Kreativ

ŠTÍTEK: obuv

Sběrné místo v Děčíně lidé najdou na faře sboru Českobratrské církve evangelické v Bezručově ulici.

Dárci nadělují chudým dětem z Děčínska. Díky projektu Krabice od bot

Ne všechny děti se mohou těšit na bohatou vánoční nadílku. Mnohé si o vysněných dárcích mohou nechat jen zdát. Aby bylo radostné výskání na Štědrý den slyšet co nejčastěji, o to se stará i projekt Krabice od bot. Do celorepublikové akce Diakonie Českobratrské církve evangelické se zapojuje i Děčínsko.

Krabice od bot

Děti potěší dárky v krabici od bot

Kopidlenské žížalky se ve spolupráci s Oblastní charitou Jičín letos zapojili do celonárodní předvánoční akce Krabice od bot. Díky této iniciativě najdou pod stromečkem dárky i děti z chudých rodin.

Ilustrační foto

Dárek v krabici od bot

Akce Krabice od bot probíhá od 25. listopadu do 8. prosince ve střediscích Slezské diakonie. Zapojit se do ní můžete tak, že libovolný dárek zabalíte právě do krabice od bot a odnesete jej na sběrné místo.

Vánoční dárek. Ilustrační foto.

Dárky v krabici od bot mohou dostat i děti z Havlíčkobrodska

Havlíčkův Brod - Už po druhé se Šipka – sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi zapojuje do projektu Krabice od bot. „Děti z rodin, které často nemají finance na dárky pod stromeček, se tak můžou těšit, že Ježíšek opravdu něco přinese. A radost může udělat každý.

Brnem prošel průvod vojáků z napoleonských dob. V Denisových sadech uctili památku těch, kteří padli při bitvě tří císařů u Slavkova.

Nad Brnem zahřměla děla. Lidé uctili památku padlých vojáků

Brno /FOTOGALERIE/ - Rytmický zvuk bubnů a pravidelný pochod vojenských bot se ve čtvrtek v podvečer ozýval v ulicích brněnského centra. Prošel jimi průvod několika desítek vojáků z napoleonských dob. Vojáci společně s přihlížejícími lidmi pak v brněnských Denisových sadech společně uctili památku mužů, kteří padli při bitvě tří císařů u Slavkova před 214 lety.  

Fotografie Michala Fanty získala druhé místo v soutěži prestižního kanadského magazínu Vertical. Michal Fanta (1987) fotografuje od dětství, od roku 2014 je fotoreportérem Deníku v Královéhradeckém kraji. Jeho každodenní zpravodajský záběr je absolutní.

Snímek Michala Fanty z východočeských Deníků zaujal až v Kanadě

Fotoreportér Deníku Michal Fanta je autorem fotografie, která získala druhé místo v celosvětové soutěži prestižního kanadského titulu Vertical Magazine. Časopis, který mapuje svět helikoptér ve všech souvislostech, nadchl Michalův snímek z cvičení záchranářů na slepém rameni Orlice. Michala stál boty.

Ilustrační foto.

Diakonie se znovu zapojí do akce Krabice od bot

Diakonie Českobratrské církve evangelické pořádá již řadu let v předvánočním období charitativní akci Krabice od bot. Zájemci tak mají možnost právě do takové krabice vložit dárkové předměty, hračky nebo i další milé drobnosti či užitečné pomůcky, zabalit ji a odevzdat na některém ze sběrných míst po celé republice. Krabici je třeba označit věkem dítěte, pro které je dárek vhodný.

Krabice od bot

Darujte dárek v krabici od bot

Zapojte se do vánoční sbírky pro znevýhodněné děti z okolních dětských domovů či azylových domů a darujte dárek v krabici od bot. Je to jednoduché.

V Hodoníně své umění předvedly mažoretky na tradiční přehlídce.

Víkend patřil v Hodoníně čtenářům i mažoretkám

Hodonín /FOTOGALERIE/ – Dvě různé akce pro dvě různé skupiny lidí, obě ve stejném městě a navíc nedaleko od sebe. I tak vypadala sobota v Hodoníně. Dopoledne otevřela své dveře hodonínská Městská knihovna, ve které se uskutečnil další ročník akce Den pro dětskou knihu a zároveň se zde konal i Den otevřených dveří. Téměř celý den pak byly ve městě k vidění děvčata s hůlkou v ruce, uniformách s volánky, obuté do vysokých bot na šněrování. To proto, že s dvouměsíčním zpožděním začal devátý ročník akce Hodonín patří mažoretkám.  

Ilustrační foto

Bazárek s hadříky nabídne i věci k rozebrání

Bořetice – Již počtvrté bude bořetický kulturní dům patřit akci s názvem Bazárek s hadříky. Přijít si vybrat a nakoupit oblečení, boty, ale i doplňky pro sebe nebo své děti mohou zájemci už tuto sobotu.

Ilustrační foto

Dárci mohou splnit dětská přání

Rodinné centrum (RC) Havránek z Veltrus se již poosmé zapojuje do celorepublikového projektu s názvem Vánoční krabice od bot. Díky této sbírce se tak mohou na nějaký dárek pod stromečkem těšit i děti, které by jinak pravděpodobně žádný nedostaly.

Boty v botníku. Ilustrační foto

Botníkový fantom? Obuv u bytů na Vyškovsku kradou i za dne. Škody jdou do tisíců

Jižní Morava – Boty položené volně přede dveřmi bytů na sídlištích lákají zloděje. Zkušenost s nimi má i Veronika Šnajdrová z Blanska. Její sestře někdo ukradl teprve měsíc starou obuv. „Byla doma a šla venčit psa. Boty tam ještě byly, když se vrátila,“ sdělila. Když potom měla asi za hodinu odcházet, už je na místě nenašla.

Boty v botníku. Ilustrační foto

Botníkový fantom? Obuv u bytů na Vyškovsku kradou i za dne

Boty položené volně přede dveřmi bytů na sídlištích lákají zloděje. Zkušenost s nimi má i Veronika Šnajdrová z Blanska. Její sestře někdo ukradl teprve měsíc starou obuv. „Byla doma a šla venčit psa. Boty tam ještě byly, když se vrátila,“ sdělila. Když potom měla asi za hodinu odcházet, už je na místě nenašla.

Krásný park u zámku v Horšovském Týně

Procházka po Chodsku: Zámek, kalich i zřícenina

Během letošní dovolené jsem strávila několik dní v Domažlicích. Pojďte se tedy se mnou podívat do tohoto malebného městečka při česko-německé hranici, centra Chodska, které mě nadchlo svým náměstím s podloubím, šikmou válcovou věží kostela Narození Panny Marie se 194 schody a nádherným výhledem do okolí, historickou Dolejší branou a chodským gotickým hradem, dnes již jen muzeem s expozicí věnovanou historii Domažlicka.

Centrem města Brna prošel historický průvod vojska s císařem Napoleonem. Brňané si tak připomněli slavkovskou bitvu.

Tip Deníku na víkend 16. a 17. listopadu: Brnem projede průvod císaře Napoleona

Brno - Potemnělými ulicemi brněnského centra se rozléhá dupot koní sladěný do rytmu s pochodem vysokých naleštěných bot. Městem prochází vojenský průvod, ve kterém vyniká drobná postava oděná v jednoduše střižený šedý plášť. Brňané se v sobotu šestnáctého listopadu v podvečer přenesou do roku 1805. Historická akce lidem připomene, jak před 214 lety do města vstoupil císař Napoleon. 

Retro výstava v protivínské základní škole.

Tip na 14. listopadu: Výstava běžných věcí připomene totalitu

Výstavou věcí denní potřeby se rozhodli připomenout časy dávno minulé v Křižanovicích. V pátek 15. listopadu přijímají zapůjčené věci v sále sokolovny, a to meti čtvrtou odpoledne a osmou hodinou večerní. Lidé mohou přinést domácí spotřebiče, hračky, oblečení boty, rádia nebo třeba kabelky, které byly vyrobené před rokem 1989. Zapátrat na půdách či v garážích mohou i po odložených školních potřebách, nádobí nebo sportovním vybavení.  

Klára Borlová - majitelka obchodu s dětskou obuví v Písku.

Klára Borlová: Kdo poradí lépe než máma mámě

Klára Borlová má v Písku kamenný obchod s dětskou obuví a se stejným sortimentem provozuje také e-shop. Zaměstnává tam několik maminek. Sama má tři dcery a rozhodně se nebojí nových zkušeností. Letos se zúčastnila celostátní soutěže Maminka roku a nejen, že se jí podařilo dostat do finále, ale získala 4. místo.

Počet sběrných kontejnerů se bude navyšovat.

Kontejnery v Mělníku mění barvu na podporu Klokánků

Zelené kontejnery, sloužící ke sběru textilu, oděvů nebo obuvi, jsou Mělničanům již dobře známé a často využívané. Nyní se ve městě začínají objevovat kontejnery modré barvy s novým výrazným logem klokana. Důvod je jednoduchý, odevzdaný materiál totiž podporuje přímo Fond ohrožených dětí (FOD) a jeho Klokánky.

Ilustrační foto

Sbírka Krabice od bot potěší děti z celého kraje

Charitativní akce Krabice od bot se už znovu chystá. Zapojit se mohou jednotlivci, rodiny, školní kolektivy. V Osíku opět vznikne sběrné místo pro pomoc dětem ze sociálně slabších rodin, kterou zaštiťuje Diakonie Českobratrské církve evangelické.

Ilustrační foto

Krabice od bot pomůže rodinám v regionu

Znojemsko– Udělat příjemné Vánoce dětem z chudých rodin mohou všichni, kdo se zapojí do projektu Krabice od bot. Od 25. listopadu do 8. prosince mohou lidé nosit dárky na sběrná místa v Hrušovanech nad Jevišovkou, Nádražní 674, do Moravského Krumlova, Růžová 39 a do Tasovic 352.

Dominik Hrachovina.

Posila v masce. Gólman Hrachovina se stěhuje ze Švýcarska pod Ještěd

V hokejovém Liberci se rozhodli posílit brankářský post, na kterém tým tlačí bota. Bílí Tygři angažovali do konce sezony Dominika Hrachovinu, který předčasně skončil ve švýcarském klubu Ambri-Piotta. Pětadvacetiletý gólman pod Ještědem doplní Marka Schwarze a letní posilu Justina Peterse.

Bývalá prodejna obuvi v Pražské ulici v Příbrami.

Budova bývalé obuvi v centru má nové nájemce

Záměr pronájmu budovy bývalé obuvi v Pražské ulici, kde v poslední době zaniklo hned několik obchodů, město zveřejňovalo opakovaně od poloviny roku 2018, kdy byl předchozí nájemce na základě rozsudku povinen prostory vyklidit. Po více než roce se městu podařilo najít nového nájemce.

Ilustrační foto

Neměl v čem běhat? Zloděj ukradl ze sklepa patnáct párů sportovních bot

Znojmo – Sklepní kóje zaujala zatím neznámého zloděje, který se vloupal do bytového domu na Žižkově náměstí ve Znojmě. „Podle majitele tam někdo neoprávněně úřadoval asi během uplynulého týdne. Poslední říjnový pátek bylo ještě vše v pořádku, ale první listopadovou neděli tomu tak již nebylo,“ ohraničila časově dobu krádeže znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Pavel  Kubina, vyrábí ochranné obleky a obuv pro atomové elektrárny a jako poslední mohykán vyrábí v areálu bývalého Svitu sandálovou obuv

Poslední mohykán. Kubina dodává obuv do jaderných elektráren po celém světě

Stroje dovezené ze zlínského Svitu do africké Ghany zachránil před sešrotováním, odvezl je zpět na Moravu a dodnes na nich vyrábí komponenty. Jako poslední mohykán vyrábí v areálu bývalého Svitu sandálovou obuv. Na trh přišel i s ochrannými návleky a bezpečnostní obuví pro zaměstnance jaderných elektráren. Vyváží je do mnoha zemí světa. Jen Česko je od něj nebere.

Továrna BOPO v Třebíči-Borovině na konci osmdesátých let minulého století.

OBRAZEM: Jak zmizel symbol Třebíče

Třebíč – Obrovská třebíčská továrna na boty, která v době největšího rozmachu zaměstnávala přes pět tisíc lidí, vyráběla pětinu bot celkové tuzemské produkce a s přehledem dominovala mezi zaměstnavateli v okrese. To bývalo BOPO - před sto lety fabrika zámožné rodiny Budischowkých, posléze provoz, jenž patřil Baťovi, za socialismu Závody Gustava Klimenta a po revoluci podnik se čtyřpísmenným názvem, který byl zkratkou slov boty ponožky.

Pavel  Kubina, vyrábí ochranné obleky a obuv pro atomové elektrárny a jako poslední mohykán vyrábí v areálu bývalého Svitu sandálovou obuv

Muž, který dodává obleky do jaderných elektráren

Stroje dovezené ze zlínského Svitu do africké Ghany zachránil před sešrotováním, odvezl je zpět na Moravu a dodnes na nich vyrábí komponenty. Jako poslední mohykán vyrábí v areálu bývalého Svitu sandálovou obuv.

Pavel  Kubina, vyrábí ochranné obleky a obuv pro atomové elektrárny a jako poslední mohykán vyrábí v areálu bývalého Svitu sandálovou obuv

Poslední mohykán. Pavel Kubina dodává obuv do jaderných elektráren v celém světě

Stroje dovezené ze zlínského Svitu do africké Ghany zachránil před sešrotováním, odvezl je zpět na Moravu a dodnes na nich vyrábí komponenty. Jako poslední mohykán vyrábí v areálu bývalého Svitu sandálovou obuv. Na trh přišel i s ochrannými návleky a bezpečnostní obuví pro zaměstnance jaderných elektráren. Vyváží je do mnoha zemí světa. Jen Česko je od něj nebere.

Z basketbalového utkání nejvyšší soutěže Děčín - Nymburk (69:86)

Hruban na palubovce kraloval i ve vypůjčených botách

Být nejlepším střelcem ligového utkání není pro basketbalového reprezentanta Vojtěcha Hrubana ničím mimořádným, ale poprvé se mu to povedlo ve vypůjčených botách. Hvězda Nymburka si totiž omylem přivezla do Děčína obě boty na levou nohu. Zachránil ho ale protihráč Tomáš Pomikálek, který mu půjčil jeden ze svých párů bot. Hruban pak 18 body přispěl k výhře Nymburka 86:69.

Z basketbalového utkání nejvyšší soutěže Děčín - Nymburk (69:86)

Hruban kraloval i ve vypůjčených botách

Být nejlepším střelcem ligového utkání není pro basketbalového reprezentanta Vojtěcha Hrubana ničím mimořádným, ale poprvé se mu to povedlo ve vypůjčených botách. Hvězda Nymburka si totiž omylem přivezla do Děčína obě boty na levou nohu. Zachránil ho ale protihráč Tomáš Pomikálek, který mu půjčil jeden ze svých párů bot. Hruban pak 18 body přispěl k výhře Nymburka 86:69.

Z basketbalového utkání nejvyšší soutěže Děčín - Nymburk (69:86)

Hruban kraloval i ve vypůjčených botách

Být nejlepším střelcem ligového utkání není pro basketbalového reprezentanta Vojtěcha Hrubana ničím mimořádným, ale poprvé se mu to povedlo ve vypůjčených botách. Hvězda Nymburka si totiž omylem přivezla do Děčína obě boty na levou nohu. Zachránil ho ale protihráč Tomáš Pomikálek, který mu půjčil jeden ze svých párů bot. Hruban pak 18 body přispěl k výhře Nymburka 86:69.

Z basketbalového utkání nejvyšší soutěže Děčín - Nymburk (69:86)

Hruban kraloval i ve vypůjčených botách

Být nejlepším střelcem ligového utkání není pro basketbalového reprezentanta Vojtěcha Hrubana ničím mimořádným, ale poprvé se mu to povedlo ve vypůjčených botách. Hvězda Nymburka si totiž omylem přivezla do Děčína obě boty na levou nohu. Zachránil ho ale protihráč Tomáš Pomikálek, který mu půjčil jeden ze svých párů bot. Hruban pak 18 body přispěl k výhře Nymburka 86:69.

Z basketbalového utkání nejvyšší soutěže Děčín - Nymburk (69:86)

Hruban kraloval i ve vypůjčených botách

Být nejlepším střelcem ligového utkání není pro basketbalového reprezentanta Vojtěcha Hrubana ničím mimořádným, ale poprvé se mu to povedlo ve vypůjčených botách. Hvězda Nymburka si totiž omylem přivezla do Děčína obě boty na levou nohu. Zachránil ho ale protihráč Tomáš Pomikálek, který mu půjčil jeden ze svých párů bot. Hruban pak 18 body přispěl k výhře Nymburka 86:69.

Z basketbalového utkání nejvyšší soutěže Děčín - Nymburk (69:86)

FOTO: Favorit nezaváhal. Pomohly i půjčené boty

Basketbalisté Nymburka ve 4. kole Kooperativa NBL zvítězili na palubovce svého posledního finálového rivala Děčína 86:69. Český mistr tak pokračuje ve vítězném vstupu do sezony, když ještě nenašel přemožitele na domácí ani mezinárodní scéně. V KNBL má na kontě už 62 výher za sebou. Nejlepším střelcem zápasu byl s 18 body Vojtěch Hruban, který přitom do utkání nastoupil ve vypůjčených botách od protihráče Tomáše Pomikálka.