Barmani míchali nápoje z piva
Žatec /FOTO/ - Proběhl další ročník zajímavé soutěže, v níž jednu z hlavních rolí hraje pivo.
Žatec /FOTO/ - Proběhl další ročník zajímavé soutěže, v níž jednu z hlavních rolí hraje pivo.
Montreal /AKTUALIZOVÁNO/ - Hokejový útočník Tomáš Plekanec přispěl ve středečním utkání NHL jedním gólem ke kanonádě Montrealu, který rozstřílel Detroit 7:2.
Zjednoduší nejen samotné vaření, ale i spoustu činností spojených s konzumací potravin a nápojů.
Prostějov/Ústí nad Labem /ANKETA/ – Likér Stará myslivecká má za sebou rekordní rok. Oblíbený a tradiční nápoj, který firma Granette & Starorežná Distileries vyrábí od minulého roku i v Prostějově, přinesl tržby v hodnotě 293 milionu korun. O 91 milionu víc než v roce 2010.
Prostějov, Ústí nad Labem – Likér Stará myslivecká má za sebou rekordní rok. Oblíbený a tradiční nápoj, který firma Granette & Starorežná Distileries vyrábí od minulého roku i v Prostějově, přinesl tržby v hodnotě 293 milionu korun. O 91 milionu víc než v roce 2010.
Velká Javořina, Uherské Hradiště - Silvestr se na Velké Javořině zapíjel lecčíms. Proudem tekla slivovice, bouchalo šampaňské, nechybělo ani víno. V jedné z pleskaček však koloval zvláštní nápoj Svatý Antonín.
Sychravé počasí snad letos nemá konce. I když se teploty jen stěží dostanou pod bod mrazu, pocit chladu je kvůli nekonečné mlze a brzké tmě docela citelný. Co dělat? Vydržet a občas se něčeho dobrého napít. Dnes ochutnáme punč, grog, pečený čaj a z italských Alp k nám dorazí fantastické bombardino!
Podmokly – Čtyřicet litrů horkého speciálního punče uvařili Václav Kotál a Miroslav Diepold pro účastníky již 27. ročníku pochodu za Kelty na Sedlo, který se šel na Silvestra ráno z Podmokel.
Chrudimsko /VÝZVA/ - Hotelová škola Bohemia v Chrudimi připravila u příležitosti Vánočního turnaje žáků a pedagogů SŠ v sálové kopané speciální drink, kterým si připila i na zdraví čtenářů Chrudimského deníku.
Olomouc – Poklidná atmosféra, zajímavý sortiment i program, zato však nekvalitní a drahý punč. Tak hodnotí většina oslovených návštěvníků letošní Vánoční trhy v centru Olomouce. To samé pak vyplývá i z diskuze na webových stránkách Olomouckého deníku.
Tábor - Nejlepší český barman Jaroslav Krátký si vzal pod křídla barmanský tým z andělského klubu Kotnov.
Frýdek-Místek - Úspěchy na barmanských soutěžích začíná sbírat osmnáctiletý Marek Dosoudil z Frýdku-Místku, který je studentem Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek.
Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.
Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.
Šalvěj, lipový květ, eukalyptus nebo jitrocel se dají konzumovati ve formě rozpustného nápoje.
Sychravé počasí snad letos nemá konce. I když se teploty jen stěží dostanou pod bod mrazu, pocit chladu je kvůli nekonečné mlze a brzké tmě docela citelný. Co dělat? Vydržet a občas se něčeho dobrého napít. Dnes ochutnáme punč, grog, pečený čaj a z italských Alp k nám dorazí fantastické bombardino!
Slavkov u Brna /MLADÉ TALENTY VYŠKOVSKA/ - Ivana Smutná studuje ve Slavkově u Brna hotelnictví a svůj talent našla ve sklenicích s míchanými koktejly.
Praha – Potraviny a nápoje jsou ve všech příhraničních regionech zbožím, které místní za hranicemi pořizují nejčastěji. Pražané jezdí do zahraničí nakupovat především oblečení.
Olomouc – Nemocným se od 1. prosince marodění prodražuje, pokud musejí lehnout do nemocnice. Regulační poplatek se zvedl ze 60 na 100 korun za den hospitalizace. Fakultní nemocnice Olomouc (FNOL) však se zvýšením poplatku o osm milionů korun posílila výdaje na jídlo a nápoje, které nemocní během pobytu na lůžku dostávají.
Jindřichův Hradec - Dřevěná chaloupka s vánočním punčem a dalšími horkými nápoji již stojí na náměstí Míru na svém tradičním místě vedle stromu.
Březnice /NAŠE ŘEMESLO/ – Pivo je český národní nápoj. Ne všichni pivaři však ví, co všechno předchází tomu, než dostanou svůj lahodný mok na stůl. V pravidelné rubrice Naše řemeslo vyzpovídal Deník sládka březnického pivovaru Herold Františka Pinkavu.
Kunovice - Vsadit na míchané nápoje, to je trend, který je stále oblíbenější mezi provozovateli barů, ale i hosty podniků. Úctyhodných sto padesát druhů míchaných drinků připravují i v novém Top Baru v Kunovicích.
Jihlava – Magické oko, Krvavý záda, Rudé kladivo nebo Černocha v trávě - nejen tyto kdysi velmi oblíbené drinky 80. let ve středu ochutnávali hosté Radniční restaurace a pivovaru v Jihlavě.
Praha - Při pití může docházet ke kontaminaci rtů a nápoje toxickými kovy a následně k jejich průniku do organismu člověka.
Písek - Pasovaní museli vypít nedobrý nápoj.
Praha - Nápojářská společnost Kofola spustila ve svém výrobním závodě v Mnichově Hradišti novou výrobní linku za 150 milionů korun. Bude na ní vyrábět nápoje s vysokým podílem ovoce bez obsahu konzervantů.
Březnice /FOTOGALERIE/ – V pravidelné rubrice s názvem Příbramáci v zahraničí tentokrát navštívíme Afriku. S Romanem Placákem zjistíte, co je potřebné k uskutečnění cesty do Afriky. Dozvíte se, že obyvatelé Keni znají Leoše Mareše a Petra Čecha a Cola – cola je tam oblíbený nápoj díky filmu.
Kroměříž – Titulem mistr republiky v míchaných nápojích pro rok 2011 mezi juniory se už několik dní může chlubit teprve osmnáctiletý Tomáš Zezulák z Morkovic.
Zlín - /SOUTĚŽ UZAVŘENA/ Zlínský deník spolu s klubem Golem pro vás uskutečnil soutěž u příležitosti Exit tour ve Zlíně. V soutěži byly 5x2 poukazy na míchaný drink. Soutěž byla určena pouze starším 18-ti let!
Kávovník má svůj původ v hornaté krajině Etiopie. Byli to Arabové, kteří se jako první nechali očarovat povzbuzujícím účinkem a libou vůní kávy. V arabských rukopisech se káva poprvé zmiňuje v 15. století, ale káva se pěstovala již sto let předtím, v terasových zahradách Jemenu.
Černíny – Vloupání do chladničky u stánku s občerstvením v Černínách na Zbraslavicku řeší v těchto dnech policisté z Kutnohorska.
Česká Ves /FOTOGALERIE/ – Atmosféra na pódiu v sále hotelu Zlatý Chlum v České Vsi by se dala krájet. U svých stolků stojí tři mladí barmani a pod jejich rukama vznikají nápoje nejrůznějších barev, chutí a vůní. Je čtvrtek 13. října a v sále se právě odehrává soutěž Lázeňský pohár.
Žatec /FOTO/ - Pomohl jim v tom speciální kurz.
Olomouc – Úroda špičkových pěstitelů ovoce a zeleniny z celé republiky zaplnila olomoucké Výstaviště Flora, které od včerejška hostí největší českou přehlídku svého druhu, podzimní výstavu Flora Olomouc. Současně s ní se v areálu konají podzimní zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima.
Zlín - V pouhých sedmnácti letech se dostala mezi patnáct nejlepších barmanů v zemi, kteří změří své síly na Mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů a zároveň v soutěži Mattoni Grand Drink 2011.
Zlín - V pouhých sedmnácti letech se dostala mezi patnáct nejlepších barmanů v zemi, kteří změří své síly na Mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů a zároveň v soutěži Mattoni Grand Drink 2011.
Olomouc /FOTOGALERIE/ – Moravské divadlo připravilo nápoj lásky. Jeho síle mohou lidé propadnout už dnes, kdy v 19 hodin začíná stejnojmenné představení. První premiéra vstupuje do nové sezony s úsměvem. Operní komedii Gaetana Donizettiho nastudoval hostující režisér Oldřich Kříž.
Bělecký mlýn /FOTO/ – Ideální poměr vinných kvasinek a cukru. To je tajemství lahodné tekutiny, tuze oblíbené na Moravě a v nejbližším okolí, zvané burčák. Dozvědět se něco o tomto nápoji a ochutnat pravý burčák mohli o víkendu návštěvníci Běleckého Mlýna, kde se konal Burčák fest.
Uherské Hradiště - Když si Jiří Moravčík před několika dny sedl do své oblíbené kavárny v Uherském Hradišti a objednal si osvěžující ovocný nápoj, netušil, že za chvíli bude jen krůček od vážných zdravotních komplikací.
Jižní Morava – Na ulici, na silnici, ve vinárně. Burčáková sezona začala a obchodníci tento nápoj nabízejí všude, kde je to možné.
Liberecký kraj – Legendární nápoj, kterému jeho milovníci připisují zázračné vlastnosti. To je burčák, neboli částečně zkvašený hroznový mošt. Přestože se podle zákona smí prodávat od 1. srpna, jeho sezona vrcholí právě teď. A navzdory tomu, že Liberecko nikdy nebylo vinařskou oblastí, dobrý burčák tu koupíte také.
Nechte stranou tequilu. Mladé pijáky v mexické metropoli teď hřeje jiný alkoholický nápoj, který si před stovkami let připravovali Aztékové a jenž přežil španělskou kolonizaci i masovou migraci dalších Evropanů. Řeč je o pulque, svého času podceňovaném nápoji, který zažívá renesanci, píše agentura Reuters.
Liberec – Legendární nápoj, kterému jeho milovníci připisují zázračné vlastnosti. To je burčák, neboli částečně zkvašený hroznový mošt. Přestože se podle zákona smí prodávat od 1. srpna, jeho sezona vrcholí právě teď. A navzdory tomu, že Liberecko nikdy nebylo vinařskou oblastí, dobrý burčák tu koupíte také.
Krnov – Nejlepší barmani z chráněných kaváren z celé České republiky se na konci srpna sjeli do Zlína, aby zde změřili své síly v míchání koktejlů a utkali se o titul Barman roku 2011.
Ostrava -Výherce soutěže Rok života zadarmo Už jste zaregistrovali soutěž Deníku a Radia Čas o báječné ceny? Pokud s námi ještě nehrajete o rok života zadarmo, neváhejte a zapojte se do soutěže, ve které se hraje o tři druhy cen.
Burčák má blahodárný vliv na lidský organismus. Je zdrojem mnoha důležitých látek pozitivně ovlivňujících fyzickou i psychickou pohodu. Tvrdí to vinaři i lékaři, kteří se dnes sešli v Lednici na Břeclavsku. Sezona burčáků už začala. Prodává se u silnic i ve vinařských sklepích.
Zlín - Tovární jezdec týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký říká, že vysoké teploty jsou horší pro fanoušky.
Hráči počítačových her dostali šanci reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v počítačových hrách v Paříži. Hrát se bude o 4 miliony korun.
Západní Čechy – Se správnou mírou u nápojů si prodejci v turistických oblastech Západních Čech hlavu nelámou.
České Budějovice - Budějovický Budvar začal jako jeden z prvních pivovarů v tuzemsku podávat své nápoje na letních festivalech v ekologických a vratných kelímcích. Ty jsou vyrobeny z polypropylenu a Budvar do nich točil nápoje například během letošního mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, řekl mluvčí pivovaru Petr Samec.