Kreativ

ŠTÍTEK: nápoj

Z bankomatů s nápoji vybrali zloději sto tisíc

Praha – Dva muže a jednu ženu, jejichž světem se staly „kafematy“ neboli automaty na kávu, hledají pražští kriminalisté. Dotyčná trojice totiž nenašla zálibu v popíjení nápoje z těchto přístrojů, ale v penězích, které zákazníci do automatů naházeli. A není jich tam zrovna málo.

FOTO Ples primátora: Vinettou a ohnivá voda

Přerov – Půvabné indiánky jako uvítací družina, ale také ohnivá voda místo welcome drinku nebo výstava, připomínající legendárního autora dobrodružných románů Karla Maye – takový byl letošní Ples primátora v Přerově.

Dietní limonády? Můžou zavinit infarkt i mrtvici

Washington - Dietní limonády možná přispívají ke štíhlé linii, jejich každodenní konzumace ale také může zvyšovat riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Vyplývá to z nové studie amerických vědců, o níž informovala agentura Reuters.

Energetické nápoje pijí i žáci základních škol

Žďársko - Energetické nápoje s vysokým obsahem kofeinu konzumují čím dál mladší děti. Mladiství navíc tyto drinky pijí někdy i přímo ve škole. Vyplývá to ze zkušeností pracovnic žďárského Spektra centra primární prevence. Nebezpečného fenoménu si všimly v okresech Žďár nad Sázavou i Havlíčkův Brod.

Pavel Štrba: Pivo zpomalí práci, protože pění

Frýdek-Místek /VIDEO, ROZHOVOR/– Pavel Štrba slaví úspěchy na barmanských soutěžích po celé republice, navíc učí nové adepty na Střední škole gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku.

Sjezdovky lákají na závody i welcome drinky

Zlínský kraj - Silné mrazy v posledních dnech řadu lyžařů odrazují od návštěv sjezdovek. Aby ski areály ve Zlínském kraji veřejnost nalákaly, připravují na nadcházející víkend řadu doprovodných akcí. Podmínky k lyžování jsou navíc ve většině středisek velmi dobré.

Barmani míchali drinky a házeli láhvemi. Podívejte se

Kroměříž – /VIDEO, FOTOGALERIE/ Své velké poprvé si ve středu prožil sedmnáctiletý student třetího ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch na kroměřížské Střední škole hotelové a služeb (SŠHS) Filip Rivola. Už nějakou dobu si totiž přál, aby jeho barmanskou show zhodnotila odborná komise.

Nachmelená žába vynesla Jeřabinové vavřín

Rokycany – Nápad prodává, Nachmelená žába je důkazem. Žáci Střední školy Rokycany, Jeřabinová ulice, se
o tom přesvědčili na čtvrtém ročníku celorepublikové barmanské soutěže Žatecké pivo.

Bezdomovci mohou strávit mrazivé dny v teple

Žďársko - Přečkat mrazy ve vyhřáté místnosti a k tomu dostat polévku či teplý nápoj zadarmo mohou nyní lidé bez domova ve Žďáře nad Sázavou. Službu v souvislosti se stávajícími klimatickým podmínkami nabízí pracovníci azylové ubytovny v Brodské ulici.

Bezdomovci mohou strávit mrazivé dny v teple

Žďársko - Přečkat mrazy ve vyhřáté místnosti a k tomu dostat polévku či teplý nápoj zadarmo mohou nyní lidé bez domova ve Žďáře nad Sázavou. Službu v souvislosti se stávajícími klimatickým podmínkami nabízí pracovníci azylové ubytovny v Brodské ulici.

Super Myslivec zrál v sudu po bourbonu

Krásné Březno - „Je to kulaté,“ hodnotí Alexander Mikšovic první doušek unikátní Staré Myslivecké Premium, dozrávající osmnáct měsíců v sudu z amerického bílého dubu po bourbonu z Kentucky.

Starorežné se daří doma i v Chile, roste obliba 'Myslivce'

Prostějov/Ústí nad Labem /ANKETA/ – Likér Stará myslivecká má za sebou rekordní rok. Oblíbený a tradiční nápoj, který firma Granette & Starorežná Distileries vyrábí od minulého roku i v Prostějově, přinesl tržby v hodnotě 293 milionu korun. O 91 milionu víc než v roce 2010.

Starorežné se daří doma i v Chile

Prostějov, Ústí nad Labem – Likér Stará myslivecká má za sebou rekordní rok. Oblíbený a tradiční nápoj, který firma Granette & Starorežná Distileries vyrábí od minulého roku i v Prostějově, přinesl tržby v hodnotě 293 milionu korun. O 91 milionu víc než v roce 2010.

Ředitel Klubu kultury vyrábí nápoj Svatý Antonín

Velká Javořina, Uherské Hradiště - Silvestr se na Velké Javořině zapíjel lecčíms. Proudem tekla slivovice, bouchalo šampaňské, nechybělo ani víno. V jedné z pleskaček však koloval zvláštní nápoj Svatý Antonín.

Škola vaření: Punč, pečený čaj a bombardino

Sychravé počasí snad letos nemá konce. I když se teploty jen stěží dostanou pod bod mrazu, pocit chladu je kvůli nekonečné mlze a brzké tmě docela citelný. Co dělat? Vydržet a občas se něčeho dobrého napít. Dnes ochutnáme punč, grog, pečený čaj a z italských Alp k nám dorazí fantastické bombardino!

FOTO: Na vrcholku Sedla se potkalo několik set lidí

Podmokly – Čtyřicet litrů horkého speciálního punče uvařili Václav Kotál a Miroslav Diepold pro účastníky již 27. ročníku pochodu za Kelty na Sedlo, který se šel na Silvestra ráno z Podmokel.

Pošlete nám své fotografie ze Silvestra

Chrudimsko /VÝZVA/ - Hotelová škola Bohemia v Chrudimi připravila u příležitosti Vánočního turnaje žáků a pedagogů SŠ v sálové kopané speciální drink, kterým si připila i na zdraví čtenářů Chrudimského deníku.

Letošní trhy v Olomouci? Punč zklamal

Olomouc – Poklidná atmosféra, zajímavý sortiment i program, zato však nekvalitní a drahý punč. Tak hodnotí většina oslovených návštěvníků letošní Vánoční trhy v centru Olomouce. To samé pak vyplývá i z diskuze na webových stránkách Olomouckého deníku.

I zkušený barman má při soutěži trému

Frýdek-Místek - Úspěchy na barmanských soutěžích začíná sbírat osmnáctiletý Marek Dosoudil z Frýdku-Místku, který je studentem Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek.

Otestovali jsme pražské svařáky a punče

Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.

Otestovali jsme pražské svařáky a punče

Praha - Vánoční trhy bez svařeného vína si lze těžko představit. Jeho vůně se často line celým prostorem a přidává na krásné atmosféře. Kromě toho je i spolehlivým lékem na zahřátí, která k nákupu stánkových suvenýrů prostě patří.

Bylinný 'hot drink'

Šalvěj, lipový květ, eukalyptus nebo jitrocel se dají konzumovati ve formě rozpustného nápoje.

Škola vaření: Punč, pečený čaj a bombardino!

Sychravé počasí snad letos nemá konce. I když se teploty jen stěží dostanou pod bod mrazu, pocit chladu je kvůli nekonečné mlze a brzké tmě docela citelný. Co dělat? Vydržet a občas se něčeho dobrého napít. Dnes ochutnáme punč, grog, pečený čaj a z italských Alp k nám dorazí fantastické bombardino!

Ve fakultce lidé zaplatí víc, dostanou ale lepší jídlo

Olomouc – Nemocným se od 1. prosince marodění prodražuje, pokud musejí lehnout do nemocnice. Regulační poplatek se zvedl ze 60 na 100 korun za den hospitalizace. Fakultní nemocnice Olomouc (FNOL) však se zvýšením poplatku o osm milionů korun posílila výdaje na jídlo a nápoje, které nemocní během pobytu na lůžku dostávají.

Vánoční chaloupka slaví deset let

Jindřichův Hradec - Dřevěná chaloupka s vánočním punčem a dalšími horkými nápoji již stojí na náměstí Míru na svém tradičním místě vedle stromu.

Pivovar Herold získal v letošním roce šest ocenění

Březnice /NAŠE ŘEMESLO/ – Pivo je český národní nápoj. Ne všichni pivaři však ví, co všechno předchází tomu, než dostanou svůj lahodný mok na stůl. V pravidelné rubrice Naše řemeslo vyzpovídal Deník sládka březnického pivovaru Herold Františka Pinkavu.

Míchané nápoje nalijí do nádob z ovoce

Kunovice - Vsadit na míchané nápoje, to je trend, který je stále oblíbenější mezi provozovateli barů, ale i hosty podniků. Úctyhodných sto padesát druhů míchaných drinků připravují i v novém Top Baru v Kunovicích.

O nápoje osmdesátých let byl velký zájem

Jihlava – Magické oko, Krvavý záda, Rudé kladivo nebo Černocha v trávě - nejen tyto kdysi velmi oblíbené drinky 80. let ve středu ochutnávali hosté Radniční restaurace a pivovaru v Jihlavě.

Kofola spustila výrobní linku za 150 milionů

Praha - Nápojářská společnost Kofola spustila ve svém výrobním závodě v Mnichově Hradišti novou výrobní linku za 150 milionů korun. Bude na ní vyrábět nápoje s vysokým podílem ovoce bez obsahu konzervantů.

Placák: Byli jsme pár metrů od slonů a lvů

Březnice /FOTOGALERIE/ – V pravidelné rubrice s názvem Příbramáci v zahraničí tentokrát navštívíme Afriku. S Romanem Placákem zjistíte, co je potřebné k uskutečnění cesty do Afriky. Dozvíte se, že obyvatelé Keni znají Leoše Mareše a Petra Čecha a Cola – cola je tam oblíbený nápoj díky filmu.

Vyhráli jste poukazy na míchaný drink

Zlín - /SOUTĚŽ UZAVŘENA/ Zlínský deník spolu s klubem Golem pro vás uskutečnil soutěž u příležitosti Exit tour ve Zlíně. V soutěži byly 5x2 poukazy na míchaný drink. Soutěž byla určena pouze starším 18-ti let!

Co jste o kávě možná nevěděli

Kávovník má svůj původ v hornaté krajině Etiopie. Byli to Arabové, kteří se jako první nechali očarovat povzbuzujícím účinkem a libou vůní kávy. V arabských rukopisech se káva poprvé zmiňuje v 15. století, ale káva se pěstovala již sto let předtím, v terasových zahradách Jemenu.

PODÍVEJTE SE: Mladí barmani soutěžili ve Zlatém Chlumu v míchání drinků

Česká Ves /FOTOGALERIE/ – Atmosféra na pódiu v sále hotelu Zlatý Chlum v České Vsi by se dala krájet. U svých stolků stojí tři mladí barmani a pod jejich rukama vznikají nápoje nejrůznějších barev, chutí a vůní. Je čtvrtek 13. října a v sále se právě odehrává soutěž Lázeňský pohár.

FOTO: Podzimní Flora se spoustou ochutnávání začala

Olomouc – Úroda špičkových pěstitelů ovoce a zeleniny z celé republiky zaplnila olomoucké Výstaviště Flora, které od včerejška hostí největší českou přehlídku svého druhu, podzimní výstavu Flora Olomouc. Současně s ní se v areálu konají podzimní zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima.

Mladá barmanka ze Zlína pojede na mistrovství světa

Zlín - V pouhých sedmnácti letech se dostala mezi patnáct nejlepších barmanů v zemi, kteří změří své síly na Mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů a zároveň v soutěži Mattoni Grand Drink 2011.

Mladá barmanka ze Zlína pojede na mistrovství světa

Zlín - V pouhých sedmnácti letech se dostala mezi patnáct nejlepších barmanů v zemi, kteří změří své síly na Mistrovství světa v přípravě nealkoholických koktejlů a zároveň v soutěži Mattoni Grand Drink 2011.