Pyžamo z lednice, nebo spěte nahatí
Teplý čaj osvěží ve vedru lépe než zmrzlina nebo studené nápoje. Obsahuje totiž povzbuzující thein. Ve srovnání s kofeinem z kávy je účinek mírnější, ale trvá déle.
Teplý čaj osvěží ve vedru lépe než zmrzlina nebo studené nápoje. Obsahuje totiž povzbuzující thein. Ve srovnání s kofeinem z kávy je účinek mírnější, ale trvá déle.
Kraj – Horké letní počasí s sebou nepřináší jen pohodu a radovánky, ale může být také zdrojem zdravotních rizik. Zaměstnavatelé tak zvláště v těchto horkých letních dnech musí dbát na dostatečný přísun tekutin pro své zaměstnance.
Karvinsko – Horké letní počasí s sebou nepřináší jen pohodu a radovánky, ale může být také zdrojem zdravotních rizik. Zaměstnavatelé tak zvláště v těchto horkých letních dnech musí dbát na dostatečný přísun tekutin pro své zaměstnance.
Otázka pro: Štěpánku Filipovou z ministerstva práce a sociálních věcí
Tachov – Na oplocený pozemek v zahrádkářské kolonii Minerálka v Tachově vnikl v době od 29. června do 1. července neznámý pachatel.
Plzeňský kraj - Kratší pracovní doba, iontové nápoje i úprava pracovních oděvů. To jsou některé z prostředků, kterými zaměstnavatelé z Plzeňského kraje bojují ve svých provozech proti vedru, které teď v regionu panuje.
Břeclavsko -Vinařský fond začal více propagovat růžová vína. Vytvořil pro ně i novou kampaň. Hlavně mladým lidem nabízí drinky z růžových vín.
Staré Město, Bratislava /FOTOGALERIE/ - Mistr světa 2009 v klasickém míchání nápojů Vladimír Baňák neměl při barmanské soutěži Hubert cup 2010 v Bratislavě žádnou šanci proti Zbyňku Špičákovi ze Starého Města.
Holešov – Zatím neznámý zloděj navštívil během uplynulých dnů hned dva stánky rychlého občerstvení v Holešově.
Funkce someliéra byla zřízena ve Francii. Říkalo se tak jak mnichům, kteří se v klášterech starali o stůl, tak i mužům, kteří koňskými povozy přiváželi víno na královský dvůr. V současné době je someliér odborníkem, který má v malíčku všechny taje vína, způsoby jeho ideálního servírování i ty nejsprávnější kombinace nápojů s různými druhy jídla.
Opava – Zdeňka Pavlíčková, Rostislav Herrmann, Radoslav Tošenovský a Ladislav Steininger. Díla těchto tří opavských výtvarníků a jednoho krnovského můžete v současné době zhlédnout v minoritském klášteře.
Praha - Operátor Vodafone spolu se společností Automaty Servis Selecta spustil první nápojový automat, kde lze platit pouze mobilním telefonem přes prémiové SMS.
Brumovice - Černé, bílé, puntíkované a jedna dokonce vyrobená z etiket od pití. To všechno jsou kabelky, které pro radost sobě a svým kamarádkám šije Hanka Jeřábková z Brumovic.
Horšovský Týn /V KŮŽI/ - Redaktor Domažlického deníku se na jeden den proměnil v čerpadláře. Byl u toho, když po delší době došlo k poklesu cen.
Krnov - Mezi nejlepšími českými barmany už řadu let pravidelně soutěží také Krnovan Filip Rajnoch. U příležitosti Světového dne koktejlu Krnovanům představil pozoruhodnou novinku ze světa molekulární mixologie: alkohol, který se jí lžičkou jako zákusek.
Staré Město - Na letošní mistrovství světa barmanů v asijském Singapuru se pečlivě připravuje Zbyněk Špičák ze Starého Města u Bruntálu. Vymýšlí receptury soutěžních nápojů.
Bruntál /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Spousta ovoce, vonících šťáv a oku lahodících nápojů provázela setkání začínajících barmanů v pátek 14. května v útrobách bruntálského hotelu Zlatá Hvězda.
Zlín – Devětatřicet barmanů chráněných dílen z celé republiky ve čtvrtek 13. května už poněkolikáté soutěžilo ve zlínské kavárně Slunečnice.
Krnov– Mezi nejlepšími českými barmany už řadu let pravidelně soutěží také Krnovan Filip Rajnoch. U příležitosti Světového dne koktejlu Krnovanům představí své mistrovské drinky 13. května při exhibici v klubu na Zámečku. Bude to současně trénink na velkou barmanskou soutěž, která ho 19. června čeká v Kopřivnici.
Polička – Barmanské umění studentů střední odborné školy na majálesu.
Ústí nad Labem – Příjemné posezení u kávy v exkluzivním interiéru. Výběr z více jak osmdesáti druhů kávových nápojů. Jedinečný výhled na šikmý kostel.
Jeseník – Nasypat do šálku praženou kávu a zalít ji vroucí vodou je nešvarem zakořeněným v českých domácnostech i restauracích. V Hotelové škole Vincenze Priessnitze v Jeseníku se studenti i pedagogové v baristickém kurzu učí, co je podstatou správné přípravy tohoto povzbuzujícího nápoje.
Chrudim – Na celostátní soutěži barmanů v Teplicích “ Stará myslivecká Cup 2010 junior flair“ obsadili první dvě místa studenti Hotelové školy Bohemia v Chrudimi.
Teplice – Nadšení, radost, dojetí, ale také slzy zklamání. Taková byla atmosféra v teplickém domě kultury, kde se konala barmanská soutěž Stará myslivecká.
Tloustneme prý víc a víc, a něco by se s tím mělo dělat. Naštěstí není nouze o odbornou literaturu, nápoje a pilule na hubnutí, anebo o rortopedy a jiné přístroje, vhodné na setřesení nadbytečných kil.
Havlíčkův Brod – Pětidenní barmanský kurz zakončili v pátek studenti Obchodní akademie a Hotelové školy v Havlíčkově Brodě i zájemci z řad veřejnosti.
Krnov - Je jí přesně půl století a v hlubokém socialismu ji vymysleli, aby nahradila americkou coca–colu. Dodnes se jí vyrábí miliony litrů. Řeč je o české kofole.
Vyškov /ROZHOVOR/ – Tradice vyškovského piva sahá až do středověku. Ve městě se nápoj vařil ještě před husitskými válkami, které zachvátily zemi v patnáctém století. A žádný pivovar se neobejde bez sládka. Ve vyškovském pivovaru tuto funkci teď zastává Dušan Táborský.
Staré Město /FOTOGALERIE/ – Výrazný úspěch sklidil v barmanské branži za uplynulý rok Zbyněk Špičák ze Starého Města u Bruntálu. Je nejúspěšnějším barmanem v zemi.
Staré Město /FOTOGALERIE/ – Výrazný úspěch sklidil v barmanské branži za uplynulý rok Zbyněk Špičák ze Starého Města u Bruntálu. Je nejúspěšnějším barmanem v zemi.
Teplice - Asi dvacítka žáků Hotelové školy Teplice absolvovala pětidenní barmanský kurz, který vedla barmanská persóna Zdeněk Javorský.
Peking - Ukončení činnosti zoo nařídilo čínské ministerstvo lesnictví, které žádá po místní vládě urychlené vyšetření úhynu tygrů. Zoologická zahrada je obviňována, že kosti tygrů užívala k přípravě léčivých nápojů na podporu potence.
Hradec Králové - Hradecký hokejový klub připravuje pro své příznivce na domácí zápasy semifinálové série s Ústím nad Labem celou řadu lákadel. Například první dva tisíce diváků obou domácích zápasů dostanou k párku či klobáse nápoj zdarma (pivo/limo).
Poděbrady - Barmanského poháru se zúčastnil v kategorii Junior a neskrýval, že nepatří mezi nejlepší. Před stovkami diváků ale vystupoval nenuceně a zábavně. To už ale k herectví patří. . .
Hradec Králové - Hradecký hokejový klub připravuje pro své příznivce na semifinálovou sérii s Ústím nad Labem celou řadu lákadel. Například první 2000 diváků obou domácích zápasů dostanou k párku či klobáse nápoj zdarma (pivo/limo).
Poděbrady /FOTOGALERIE/ - Barmanská soutěž Bacardi–Martini Cup 2010 v míchání drinků v kategorii Junior se plná hudby a barev odehrála v DDM Symfonie.
Hronov – Ve druhé polovině února se čtyřčlenné reprezentační družstvo Střední školy hotelnictví a podnikání SČMSD Hronov zúčastnilo barmanské soutěže Ahol Cup Ostrava 2010.
Nový Jičín /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Srdce nejednoho milovníka míchaných nápojů by zaplesalo, kdyby byl ve středu 24. února v novojičínském hotelu Praha. Uskutečnila se tam totiž soutěž barmanů.
Bruntál, Ostrava – AHOL Cup 2010 v Ostravě opanovala a vítěznou pozici obsadila Iveta Fryštacká ze Střední odborné školy v Bruntále.
Poděbrady - Hotelová škola pořádá další ročník prestižní soutěže barmanů v poděbradské Symfonii.
Uherské Hradiště, Kroměříž /FOTOGALERIE/ – Jedenáctý ročník soutěže juniorských barmanů z České republiky nazvaný Kroměřížská koktejlová soutěž se uskutečnil před několika dny v Kroměříži.
Kroměříž /FOTOGALERIE/ – Už po jedenácté bojovali ve středu 10. února v kroměřížské Střední škole hotelové a služeb mladí barmani v juniorské koktejlové soutěži.
Chrudim – Na celostátní soutěži barmanů - juniorů v Žatci Žatecké pivo Cup 2010 dosáhli skvělých výsledků studenti Hotelové školy Bohemia v Chrudimi.
Uherské Hradiště – Vloupání do lednice s nápoji v jednom z barů v Uherském Hradišti se nevyplatilo dvavadvacetiletému mladíkovi. Přímo při činu jej totiž zadržela ochranka sousední diskotéky.
Přerov /FOTOGALERIE/ – Limetky, brusinky nebo borůvky v kombinaci s pivem? Že takové kombinace jsou nejen možné, ale i chutné a dobře vypadají, dokázal návštěvníkům přerovské restaurace Pivovar profesionální barman Martin Trtílek.
USA - Než půjdete jednat o zvýšení mzdy, dejte si slazený nápoj. K takovému závěru alespoň dospěli američtí vědci, kteří prokázali, že zvýšená hladina cukru v krvi pomáhá činit rozumná rozhodnutí, zatímco nedostatek glukózy vede k impulzívnosti.
Žatec /FOTOGALERIE/ - Nejlepší drinky by se měly objevit v restauracích v Žatci, aby lákaly turisty, řekl T. Okamura.
Kadaň - Kadaňstí strážníci mají nového pomocníka. Elektronický měřící přístroj rozpozná, jestli je v míchaném nápoji alkohol nebo ne.
Ráda chodím s přáteli do restaurací nebo barů, pobavit se a na nějaký ten lahodný drink.
Špindlerův Mlýn /FOTO/ – Celkem tři desítky barmanů dorazily do Krkonoš na 12. ročník Finlandia Vodka Cupu. Přípravy na soutěž ale začaly již v listopadu. Do konce tohoto měsíce totiž musel každý zájemce připravit originální recepturu vlastního drinku a zaslat ho odborné porotě. Ta pak provedla první výběr.