Kreativ

ŠTÍTEK: ocenění

Talentík 2023.

V Holešově získalo 30 dětí ocenění „TALENTÍK 2023“

SVČ TYMY pořádalo letos už 17. ročník akce pod názvem " Talentík 2023". Akce se konala ve čtvrtek 8. června 2023. Na základě nominací učitelů a vedení škol 1. + 2. + 3. ZŠ, PO a SVČ TYMY bylo navrženo celkem 30 děvčat a chlapců z různých oborů činností. Na slavnosti byly dětem předány pamětní listy, placky a věcné dárky od města Holešova. Z 1. ZŠ Holešov byli oceněni - Eva Darebníčková, Julie Sklenářová, Hana Odstrčilíková, Agáta Juráňová, Barbora Nevřalová, Mariana Konečná a Kateřina Pirklová.

Dárci krve a krevních složek se slavnostně sešli na Petříně.

FOTO: Dárci krve a krevních složek se slavnostně sešli v Jablonci na Petříně

Předávání nejvyšších ocenění Zlatých křížů 1., 2. a 3. třídy za tuto nedocenitelnou službu na Jablonecku, se konalo první červnovou středu netradičně v hotelu Petřín. Za účasti náměstka hejtmana Libereckého kraje Petra Tulpy, primátora města Jablonce nad Nisou Miloše Veleho, náměstkyně primátora Jany Hamplové a starostky okresního sdružení hasičů Jiřiny Brychcí.

Cenu Přístav získali dva pionýři z Plzeňského kraje. Na snímku pětice oceněných.

Cenu Přístav získali dva pionýři z Plzeňského kraje

Začátkem června byly v Praze podvacáté uděleny Ceny Přístav, tedy ocenění těm, kteří podporují mimoškolní výchovu dětí a mládeže. Mezi pěticí oceněných byli i starosta Hradce u Stoda Pavel Hlaváč a horšovskotýnská radní Renáta Karbanová.

Legendární stolní tenistka Marie Hrachová byla Komisí rovných příležitostí ve sportu Českého olympijského výboru oceněna jako profesionální trenérku roku 2022.

Olympijské ocenění pro legendu stolního tenisu: Marie Hrachová je trenérkou roku

/FOTOGALERIE/ V českém stolním tenise je Marie Hrachová legendou. Z mistrovství světa a Evropy přivezla jedenáct medailí, na olympiádě v Soulu 1988 se probojovala až do semifinále, což zatím žádná z Evropanek nedokázala. Po ukončení reprezentační kariéry předává své zkušenosti dalším hráčkám. Mimořádnou práci s dlouhodobými úspěchy ostravské rodačky ocenila Komise rovných příležitostí ve sportu Českého olympijského výboru titulem profesionální trenérku roku 2022.

Výsledky krajského kola Vesnice roku byly 7. června 2023 vyhlášeny v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře.

Vesnice roku Středočeského kraje 2023: v soutěži uspěly Kněžice i Opolany

/FOTOGALERIE/ Soutěž Vesnice Středočeského kraje roku 2023 zná svého vítěze. Stala se jím obec Ledčice na Mělnicku. V krajském kole 27. ročníku Vesnice roku ale byly uděleny i další ceny a mezi oceněnými jsou také dva zástupci z Nymburska – Kněžice a Opolany. Do středočeského kola soutěže se letos přihlásilo celkem 15 obcí, o čtyři více než loni.

Vyhlášení ankety Ostravský sportovec roku 2022.

Anketa o Ostravské sportovce roku 2022 zná své vítěze

Nejlepší sportovce města oceňuje Ostrava v rámci tradiční ankety Sportovec roku. Cílem této prestižní ankety je ocenění sportovních úspěchů předešlého roku, podpora a prezentace úspěšných sportovců a sportovcích aktivit s důrazem na společenský význam sportu, zdravého životního stylu a pohybu. Kteří sportovci v této anketě bodovali za uplynulý rok?

Nejlepšími volejbalisty roku byli na slavnostním galavečeru v ostravské aule Gong ve čtvrtek vyhlášeni univerzálové Gabriela Orvošová a Marek Šotola.

Největší české hvězdy z haly i pláže rozzářily poprvé ostravský Gong

/FOTOGALERIE/ Slavnostní tečku za druhým dnem turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro 2023 v Dolních Vítkovicích obstaral v aule Gong čtvrteční galavečer s vyhlášením ankety Volejbalista roku. Stali se jimi univerzálové Gabriela Orvošová a Marek Šotola. Ocenění pro nejlepší beachvolejbalové páry získali Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou a Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Nejlepším trenérem byl zvolen Giannis Athanasopoulos, řecký kouč české reprezentace žen.

Hodina vítězů - Veronika Jiroušová a Monika Shcesselová.

VIDEO: Hodina vítězů. To jsou nejlepší žáci a nejlepší práce z průmky a učňáku

Monika a Veronika jsou dvě slečny, které se na SOU Strakonice učí kadeřnicemi. Obě obdržely v celostátních soutěžích významná ocenění. Monika Schesslová za střih pánského modelu, Veronika Jiroušová za svůj výtvor na tzv. cvičné hlavě. Ani jedna nechyběla mezi oceněnými studenty a žáky VOŠ, SPŠ a SOŠ Strakonice na slavnostním programu Hodina vítězů. 

Držitelé Cen města Olomouce a ocenění Počin roku

Ceny města Olomouce jsou předány. Podívejte se, kdo je získal

Slavnostní předávání Cen města a ocenění Počin roku 2022 se ve čtvrtek 1. června večer uskutečnilo v prostorách olomouckého arcibiskupství. Mezi oceněnými je lékařský biofyzik Josef Pešák, lékař Libor Kvapil, výtvarnice Jana Krejčová, atletka Petra Kamínková, válečný veterán Alois Kadlčík a dobrovolnické centrum Univerzity Palackého v Olomouci.

Star Wars Jedi: Survivor by i letos chtěl usilovat o prestižní ocenění

Star Wars Jedi: Survivor využil Sílu. Hráči podlehnou kouzlu předaleké galaxie

Nejnovější herní adaptace Hvězdných válek chce podobně jako její předchůdce bojovat o ocenění v prestižní anketě D.I.C.E. Awards, kterou lze označit jako videoherní Oscary. Ambice na to má, ale i kvůli vlastním chybám se o šance může připravit. Mezi fanoušky univerza George Lucase si však zaručeně najde své místo na vrchních příčkách oblíbenosti.

Marie Volková z rýmařovské gynekologie obdržela vyznamenání Českého červeného kříže za dlouholetou práci.  Mezi prvními jí gratulovali kolegové z Nemocnice AGEL Podhorská.

Marie Volková je zdravotní sestrou už 45 let. Teď se dočkala ocenění

Marie Volková pracuje jako sestra gynekologické ambulance Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově. Při příležitosti Světového dne Červeného kříže a Červeného půlměsíce dostala vyznamenání Českého červeného kříže (ČČK) za dlouholetou práci. Ocenění si převzala z rukou prezidenta ČČK Marka Jukla.

Návštěva prince Edwarda v roce 2013 v Česku.

Princ Edward v Praze. V rámci programu DofE ocenil 42 českých studentů

/FOTOGALERIE/ Prezident Petr Pavel ve středu 24. května v Trůnním sále Pražského hradu přijal britského prince Edwarda, bratra krále Karla III. Oba muži se nesetkali poprvé, už v úterý po princově příjezdu Pavel pozval Edwarda do pražské Malostranské besedy. Edward v Česku pobyde do čtvrtka, hlavním bodem jeho návštěvy je Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) pro studenty, kterou dnes předal v sídle Senátu mladým Čechům. Cenu obdrželo 42 studentek a studentů, kteří se v programu DofE půldruhého roku věnovali zlepšování svých dovedností, znalostí a sportovních výkonů. Princ Edward je předsedou správní rady DofE. Program je určen mladým lidem do 24 let, kteří se rozhodnou rozvíjet své pohybové aktivity, talent, dobrovolnictví nebo uskuteční dobrodružnou expedici.

Jan Milaberský a Michal Kubo zachránili život řidičce, která skončila s autem v rybníku. Nyní se jim dostalo ocenění.

Zachránci ženy, která s autem skončila v rybníku, dostali ocenění

Sedmdesátiletá řidička skončila 23. března s autem na střeše v Dolním přeseckém rybníku u silnice mezi Lomnicí nad Lužnicí a Dolními Slověnicemi a začal boj o každou vteřinu. Žena za volantem měla štěstí, že dva kolemjedoucí řidiči se pustili do její záchrany. A právě za záchranu života se jim v pátek v prostorách budovy Územního odboru policie Jindřichův Hradec dostalo ocenění od ředitele odboru Zdeňka Melichara.

Sedm osobností převezme medaile devátého listopadu.

Zakladatel Bramborářských dnů v Brodě Jiří Zvolánek dostane od Kraje medaili

/SEZNAM OCENĚNÝCH/ Zakladatel Bramborářských dnů v Havlíčkově Brodě Jiří Zvolánek, emeritní primář pelhřimovské nemocnice Vladimír Leman i pořadatel Evropského festivalu filosofie ve Velkém Meziříčí Milan Dufek. Všichni patří mezi sedm osobností, které letos získají od Kraje Vysočina nejvyšší ocenění.

Cenu města Český Krumlov za rok 2022 dostane in memoriam MUDr. Václav Pecha.

Krumlovskou cenu města dostanou manželé Peškovi. In memoriam také Václav Pecha

Českokrumlovští zastupitelé rozhodovali o tom, kdo dostane letošní Cenu města. Ze sedmnácti nominovaných osobností a spolků, jež přispívají či přispěly k obohacení života obyvatel a rozvoji města, vybrali tři laureáty, jimž 1. června večer v synagoze slavnostně předají ocenění za rok 2022 v podobě dlažební kostky se skleněnou kapkou. Jsou to Jana a Petr Peškovi, MUDr. Václav Pecha a také domácí hospic.

Na slavnostním večeru společně převzali ocenění Lukáš Koželuh, Petr Čvančara, Luděk Vogl, Aleš Kubát a Jakub Kubát.

Sportovní klub SK Naděje pod Denním stacionářem Česká Lípa získal ocenění

Sportovec Českolipska je prestižní ocenění pro talentované mladé a dospělé sportovce v individuálních a kolektivních sportovních disciplínách z různých oblastí sportovního světa. Slavnostní večer, na kterém byli mimořádně oceněni sportovci vybraných sportovních kategorií, se konal v březnu v KD Crystal.

Samec a mládě kardinálovce zeleného.

Zoo Ostrava usiluje o další ocenění v prestižní soutěži Bílý slon

Bílý slon je ocenění za mimořádné chovatelské úspěchy a vybudování zajímavých expozic v českých i slovenských zoologických zahradách. Soutěž se koná od roku 1994 pod záštitou sdružení Česká Zoo. Ostravská Zoologická zahrada a Botanický park, která v minulosti získala již osm Bílých slonů, přihlásila do letošního ročníku tři odchovy a dvě stavby.

Devatenáct hasičů z Královéhradeckého kraje převzalo od ředitele HZS KHK a hejtmana Martina Červíčka ocenění za zásluhy a věrnost.

FOTO: Na Den vítězství předal hejtman medaile za zásluhy také hasičům

Na oslavu Dne vítězství se na Pivovarském náměstí v Hradci Králové sešli příslušníci Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje a dalších složek IZS s krajskými představiteli, aby si převzali krajská i rezortní ocenění za dlouholetou službu nebo za zásluhy o rozvoj integrovaného záchranného systému.

Mezi šestnáct škol z České republiky, které obdržely ocenění  eTwinningová se dostala také Základní škola Přimda.

Základní škola na Přimdě získala ocenění eTwinningová škola

Mezi šestnáct škol z České republiky, které obdržely ocenění eTwinningová se dostala také Základní škola Přimda. „Získali jsme titul pro rok 2023-24 a nesmírně si toho vážíme,“ uvedla učitelka Jana Anděl Valečková, která byla iniciátorkou zapojení školy do programu.

Miluše Juráňová, ředitelka Střední školy, Základní školy a Mateřská školy Lipník nad Bečvou převzala Cenu radního Olomouckého kraje pro oblast školství.

Příběh paní učitelky: Miluše Juráňová z Lipníku převzala významné ocenění

Již od mateřské školky říkala, že bude paní učitelkou. Vždy ráda chodila vozit a hlídat malé děti příbuzným a známým. A speciálnímu školství pak zasvětila celý svůj profesní život. Při příležitosti letošního Dne učitelů 28. března převzala Cenu radního Olomouckého kraje pro oblast školství. Na slavnostním setkání v rámci akce Učitel roku Olomouckého kraje 2023 jí cenu předal krajský radní pro oblast školství Aleš Jakubec. Miluše Juráňová, ředitelka Střední školy, Základní školy a Mateřská školy Lipník nad Bečvou, Osecká 301.

Reforma důchodů? Ožehavé téma posledních týdnů.

Důchodová reforma? Ať ji projedná tripartita, i s úpravami daní, žádají odboráři

Odbory žádají, aby návrhy reformních změn důchodového systému projednala na svém příštím zasedání v polovině května tripartita. Chtějí, aby je probrala společně s daňovými úpravami. Po jednání s ministrem práce Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) to novinářům řekl předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. Jurečka odborářům představil obrysy chystané reformy. Zahrnovat má dřívější důchod pro náročné profese, zkrácení povinné doby pojištění z 35 na 25 let, navázání věku pro nástup do důchodu na dobu dožití či ocenění péče o děti.

Strážník Miroslav Veverka s oceněním

O životě muže rozhodlo pět minut. Plzeňský strážník převzal ocenění za záchranu

„Dnes mám tu čest předat Vám významné ocenění a moc si toho vážím.“ Tato slova z úst velitele Městské policie Plzeň Petra Nováčka uslyšel na slavnostním oceňování strážníků a zaměstnanců městské policie strážník Miroslav Veverka. Spolu se svým kolegou Jindřichem Březinou vykonávali v červnu loňského roku běžnou hlídkovou činnost na Klatovské třídě.

Budova Via Una na Příkopech.

Historická budova Via Una u Prašné brány prošla rekonstrukcí. Získala ocenění

/FOTOGALERIE/ Via Una, renovovaná historická budova stojící v ulici Na Příkopě v těsném sousedství Prašné brány, se v mezinárodní soutěži International Property Awards 2022 stala nejlepší víceúčelovou architektonickou realizací. Kancelářské a maloobchodní prostory, za jejichž návrhem stojí studio Marani Architects, si mezinárodní titul připsaly poté, co získaly cenu pro nejlepší polyfunkční projekt také na evropské i národní úrovni.

Slavnostní vyhlášení 23. ročníku akce Nejlepší sportovci roku 2022 v Hranicích, úterý 18. dubna 2023.

Hranice poprvé vyhlásily sportovní hvězdu. Pavel Vrba ocenil fotbalisty

Vůbec poprvé se v rámci slavnostního předávání ocenění nejlepším hranickým sportovcům udělovala cena Sportovní hvězda města Hranice. Pomyslnou celkovou vítězkou ceremoniálu v divadle Stará střelnice se stala triatlonistka Simona Křivánková. Mrkněte na kompletní výsledky ankety Nejlepší sportovci města Hranice za rok 2022.

Vladimír Javorský obdržel cenu Davida Stypky.

Ceny Jantar 2023 uděleny. Oceněni byli i Vladimír Javorský či Eduard Halberštát

/FOTO, VIDEO/ Odborné poroty Moravskoslezských uměleckých Cen Jantar rozhodly o dvanácti laureátech za rok 2022 a také o jednom ocenění za celoživotní přínos. Ceny byly rozdány v pondělí večer v Domě kultury Poklad v Ostravě. Ojedinělé ocenění umělců spojených s Moravskoslezským krajem tak má za sebou šestý úspěšný ročník. V jakých kategoriích se ceny udílely a kdo je získal?

Vyhlášení ankety Sportovec okresu České Budějovice

Anna Beerová dostala ocenění v kategorii Talent do 15 let

Výsledky ankety Sportovec okresu České Budějovice připomněly výborné výsledky sportovců v roce 2022 v několika kategoriích. V kategorii Talent do 15 let si jedno z ocenění zasloužila sportovní gymnastka TJ Merkur České Budějovice Anna Beerová.

Ceny hejtmana za společenskou odpovědnost znají své vítěze.

Je vyhlášen 4. ročník ceny jihočeského hejtmana za společenskou odpovědnost

Jihočeský kraj ve spolupráci s JAIP, o.p.s. a Radou kvality ČR vyhlašuje čtvrtý ročník „Ceny hejtmana Jihočeského kraje za společenskou odpovědnost (CSR) za rok 2022“. Do ocenění se mohou přihlásit firmy, neziskové organizace, obce a mikropodniky, které v roce 2022 realizovaly aktivity s pozitivním dopadem na společnost a životní prostředí.

Předávání ocenění Pedagogická osobnost roku.

FOTO: Pedagogická osobnost roku. Město ocenilo dvacet hradeckých vyučujících

Předávání ocenění Pedagogická osobnost roku se konalo ve středu v prostorách Petrof Gallery. Odborná komise navrhla udělit toto ocenění dvaceti kantorkám a kantorům z hradeckých základních, základních uměleckých a mateřských škol zřizovaných městem. Mezi oceněné navíc město rozdělilo celkem 200 tisíc korun.