Praha – V Česku se loni podle odhadu společnosti Pivovary Staropramen prodalo 462.000 hektolitrů pivních mixů, což bylo meziročně více než čtyřnásobné množství. Novinářům to dnes řekl její generální ředitel Zbyněk Kovář. Jím vedená dvojka tuzemského pivovarnictví v květnu 2011 odstartovala pivem Staropramen Cool Lemon nový trend na tuzemském trhu a je v této kategorii jeho lídrem. Nápoje vzniklé smícháním piva a ovocné složky následně začala vyrábět řada dalších pivovarů.
Počátek týdne je vhodný k pročištění trávicího traktu, které ovlivňuje měsíc ve dnech Panny. Vyzkoušejte k tomuto účelu Psyllium. Vlákninu, která se nechává nabobtnat v nápoji nebo v jogurtu, užíváme při zácpě, čištění střeva a redukci k zasycení žaludku.
Chrudim - V Hotelové škole Bohemia se celý týden studenti učili nejnovějším trendům v přípravě rautových stolů. Zároveň absolvovali barmanský kurz ukončený teoretickými a praktickými zkouškami vedený Karlem Zapalačem, držitelem mnoha mezinárodních ocenění, mezi nimiž kraluje titul nejzručnějšího barmana světa.
Tradiční i netradiční piva, používání místních a hlavně kvalitních surovin a doporučení vhodných kombinací jídel a nápojů. Přesně to najde host slánského Pivovaru Antoš, jehož šéfkuchař připravil pro hosty unikátní službu, a to kombinaci pití a jídla „na míru". Takže to je náš dnešní tip na výlet…
Náchodsko - Někdo má rád turka, jiný espresso nebo cappuccino. Řeč je o kávě. Její pití je bezesporu oblíbeným rituálem. Ke všemu káva obsahuje kofein, který příjemně povzbudí a odbourá pocit únavy. Tento vyhledávaný nápoj se dá připravovat mnoha způsoby, ať už doma nebo v kavárně či v restauraci.
Litoměřice - Jak správně míchat dlouhé nápoje, jak vybrat vhodný koktejl, jak jej nabídnout i připravit to vše se pod vedením mistra svého oboru, zakladatele 1. České barmanské asociace Miloše Trettera, učili studenti Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích.
Už jste přemýšleli, kde letos prožijete svátek zamilovaných? Strávíte večer v restauraci nebo svou lásku pozvete k sobě? Jestli se rozhodnete pro intimnější prostředí vašeho domova, je třeba kromě dobré večeře myslet i na nápoje. Šampaňské je sváteční klasika, co takhle zkusit letos trochu jiné „bublinky"?
Stříbro /ROZHOVOR/ – Oblíbený je snad po celém světě, přináší každodenní potěšení milionům lidí. Připravovaný na stovky způsobů, pijeme ho téměř všichni, přesto o něm mnohdy víme pramálo. Kdo by neznal nápoj, jehož název pochází z čínského čcha a běžně se mu říká čaj.
Stříbro – Oblíbený je snad po celém světě, přináší každodenní potěšení milionům lidí. Připravovaný na stovky způsobů, pijeme ho téměř všichni, přesto o něm mnohdy víme pramálo. Kdo by neznal nápoj, jehož název pochází z čínského čcha a běžně se mu říká čaj.
Ostrava - Nealko nápoj prodávat laciněji než alko. To chce ministerstvo zdravotnictví přikázat restauracím. Jak se na nové opatření, které by mohlo začít platit za rok, dívají provozovatelé ostravských podniků?
Kladensko - Doslova pozdvižení na vsi vyvolaly v uplynulých dnech informace o tom, že v nápojích společnosti Veseta, která má své sídlo v Kyšicích na Kladensku, se objevila cizorodá chemická látka toluen. Přestože lidi informace zpočátku poplašila, skutečnost je mnohem méně dramatická, než jak by se na první pohled mohlo zdát.
Ostrava - Nealko nápoj prodávat laciněji než alko. To chce ministerstvo zdravotnictví přikázat restauracím. Jak se na nové opatření, které by mohlo začít platit za rok, dívají provozovatelé ostravských podniků?
Kyšice - Doslova pozdvižení na vsi vyvolaly v uplynulých dnech informace o tom, že v nápojích společnosti Veseta, která má své sídlo v Kyšicích na Kladensku, se objevila cizorodá chemická látka toluen. Přestože lidi informace zpočátku poplašila, skutečnost je mnohem méně dramatická, než jak by se na první pohled mohlo zdát.
Brno - Pramenitá neperlivá voda společnosti Veseta z Kyšic na Kladensku obsahovala toluen. Při plánované kontrole výrobce na to přišla Státní zemědělská a potravinářská inspekce a okamžitě nařídila stáhnout danou šarži z prodeje. Společnost vyrobila 50.652 litrů tohoto nápoje, který prodávala v lahvích s obsahem 1,5 litru.
Praha – V pražských barech se boří mýty, že Češi pili, pijí a budou pít jen pivo. Za poslední rok se rozšířila popularita českého cideru přírodního kvašeného jablečného nápoje. Suchý cider je hořký jako pivo a konzistencí a kyselostí připomíná víno.
Praha – V pražských barech se boří mýty, že Češi pili, pijí a budou pít jen pivo. Za poslední rok se rozšířila popularita českého cideru přírodního kvašeného jablečného nápoje. Suchý cider je hořký jako pivo a konzistencí a kyselostí připomíná víno.
Okna, která se vám sama zavřou, když začne pršet. Trouba, která dopeče pečivo chvilku před tím, než se probudíte. Žehlička, co sama ví, kdy se vypnout nebo jakou teplotu si nastavit podle typu látky. A lednice, jíž stačí na ochlazení nápojů pro hosty pět minut.
Praha – Lidé, kteří budou konec roku oslavovat v centru Prahy, mohou v některých restauracích narazit na vyšší ceny. Dočasné zdražení se vedle speciálního silvestrovského menu dotkne i běžné nabídky jídel a nápojů. Za pivo hosté například zaplatí i téměř sto korun.
Praha – Lidé, kteří budou konec roku oslavovat v centru Prahy, mohou v některých restauracích narazit na vyšší ceny. Dočasné zdražení se vedle speciálního silvestrovského menu dotkne i běžné nabídky jídel a nápojů. Za pivo hosté například zaplatí i téměř sto korun.
Velké Karlovice - Chutný koktejl může zpříjemnit nejrůznější sváteční příležitosti. Překvapte letos překvapit své přátele při silvestrovské či jiné oslavě v závěru roku neobvyklým přípitkem - vyzkoušejte tipy na míchané nápoje od barmana Petra Slováka z vyhlášeného nočního Cocktail baru ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
Varšava – Celkem čtyři oběti má vánoční alkoholový večírek, který se uskutečnil v jednom z bytů ve městě Stargard u Štětína na severozápadě Polska. Podle policie je zabil jedovatý metylalkohol. Informovala o tom agentura PAP.
Praha – Vypořádat se ve zdraví se zimou pomáhají lidem podle propagátorky čínské medicíny Lenky Romanové nápoje a jídlo, které jsou v souladu s ročním obdobím. V chladných dnech je podle ní lépe jíst jídlo, které zahřeje, v létě naopak. Teplé nápoje a polévky doplní v zimě tělu energii na to, aby si udrželo přirozenou teplotu. Podle socioložky Jany Duffkové je pro zdraví důležité také umět odpočívat.
Praha – Vypořádat se ve zdraví se zimou pomáhají lidem podle propagátorky čínské medicíny Lenky Romanové nápoje a jídlo, které jsou v souladu s ročním obdobím. V chladných dnech je podle ní lépe jíst jídlo, které zahřeje, v létě naopak. Teplé nápoje a polévky doplní v zimě tělu energii na to, aby si udrželo přirozenou teplotu. Podle socioložky Jany Duffkové je pro zdraví důležité také umět odpočívat.
Praha - Dostatečný příjem tekutin máme spojený zejména s letními dny. Jenže zimní a chladné období s sebou přináší úplně stejné nároky na náš pitný režim.
Brno – Pouze jediný odebraný vzorek burčáku nebo částečně zkvašeného hroznového moštu letos nevyhověl analýze Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Odebrala jich třiapadesát, analyzovala už sedmačtyřicet, šest ještě zbývá. „Proti minulým letům jde o výrazný posun v kvalitě nabízeného nápoje," informoval mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
Opava - Na rozdíl od některých jiných měst v republice, a to včetně Prahy, v rámci opavských vánočních trhů prodej alkoholu zakázán nebyl. Prodejcům to však příliš nepomohlo. Letos prý totiž punč ani další nápoje vůbec nejdou na odbyt.
Opava - Na rozdíl od některých jiných měst v republice, a to včetně Prahy, v rámci opavských vánočních trhů prodej alkoholu zakázán nebyl. Prodejcům to však příliš nepomohlo. Letos prý totiž punč ani další nápoje vůbec nejdou na odbyt.
Brno - Pouze jediný odebraný vzorek burčáku či částečně zkvašeného hroznového moštu letos nevyhověl analýze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). Odebrala jich 53, analyzovala jich už 47, šest ještě zbývá. Proti minulým letům tak jde o výrazný posun v kvalitě nabízeného nápoje, informoval dnes v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.
Plzeň - Dva vánoční speciály uvařil pro letošní svátky plzeňský minipivovar Purkmistr podle vlastních i středověkých receptur. Jde o světlý 17stupňový vánoční speciál ze tří druhů sladu a tří druhů chmele a adventní medový ležák. Řekl to Petr Míč z pivovaru. Na rozdíl od dřívějších specialit, které obsahovaly netradiční chmel i slad, šel minipivovar v "ryze českém duchu". Obou nápojů vyrobil po 1000 litrech.
Šumperk – Vůně punče, svařeného vína a dalších dobrot ovládá v těchto centrum Šumperka, kde se konají tradiční Vánoce na Točáku. Lidé si kromě teplých nápojů mohou koupit třeba také štolu z partnerského města Bad Hersfeldu. Speciální červené vánoční hrníčky, které pro letošní rok nechala šumperská radnice vyrobit, rychle mizely z pultu. Lidé si do nich mohli zakoupit nápoj a pak si je odnést domů, případně složit kauci a pak hrnek vrátit.
Kroměříž – Nepochází sice přímo z Kroměříže, vedl ale minulý týden barmanský kurz na tamní hotelové škole. David Neumann je ve svém oboru několikanásobným mistrem republiky i vicemistrem Evropy, a se svou show cestuje po celém Česku.
Kroměříž – Nepochází sice přímo z Kroměříže, vedl ale minulý týden barmanský kurz na tamní hotelové škole. David Neumann je ve svém oboru několikanásobným mistrem republiky i vicemistrem Evropy, a se svou show cestuje po celém Česku.
Linec - Díky počítači nebylo nikdy snazší zapisovat data. Nikdy ale také nebyly tyto záznamy tak pomíjivé, neboť elektronické nosiče zdaleka nedrží tak dlouho, jak se lidé domnívají, píše list OÖN. Zato v hallstattské Solné hoře vzniká archiv na věky, uvádí.
Uherské Hradiště – Třetí ročník Zážitkových dnů s Formulí 1 přichystala pro žáky základních škol regionu uherskohradišťská Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická. V minulých dvou týdnech byl areál vzdělávacího zařízení otevřen mladým lidem, které v blízké budoucnosti čeká výběr střední školy.
Uherské Hradiště – Třetí ročník Zážitkových dnů s Formulí 1 přichystala pro žáky základních škol regionu uherskohradišťská Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická. V minulých dvou týdnech byl areál vzdělávacího zařízení otevřen mladým lidem, které v blízké budoucnosti čeká výběr střední školy.
Brno /ANKETA/ - Punč, grog a čaj s rumem či tradiční Svoboďáček, Brňáček a Čert. Ve všech těchto nápojích je tvrdý alkohol. A všechny si mohou Brňané koupit na vánočním trhu na náměstí Svobody, který začal včera. Hygienici ale varují: Ověřte si původ alkoholu. Začala totiž druhá vlna otrav jedovatým metanolem. Umírali další lidé.
Brno - V degustační soutěži Zlatý pohár Pivex - pivo 2013 bude bojovat 51 piv z produkce 15 českých pivovarů. Je to o šest značek piv více než loni. Poprvé budou v soutěži i míchané pivní nápoje, jejichž popularita mezi spotřebiteli roste. Novinářům to dnes řekli pořadatelé z agentury SNIP.
Hradecko - Milí čtenáři Deníku. Zima už je tady, chladné dny neškodí trávit někde pěkně v teple a v sympatické společnosti, a proto jsme si pro vás připravili tipy na příjemné posezení v teple. V přátelských hospůdkách si můžete dát s kamarády a rodinou grog, svařák nebo i pivečko.
Brno /INFOGRAFIKA/- Co se vybaví mnoha lidem pod pojmem Vánoce v Brně? Kombinace medoviny, svařeného vína a rumu. Tedy míchaný drink Svoboďáček, Zelňáček nebo Moraváček. Tyto horké nápoje jsou pro Brňany signálem, že začínají oslavy Vánoc.
Brno /INFOGRAFIKA/- Co se vybaví mnoha lidem pod pojmem Vánoce v Brně? Kombinace medoviny, svařeného vína a rumu. Tedy míchaný drink Svoboďáček, Zelňáček nebo Moraváček. Tyto horké nápoje jsou pro Brňany signálem, že začínají oslavy Vánoc.
Valencie, Brno – Paella, tapas nebo šáchorový nápoj horchata. Gurmánské lahůdky lákají mnoho lidí k častým návštěvám Valencie. Na východní pobřeží Španělska se rád vrací i brněnský motocyklový jezdec Karel Abraham. Ne kvůli jídlu, ani pití. V roce 2010 na tamní trati oslavil životní úspěch, když tehdy ovládl závod třídy Moto2.
Mexiko - Mexičané, kteří jsou na prvním místě ve světě ve spotřebě slazených nápojů a za Spojenými státy druzí v počtu obézních občanů, se možná budou brzy od svých dětí učit, jak se stravovat zdravěji, napsala agentura AFP.
Mexiko - Mexičané, kteří jsou na prvním místě ve světě ve spotřebě slazených nápojů a za Spojenými státy druzí v počtu obézních občanů, se možná budou brzy od svých dětí učit, jak se stravovat zdravěji, napsala agentura AFP.