Kreativ

ŠTÍTEK: obuv

Stolní hra

Mami, co dostanu za jedničky? Tady jsou horké tipy

Když se řekne dárky pro děti, všichni si vybaví ty nejmenší. Hračky, roztomilé oblečení, obrázkové knížky. Nezapomínáme ani na malé školáky, kteří si sice už nehrají s panenkami a dřevěnými kostkami, ale pořád je hračka tu a tam potěší.

Zrádná se jim stala zatáčka u Úbislavic, ve které dostali smyk a střechou narazili do stromu.

VIDEO: Policejní honička v Nové Pace za řidičem bez papírů. Ztratil pak i boty

/VIDEOZÁZNAM Z PRONÁSLEDOVÁNÍ, FOTKY/ Po místních cestách, mezi domy, pak i po louce po polní cestě a nakonec po lese, když se 18letý mladík za volantem Škody Felicie při čtvrtečním úprku před policisty vyboural a snažil se utéct. Velmi divoká byla policejní honička za dvojicí velmi známých mladých kumpánů v Nové Pace. Mladík věděl, proč má hlídce ujet - má zákaz řízení. Nezvládl ale zatáčku, otočil auto na strom a snažil se upláchnout po svých. Cestou však ztratil i vlastní boty. A daleko proto neutekl. Podívejte se na video z pronásledování.  

Česká cyklistka Tereza Korvasová

Pohodlně a sexy: Víte, co frčí v oblečení na kolo?

Krásné slunečné počasí přímo vybízí k tomu projet se na kole. Ostatně cyklistika patří v létě k nejoblíbenějším sportům Čechů. Abyste si pohyb na čerstvém vzduchu užili naplno a s radostí, potřebujete kromě kola také vhodné sportovní oblečení. V tom byste se měli cítit dobře, pohodlně a mělo by se vám také líbit. 

Záběry z filmu Rudé boty

V Cannes se roztančí Rudé boty. O cenu ve studentské soutěži zabojuje Češka

/OD ZVLÁŠTNÍ ZPRAVODAJKY DENÍKU/ Na festivalu v Cannes se dnes jako jediná česká zástupkyně v soutěži představí Anna Podskalská, studentka FAMU. V soutěžní sekci Cinéfondation uvede krátký animovaný snímek Rudé boty. Na festival dorazila se svým mužem, filmovým střihačem Matějem Podskalským, který se na snímku podílel. Rudé boty jsou nápaditou alegorií o závislosti, vyjádřené tancem a vycházející z lidových pohádek.

Boty obuv

Vyškov: boty odložené před dveřmi bytu mizí. Zloději řádí

Zvyku ponechání botníků přede dveřmi bytu se stále drží mnozí Vyškované. Někteří však kvůli tomu čelí zlodějům, kteří využívají každou příležitost. Také v poslední době hlásí případy krádeží, kdy mizí i značkové páry. Podle policistů je důležité, aby lidé podobné situace okamžitě hlásili. „Pokud se neozvou, nemůžeme jim samozřejmě pomoci. Posouzení jednotlivých případů pak záleží hlavně na výši škody. Pokud je do desíti tisíc korun, jedná se pouze o přestupek, jinak to je trestný čin,“ zdůraznil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Skákací boty nechyběly na Táta festu.

U zlínského zámku se proháněly děti ve skákacích klokaních botách

O předposledním červnovém víkendu jsme byli pozváni s našimi skákacími botami na Táta fest, který se konal u zlínského zámku. V rámci hodinového vstupu měli všichni zájemci možnost vyzkoušet si skákání na klokaních botách. Dětem se věnovaly naše šikovné pedagožky a lektorky, které pomohly s obutím a vysvětlily "jak na to". Akce byla moc příjemná. Děkujeme za možnost oslavit s vámi Den otců a těšíme se na příště. 

Portrét hokejisty Dominika Haška je vystaven v Muzeu Lega v Praze. Majitel muzea Miloš Křeček (vpravo) ho postavil z deseti tisíc kostiček lega za zhruba dvě stě hodin.

Pan Lego sní o zlatém Mistru Goldovi

ROZHOVOR/ Je pořád klukem. A takový zcela jistě zůstane. Nic totiž nenasvědčuje tomu, že by se blížila změna. On sám ani o nějaké změně myšlení neuvažuje. A to je mu 49 let. Miloš Křeček žije už desítky let doslova v zajetí stavebnic Lego. Je největším sběratelem těchto stavebnic na světě, má kolem deseti tisíc setů. No a k tomu si pořídil pět muzeí lega. Co v muzeích najdete, je zcela jasné. Lego, lego a zase lego.

Dara Rolins

Dara Rolins: Moje duše ví, kolik je jí let

Odzbrojila mě už v úvodu našeho setkání, když mi ihned nabídla tykání. Nikdy před tím jsme se neviděly, přesto jsme si popovídaly, jako bychom spolu v mládí vymetaly mejdany. O čem? O životě, dospívající dceři, boji s časem i obdivuhodné sebedisciplíně.

Hasiči. Ilustrační foto.

Mezi rozmanitými výjezdy hasiči hasili i boty

K neobvyklému požáru vyjížděli ve čtvrtek krátce po půlnoci profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov. Uhasili boty, které hořely na chodbě domu v Přídolí. Oheň způsobil škodu ve výši 1 000 korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Herci se v pauzách snaží zahřívat jak se dá.

Bundy dolů, jedeme ostrou! Natáčení letního filmu v Železnici zdržel déšť a zima

/FOTO, REPORTÁŽ Z NATÁČENÍ FILMU/ Když začaly padat první kapky, ještě byli všichni na place. V té rychlosti schovávali hlavně drahou techniku a hudební nástroje. Na stolech tak zbyly ubrusy, hospodské židle s polstrovanými sedáky, teď už nasáklými vodou, a sklenice piva, které déšť postupně doplňuje. Oheň podlévaný olejem stále hoří a na rožni se točí kus masa, který před zraky natěšených mužů pomalu ale jistě mokne. Štáb postává v pláštěnkách pod přístřešky a všichni kontrolují radary. Tahle nepříjemnost může noční natáčení letní slavnosti na náměstí v Železnici pěkně zdržet.

Had - ilustrčaní foto.

Kauza hada v Jenštejně definitivně končí. Policie případ odložila

Kauzu údajného hada, jehož předpokládaný výskyt vyvolal na samém počátku ledna obrovský rozruch v Jenštejně na Praze-východ, policisté definitivně ukončili. Případ byl odložen, informovala v pondělí mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová. „Uštknutí hadem, který měl zranit nezletilou dívku, se neprokázalo,“ upřesnila, že naprázdno vyšla nejen rozsáhlá pátrací akce v obci. Ani policisté neodhalili po hadovi sebemenší stopu. A v souvislosti s případem se nepodařilo zjistit ani cokoli jiného, co by zavánělo protiprávním jednáním.

Had - ilustrčaní foto.

Kauza hada v Jenštejně definitivně končí. Policie případ odložila

Kauzu údajného hada, jehož předpokládaný výskyt vyvolal na samém počátku ledna obrovský rozruch v Jenštejně na Praze-východ, policisté definitivně ukončili. Případ byl odložen, informovala v pondělí mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová. „Uštknutí hadem, který měl zranit nezletilou dívku, se neprokázalo,“ upřesnila, že naprázdno vyšla nejen rozsáhlá pátrací akce v obci. Ani policisté neodhalili po hadovi sebemenší stopu. A v souvislosti s případem se nepodařilo zjistit ani cokoli jiného, co by zavánělo protiprávním jednáním.

Katolický kněz Vojtěch Basovník kvůli chybné diagnóze táborového lékaře dostal sepsi, na kterou zemřel.

Komunistický lágr v Tmavém dole zatočil s lidskými životy. Otřesně zemřel i kněz

Jedenáct let existoval v Tmavém dole u Rtyně v Podkrkonoší komunistický lágr. Byl přímo součástí uhelného dolu Zdeněk Nejedlý II, kde vězni fárali. V obávaném nápravně pracovním táboře vyhaslo mnoho lidských životů. Otřesně dopadl například student Miloš Mlázovský, jemuž důlní vozík rozdrtil lebku, nebo kněz Vojtěch Basovník. Bachaři posílali vězně do korekce za nesplněnou normu nebo když u nich našli Bibli.

Michael Horký má ševcovinu v krvi.

Když se dívám ženám na nohy, můžu se vymluvit na profesi, říká švec z Brna

Říká se, že nikdo neví, jaké to je chodit v botách toho druhého. U bot, které vyrábí švec Michael Horký, který vlastní dílnu v Brně, to platí dvojnásob. Jsou totiž unikátní a vznikají přímo na míru zákazníkovi. Jaké to je, věnovat se v dnešní době, kdy mnoho lidí volí nákup bot ve velkých obchodech, tradičnímu řemeslu?  

V pondělí se otevřely obchody. Před některými prodejnami s oblečením se tvořily fronty.

Rozvolnění na Karvinsku: Otevřené obchody a před nimi fronty, někde i kolony

/FOTOGALERIE/ Ještě v neděli bylo parkoviště u Obchodního centra Korso Karviná poloprázdné, větší část obchodů zavřená… Střih. V pondělí dopoledne je parkoviště téměř zaplněné, vypadá to, jako by se člověk vrátil na začátek roku 2020, před příchodem koronaviru. Ne, že by lidé vzali obchody, do kterých téměř pět měsíců nemohli, přímo útokem, ale bylo jich dost.

Zbývající obchody a řada služeb otevřela v pondělí po několika měsících omezení.

Konečně otevřeno! Lidé vyrazili pro boty, oblečení i knihy

/ANKETA/ Na figuríny s letními modely se přes vyleštěnou vitrínu nedočkavě upírají oči několika Brňanů. Postávají před obchodem, nervózně přešlapují. Je pondělí ráno a do brněnského nákupního centra Galerie Vaňkovka vyrazili pro nové boty, šaty nebo knihy. Právě dnes totiž po několika měsících otevírají dosud kvůli koronaviru zavřené obchody i řada služeb.

Iveta Hrabáková.

Podnikatelka věří, že věrní zákazníci pomůžou z nejhoršího

Je pondělí 10. května 2021, minutu před 9. hodinou ranní. Za pár okamžiků s otevřou dveře strakonického obchodu s obuví Boty Yvetta. Lidé si tak budou moci po půl roce opět nejen koupit boty, ale také si je hlavně vyzkoušet. Přesně za tím účelem jsem přišel i já - během pár okamžiků jsem si vyzkoušel oblíbené Prestige, zaplatil a měl pocit, že je vše zase v normálu.

Česká cyklistka Tereza Korvasová

Pohodlně a sexy: Víte, co frčí v oblečení na kolo?

Krásné slunečné počasí přímo vybízí k tomu projet se na kole. Ostatně cyklistika patří v létě k nejoblíbenějším sportům Čechů. Abyste si pohyb na čerstvém vzduchu užili naplno a s radostí, potřebujete kromě kola také vhodné sportovní oblečení. V tom byste se měli cítit dobře, pohodlně a mělo by se vám také líbit. I sportovní oblečení totiž podléhá módním trendům a vytahané triko a tepláky k nim rozhodně nepatří. Investujte proto do sebe a pořiďte si stylový cyklistický outfit, díky němuž budete při šlapání do pedálů vypadat i cítit se skvěle.

Expozice čarodějnických procesů ve Vodní tvrzi v Jeseníku

Čarodějnické běsnění. Inkvizitorské procesy končily krutou smrtí na hranici

Dvě stovky utýraných a popravených za sebou nechaly čarodějnické procesy, které byly v 17. století postrachem obyvatel na Šumpersku a Jesenicku. Právě tam se rozmohly nejvíce z českých zemí. Úřadoval tu nechvalně proslulý inkvizitor Boblig. Mučení palečnicí, španělskou botou nebo natahování na skřipec zvládl málokdo. Přiznání i vynucených udání dalších údajných čarodějnic proto přibývalo. A obvinění se prakticky rovnalo rozsudku smrti.

Jolana Kunešová se věnuje brašnářskému řemeslu. Vše potřebné se naučila sama.

Šije kabelky, sedla, boty. Brašnářka ze Všehrd potáhla i letadlo

Brašnářskému a sedlářskému řemeslu rozumí. Ušije kabelky všeho druhu: na motorku, lovecké, dámské kabelky včetně peněženky, pérovky na mince či pouzdra na doklady a to vše ještě doplní módním páskem. Tady však výčet toho, co dokáže Jolana Kunešová ze Všehrd, zdaleka nekončí. Šije historické kostýmy z kůže, stejně tak i boty a nanovo potahuje sedla motorek i volanty do aut.

Jolana Kunešová se věnuje brašnářskému řemeslu. Vše potřebné se naučila sama.

Šije kabelky, sedla i boty. Bez práce nemůžu být, říká brašnářka ze Všehrd

Brašnářskému a sedlářskému řemeslu rozumí. Ušije kabelky všeho druhu: na motorku, lovecké, dámské kabelky včetně peněženky, pérovky na mince či pouzdra na doklady a to vše ještě doplní módním páskem. Tady však výčet toho, co dokáže Jolana Kunešová ze Všehrd, zdaleka nekončí. Šije historické kostýmy z kůže, stejně tak i boty a nanovo potahuje sedla motorek i volanty do aut.

Znovuotevření obchodů s obuví a oblečením (pouze zboží pro děti) v Kutné Hoře po skončení nouzového stavu.

Nové boty? Ty bez podpatku ano, do špičky ne. Deník se vydal nakupovat

/REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ V obchodech s obuví a oblečením se od pondělí 12. dubna smí opět prodávat dětské zboží. Mají rodiče šanci obléknout na jaro i teenagery, pro které jsou i největší dětské velikosti malé? Vyrazili jsme na průzkum do kutnohorských prodejen. A nestačili jsme se divit.

Rozvolňování protiepidemiologických opatření

Nákupní šílenství? Spíš ne. Ale třeba před "Pepcem" se tvořily fronty

Po tvrdém lockdownu přichází první rozvolňování. Kromě návratu části dětí do škol se otevřely i některé obchody a služby. Mezi nimi například prodej dětské obuvi a oblečení, papírnictví či zámečnictví. Čtenáře mohly opět přivítat uzavřené knihovny, které zatím fungovaly ve stylu restauračních zařízení – skrze výdejové okénko.

S koncem nouzového stavu se mohou od pondělí otevřít obchody s dětským oblečením, s obuví a papírnictví. Řada z nich se na znovu otevření připravovala i během víkendu.

Prodejci obuvi se těší na znovuotevření: Přípravy probíhaly i o víkendu

/FOTOGALERIE/ Už druhý rok museli mít prodejci obuvi zavřeno v době, kdy obvykle prodávají nejvíc. V pondělí po dlouhé konečně přivítají první zákazníky. Ne přes okénko, ale doopravdy. Během uzavírky prodejny navíc zápasily s poštovným: Měly víc objednávek přes e-shopy, ale taky se jim boty častěji vracely. O víkendu tak v obchodech vrcholily přípravy na pondělní otevření.    

S koncem nouzového stavu se mohou od pondělí otevřít obchody s dětským oblečením, s obuví a papírnictví. Řada z nich se na znovu otevření připravovala i během víkendu.

Lepší jedny boty na "krámě" než 15 párů poštou na zkoušku. Obchody otvírají!

/FOTOGALERIE/ Už druhý rok museli mít prodejci obuvi zavřeno v době, kdy obvykle prodávají nejvíc. V pondělí po tak dlouhé konečně přivítají první zákazníky. Ne přes okénko, ale doopravdy. Během uzavírky prodejny navíc zápasily s poštovným: Měly víc objednávek přes e-shopy, ale taky se jim boty častěji vracely. O víkendu tak v obchodech vrcholily přípravy na pondělní otevření.    

Kreativní tanec pro lidi s handicapem i bez

Online lekce V těle doma. Pro lidi s fyzickým handicapem mají velký význam

Online lekce V těle doma jsou tu pro všechny, kdo mají touhu se hýbat, vyjadřovat se pohybem a cítit se dobře ve svém těle, a to bez ohledu na jeho možnosti a limity. Pro svou nenáročnost jsou online lekce vhodné pro lidi, kteří nemají předchozí zkušenost s tancem, pro lidi s fyzickým handicapem, pohybovým omezením v důsledku úrazu nebo bolesti. Jsou také pro všechny, kdo upřednostňují vnitřní prožitek z pohybu před výkonem.

Kreativní tanec pro lidi s handicapem i bez

Online lekce V těle doma. Pro lidi s fyzickým handicapem mají velký význam

Online lekce V těle doma jsou tu pro všechny, kdo mají touhu se hýbat, vyjadřovat se pohybem a cítit se dobře ve svém těle, a to bez ohledu na jeho možnosti a limity. Pro svou nenáročnost jsou online lekce vhodné pro lidi, kteří nemají předchozí zkušenost s tancem, pro lidi s fyzickým handicapem, pohybovým omezením v důsledku úrazu nebo bolesti. Jsou také pro všechny, kdo upřednostňují vnitřní prožitek z pohybu před výkonem.

Kreativní tanec pro lidi s handicapem i bez

Online lekce V těle doma. Pro lidi s fyzickým handicapem mají velký význam

Online lekce V těle doma jsou tu pro všechny, kdo mají touhu se hýbat, vyjadřovat se pohybem a cítit se dobře ve svém těle, a to bez ohledu na jeho možnosti a limity. Pro svou nenáročnost jsou online lekce vhodné pro lidi, kteří nemají předchozí zkušenost s tancem, pro lidi s fyzickým handicapem, pohybovým omezením v důsledku úrazu nebo bolesti. Jsou také pro všechny, kdo upřednostňují vnitřní prožitek z pohybu před výkonem.

Kreativní tanec pro lidi s handicapem i bez

Online lekce V těle doma. Pro lidi s fyzickým handicapem mají velký význam

Online lekce V těle doma jsou tu pro všechny, kdo mají touhu se hýbat, vyjadřovat se pohybem a cítit se dobře ve svém těle, a to bez ohledu na jeho možnosti a limity. Pro svou nenáročnost jsou online lekce vhodné pro lidi, kteří nemají předchozí zkušenost s tancem, pro lidi s fyzickým handicapem, pohybovým omezením v důsledku úrazu nebo bolesti. Jsou také pro všechny, kdo upřednostňují vnitřní prožitek z pohybu před výkonem.