Kreativ

ŠTÍTEK: obuv

Dělostřelecká tvrz Hanička v Orlických horách

Deset nejzajímavějších hřebenovek v Česku: dají zabrat, na túru se připravte

Vyvézt se lanovkou na Sněžku je sice někdy vzhledem k velké frontě v Peci složité, ale přejít celý hřeben Krkonoš, to je úplně jiná námaha. Deník zve milovníky českých hor na přechod deseti nejzajímavějších hřebenovek, které u nás najdeme. Alpy ani Tatry sice v České republice nejsou, ale některé přechody rozhodně dají netrénovanému člověku zabrat i tak.

Kolona na dálnici  - ilustrační foto.

Bezpečné řízení aneb Žabky na pedály nepatří

Řídili jste někdy v žabkách, sněhulích anebo dokonce bosi? Pak jste riskovali víc, než si možná myslíte. Na otázky týkající se bezpečné jízdy, například, jak se správně obout a obléct do auta, nebo v čem je nebezpečná navigace, odpovídá Igor Sirota, tiskový mluvčí Ústředního automotoklubu ČR.

8. ročník Kalspotkrosu v Kamenných Žehrovicích

Strašákem byly po dešti kluzké seběhy

Sobotní ranní déšť odradil pár desítek běžců, ti ale mohli jen litovat, protože 8. ročník Žehrovického Kalsportkrosu se nakonec uskutečnil za ideálního počasí.

V pondělí po koronavirové přestávce otevřela i prodejna oděvů Best Line na náměstí v Českých Budějovicích.

Otevřely se další obchody a provozovny. Jaký je zájem zákazníků?

/ANKETA/ Vládní restrikce se od pondělí přestaly vztahovat na provozovny s plochou do 2500 metrů čtverečních se samostatným vchodem a mimo obchodní centra. Otevřít tak mohli například i provozovatelé prodejen s textilem či obuví. Obnovit provoz mohou rovněž posilovny a fitness centra, knihovny a zoologické a botanické zahrady, ovšem zatím bez pavilonů. Otevřít opět mohou také autoškoly.

ck tipy josef čapek

Knihovna připomíná 75 let od úmrtí Josefa Čapka

V těchto dnech si připomínáme 75 let od úmrtí Josefa Čapka. Přesné datum úmrtí v koncentračním táboře Bergen-Belsen neznáme, zemřel při epidemii skvrnitého tyfu někdy mezi 13. a 15. dubnem 1945. V digitální knihovně Kramerius najdete volně přístupné dílo tohoto, malíře, grafika ale i spisovatele. Víte, že dal světu slovo robot?

Lékárna, e-shop, léky. Ilustrační foto

Pozor na objednávky léků přes internet. Platí přísná pravidla

Nákupy na internetu jsou dnes běžnou součástí života. Mnoho lidí objednává on-line boty, oblečení, ale výjimkou nejsou ani nákupy potravin či léků. U těch  však platí přísnější pravidla, na internetu lze zakoupit jen některá léčiva. Která to jsou? A na co si při nákupu dávat pozor?

Vendula Vinšová, rozená Kuberová, s tatínkem Jaroslavem

Dcera Jaroslava Kubery Vendula: Maminka umožnila tátovi, aby mohl žít svůj sen

„Táta zemřel za svobodu. Stála mu za to. Nemohla bych být víc pyšnější dcera na svého otce,“ říká na adresu dlouholetého teplického primátora a senátora jeho mladší dcera Vendula Vinšová. "I doma stále pracoval. Jednou mu maminka dala k obědu místo řízku obalený hadr. Byl tak zabraný do sledování televize a čtení novin, že si toho ani nevšiml. Klidně by to snědl. Nebo u nás zazvonila paní, že nemůže sehnat tvaroh, tak s ní táta vyrazil do města, aby se sám přesvědčil. Aby si nemusel půjčovat přeskáče na horách, tak jezdil v menších od sestry. Nohu si chladil ve sněhu, protože ho bolely prsty. Historek bylo hodně". Poodkryla mladší ze sester Kuberových, Vendula Vinšová.

Vendula Vinšová, rozená Kuberová, s tatínkem Jaroslavem

Dcera Jaroslava Kubery Vendula: Maminka umožnila tátovi, aby mohl žít svůj sen

Exkluzivně pro Deník: „Táta zemřel za svobodu. Stála mu za to. Nemohla bych být víc pyšnější dcera na svého otce,“ říká na adresu dlouholetého teplického primátora a senátora jeho mladší dcera Vendula Vinšová. "I doma stále pracoval. Jednou mu maminka dala k obědu místo řízku obalený hadr. Byl tak zabraný do sledování televize a čtení novin, že si toho ani nevšiml. Klidně by to snědl. Nebo u nás zazvonila paní, že nemůže sehnat tvaroh, tak s ní táta vyrazil do města, aby se sám přesvědčil. Aby si nemusel půjčovat přeskáče na horách, tak jezdil v menších od sestry. Nohu si chladil ve sněhu, protože ho bolely prsty. Historek bylo hodně". Poodkryla mladší ze sester Kuberových, Vendula Vinšová.

Kdy na mě konečně dojde?

Kdy na mě konečně dojde?

/FOTOGALERIE/ Tak zase vyšel Boleslavan. Opět jsme si připoměli "reprezentativní" podobu Staroměstkého náměstí a samozřejmě i krytý bazén. Copak, magistrátu došel dech? Vždyť už mi přistálo po realizaci do schránky během dvou let 3x CD s oslavou těchto investic. Už si to nemusím znovu připomínat. Notabene, když na "reprezentativním" Staroměstském náměstí přibývají prázdné výlohy, jak houby po dešti. 

Ilustrační foto.

Krabice od bot pomáhá

V čase vánočním se nejen kupují dárky, peče cukroví nebo zdobí stromeček. Je to čas, kdy myslíme na druhé. My jsme doma s maminkou již třetím rokem otevírali krabice od bot a rovnali do nich hračky a věci, s kterými si už nehrajeme a mohou udělat radost i nadále. Při balení poslední krabice mě najednou napadlo, proč by těch krabic nemohlo být více? Zkusím se zeptat ve škole.

Vladimír Kaiser

Prochodil čtvery boty. Konflikty byly jen se zvířaty, říká Vladimír Kaiser

Emeritní ředitel archivu krajské metropole Vladimír Kaiser prošel několik poutních svatojakubských cest ve střední a západní Evropě. Teď zážitky z nich sepsal do knihy Můj pantáta svatý Jakub. Titul představil v uplynulých dnech v ústeckém Café Max. „Všehovšudy jsem ušel kolem 7 tisíc kilometrů a prochodil čtvery boty,“ bilancuje Kaiser. Ten přitom o své iniciační cestě do vyhlášeného cíle poutníků, španělského Santiaga de Compostela, sepsal už před 11 lety publikaci Pole plné hvězd. Ta je dnes už rozebraná.  

Objednal si boty, dorazila dětská houpačka.

Objednal si boty, dorazila dětská houpačka

Policisté z obvodního oddělení Hradec Králové 1 minulý pátek přijali oznámení o podezření z podvodu. Oznámení podal 16letý mladík, kterému místo objednaných bot dorazilo úplně něco jiného.

Spokojená a šikovná!

Sousedka kouká lidem napřed na nohy

Linec - „Pohled Anny Feichtenschlagerové míří vždy nejprve na nohy lidí,“ začínají OÖN článek o 17leté Saize Hanserinové, která se učí obuvnicí. (Skoro by na ni lépe platilo vznešenější slovo „ševcovou“, myslí si Deník.)