Kreativ

ŠTÍTEK: oprava

Koterovskou ulici čeká rekonstrukce. Omezí auta i MHD

Řidiči se musí obrnit trpělivostí. Začíná oprava Koterovské

Ve středu 27. září začíná rozsáhlá rekonstrukce tramvajové trati v Koterovské ulici v Plzni-Slovanech a řidiči by se na ni měli připravit. Stavba, a s ní spojená dopravní omezení, byla původně plánovaná už na první polovinu tohoto roku, ale z důvodu oprav mostu Milénia se její realizace posunula.

Někteří řidiči kamionů si z uzavřené silnice nic nedělali. Najížděli také do objízdných tras, kde platí omezení do 7,5 tuny.

První den uzavírky průtahu Lomnicí přinesl zmatky. Asistovat musela i policie

/VIDEO/ Ve středu ráno začala uzavírka dopravně vytíženého průtahu Lomnicí nad Lužnicí. Řidiči neprojedou více než kilometrovým úsekem od Floriánské ulice po Nádražní. Silnice je hlavním tahem z Veselí nad Lužnicí na rakouské hranice. Lomnicí proudí denně kromě tisíců osobních aut také těžká nákladní doprava, která tvoří více než 20 procent všech projíždějících vozidel. Právě kamiony způsobily ve středu velké dopravní zmatky.

Po Místecké Rudná. Další tepnu Ostravy čeká omezení.

Po Místecké i Rudná. Další tepnu Ostravy čeká omezení

Jedno omezení za druhým stíhá řidiče v těchto dnech v Ostravě, a to na výpadovkách z města. V obou případech se jedná o svedení dopravy do jednohu pruhu na vytížených tazích Ostrava - Frýdek-Místek a Ostrava - Havířov.

Projet Ostravou-Porubou je v těchto dnech velmi obtížné.

VIDEO: Past vedle pasti. Řidiči v Porubě zuří kvůli opravám, co na to radnice

/FOTOGALERIE/ Doslova v pasti se ocitli řidiči projíždějící Ostravou-Porubou, zejména jeho osmým obvodem. Pokud chtějí projet k nákupnímu centru Globus, ke svým domovům v okolí, případně dále pokračovat na Opavu, moc možností nemají. V současné době totiž probíhají opravy a stavební práce hned ve třech ulicích vedoucích uvedeným směrem. Na potíže si stěžují i lidé, kteří zde bydlí.

Kameník Josef Sotona z Velkého Chvojna získal druhé místo v soutěži Živnostník roku 2023 za práci, kterou odvádí při renovaci památek v Ústeckém kraji i jinde v republice.

Kameník z Velkého Chvojna opravuje památky. Získal za to prestižní ocenění

Křížky, Boží muka, náhrobky. Drobné památky, které můžeme najít po celé republice. Tady na Ústecku se jejich obnově věnuje spolu s ostatními patrioty kameník Josef Sotona z Velkého Chvojna. Jeho práci ocenila i komise v letošním ročníku soutěže Živnostník roku, kde získal druhé místo. Kdo ho přihlásil, prý neví, nejspíš někdo z těch, kdo si váží jeho práce při obnově drobných kamenných památek na Ústecku. Právem, jelikož dobrého řemeslníka čas od času potřebuje každý. Jak praví staré české přísloví, řemeslo má zlaté dno.

Projet Ostravou-Porubou je v těchto dnech velmi obtížné.

VIDEO: Past vedle pasti. Řidiči v Porubě zuří, místní nadávají. Co na to radnice

/FOTOGALERIE/ Doslova v pasti se ocitli řidiči projíždějící Ostravou-Porubou, zejména jeho osmým obvodem. Pokud chtějí projet k nákupnímu centru Globus, ke svým domovům v okolí, případně dále pokračovat na Opavu, moc možností nemají. V současné době totiž probíhají opravy a stavební práce hned ve třech ulicích vedoucích uvedeným směrem. Na potíže si stěžují i lidé, kteří zde bydlí.

Výstup na věž kostela svatého Jiljí včetně vyhlídky po městě je nyní kvůli technickému stavu nemožný.

Věž s vyhlídkou je zavřená kvůli shnilým trámům. Přijďte pomoci na koncert

Před dvěma lety o posvícení byla poprvé přístupná veřejnosti. Přesně po dvou letech však byla z bezpečnostních důvodů pro návštěvníky uzavřena a chystá se rekonstrukce. Řeč je o vyhlídkové věži na nymburském kostele svatého Jiljí. V něm se v úterý uskuteční benefiční koncert, který má přispět na opravu nejen trámů a v zásadě tak pomoci jejímu opětovnému otevření. Vystoupí i zpěvák Jakub Smolík.

Dálnice D5. Plánovaná oprava se uskuteční až příští rok.

Dálnice mezi Mlýncem a Svatou Kateřinou dostane zatím jen záplaty

Plánovaná oprava cementobetonového povrchu vozovky v pravém pásu dálnice D5 směrem k Německu mezi Mlýncem a Svatou Kateřinou v úseku 136,150 – 144,200 se bude konat až v příštím roce. Letos dostane vozovka pouze několik záplat, kdy dojde k výměně vybraných poškozených cementobetonových desek nacházejících se v řešeném úseku.

Gajdošova ulice v Brně je místem častých havárií vody.

Roční opravy vody a kanalizace v brněnské Gajdošově: začínají přípravné práce

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Haváriím vodovodu v Gajdošově ulici v brněnských Židenicích má být konec. Představitelé města rozhodli, že ve frekventované ulici opraví vodovod i kanalizaci. Kvůli tomu ale nastanou další problémy pro řidiče. Už nyní se totiž potýkají s omezením na opravovaném mostě Otakara Ševčíka a také na stavbě velkého městského okruhu Tomkovo náměstí. Práce začnou v listopadu, už nyní ale začínají přípravy, a to vyklízením ulic Vančurova, Jílkova a obslužné komunikace kolem Gajdošovy.

Práce na komunikaci spojené s výstavbou nového chodníku v Anenské ulici si vyžádají dvouměsíční uzavírku této komunikace.

Už žádné chození při kraji silnice. V Anenské ulici postaví chodník

Práce na opravě komunikace a výstavba chodníku v Anenské ulici v Příbrami si vyžádají dvouměsíční uzavírku. Omezení se od pondělí 18. září týká i autobusové dopravy včetně školního autobusu. Uzavírka potrvá dva měsíce. Práce si vyžádají invetici více než 3,5 milionu korun. 

Rozhledna na vrcholu Libína.

Rozhledna slaví. Na vrcholu Libína se chystá pohádka i muzika

Poprvé 16. září 1883 mohli milovníci turistiky a rozhleden vystoupat po 138 schodech na rozhlednu na vrcholu Libína ve výšce 1096 metrů nad mořem. Jen pár kilometrů od Prachatic, přesně na den po sto čtyřiceti letech se proto bude v sobotu 16. září 2023 slavit.

Obyvatele mikulovské ulice Na Jámě trápí havárie kanalizace. Kvůli podloží, podsklepení ulice a její šířce se opravy prodlužují.

VIDEO: Naštvání v Mikulově, ulice Na Jámě zůstává rozkopaná kvůli kanalizaci

/FOTOGALERIE/ Zaparkovat auto před domem, pohodlně si z něj vyskládat nákup nebo jen projít ulicí bez obav ze zvrtnutí kotníku. Už déle než půl roku je něco takového pro obyvatele ulice Na Jámě v Mikulově těžko dosažitelným luxusem. Ulice je kvůli opravě havarijního stavu kanalizace téměř odříznutá od zbytku města.

Vláda odsouhlasila, že zafinancuje v Josefově sanaci vedoucí k zabránění další destrukce dvou objektů. Jedním z nich je vojenské nemocnice, která aktuálně připomíná spíše interiéry pro natáčení hororového snímku.

Po mnoha planých slibech se Josefov snad dočká stovek milionů na opravy

Tak přece snad se josefovská pevnost dočká. Na středečním jednání vláda schválila, že stát by se měl spolupodílet na záchraně historicky cenných objektů v pevnostních městech Josefov a Terezín. Vláda odsouhlasila, že z Havarijního programu Ministerstva kultury zafinancuje v Josefově sanaci vedoucí k zabránění další destrukce dvou objektů - čtvercových kasáren a vojenské nemocnice. Na její aktuální stav se podívejte ve fotogalerii.

Představení projektu nového obchodního domu Lidl

Vedení Kutné Hory trvá na svém, chce od Lidlu víc než jen opravu části silnice

/FOTO, VIDEO/ Společnost Lidl, která plánuje v části Šipší v Kutné Hoře výstavbu nového obchodního domu, nejspíš bude muset nabídnout mnohem víc, než jen opravu tří set metrů komunikace v Opletalově ulici za to, že se v okolí nové prodejny zhorší dopravní situace. Vyplynulo to z úterního zasedání zastupitelstva města, kterého se zúčastnili i zástupci Lidlu.

Nová silnice a kruhový objezd u Alberta

Konec dvou uzavírek v Brodě. Řidiči projedou i po kruhovém objezdu u Alberta

/VIDEO/ Důvod k radosti mají řidiči v Havlíčkově Brodě. Skončily dvě dlouhé uzavírky, které jim komplikovaly život. Od začátku týdne je průjezdný silniční průtah a kruhový objezd u obchodního centra Albert. Plně průjezdná je i silnice v Chotěbořské ulici. Tady se řidiči navíc projedou po úplně novém mostě přes Cihlářský potok.

Ilustrační snímek - měřič vrstvy laku

Měření laku aneb Jak odhalit opravy karoserie při koupi ojetiny

Jedním z největších strašáků při koupi ojetiny je nebezpečí, že si nevědomky koupíme vůz opravovaný po velké havárii. Jedním ze způsobů, jak takové auto odhalit, je ověřit originálnost a stav jeho laku. Právě k tomu slouží velmi populární elektronické měřiče laku, jejichž koupě se může vyplatit i člověku, který shání auto sám pro sebe.

Kostel Krista Dobrého Pastýře ve Zdobnici a jeho okolí.

Budoucí kulturní stánek? Zdobnický kostel má nový háv, ale opravy neskončily

/FOTO, VIDEO/ Některé zub času dál nemilosrdně nahlodává, jiné kostely v Orlických horách mají větší štěstí a v posledních letech jako by dostaly šanci na nový život. Vrací se jim jejich někdejší krása a znovu lákají věřící, poutníky i zvídavé turisty, kteří rádi objevují nové cíle svých cest. Také obec Zdobnice se před lety s vervou pustila do opravy svého svatostánku. V budoucnu by mohl lákat třeba i na koncerty.

Oprava hokejového stadionu ve Velkém Meziříčí je v plném proudu

Na led hokejisté zatím nemohou. V Meziříčí dokončují přestavbu zimního stadionu

/VIDEO/ Místo hokejistů a nadšených fanoušků zatím ovládají zimní stadion ve Velkém Meziříčí na Žďársku dělníci. Ti finišují půlroční opravu tamního hokejového svatostánku ve Vrchovecké ulici. Místní hokejisté zatím tedy musejí hrát v jiných městech. Fanoušci se dočkají vylepšené tribuny i akustiky, sportovci nového zázemí.

V severní části Jihlavy řidiče čekají další dopravní komplikace.

Dopravní peklo u Kauflandu. Připravte se na další komplikace v Jihlavě

S dalšími komplikacemi musejí počítat řidiči v Jihlavě. V pondělí 11. září nastalo omezení kvůli opravám silnice v Pávovské ulici. A od úterý 12. září se omezí doprava v ulici Romana Havelky v okolí kruhového objezdu u Kauflandu. V případě příznivého počasí je navíc na víkend v plánu úplná uzavírka Pávovské ulice.

Jablonecká radnice.

Jablonecká radnice je v provozu už 90 let. K narozeninám dostala pečeť

V únoru roku 1933 zasedli tehdejší zastupitelé Jablonce nad Nisou poprvé ve velké síni nové radnice na Mírovém náměstí. Na opravách budovy, která letos slaví své devadesátiny od uvedení do provozu, se pracuje postupně od konce 80. let minulého století. Letos město dokončilo sociální zařízení nebo podlahu v kanceláři primátora a budově radnice nadělilo k výročí novou pečeť.