Kreativ

ŠTÍTEK: obuv

Žena po návratu z Austrálie objevila v zavazadle krajtu skvrnitou

Nečekaný suvenýr z dovolené. Žena po příletu z Austrálie našla v botě hada

Na ženu ze skotského městečka Bridge of Allan čekalo po návratu z dovolené v australském státě Queensland neobvyklé překvapení. Při vybalování zavazadel totiž v jedné z bot objevila živého hada. Zvíře spolu s ní překonalo v letadle vzdálenost zhruba 15 tisíc kilometrů, aby nakonec skončilo v rukou ochránců zvířat v Glasgow.

Nové ošacovací středisko Českého červeného kříže v Plešivecké ulici.

Krumlovskému Červenému kříži pomůžete i nákupem

Český Krumlov – Sociální ubytovna, azylové středisko, léčebna v Červeném dvoře. Tam všude končí oblečení, boty a další věci, kteří lidé s dobrým srdcem darují Českému červenému kříži (ČČK).

Ilustrační fotografie.

Zloděj poničil troje dveře kvůli botám a helmě

Havlíčkobrodsko - Případ vloupání do bytového domu na ulici Stromovka v Havlíčkově Brodě řeší policisté v Havlíčkově Brodě. K činu došlo v době od třetí hodiny odpoledne pondělí 11. února do odpoledních hodin následujícího dne.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s manželkou Ri Sol-ču

Kimova kulturní revoluce v KLDR: K-pop, tenisky a televizní seriály

Severní Korea se pomalu otevírá světu. Drobné změny se však nyní začínají projevovat i uvnitř totalitní země. Severokorejská popová kultura, která podle kritiků zamrzla v temných časech stalinismu, dostává pod vládou Kim Čong-una významný impuls. Tanečníci v upnutých kalhotách, továrny chrlící tenisky podle západních vzorů nebo televizní seriály jsou důkazem, že ledy údajně pomalu tají. Informovala o tom agentura AP.

Pohřešovaná Iva Havrdová.

Policie odvolala pátrání. Žena byla nalezena mrtvá

Trutnov - Policie ve čtvrtek ráno odvolala pátrání po 39leté ženě z Trutnova,která odešla z místa bydliště v pátek 8. února a od té doby ji nikdo neviděl. Žena byla bohužel nalezena na odlehlém místě bez známek života.

Policie při zimní kontrole chalup.

Policisté vyrazili na běžkách

Orlické hory - Do terénu do nejvýše položených míst svého regionu ve čtvrtek dopoledne vyrazili policisté z obvodního oddělení Dobruška.

Ilustrační foto.

Otázka na víkend: bez bot

Mladík chodící naboso byl vykázán z MHD. Je to omezení jeho práv? A dovedete si představit chodit naboso?

Josef Hanák ze Snovídek připravil boty pro hokejisty.

Obuvník vymyslel nové boty pro hokejisty. Pomůžou hlavně mladým, říká

Snovídky - Pomoci mladým i zkušenějším hokejistům se rozhodl obuvník ze Snovídek Josef Hanák. Vyrobil pro ně speciální boty. Práci na nich obětoval dlouhou dobu. „Zabralo to asi osm měsíců, než jsme došli k výsledku, kdy můžu říci, že jsme spokojeni s tím, jaká bota je. Nebyl to ale lehký proces,“ přibližuje výrobu Hanák.

Policisté potřebují zjistit totožnost dvou mužů a ženy zachycených na fotografiích.

Policie žádá o pomoc. Poznáte tváře na fotografiích?

Třebíč - Třebíčští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při objasňování případu, při kterém přišla žena o svoji peněženku. V peněžence měla mimo jiné uloženou platební kartu, kterou pachatel opakovaně zneužil. Ženě vznikla celková škoda téměř čtyřicet tisíc korun. Policisté potřebují zjistit totožnost dvou mužů a ženy zachycených na fotografiích.

Zmizel střešní box i s jednou lyží a pekáči.

Zmizel střešní box i s jednou lyží a pekáči

Deštné v Orlických horách - Krádež zánovního střešního boxu i s lyžařským vybavením šetří policisté obvodního oddělení Dobruška. Mobilní úložný prostor zmizel z parkoviště u jednoho penzionu v Deštném v Orlických horách v noci z pondělí na úterý.

Fotografie ze žďárských ulic pořízené v průběhu tohoto a minulého týdne.

OBRAZEM: Ve Žďáře nepočítali s ladovskou zimou

Žďár nad Sázavou – Na ulice zasypané sněhem či neposypané chodníky si letos více než kdy jindy stěžují obyvatelé Žďáru. A podle jejich slov to asi nebude jen tím, že zima je bohatá na sníh i časté střídání mrazů a oblevy.

Ilustrační foto.

Ochranáři jdou k Berounce

Rokycany – V sobotu 9. února pořádají ochránci přírody ze Švermovy ulice výšlap k Berounce za zimujícími opeřenci.

Petr Mašek u klatovského soudu.

Při rozepři bodl přítele své sestry nožem

Klatovy – Za napadení přítele své sestry nožem skončil u klatovského soudu Petr Mašek z Klatov, který tvrdí, že chtěl jen bránit sestru a ani netušil, že má nůž v ruce.

Ilustrační foto

Vznik průmyslového parku u Dluhonic brzdí výkupy pozemků

Už v letošním roce měla vyrůst v lokalitě Staré Rybníky mezi Dluhonicemi a Předmostím nová skladovací hala, kterou plánuje postavit v budoucím průmyslovém parku developer Panattoni Europe. Stavba ale nabírá kvůli námitkám ekologů a problémům s výkupy skluz.

Silničáři přišli opravit díru ve vozovce, vyklubal se z ní tunel vedoucí do banky

Silničáři přišli opravit díru ve vozovce. Narazili na tunel vedoucí do banky

K poněkud nečekanému odhalení dospěli pracovníci technických služeb v Pembroke Pines na předměstí Miami v americkém státu Florida. Zjistili totiž, že díra ve vozovce, kterou jim tamní úřady nařídily opravit, nevznikla v důsledku geologického procesu, jak se původně domnívali. Mohou za ni lidé, kteří se pomocí tunelu vykopaného opodál chtěli podle agentů Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) s největší pravděpodobností dostat do nedaleké banky. 

Posprejovaná garáž v Klatovech.

Vandal posprejoval garáž v Klatovech

Klatovy – Po tom, co před časem postříkal sprejer podchod na vlakovém nádraží v Klatovech, řeší policie další případ na jiném místě v Klatovech.

Ilustrační foto.

Souboj pohlaví: Ženy mají menší mzdy i byty

/INFOGRAFIKA/ Rozdíly v příjmech žen a mužů stále přetrvávají. Podle aktuálních údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem v publikaci Zaostřeno na ženy a muže je takzvaný gender pay gap, tedy rozdíl mezi mzdami obou pohlaví, více než pětinový.

Volejbalové Šelmy Brno. Ilustrační foto.

Nadstavba s nábojem. Královo Pole i Šelmy se děsí dominantní trojice

Brno – Oba týmy vyznávají jinou filozofii a mají odlišný věkový průměr, v extraligové tabulce se ovšem seřadily hned za sebe. Volejbalistky Šelem Brno zakončily základní část po výhře na palubovce Olympu Praha 3:1 na sety páté, Královo Pole je po domácí výhře nad Přerovem 3:1 v tabulce o příčku a tři body zpět na šesté pozici. Teď brněnské týmy čeká šestikolová nadstavba o páté až osmé místo, v níž půjde o co nejvýhodnější pozici pro následné play-off.

Jiří Pleskač (s mikrofonem), hlavní pořadatel Noci tuleních pásů 2019 v Peci pod Sněžkou.

Skialpy jsou ideální varianta pro zimní toulky po horách

Pec pod Sněžkou - Když se před patnácti lety konaly v Krkonoších první noční skialpové závody, zúčastnilo se jich pouhých čtyřicet lidí. Letos jich startovalo rekordních čtyři sta. Ze skialpinismu se totiž stal fenomén a z Noci tuleních pásů vyhledávané akce.

Ilustrační foto.

Turisté vyrazí v sobotu k Fabiánově vatře na Plešivec

Brdy – V sobotu se mohou turisté vydat se zkušenou průvodkyní k bájemi opředenému brdskému vrcholu Fabiánova vatra. Do míst, kde prý sídlila Hadí královna, kde je Fabiánova zahrádka nebo kde pořádali trampové zakázané potlachy rozháněné státní policií.

Ilustrační foto

Zájemci okouknou, jak ptáci tráví mrazivé dny u vody

Střední Čechy – O týden dřív, než na většině ostatních míst v kraji i jinde v republice, se příznivci ptáků na Kutnohorsku vydají slavit Světový den mokřadů. Ten připadá na sobotu 2. února – a právě na tento den dobrovolníci z celé republiky připravili pro zájemce dvě desítky vycházek na místa u řek či vodních ploch, odkud lze vodní opeřence nejlépe pozorovat. Ve středu o tom informovala Gabriela Dobruská z České společnosti ornitologické.

Pracuje se pouze na kraji lokality Na Rejdišti, jinde práce zastavil mráz.

Mráz zastavil práce Na Příkopě i Rejdišti

Nymburk – Ulice Na Příkopě je rozkopaná a dopravní obsluha ani místní se do ní autem nedostanou. Až na výjimku, o které bude řeč později. Dobu čekání na stavební ruch a rychlý postup prací nyní prodlužuje i celodenní mráz. Část místních to vstřebává s nevolí a upozorňuje na nevhodný termín doby začátku rekonstrukce. Jsou ale i tací, kteří situaci alespoň navenek berou s nadhledem.