Kreativ

ŠTÍTEK: ocenění

Učitelka Jana Nováková ze Střední odborné školy Hranice získala titul Učitel roku Olomouckého kraje, úterý 28. března 2023.

Kantorka Jana Nováková z Hranic získala titul Učitel roku Olomouckého kraje

VIDEO/ „Překvapení to pro mě bylo obrovské. Nemohla jsem tomu uvěřit. Vůbec mne nenapadlo, že by si na mě vzpomněli a nominovali mě,“ reagovala na svoje úterní ocenění Učitel roku 2023 Olomouckého kraje pedagožka Jana Nováková ze Střední odborné školy Hranice, která je vůbec první učitelkou s tímto titulem ve škole.

Uvítání držitelky prestižního ocenění pro nejoblíbenějšího učitele roku Zlatý Ámos Daniely Krátké v trutnovské lesnické škole.

Učitelku roku vítala plná tělocvična. Za odměnu vyhlásila amnestii na zkoušení

/FOTO, VIDEO/ V pondělí dopoledne jí gratulovali ve školní tělocvičně v Trutnově ředitel, kolegové a studenti, odpoledne na krajském úřadě v Hradci Králové hejtman a krajští zastupitelé. Učitelka češtiny a občanské výchovy na České lesnické akademii v Trutnově Daniela Krátká si užívá chvíle slávy poté, co v pátek získala titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku. Dokonalý dárek k jejím pondělním narozeninám.

Galavečer k Cenám hejtmanky za rok 2022.

Hejtmanka předala ocenění, laureátům zpívala Monika Absolonová

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Hejtmanka Petra Pecková předala v úterý v Městském divadle ve Slaném Ceny hejtmanky za rok 2022 středočeským osobnostem, jejichž působení, činy nebo díla jsou něčím mimořádné. Komise tentokrát vybírala z rekordního počtu sedmdesáti nominovaných. 

Z besedy s novinářem Martinem Řezníčkem na Nové scéně Dusíkova divadla v Čáslavi.

Čáslavští navrhli novináře Martina Řezníčka na ředitele České televize

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Setkání s Martinem Řezníčkem, který jako moderátor vedl prezidentskou super debatu, se konalo ve čtvrtek 16. března pod taktovkou spolku Formanova Čáslav na Nové scéně čáslavského Dusíkova divadla. Debatu o rolích médií ve společnosti a mnoha dalších aktuálních tématech moderoval bývalý starosta města Vlastislav Málek.

Samurajové řádili za hranicemi, na International German Games.

FOTO: Samurajové řádili za hranicemi, na International German Games

/BOJOVÉ SPORTY/ Bojovníci Samurai Fight Clubu dali o sobě opět řádně vědět. Novou sezonu zahájili za hranicemi, na dvoudenním turnaji International German Games WMAC. A opět to bylo vystoupení úspěšné, když si samurajové připsali na účet dvacet cenných kovů a čtyři individuální ocenění.

Jiří Slavík zachránil ve čtvrtek časně ráno lidský život.

Byl to jen okamžik a auto se potopilo, popisuje zachránce života Jiří Slavík

Lidé, kteří často projíždějí kolem rybníka v místní miřetické části Švihov, dobře znají ostrou zatáčku. Ve čtvrtek časně ráno jí projížděl i devětačtyřicetiletý šofér tatry Jiří Slavík, který se sypačem ošetřoval silnice pokryté ledovkou. Nebýt jeho rychlé reakce, pod hladinou švihovského rybníka by řidič osobního auta nalezl smrt.

Fotbalisté Pohořelic (na snímku v červených) jsou jedním z favoritů B skupiny I. A třídy.

Pohořelice daly Ronaldovi sedmičku na dres. Tým sbírá ocenění, co mrzí kouče?

V Saúdské Arábii čekal Ronaldo na první gól tři utkání, ten pohořelický se trefil v našem dresu již ve svém druhém zápase. Tak okomentovali fotbalisté Pohořelic svou víkendovou remízu 1:1 v generálce s Moravskou Slavií. Druhý tým tabulky B skupiny I. A třídy má zkrátka nový tahák. Na poslední chvíli před nedělním startem jarní části sezony totiž Pohořelice angažovaly čtyřiadvacetiletého útočníka Ronalda Manuela.

Jiří Ticháček nastupuje už druhou sezonu pravidelně v extralize.

Ticháček o baráži, pomoci juniorce i budoucnosti: Ještě nechci opustit sen o NHL

Přípravu na baráž si hokejový obránce Jiří Ticháček zpříjemnil účastí na předávání cen Nejúspěšnější sportovec Kladenska 2022. Z divadla Lampion si sám odnesl cenu za první místo v kategorii do 20 let a v rozhovoru pro Deník se pak rozpovídal o uplynulém roce i o svých snech a cílech do budoucna. „Zahrát si NHL je sen každého kluka a nechci ho ještě opustit. Ne vždycky jdou věci podle vysněného plánu, ale cest je tam mnohem víc,“ uvědomuje si bek kladenských Rytířů.

Michelle Yeoh a Brendan Fraser pózují se svými cenami po Oscarech 2023.

Nejlepším filmem Oscarů je Všechno, všude, najednou. Celkem má sedm ocenění

Letošní 95. ročník cen americké Akademie filmového umění a věd ovládla bláznivá sci-fi komedie Všechno, všude, najednou, která byla vyhlášena nejlepším filmem uplynulého roku a posbírala také dalších šest zlatých sošek. Čtyři Oscary včetně toho za nejlepší zahraniční film si připsali tvůrci válečného dramatu Na západní frontě klid, které se natáčelo hlavně v Česku. Žádný ze čtyř Čechů nominovaných za práci na tomto filmu ale ve své kategorii nezvítězil.

Vyhlášení nejlepších sportovců Chrudimska v Divadle Karla Pippicha se velmi vydařilo. Ocenění pro nejlepšího trenéra si odnesl Radek Kronďák z MFK Chrudim.

Vyhlášení nejlepších sportovců Chrudimska zažilo slzy dojetí i standing ovation

Jaký to krásný večer. Divadlo Karla Pippicha po dvou letech restrikcí opět praskalo ve švech a tleskalo všem oceněným. Řeč je samozřejmě o slavnostním vyhlášení nejlepších sportvců z Chrudimska. Večerem prováděl diváky i oceněné moderátor Radek Šilhan a nechybělo ani teneční vystoupení či pěvecký výkon nadějné zpěvačky. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo zařazení Milady Tázlarové do síně slávy, kdy návaly smíchu střídalo dojetí a bouřlivý potlesk ve stoje, který si za chvíli devadesátiletá fotbalová nadšenkyně z Křižanovic vysloužila.

Mezinárodní cenu vévody z Edinburghu převzalo v Liberci 25 studentů.

Studenti z Libereckého kraje převzali prestižní ocenění vévody z Edinburghu

Mladí lidé, kteří pracují na svém seberozvoji nebo dělají něco pro své okolí, se sjeli do sídla Libereckého kraje, aby tu převzali prestižní ocenění za splnění programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE). Ten založil před 67 lety princ Philip. Cenu převzalo 25 studentů z pěti škol z Libereckého kraje.

Vítězem kategorie o nejlepší kulturní počin roku 2019 se stal komponovaný projekt Liberec 89 – sametová revoluce, který k 30. výročí listopadových událostí realizoval spolek G300.

Liberec vyhlásil soutěž o Kulturní počin roku 2023, nominovat lze po celý rok

Po několikaleté pauze vyhlašuje město Liberec soutěž o Kulturní počin roku 2023. V předchozích třech letech se klání nekonalo kvůli covidové karanténě, která vypnula celou oblast kultury. Soutěží se opět ve třech kategoriích – kultura na území města, reprezentace města a dvorana slávy – a vítězové obdrží finanční ocenění.

Radnice a magistrát v Liberci

Medaile města i čestné občanství. V Liberci vybrali sedm kandidátů na ocenění

Liberecká městská rada na svém letošním třetím jednání odsouhlasila návrh na udělení šesti Medailí města Liberce a udělení Čestného občanství města Liberce. Kandidáty na ocenění v letošním roce schválil výbor pro kulturu a cestovní ruch. Sedm jmen významných osobností bude ještě schvalovat Zastupitelstvo města Liberce, a to na svém zasedání ve čtvrtek 16. února.

brankář a zároveň kapitán juniorského týmu FTZS Liberec Dýma Yerasov

Yerasov: Jsem vůdčí typ, všechny organizuji

Junioři FTZS Liberec vyhráli podruhé v řadě futsalovou ligu. Jejich brankář a zároveň kapitán Dýma Yerasov si k týmovému poháru odnesl také druhou trofej pro brankáře turnaje. 

Ocenění z rukou zástupců Generali České pojišťovny a Policie ČR převzal Josef Šefl dne 7. února 2023 v Pardubicích.

Gentleman silnic je muž z Rychnovska. Pomohl řidičce po pádu do řeky v Lichkově

/FOTO/ 72letá řidička nezvládla ostrou zatáčku v Lichkově na Orlickoústecku, najela na nezpevněnou krajnici a se svým vozem sjela z příkré stráně do Tiché Orlice. V opačném směru v tu chvíli projížděl Josef Šefl z jisté vesnice na Rychnovsku, který si ve zpětném zrcátku nebezpečného manévru všiml. Otočil se a vrátil se. Když pod srázem spatřil automobil převrácený na bok, uvnitř kterého zůstala řidička kvůli zkrouceným plechům uvězněná, přivolal záchranáře a až do jejich příjezdu u otřesené ženy zůstal a uklidňoval ji. Tato nehoda se nestala dnes, ale 21. září loňského roku. Včera si však za svou obětavost Šefl vysloužil od policie ocenění Gentleman silnic. 

Leteckými sportovci roku jsou parašutisté. Cenu jim předal prezident Pavel.

Leteckými sportovci roku jsou parašutisté. Cenu jim předal Petr Pavel

Nad roudnickým letištěm se v úterý vznášela motorová letadla, větroně, jejich modely i parašutisté na padácích. Právě zde se totiž předávala ocenění Letecký sportovec roku za uplynulý rok. Celkovými vítězi se stali parašutisté z Prostějova, kteří přebrali ocenění z rukou zvoleného prezidenta Petra Pavla. Cenu za celoživotní přínos obdržela bývalá reprezentantka v plachtění Jana Vepřeková.

Leteckými sportovci roku jsou parašutisté. Cenu jim předal prezident Pavel

OBRAZEM: Leteckými sportovci roku jsou parašutisté. Cenu jim předal Pavel

Nad roudnickým letištěm se v úterý vznášela motorová letadla, větroně, jejich modely i parašutisté na padácích. Právě zde se totiž předávala ocenění Letecký sportovec roku za uplynulý rok. Celkovými vítězi se stali parašutisté z Prostějova, kteří přebrali ocenění z rukou zvoleného prezidenta Petra Pavla. Cenu za celoživotní přínos obdržela bývalá reprezentantka v plachtění Jana Vepřeková.

Pro Janu Vepřekovou bylo závodní plachtění celoživotním koníčkem. Loučení tak není jednoduché.

Výjimečné ocenění pro plachtařku Vepřekovou. Blahopřál i nově zvolený prezident

Na letiště v Žirči u Dvora Kálové nad Labem ji přivedla starší sestra, tehdy v roce 1974 však nemohl nikdo tušit, že se později Jana Vepřeková stane legendou plachtařského sportu. Desetinásobná medailistka z evropských či světových šampionátů končí kariéru a Aeroklub České republiky se jí v pondělí odměnil unikátním oceněním.

Petr Ballek při práci na operačním sále benešovské nemocnice.

Na letošní Cenu hejtmanky je nominovaný také ombudsman Petr Ballek z Benešova

Mezi sedmi desítkami osobností nominovaných na letošní Cenu hejtmanky Středočeského kraje, je také ombudsman benešovské Nemocnice Rudolfa a Stefanie a její mluvčí Petr Ballek. Do ankety, o jejíchž výsledcích rozhodnou svým internetovým hlasováním návštěvníci webu Středočeského kraje, se benešovský adept dostal díky jeho někdejším kolegům, s nimiž jako předseda pracoval v sociálně – zdravotní komisi městské rady.

Slavnostní večer spojený s předáváním Ceny města, Ceny starosty Valašského Meziříčí a Čestného občanství v Kulturním zařízení města Valašské Meziříčí; 16. ledna 2023

Meziříčí ocenilo významné osobnosti. Víme koho, podívejte se

Michaela Vidláková, Josef Divín, Jaroslav Beránek a Vladislav Hromádka. To je čtveřice osobností, jež se staly laureáty čestného občanství, Ceny města a Ceny starosty města Valašské Meziříčí za rok 2022. Slavnostní předání ocenění se uskutečnilo během slavnostního večera v pondělí 16. ledna v sále kulturního zařízení města.

Brněnský dirigent Jakub Hrůša.

Světoznámý dirigent Hrůša z Brna získal mezinárodní ocenění

Významné ocenění International Classical Music Awards v oblasti klasické hudby si světově úspěšný brněnský dirigent Jakub Hrůša odnáší už druhý rok po sobě. Jeho nahrávku šéfredaktoři světových hudebních časopisů označili za nejlepší v kategorii Symfonická hudba.