Kreativ

ŠTÍTEK: nápoj

Pyžamo z lednice, nebo spěte nahatí

Teplý čaj osvěží ve vedru lépe než zmrzlina nebo studené nápoje. Obsahuje totiž povzbuzující thein. Ve srovnání s kofeinem z kávy je účinek mírnější, ale trvá déle.

V horkých dnech musí pití zajistit šéf

Kraj – Horké letní počasí s sebou nepřináší jen pohodu a radovánky, ale může být také zdrojem zdravotních rizik. Zaměstnavatelé tak zvláště v těchto horkých letních dnech musí dbát na dostatečný přísun tekutin pro své zaměstnance.

Léto v práci: V horkých dnech musí pití zajistit šéf

Karvinsko – Horké letní počasí s sebou nepřináší jen pohodu a radovánky, ale může být také zdrojem zdravotních rizik. Zaměstnavatelé tak zvláště v těchto horkých letních dnech musí dbát na dostatečný přísun tekutin pro své zaměstnance.

Zloděj vzal potraviny a nápoje

Tachov – Na oplocený pozemek v zahrádkářské kolonii Minerálka v Tachově vnikl v době od 29. června do 1. července neznámý pachatel.

Firmy nabízí v horku kratší směny i pivo

Plzeňský kraj - Kratší pracovní doba, iontové nápoje i úprava pracovních oděvů. To jsou některé z prostředků, kterými zaměstnavatelé z Plzeňského kraje bojují ve svých provozech proti vedru, které teď v regionu panuje.

Skleničky na víno? Someliér poradí

Funkce someliéra byla zřízena ve Francii. Říkalo se tak jak mnichům, kteří se v klášterech starali o stůl, tak i mužům, kteří koňskými povozy přiváželi víno na královský dvůr. V současné době je someliér odborníkem, který má v malíčku všechny taje vína, způsoby jeho ideálního servírování i ty nejsprávnější kombinace nápojů s různými druhy jídla.

ITA připravila Welcome Drink

Opava – Zdeňka Pavlíčková, Rostislav Herrmann, Radoslav Tošenovský a Ladislav Steininger. Díla těchto tří opavských výtvarníků a jednoho krnovského můžete v současné době zhlédnout v minoritském klášteře.

Kabelky? I z etiket od nápojů

Brumovice - Černé, bílé, puntíkované a jedna dokonce vyrobená z etiket od pití. To všechno jsou kabelky, které pro radost sobě a svým kamarádkám šije Hanka Jeřábková z Brumovic.

Barmanský mistr představil alkohol, co se jí lžičkou

Krnov - Mezi nejlepšími českými barmany už řadu let pravidelně soutěží také Krnovan Filip Rajnoch. U příležitosti Světového dne koktejlu Krnovanům představil pozoruhodnou novinku ze světa molekulární mixologie: alkohol, který se jí lžičkou jako zákusek.

Iveta Fryštacká z Bruntálu je barmanskou nadějí

Bruntál /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Spousta ovoce, vonících šťáv a oku lahodících nápojů provázela setkání začínajících barmanů v pátek 14. května v útrobách bruntálského hotelu Zlatá Hvězda.

Barman představí své mistrovské drinky

Krnov– Mezi nejlepšími českými barmany už řadu let pravidelně soutěží také Krnovan Filip Rajnoch. U příležitosti Světového dne koktejlu Krnovanům představí své mistrovské drinky 13. května při exhibici v klubu na Zámečku. Bude to současně trénink na velkou barmanskou soutěž, která ho 19. června čeká v Kopřivnici.

Baristický kurz učí studenty, jak správně uvařit kafe

Jeseník – Nasypat do šálku praženou kávu a zalít ji vroucí vodou je nešvarem zakořeněným v českých domácnostech i restauracích. V Hotelové škole Vincenze Priessnitze v Jeseníku se studenti i pedagogové v baristickém kurzu učí, co je podstatou správné přípravy tohoto povzbuzujícího nápoje.

OBRAZEM: Studenti míchali drinky z myslivce

Chrudim – Na celostátní soutěži barmanů v Teplicích “ Stará myslivecká Cup 2010 junior flair“ obsadili první dvě místa studenti Hotelové školy Bohemia v Chrudimi.

Tlusťoši a hubeňouři

Tloustneme prý víc a víc, a něco by se s tím mělo dělat. Naštěstí není nouze o odbornou literaturu, nápoje a pilule na hubnutí, anebo o rortopedy a jiné přístroje, vhodné na setřesení nadbytečných kil.

Česká kofola letos slaví padesát let

Krnov - Je jí přesně půl století a v hlubokém socialismu ji vymysleli, aby nahradila americkou coca–colu. Dodnes se jí vyrábí miliony litrů. Řeč je o české kofole.

Vyškovský sládek: I za volantem piju pivo. Nealko

Vyškov /ROZHOVOR/ – Tradice vyškovského piva sahá až do středověku. Ve městě se nápoj vařil ještě před husitskými válkami, které zachvátily zemi v patnáctém století. A žádný pivovar se neobejde bez sládka. Ve vyškovském pivovaru tuto funkci teď zastává Dušan Táborský.

Čínská zoo, kde hlady hynuli tygři, byla zavřena

Peking - Ukončení činnosti zoo nařídilo čínské ministerstvo lesnictví, které žádá po místní vládě urychlené vyšetření úhynu tygrů. Zoologická zahrada je obviňována, že kosti tygrů užívala k přípravě léčivých nápojů na podporu potence.

Klub připravil svoz fanoušků i nápoje zdarma

Hradec Králové - Hradecký hokejový klub připravuje pro své příznivce na domácí zápasy semifinálové série s Ústím nad Labem celou řadu lákadel. Například první dva tisíce diváků obou domácích zápasů dostanou k párku či klobáse nápoj zdarma (pivo/limo).

Žijí mezi námi: Barman s hereckým duchem

Poděbrady - Barmanského poháru se zúčastnil v kategorii Junior a neskrýval, že nepatří mezi nejlepší. Před stovkami diváků ale vystupoval nenuceně a zábavně. To už ale k herectví patří. . .

Klub připravil svoz fanoušků autobusy i nápoje zdarma

Hradec Králové - Hradecký hokejový klub připravuje pro své příznivce na semifinálovou sérii s Ústím nad Labem celou řadu lákadel. Například první 2000 diváků obou domácích zápasů dostanou k párku či klobáse nápoj zdarma (pivo/limo).

V Praze soutěžili mladí barmani z celé republiky

Nový Jičín /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Srdce nejednoho milovníka míchaných nápojů by zaplesalo, kdyby byl ve středu 24. února v novojičínském hotelu Praha. Uskutečnila se tam totiž soutěž barmanů.

Studenti míchali drinky s pivem

Chrudim – Na celostátní soutěži barmanů - juniorů v Žatci Žatecké pivo Cup 2010 dosáhli skvělých výsledků studenti Hotelové školy Bohemia v Chrudimi.

Ochranka chytila zloděje přímo při činu

Uherské Hradiště – Vloupání do lednice s nápoji v jednom z barů v Uherském Hradišti se nevyplatilo dvavadvacetiletému mladíkovi. Přímo při činu jej totiž zadržela ochranka sousední diskotéky.

Netradiční barvy a příchutě piva z rukou barmana

Přerov /FOTOGALERIE/ – Limetky, brusinky nebo borůvky v kombinaci s pivem? Že takové kombinace jsou nejen možné, ale i chutné a dobře vypadají, dokázal návštěvníkům přerovské restaurace Pivovar profesionální barman Martin Trtílek.

Podle vědců pomáhá více cukru v krvi při rozhodování

USA - Než půjdete jednat o zvýšení mzdy, dejte si slazený nápoj. K takovému závěru alespoň dospěli američtí vědci, kteří prokázali, že zvýšená hladina cukru v krvi pomáhá činit rozumná rozhodnutí, zatímco nedostatek glukózy vede k impulzívnosti.

Barmani soutěžili o vstupenku do celosvětového finále

Špindlerův Mlýn /FOTO/ – Celkem tři desítky barmanů dorazily do Krkonoš na 12. ročník Finlandia Vodka Cupu. Přípravy na soutěž ale začaly již v listopadu. Do konce tohoto měsíce totiž musel každý zájemce připravit originální recepturu vlastního drinku a zaslat ho odborné porotě. Ta pak provedla první výběr.