ČR - Poslední výzkumy Státního zdravotního ústavu za rok 2006 ukazují, že téměř 70 procent domácností má v kohoutku velmi kvalitní vodu, která splnila podmínky jakosti pitné vody. Podle nové legislativy mají dnes výrobci vody povinnost kontrolovat vodu na veřejných místech (školy, nemocnice), tak u obytných domů.
Miliony lidí po celém světě začínají den stejně. Šálkem kávy. Ať je s cukrem, mlékem nebo bez, kávu znají jako žádný jiný nápoj skutečně ve všech koutech světa. Někde má ale i hořkou pachuť špatně placené práce.
Svitavy - V nadstavbě 1. městské volejbalové FIPO–CZECH ligy se nedaří Drink Teamu, který jako obhájce titulu prohrál obě utkání, naopak Sněženky a machři si drží vedení.
Liberec - V následujícím přehledu přinášíme čtenářům cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech ve čtvrtek 12. června. Nejlevněji bylo v součtu shodně v Intersparu a Tescu.
Liberec - V následujícím přehledu přinášíme čtenářům cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v pondělí 2. června. Nejlevněji bylo v součtu v Albertu.
Praha, Kapské Město - Příjemná atmosféra, neoficiální welcome drink i oficiální prezentace během dne. Tak proběhl první den kongresu Mezinárodní lyžařské federace (FIS) v jihoafrickém Kapském Městě, jehož se pochopitelně účastní i česká delegace.
Ústí nad Labem - Výstavu klauzurních (závěrečných ročníkových) prací studentů ateliéru Vizuální design Fakulty umění a designu Univerzity J. E. Purkyně (AVD FUD UJEP) – jídlo, které se nedá jíst a pití, které nelze pozřít – lze vidět ve Velké Hradební 15 do pátku 30. května.
Brno - Chardonnay, tělnatý nápoj veselé žluté barvy s příchutí citrusových plodů. Tak se dá popsat bílé víno Aleše Navrátila z Bučovic, které sto dvacet degustátorů označilo na nedávném zámeckém koštu jako nejlepší bučovické víno. Svou kvalitou se postavilo na roveň vínům z celé jižní Moravy i některým ze Slovenska, Moldávie a Rakouska.
Chardonnay, tělnatý nápoj veselé žluté barvy s příchutí citrusových plodů. Tak se dá popsat bílé víno Aleše Navrátila z Bučovic, které sto dvacet degustátorů označilo na nedávném zámeckém koštu jako nejlepší bučovické víno. Svou kvalitou se postavilo na roveň vínům z celé jižní Moravy i některým ze Slovenska, Moldávie a Rakouska.
Bruntál - V pořadí již třetí ročník barmanské soutěže Becherovka cup Bruntál 2008 se uskuteční v pátek 23. května před hotelem Hvězda. Poutavou podívanou připravili zástupci zdejší střední školy služeb.
Nivnice - Když se před půl stoletím pouštěl jedenadvacetiletý Václav Hromčík z Nivnice do včelaření, nespatřoval v něm pouze práci, ale zaujala jej hlavně pracovitost včel.
Svitavy -Šestnáct přihlášených týmů odehrálo v první polovině května úvodní kola městských volejbalových lig. V 1. FIPO–CZECH lize nezůstal žádný celek bez porážky, v čele jsou Sněženky a mach– ři. Ve 2. lize je ve vedení Antik, jenž dosud neprohrál.
ROKYCANY - S bronzovou medailí a pohárem se z celostátní barmanské soutěže Stará myslivecká vrátila Eliška Černochová ze Středního odborného učiliště v Jeřabinové ulici.
Třinec -Originální výstavu budou moci vidět návštěvníci Muzea Třineckých železáren a města Třince. Až do 18. července se mohou na výstavě s názvem Čokoláda – nápoj bohů a její sladká historie dozvědět vše o této oblíbené pochoutce.
Londýn - Britský státní Úřad pro kontrolu potravin (FSA) doporučil vládě, aby usilovala o dobrovolné ukončení používání šesti barviv v potravinářské výrobě.
Prostějov - Žeton s číslem zapečený v hanáckém vdolku už tradičně určil pořadí účastníků koktejlové soutěže Hanácký pohár v Prostějově. Jedenáctého ročníku se účastnilo 82 soutěžících s Česka a Slovenska v juniorské kategorii a osmnáct profesionálů.
Olomouc - Billboardy s podřimujícím ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem propagující energetický nápoj začnou mizet z plakátovacích ploch. Kampaň zkritizovala Rada pro reklamu, podle níž je takovéto použití autority, navíc bez jejího souhlasu, neetické.
Prostějov - O postup do celorepublikového kola soutěže s mezinárodní účastí o Hanácký pohár včera soupeřili žáci Středního odborného učiliště obchodního v Prostějově.
PLZEŇ - Žáci SOU Rokycany Jeřabinová, oboru číšník - servírka, se letos už podruhé zúčastnili plzeňské soutěže, která se tentokrát nesla v duchu barmanství a všeho kolem něj.
Jednoho dne při lovu kňourů přijdou Asterix a Obelix náhodou na římské cvičiště, kde se připravuje římský atlet Gluteus Maximus (česky znamená sval na zadku) na Olympijské hry. Díky kouzelnému nápoji ho porazí ve všech disciplínách a zničí mu tak veškerou sebedůvěru. Po návratu do vesnice se rozhodnou, že vyhrát olympiádu by nemusel být zrovna špatný nápad a tak se vydají do Říma, kde je přes překvapení Řeků a vztek Římanů zapíší jako atlety. A pak se naši přátelé dozvědí, že kouzelný nápoj je na hrách zakázaný…
KLATOVY - Několikadenní barmanský kurz mají za sebou žáci druhého ročníku oboru kuchař číšník Integrované střední školy v Klatovech. Pod vedením Zdeňka Javorského, který tyto kurzy pořádá na spoustě škol, žáci namíchali řadu drinků.
Kroměříž - Shorty, longy, shootters a free style. To jsou disciplíny, kterým se po celý týden učili studenti ze Střední hotelové školy a služeb (SŠHS) vKroměříži. Vzařízení se totiž pro ně uskutečnil barmanskýkurz.
Moravskoslezský kraj - Celkem 6682 provozoven veřejného stravování zkontrolovali loni v celé republice pracovníci České obchodní inspekce (ČOI). V téměř 2,5 tisícovce provozoven přitom zjistili porušení některé z povinností stanovených zákonem o ochraně spotřebitele.
Kraj - Celkem 6682provozoven veřejného stravování zkontrolovali loni vcelé republice pracovníci České obchodní inspekce (ČOI). Vtéměř 2,5tisícovce provozoven přitom zjistili porušení některé zpovinností stanovených zákonem oochraně spotřebitele.
Ostrava - Celkem 6682provozoven veřejného stravování zkontrolovali loni vcelé republice pracovníci České obchodní inspekce (ČOI). Vtéměř 2,5tisícovce provozoven přitom zjistili porušení některé zpovinností stanovených zákonem oochraně spotřebitele.
Sudoměřice - Pálenka z chilli papriček – nepoživatelná! Takovéto hodnocení dávají často degustační komise nápoji, který spojuje moravskou vášeň pro ostré nápoje s mexickou chutí na pálivá jídla.
Ostrava - Trošku toho, přilít toho, protřepat, nalít do sklenice a pěkně ji na závěr ozdobit. Důležité je dodržet nejen množství ingrediencí, ale i pracovní postup. Vše totiž musí vypadat působivě, na barmanově tváři nesmí chybět úsměv.