnil tradiční mítink Velká cena Chodska v plavání. Osmadvacátý ročník mezinárodní soutěže proběhl pod záštitou starosty města Domažlice a o organizaci se postaral domácí oddíl plavání SK Jiskra Domažlice. Plavalo se od žákovských kategorií až po dospělé. Závodníci se prali v disciplínách – prsa, znak, motýlek a volný způsob na tratích 50,100 a 200 metrů.