Praha – Dva muže a jednu ženu, jejichž světem se staly „kafematy“ neboli automaty na kávu, hledají pražští kriminalisté. Dotyčná trojice totiž nenašla zálibu v popíjení nápoje z těchto přístrojů, ale v penězích, které zákazníci do automatů naházeli. A není jich tam zrovna málo.
Přerov – Půvabné indiánky jako uvítací družina, ale také ohnivá voda místo welcome drinku nebo výstava, připomínající legendárního autora dobrodružných románů Karla Maye – takový byl letošní Ples primátora v Přerově.
Washington - Dietní limonády možná přispívají ke štíhlé linii, jejich každodenní konzumace ale také může zvyšovat riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Vyplývá to z nové studie amerických vědců, o níž informovala agentura Reuters.
Žďársko - Energetické nápoje s vysokým obsahem kofeinu konzumují čím dál mladší děti. Mladiství navíc tyto drinky pijí někdy i přímo ve škole. Vyplývá to ze zkušeností pracovnic žďárského Spektra centra primární prevence. Nebezpečného fenoménu si všimly v okresech Žďár nad Sázavou i Havlíčkův Brod.
Frýdek-Místek /VIDEO, ROZHOVOR/– Pavel Štrba slaví úspěchy na barmanských soutěžích po celé republice, navíc učí nové adepty na Střední škole gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku.
Zlínský kraj - Silné mrazy v posledních dnech řadu lyžařů odrazují od návštěv sjezdovek. Aby ski areály ve Zlínském kraji veřejnost nalákaly, připravují na nadcházející víkend řadu doprovodných akcí. Podmínky k lyžování jsou navíc ve většině středisek velmi dobré.
Kroměříž – /VIDEO, FOTOGALERIE/ Své velké poprvé si ve středu prožil sedmnáctiletý student třetího ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch na kroměřížské Střední škole hotelové a služeb (SŠHS) Filip Rivola. Už nějakou dobu si totiž přál, aby jeho barmanskou show zhodnotila odborná komise.
Rokycany – Nápad prodává, Nachmelená žába je důkazem. Žáci Střední školy Rokycany, Jeřabinová ulice, se o tom přesvědčili na čtvrtém ročníku celorepublikové barmanské soutěže Žatecké pivo.
Žďársko - Přečkat mrazy ve vyhřáté místnosti a k tomu dostat polévku či teplý nápoj zadarmo mohou nyní lidé bez domova ve Žďáře nad Sázavou. Službu v souvislosti se stávajícími klimatickým podmínkami nabízí pracovníci azylové ubytovny v Brodské ulici.
Žďársko - Přečkat mrazy ve vyhřáté místnosti a k tomu dostat polévku či teplý nápoj zadarmo mohou nyní lidé bez domova ve Žďáře nad Sázavou. Službu v souvislosti se stávajícími klimatickým podmínkami nabízí pracovníci azylové ubytovny v Brodské ulici.
Krásné Březno - „Je to kulaté,“ hodnotí Alexander Mikšovic první doušek unikátní Staré Myslivecké Premium, dozrávající osmnáct měsíců v sudu z amerického bílého dubu po bourbonu z Kentucky.
Montreal /AKTUALIZOVÁNO/ - Hokejový útočník Tomáš Plekanec přispěl ve středečním utkání NHL jedním gólem ke kanonádě Montrealu, který rozstřílel Detroit 7:2.
Prostějov/Ústí nad Labem /ANKETA/ – Likér Stará myslivecká má za sebou rekordní rok. Oblíbený a tradiční nápoj, který firma Granette & Starorežná Distileries vyrábí od minulého roku i v Prostějově, přinesl tržby v hodnotě 293 milionu korun. O 91 milionu víc než v roce 2010.
Prostějov, Ústí nad Labem – Likér Stará myslivecká má za sebou rekordní rok. Oblíbený a tradiční nápoj, který firma Granette & Starorežná Distileries vyrábí od minulého roku i v Prostějově, přinesl tržby v hodnotě 293 milionu korun. O 91 milionu víc než v roce 2010.
Velká Javořina, Uherské Hradiště - Silvestr se na Velké Javořině zapíjel lecčíms. Proudem tekla slivovice, bouchalo šampaňské, nechybělo ani víno. V jedné z pleskaček však koloval zvláštní nápoj Svatý Antonín.
Sychravé počasí snad letos nemá konce. I když se teploty jen stěží dostanou pod bod mrazu, pocit chladu je kvůli nekonečné mlze a brzké tmě docela citelný. Co dělat? Vydržet a občas se něčeho dobrého napít. Dnes ochutnáme punč, grog, pečený čaj a z italských Alp k nám dorazí fantastické bombardino!
Podmokly – Čtyřicet litrů horkého speciálního punče uvařili Václav Kotál a Miroslav Diepold pro účastníky již 27. ročníku pochodu za Kelty na Sedlo, který se šel na Silvestra ráno z Podmokel.
Chrudimsko /VÝZVA/ - Hotelová škola Bohemia v Chrudimi připravila u příležitosti Vánočního turnaje žáků a pedagogů SŠ v sálové kopané speciální drink, kterým si připila i na zdraví čtenářů Chrudimského deníku.
Olomouc – Poklidná atmosféra, zajímavý sortiment i program, zato však nekvalitní a drahý punč. Tak hodnotí většina oslovených návštěvníků letošní Vánoční trhy v centru Olomouce. To samé pak vyplývá i z diskuze na webových stránkách Olomouckého deníku.
Frýdek-Místek - Úspěchy na barmanských soutěžích začíná sbírat osmnáctiletý Marek Dosoudil z Frýdku-Místku, který je studentem Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek.
Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.
Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.
Sychravé počasí snad letos nemá konce. I když se teploty jen stěží dostanou pod bod mrazu, pocit chladu je kvůli nekonečné mlze a brzké tmě docela citelný. Co dělat? Vydržet a občas se něčeho dobrého napít. Dnes ochutnáme punč, grog, pečený čaj a z italských Alp k nám dorazí fantastické bombardino!
Praha – Potraviny a nápoje jsou ve všech příhraničních regionech zbožím, které místní za hranicemi pořizují nejčastěji. Pražané jezdí do zahraničí nakupovat především oblečení.
Olomouc – Nemocným se od 1. prosince marodění prodražuje, pokud musejí lehnout do nemocnice. Regulační poplatek se zvedl ze 60 na 100 korun za den hospitalizace. Fakultní nemocnice Olomouc (FNOL) však se zvýšením poplatku o osm milionů korun posílila výdaje na jídlo a nápoje, které nemocní během pobytu na lůžku dostávají.
Březnice /NAŠE ŘEMESLO/ – Pivo je český národní nápoj. Ne všichni pivaři však ví, co všechno předchází tomu, než dostanou svůj lahodný mok na stůl. V pravidelné rubrice Naše řemeslo vyzpovídal Deník sládka březnického pivovaru Herold Františka Pinkavu.
Kunovice - Vsadit na míchané nápoje, to je trend, který je stále oblíbenější mezi provozovateli barů, ale i hosty podniků. Úctyhodných sto padesát druhů míchaných drinků připravují i v novém Top Baru v Kunovicích.
Jihlava – Magické oko, Krvavý záda, Rudé kladivo nebo Černocha v trávě - nejen tyto kdysi velmi oblíbené drinky 80. let ve středu ochutnávali hosté Radniční restaurace a pivovaru v Jihlavě.
Praha - Nápojářská společnost Kofola spustila ve svém výrobním závodě v Mnichově Hradišti novou výrobní linku za 150 milionů korun. Bude na ní vyrábět nápoje s vysokým podílem ovoce bez obsahu konzervantů.
Březnice /FOTOGALERIE/ – V pravidelné rubrice s názvem Příbramáci v zahraničí tentokrát navštívíme Afriku. S Romanem Placákem zjistíte, co je potřebné k uskutečnění cesty do Afriky. Dozvíte se, že obyvatelé Keni znají Leoše Mareše a Petra Čecha a Cola – cola je tam oblíbený nápoj díky filmu.
Kroměříž – Titulem mistr republiky v míchaných nápojích pro rok 2011 mezi juniory se už několik dní může chlubit teprve osmnáctiletý Tomáš Zezulák z Morkovic.
Zlín - /SOUTĚŽ UZAVŘENA/ Zlínský deník spolu s klubem Golem pro vás uskutečnil soutěž u příležitosti Exit tour ve Zlíně. V soutěži byly 5x2 poukazy na míchaný drink. Soutěž byla určena pouze starším 18-ti let!
Kávovník má svůj původ v hornaté krajině Etiopie. Byli to Arabové, kteří se jako první nechali očarovat povzbuzujícím účinkem a libou vůní kávy. V arabských rukopisech se káva poprvé zmiňuje v 15. století, ale káva se pěstovala již sto let předtím, v terasových zahradách Jemenu.
Česká Ves /FOTOGALERIE/ – Atmosféra na pódiu v sále hotelu Zlatý Chlum v České Vsi by se dala krájet. U svých stolků stojí tři mladí barmani a pod jejich rukama vznikají nápoje nejrůznějších barev, chutí a vůní. Je čtvrtek 13. října a v sále se právě odehrává soutěž Lázeňský pohár.
Olomouc – Úroda špičkových pěstitelů ovoce a zeleniny z celé republiky zaplnila olomoucké Výstaviště Flora, které od včerejška hostí největší českou přehlídku svého druhu, podzimní výstavu Flora Olomouc. Současně s ní se v areálu konají podzimní zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima.
Zlín - V pouhých sedmnácti letech se dostala mezi patnáct nejlepších barmanů v zemi, kteří změří své síly na Mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů a zároveň v soutěži Mattoni Grand Drink 2011.
Zlín - V pouhých sedmnácti letech se dostala mezi patnáct nejlepších barmanů v zemi, kteří změří své síly na Mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů a zároveň v soutěži Mattoni Grand Drink 2011.