Kreativ

ŠTÍTEK: obuv

Tip Ládi Hrušky - vychytaná rohožka

Tip Ládi Hrušky: Vychytaná betonová rohožka

Čisté boty jsou vizitkou každého z nás. A tak abyste se nemuseli trápit přemýšlením o tom, zda jsou vaše boty dostatečně vyčištěné a zda vám z podrážky nepadají kusy hlíny či bláta, pojďme si společně vyrobit vychytanou betonovou rohožku z kartáčů, která bude věrně a vždy připravena čekat u vás přede dveřmi. 

Pavel Kubiš.

Túra? V půlce cesty jsem boty vyhodil, říká Kubiš

Zažil několik soustředění na turecké riviéře i nedávno téměř padesátikilometrovou túru valašskými kopci. „Doteď mi na palcích slézají nehty,“ ukazoval služebně nejstarší hráč Zlína v aktuálním kádru 34letý Pavel Kubiš, který během šestnácti let v kabině áčka hokejistů Zlína už poznal i pět trenérů. Svou první letní přípravu s áčkem absolvoval v roce 2004 pod vedením přísného kouče Ernesta Bokroše.

Ilustrační foto - překážková dráha v areálu vojenského stadionu Flora v Žatci

Ministerstvo obrany špatně plánovalo nákup výstroje vojáků, zjistil NKÚ

Ministerstvo obrany (MO) v letech 2015 až 2017 špatně plánovalo nákup oblečení, prádla, obuvi a další výbavy pro vojáky. Na základě kontroly to dnes v tiskové zprávě konstatoval Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Každý rok vynaložilo ministerstvo na výstroj zhruba o jednu miliardu méně, než kolik byla hodnota vybavení, na které měli vojáci nárok. Systém výdeje je podle kontrolorů navíc zastaralý a neefektivní. Vyjádření ministerstva obrany ČTK zjišťuje.

Před hráči FC Orel (v modrém dresu) je složitá úloha. Pokud chtějí první ligu zachránit, musí poslední celek tabulky obrat o body nejlepší dva týmy soutěže.

Rozhodne malou šlágr?

Žďár nad Sázavou – Už pouze totální kolaps může sebrat Kozel Teamu vytoužený mistrovský titul. V 10. kole Žďárské ligy malé kopané zvítězil na hřišti za 2. žďárskou základní školou 6:0 a 10:1 a čtyři zápasy před koncem soutěže ho hřeje devítibodový polštář.

Malá kopaná

Vedoucí Kozel Team si s chutí zastřílel

Žďár nad Sázavou - V dalším kole Žďárské ligy malé kopané si v I. lize výrazně pomohl vedoucí Kozel Team. Ten nejprve zdolal čtvrtý FC Rapid 6:3, aby v dalším utkání deklasoval třetí Sosáky dokonce 11:1!

Ilustrační fotografie.

V Liberci přibyly kontejnery na nepotřebný textil a boty

Liberec – Šaty, které visely pět let ve skříni, nebo lehce ochozené boty. Kam s nimi? V Liberci přibylo v posledních týdnech 29 dalších bílých kontejnerů, které se společností Dimatex nechal rozmístit odbor ekologie a veřejného prostoru.

Hráči Radoxu dvěma výhrami poskočili na druhé místo tabulky II. ligy.

Kentauři ovládli základní část

Žďár nad Sázavou – Druhá nejvyšší soutěž Žďárské ligy malé kopané má za sebou základní část. Tabulka se nyní rozdělí na dvě poloviny, první šestka si to po pouťové přestávce rozdá o postupová místa do vyšší ligy, spodní polovina tabulky se popere o konečné pozice. V sobotu se hrálo zejména o šestou příčku, kterou udrželi Akademici. Radox poskočil na druhé místo, když využil překvapivé remízy Žabantů proti Los Chiquitos.

Expert na běžeckou diagnostiku a cyklistický posed Jan Dubec z Triexpertu.

Dubec: Lidé řeší boty, až jim slezou nehty. Kvůli špatnému výběru

Praha, Brno /JAK NA TRIATLON/ - Běh se řadí k nejjednodušším lidským pohybům, který zvládají už patnáctiměsíční děti. Jenže nejspíš i z toho důvodu patří jako sportovní disciplína k těm podceňovaným z hlediska přístupu. Kdekdo si totiž myslí, že se na něj může vrhnout bez jakékoli rady. Odstranit špatný hybný stereotyp nebo pomoct s vhodným výběrem bot pomůže diagnostika, které se věnuje již osmý díl seriálu Deníku Rovnost a společnosti Triexpert Jak na triatlon.

Lidé si užívali největší studentský festival Majáles i v dešti.

Brno zaplavily květiny a barvy. Ben Cristovao na Majálesu tančil bez bot

Brno /FOTO, VIDEO/ – Květiny, modré kelímky s pivem a písně nejznámějších českých zpěváků v sobotu zaplavují Brno. Roztančení lidé přesouvají své veselí z náměstí Svobody na výstaviště, které opět po roce ožívá. Desítky tisíc lidí si tam užívají největší festival ve městě, Majáles.

Rej čarodějnic zažili v Jeseníku nad Odrou. Nakonec hlavní čarodějnici spálili.

Čarodějnické běsnění. Inkvizitorské procesy byly postrachem (nejen) Jesenicka

/PŘÍBĚH DENÍKU/ Dvě stovky utýraných a popravených za sebou nechaly čarodějnické procesy, které byly v 17. století postrachem obyvatel Jeseníků. Právě v tomto regionu se rozmohly nejvíce z českých zemí. Úřadoval tu nechvalně proslulý inkvizitor Boblig. Mučení palečnicí, španělskou botou nebo natahování na skřipec odolal málokdo. Přiznání i vynucených udání dalších údajných čarodějnic přibývalo. A obvinění se prakticky rovnalo rozsudku smrti.

Rej čarodějnic zažili v Jeseníku nad Odrou. Nakonec hlavní čarodějnici spálili.

Čarodějnické běsnění. Inkvizitorské procesy byly postrachem (nejen) Jesenicka

/PŘÍBĚH DENÍKU/ Dvě stovky utýraných a popravených za sebou nechaly čarodějnické procesy, které byly v 17. století postrachem obyvatel Jeseníků. Právě v tomto regionu se rozmohly nejvíce z českých zemí. Úřadoval tu nechvalně proslulý inkvizitor Boblig. Mučení palečnicí, španělskou botou nebo natahování na skřipec odolal málokdo. Přiznání i vynucených udání dalších údajných čarodějnic přibývalo. A obvinění se prakticky rovnalo rozsudku smrti.

O velikonočním pondělí 2019 rodině Koudelových v Huslenkách doslova shořela střecha nad hlavou. Martin Koudela ukazuje následky požáru.

Z hořícího domu vynesli jen pár věcí. Požár na Vsetínsku vzbudil vlnu solidarity

„Nazdar, nesu ti nějaké bagančata!“ povykuje soused zpoza plotu a nad hlavou mává párem bot. Jsem svědkem velké solidarity, semknutosti a soucítění, ochoty pomoci. V přímém přenosu zažívám to, o čem se nejen v Huslenkách na Vsetínsku mluví už od pondělí, kdy tu mladé rodině se třemi dětmi vyhořel dům. Až na pár věcí jim nezůstalo prakticky nic. Ani ty boty.  

O velikonočním pondělí 2019 rodině Koudelových v Huslenkách doslova shořela střecha nad hlavou. Martin Koudela ukazuje následky požáru.

Z hořícího domu stihli vynést jen hračky dětí a pár věcí

„Nazdar, nesu ti nějaké bagančata!“ povykuje soused zpoza plotu a nad hlavou mává párem bot. Jsem svědkem velké solidarity, semknutosti a soucítění, ochoty pomoci. V přímém přenosu zažívám to, o čem se nejen v Huslenkách mluví už od pondělí, kdy tu mladé rodině se třemi dětmi vyhořel dům. Až na pár věcí jim nezůstalo prakticky nic. Ani ty boty.  

Ilustrační fotografie

TIP Deníku: Výstava bosých sandálů

Víte, co jsou to barefoot sandály? Vyrazte v neděli 28. dubna do knihkupectví a kavárny Jiřího Fialy, kde proběhne výstavka těchto bot. Výstava bude probíhat celý den od 9 hodin, přítomna bude také lektorka šití bot podle BB Dana Tesařová.

Ilustrační foto

Místo nových bot přišly obnošené

Policisté řeší další případ podvodu. Mladík z Hradecka našel inzerát na internetu, kde prodávající nabízel nové značkové boty. Zboží zaplatil na poště, když ale balík doma otevřel, čekalo ho překvapení.

Miloše Zemana a jeho manželku přivítal rakouský prezident ve vídeňském Hofburgu s vojenskými poctami.

Zeman přijel do Rakouska s neobvyklým darem. Prezidentovi přivezl komiksové boty

Českého prezidenta Miloše Zemana dnes ve svém vídeňském sídle Hofburgu uvítal s vojenskými poctami prezident Rakouska Alexander Van der Bellen. Po slavnostních ceremoniích se oba odebrali k rozhovoru mezi čtyřma očima, při němž český prezident svému rakouskému protějšku přivezl boty s komiksovým vzorem. Prezidentův mluvčí na svém twitteru upozornil, že rakouský prezident je přímo milovníkem komiksů.

Prezident Miloš Zeman dostal netradiční dárek od vietnamské komunity.

Bonmoty ve vietnamštině se v Hanoi předat nepodařilo, v Kraslicích už ano

Kraslice – Rád nechám botu v cizí řitce. Takový je název publikace, kterou věnovala vietnamská komunita prezidentu Miloši Zemanovi při návštěvě Kraslic na Sokolovsku. Její autor Viet Dung přeložil do vietnamštiny prezidentovy vybrané bonmoty. A právě podle jednoho z nich se kniha jmenuje.  

Ilustrační foto

Do Unionu se po roce a půl vrací Petr Pánek, s bratrem si však nezahraje

Čelákovice – Fotbalisté Unionu Čelákovice mají v krajské I.A třídě vysoké cíle, ale podle slov trenéra Radka Skuhravého musí jít postupně. „Jeden náš cíl je, že bychom se chtěli pohybovat na předních příčkách tabulky. Věřím, že pro to budeme dělat maximum. Dále se chceme vyvarovat zbytečných a inkasovaných branek. Na druhou stranu bychom jich chtěli mnohem více dát. V tomhle směru nás nejvíce tlačila bota,“ uvedl před startem jarní části sezony trenér Čelákovic Radek Skuhravý.

Sokol Srbice - FK Louny 1:2.

Louny před jarem posílily, Kleina ale ulovit nedokázaly

Louny – Fotbalisté Loun si před startem krajského přeboru obuli sedmimílové boty, ve kterých pádí zpět do divize. Pod novým trenérem Zdeňkem Kudelou se jim opravdu daří, během patnácti zápasů ztratili jen dva body.

Cinque Terre

Italský národní park bude pokutovat turisty v žabkách. Mohou přijít o tisíce

Národní park Cinque Terre na Italské riviéře se rozhodl zakročit proti nezodpovědným turistům. Od příští sezóny tak budou pokutováni ti, kteří na mnohdy strmé stezky vyrazí v pantoflích či žabkách. Důvodem jsou podle strážců parku častá zranění způsobená právě nevhodnou obuví. Hříšníci mohou zaplatit od 50 do 2500 eur (v přepočtu zhruba 1300 až 64 tisíc korun). Informoval o tom italský server il Giornale.  

Odcizená obuv.

Zmizely vám boty a poznáváte je na fotce? Přihlaste se policii

Havlíčkův Brod – Od začátku února havlíčkobrodští policisté prověřovali několik vloupání do bytových domů, a to zejména na ulicích Stromovka, Na Čechovce, Jihlavská, Bezručova, Nádražní a Bělohradská. Zloděj se zaměřoval především na obuv, sportovní potřeby a nářadí.

Osmaosmdesátiletý švec Josef Loprais z Veselí nad Moravou.

Poslední švec si nevydělá na nájem dílny. Práce ho baví, jinak by se prý nudil

Veselí nad Moravou - V nelehké době druhé světové války se Josef Loprais rozhodoval, čím se bude živit. Volba padla na ševcovství. To patřilo v minulosti k celkem běžným řemeslům. Ševců ale postupně ubývalo a dnes jich na jižní Moravě působí už jen pár. Mezi poslední patří právě i osmaosmdesátiletý Josef Loprais z Veselí nad Moravou na Hodonínsku.