Kreativ

ŠTÍTEK: oprava

Starosta České Třebové Zdeněk Řehák a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednali s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Radkem Mátlem

Tichý asfalt na průtahu Třebovou selhal, od semaforů k Rybníku se letos předělá

Na přelomu dubna a května začne oprava povrchu průtahu Českou Třebovou v úseku od světelné křižovatky po ČSPHM Euro Oil ve směru na Rybník, druhá část v opačném směru na Dlouhou Třebovou si na kompletní rekonstrukci ale bude muset ještě počkat, zatím zde budou probíhat jen lokální opravy. Vyplynulo to z jednání českotřebovské radnice s vedením Ředitelství silnic a dálnic. Ještě letos se možná začne přestavovat křižovatka u Korada na kruhový objezd. 

Hustý provoz zpomalil v pondělí ráno dopravu v brněnské Hněvkovského ulici. Začala tam oprava vozovky.

VIDEO: Dopravní peklo na objízdné trase. V Brně začaly opravy Hněvkovského

/FOTO, VIDEO/ Jedno auto za druhým se v pondělní dopravní špičce pomalu sune brněnskou Hněvkovského ulicí. Začala tam totiž oprava povrchu silnice. Kvůli stavebním pracím projíždějí řidiči místem pouze v jednom jízdním pruhu v každém směru. Zdržení se při průjezdu místem šplhalo v pondělí ráno až k desítkám minut.

Most ve Lhotě na Žatecku.

FOTO: Další objížďka. Rekonstrukce mostu uzavře silnici na Žatecku

Správa a údržba silnic Ústeckého kraje (SÚS) připravuje na letošek rekonstrukci mostu přes Sádecký potok ve Lhotě na Žatecku. Počítá s jeho zbouráním, v místě vyroste most nový. Pěším v průběhu několikaměsíční stavby poslouží provizorní lávka, silnice třetí třídy do Nečemic bude uzavřena. V současné době běží výběrové řízení na zhotovitele, hodnota zakázky je 7,3 milionu korun bez DPH.

Oprava dálničního mostu ve směru na Ostravu mezi Bravanticemi a Velkými Albrechticemi na Novojičínsku, duben 2024.

VIDEO: Pozor, další dopravní omezení na Novojičínsku. Opravuje se dálniční most

Kleštěmi na bagrech připomínajícími čelisti krokodýla a klepety kraba, ale také i s klasickými ručními sbíječkami se stavaři dali do mostu mezi Bravanticemi a Velkými Albrechticemi na dálnici D1 na Novojičínsku. Za šestnáct roků po něm projelo denně kolem osmadvaceti tisíc aut, dostal tak zabrat, že je zapotřebí rekonstrukce.

Ilustrační foto

Plzeňské knihovny dostanou nové vybavení

Rada města Plzně na svém jednání v pátek 22. března schválila nákup nábytku a dalšího vybavení pro obvodní knihovny i pro ústřední budovu Knihovny města Plzně.

V centru Šumperku se chystá rekonstrukce plynovodů. Pracovat se bude i v ulici Starobranská.

Plynaři rozkopou centrum Šumperku. Na půl roku

Barevné značky se objevily na dlažbě ulic v historickém centru Šumperku. Jde o přípravu na rozsáhlou rekonstrukci plynovodů. V oblasti mezi náměstím Míru a Točákem budou plynaři pracovat do října. Práce zahájí na konci dubna.

Letní sezóna v Pardubicích bude opět bez oblíbeného výletního parníku Arnošta.

Loď Arnošt se do Pardubic nevrátí ani toto léto. Generální oprava se protahuje

Letní sezóna v Pardubicích bude opět bez oblíbeného výletního parníku Arnošta. Plavidlo prochází rozsáhlou generální opravou, která se protahuje, a tak se prozatím nevrátí ke břehům Labe. Přestože se původně plánovalo vyplutí během prázdnin, technické komplikace a změny v legislativě způsobily značné zpoždění. Zájemci tak budou muset počkat ještě minimálně několik měsíců.

Opravované turbosoustrojí TG2 Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně.

Dlouhé stráně čeká rekonstrukce za stamiliony

Velkou rekonstrukci má před sebou Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách. Obnovou projde turbosoustrojí, jehož součásti po téměř třiceti letech provozu dosluhují. Na investice a opravy v letošním roce společnost ČEZ vynaloží přes čtyři sta milionů korun. V příštím roce má být částka ještě vyšší.

Zámecký letohrádek v Opočně prochází opravami, další ho ještě čekají.

Letohrádek v Opočně má zpátky věž, ukrývá netradiční vzkaz budoucím generacím

/FOTO, VIDEO/ Letohrádek v Opočně je už řadu měsíců obehnaný lešením. Pracuje se tu na opravě střechy, která získá i novou krytinu. Ještě před pár měsíci se přitom spekulovalo o tom, jak dopravit na střechu věž, která také potřebovala důkladnou opravu. Kvůli složitému přístupu se uvažovalo dokonce o nasazení vrtulníku. Nakonec se vše podařilo i bez něj.

Křižovatka u sokolovského soudu.

Průjezd Sokolovem bude v létě komplikovaný. Opraví se hlavní dopravní tepna

Přes léto se musejí řidiči připravit na dopravní omezení v samotném centru Sokolova. Krajští silničáři zde mají opravovat silnici vedoucí od soudu směrem k bývalé vojenské správě. Denně tam projede bezmála 13 tisíc aut. Jde o jednu z nejvytíženějších dopravních tepen ve městě, která je zároveň jedním z přivaděčů na dálnici D6. Dělníci zároveň opraví samotnou křižovatku. Rekonstrukce, naplánovaná na červenec a srpen, by měla trvat přibližně jeden měsíc.

Podchod na Letné ve Zlíně děsí děti i dospělé; duben 2024

Ostudy Zlína, 7. díl: podchod na Letné děsí děti i dospělé. Dočká se opravy?

Deník zmapoval současnou situaci ve Zlíně a vybral největší ostudy, které jsou dlouhodobým problémem krajského města. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které jeho obyvatele štvou, je redakce Deníku připravena rozšířit o vaše tipy. Pokud máte svůj návrh na ostudné či problémové místo ve Zlíně, pošlete nám svou tip na e-mail: iva.nedavaskova@denik.cz nebo dominik.pohludka@denik.cz.

Pražský most hlídá městská policie a za porušení zákazu vjezdu rozdává pokuty až 1500 korun.

Hradeckým strážníkům došla trpělivost, na Pražském mostu začali rozdávat pokuty

/VIDEO, FOTO/ Strážníci musí hlídat vjezd na Pražský most v Hradci Králové. Ten je od pondělí kvůli opravě zavřený pro osobní dopravu. Jedním pruhem jezdí jen městská hromadná doprava, složky integrovaného záchranného systému a pro pěší je otevřený jeden chodník. Desítky řidičů zákaz ignorují a přes most stále jezdí.

Rozkopaná Chotěboř. Opravy ulic Fominova, Hromádky z Jistebnice a vodovod v Rybní

Chotěboř zažívá dopravní omezení. Ulice Fominova dostane nový kabát

/VIDEO/ Klid a nohu na brzdě. To nyní potřebují řidiči v Chotěboři. Přímo v centru města začala oprava ulice Fominova a následně Hromádky z Jistebnice. Uzavřená je i ulice Rybní, kde se buduje vodovod. To znamená náročné objížďky i výluky autobusů. Práce skončí posledního října.

Kříž v Církvicích.

Kaple, křížky, morové sloupy. Na záchranu všech památek Ústecka nestačí peníze

Boží muka, pomníčky, smírčí kříže, poutní místa se sochami svatých, morové sloupy. Českou krajinu si bez nich nedovedeme představit, často ale bývají ve stavu, kdy by z ní mohly definitivně zmizet. Jako modelový příklad může posloužit městský obvod Střekov v Ústí nad Labem, kde například čeká na rekonstrukci kříž v Kojeticích. Radnice zároveň opravuje kapličku v Sebuzíně, připravili též projekt opravy Mariánského sloupu.

ŘSD se pustilo do opravy E55, hlavního tahu na Rakousko, (I/3) u Kaplice. Provoz je řízen kyvadlově.

Kyvadlový provoz a kolony. Opravy vozovky na E55 před Rakouskem brzdí dopravu

/FOTO, VIDEO/ Během dne kyvadlově řízený provoz zaměstnancem stavby, odpoledne a přes noc semafory. Ředitelství silnic a dálnic se pustilo do opravy hlavního severojižního tahu do Rakouska u Kaplice. Stavba začala v pondělí 8. dubna, první fáze potrvá maximálně měsíc. Zdržení v místě je podle informací od řidičů od několika minut do zhruba čtvrthodiny, podle aktuálního provozu.

Opravy dvou ulic Dobrovského a Barbory Kobzinové v Havlíčkově Brodě

Opravy v Dobrovského. Je to hrůza, stěžují si v Brodě chodci i podnikatelé

/VIDEO/ Už aby to skončilo. Takové přání mají obyvatelé Havlíčkova Brodu, kteří bydlí nebo podnikají v ulici Dobrovského a Barbory Kobzinové. V obou ulicích duní stavební stroje. Chodci jsou zmatení z uzavírek. Někteří podnikatelé už chtějí omezit provozní dobu. Stěžují si i stavební dělníci. Opravy skončí až v červenci.