Kreativ

ŠTÍTEK: oprava

Ulice Pod Valy v Přerově se od pondělí uzavřela kvůli opravě silnice v místech zpomalovacího retardéru.

Ulice Pod Valy se uzavřela. Důvodem je oprava reklamovaného retardéru

Přesně před rokem touto dobou zápasili řidiči, kteří projížděli ulicí Pod Valy v Přerově, s uzavírkami a omezeními. Důvodem byla stavba smíšené cyklostezky s chodníkem, kterou propojuje s Žerotínovým náměstím sdružený přechod. Rok se s rokem sešel a je to tu zase. Kvůli trhlinám a deformaci ploch v místě nájezdů začali v pondělí nově zbudovaný úsek spravovat dělníci. Uzavírka komunikace kvůli opravám potrvá dva týdny - do 21. dubna.

ŘSD se pustí do opravy silnice I/3 (E55) u Hubenova.

ŘSD začalo opravovat hlavní tah na Rakousko. Dopravu omezují semafory

V pondělí 8. dubna vypukly stavební práce na silnici I/3, resp. na mezinárodní silnici E55 mezi Kaplicí a Hubenovem. Oprava čeká zhruba dvouapůlkilometrový úsek hlavního tahu z Prahy do Rakouska přes České Budějovice. ŘSD už minulý týden zároveň začalo s přípravami oprav v Kaplici-nádraží. 

Křižovatku Spáleniště u Svitav čekají výrazné změny.

U Svitav od pondělí pozor! Silnice I/35 bude zavřená, staví se tu lego kruhák

Dopravu na hlavním silničním tahu z Čech na Moravu u Svitav zkomplikuje od pondělí další omezení. Silničáři začínají s opravou pětatřicítky v úseku Gajer - Hřebeč. Z nebezpečné křižovatky Spáleniště silničáři dělají kruhový objezd. Uzavírka potrvá do 19. května. Objížďka vede po ochvatu Svitav. 

Mosty na Brněnsku v havarijním stavu: víme, které se dočkají opravy.

MAPA: Mosty v Brně a okolí v havarijním stavu. Podívejte se, které opraví

S omezením nyní musí počítat řidiči, kteří míří z centra Brna po Olomoucké ulici do městské části Slatina. Část ulice od kruhového objezdu u Kauflandu až k mostu přes železniční trať je kvůli opravě vodovodu až do června uzavřená. Ani pak řidiče nečeká ohledně průjezdnosti zlepšení. Krajští silničáři totiž plánují letos opravu mostu přes železniční trať, který se nachází v havarijním stavu. Takových je na jihu Moravy více.

Dům č. p. 1492/8 v ulici Na Sladovnách.

S opravami památek v Kroměříži pomůže dotace z ministerstva

Částku 1,605 milionu korun rozdělilo město Kroměříž památkám, na jejichž opravy dojde v roce 2024. Jedná se o dotaci z Programu regenerace městských památkových rezervací (MPR) a městských památkových zón (MPZ), kterou každoročně přiděluje Ministerstvo kultury ČR. Vedení města ji na základě návrhu komise města pro regeneraci MPR přerozděluje majitelům jednotlivých objektů.

ŘSD se pustí do opravy silnice I/3 (E55) u Hubenova.

V pondělí začíná ŘSD opravovat E55 u Kaplice. Dopravu omezí semafory

Příští týden vypuknou práce na opravě silnice I/3 mezi Kaplicí a Hubenovem, oznámilo v pátek 5. dubna Ředitelství silnic a dálnic. Jde o zhruba 2,5 kilometru dlouhý úsek hlavní tahu na hranice s Rakouskem. ŘSD už tento týden začalo s přípravami na opravy v Kaplici-nádraží. 

Střecha stadionu v Poličce potřebuje opravit. Nemá správnou nosnost

Střecha stadionu v Poličce potřebuje opravit. Nemá správnou nosnost

Město Polička plánuje opravu střechy zimního stadionu, aby měla nosnost podle současných norem. I přesto, že má město na rekonstrukci 40 milionů korun, oprava nejspíš letos nezačne. Radnice nejdřív potřebuje projekt, který bude odpovídat aktuálním požadavkům. Téma rozděluje koalici a opozici. ČTK to řekl starosta Jaroslav Martinů.

Příjezdové cesty ke garážím v Prostějově. 3.4. 2024

Město má jasno. Příjezdové cesty ke garážím si opravte sami, vzkazuje

/ANKETA/ Na neutěšený stav komunikací v Prostějově žehrají řidiči neustále. Některé silnice připomínají zvláště z jara tankodrom. Mnohem horší situace je ale na příjezdových cestách ke garážím. Těch je na území města 1353, ale jejich majitelé mají smůlu. Magistrát s jejich opravou nepočítá, nejsou peníze.

Shořelé auto před autoservisem v Letohradu

Autoservis v Letohradě opravil auto tak lajdácky, že shořelo hned před ním

/FOTO/ Tak tuhle událost si jeden autoservis v Letohradu na Orlickoústecku za rámeček asi nedá. Přemo před jeho vraty shořelo auto, které krátce před tím vyjelo po opravě z jeho vrat. "Příčinou vzniku požáru bylo s největší pravděpodobností nedbalostní jednání při opravě vozu," konstatoval vyšetřovatel přivolaných hasičů. 

První letošní jízda lodi Blanice na trase Poděbrady - Nymburk - Poděbrady a její zastávka pod Šafaříkovým mlýnem.

Kolik letos za lodní výlet? Blanice už jezdí z Poděbrad do Nymburka i na soutok

/FOTOGALERIE, VIDEO/ S letním počasím o velikonočních svátcích začala plavební sezona na části Labe na Nymbursku. Poprvé vyrazila na vyhlídkové jízdy výletní loď Blanice, která má zatím v plavebním řádu cesty nejen z Poděbrad do Nymburka a zpět, ale i na soutok Labe s Cidlinou, kam za normálních okolností pluje druhá loď, Král Jiří. Ta zahájí sezonu později.

Most na výpadovce na Žďár nad Sázavou, Svitavy a Pardubice. Foto: poskytlo ŘSD

ŘSD vybralo firmu, která opraví most u Pohledských Dvořáků

Důležitý most přes železniční trať na východním okraji Havlíčkova Brodu se opravy dočká ještě v letošním roce. Provoz na něm bude při opravách zachovaný částečně. Ředitelství silnic a dálnic nyní vybralo firmu, která most za desítky milionů korun opraví.

Rakovnická sokolovna.

Rakovník investuje do oprav Staré pošty, mateřinky Průběžná i sokolovny

Město Rakovník se letos pustí do četných rekonstrukcí. V létě by měla začít oprava fasády budovy Staré pošty, jež náleží pod 2. základní školu, dále se zrekonstruuje kuchyně v mateřince Průběžná, lávka pro pěší přes Černý potok a vůbec největší opravou, která letos začne, je rekonstrukce střechy sokolovny, která se protáhne až do příštího roku. Zlepšení zázemí se dočkají také toalety v objektu.

Most se bude opravovat také v Litultovicích.

Řidiči, pozor, na Opavsku začnou opravy dvou mostů

Po opravě dvou mostů u Hradce nad Moravicí plánuje Ředitelství silnic a dálnic podobnou rekonstrukci v katastru Litultovic. Mosty přes Choltický potok a u příjezdu od Opavy budou předány stavbařům v úterý 2. dubna.

Černovická ulice.

Odkládaná oprava Černovické v Brně začne letos. Víme, jak to bude s parkovištěm

/VIDEO/ Díry a praskliny jsou znatelné ve frekventované brněnské Černovické ulici, která propojuje městské části Brno-jih s Židenicemi. Její oprava byla v plánu už loni, konkrétně v úseku od mostu přes řeku Svitavu po křižovatku s Hněvkovského ulicí. Nakonec se rekonstrukce odsouvala. Správa a údržba silnic totiž pro stavbu nezískala stavební povolení. Letos se situace změnila.