Kreativ

ŠTÍTEK: oprava

Černovická ulice.

Odkládaná oprava Černovické v Brně začne letos. Víme, jak to bude s parkovištěm

/VIDEO/ Díry a praskliny jsou znatelné ve frekventované brněnské Černovické ulici, která propojuje městské části Brno-jih s Židenicemi. Její oprava byla v plánu už loni, konkrétně v úseku od mostu přes řeku Svitavu po křižovatku s Hněvkovského ulicí. Nakonec se rekonstrukce odsouvala. Správa a údržba silnic totiž pro stavbu nezískala stavební povolení. Letos se situace změnila.

Stavba Severovýchodního obchvatu Pardubic.

Řidiči pozor: Pardubice se chystají na víkendovou uzavírku i opravu čtyřpruhu

Silničáři o velikonočním víkendu úplně uzavřou Poděbradskou ulici. Dělníci, kteří pracují na Severovýchodním obchvatu Pardubic, na prodloužený velikonoční víkend kompletně zavřou úsek mezi křižovatkou u Globusu a Ohrazenicemi. Tím ale uzavírky nekončí. V blízké době se uzavře čtyřpruh od křižovatky Palackého po Globus a na něj naváže rekonstrukce Wonkova mostu.

Chodník na Komenského náměstí v Novém Strašecí bude opraven.

Opravy chodníků, ulic i přístavba školky. Ve Strašecí investují desítky milionů

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Rekonstrukce chodníků, ulic a střechy jednoho z městských domů, přístavba školky, ale třeba také nová vzduchotechnika hokejbalových kabin. Novostrašecká radnice letos investuje desítky milionů do vylepšení infrastruktury. Jako první má začít oprava chodníku na Komenského náměstí, a to již na konci března.

Veltruskou ulici čeká uzavírka.

Kudy při uzavírce Veltruské? Zákaz průjezdu Třebízského zatím nepadl

/FOTO, VIDEO/ Pracím na silnicích provázeným nepříjemnými dopravními omezeními se v nadcházející sezoně nevyhne ani Kralupsko. První z uzavírek se týká přejezdu mezi Veltrusy a nájezdem na D8 u Úžic, následovat má rekonstrukce Veltruské ulice, jedné z hlavních příjezdových cest do Kralup nad Vltavou. A vzápětí budou muset řidiči ve městě počítat s další komplikací.

Výlukový provoz ve Zlíně v průběhu Velikonoc 2024.

Dopravu ve Zlíně a Otrokovicích zkomplikují o Velikonocích opravy přejezdů

Dopravu ve Zlíně a Otrokovicích zkomplikují o Velikonocích opravy frekventovaných železničních přejezdů na Podvesné XVII a v Kvítkovicích. Přerušené budou i trasy pravidelných linek MHD. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) připravila rozsáhlý systém výlukové dopravy. Bude platit od soboty 30. března do úterý 2. dubna.

Řidiči na silnici II/380 se mají ještě letos dočkat mezi Mutěnicemi a Hovorany nového povrchu.

Rozbitou silnici u Mutěnic čeká oprava, úsek na Hovorany dostane nový povrch

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Řidiči cestující mezi Hodonínem a Brnem po silnici II/380 si delší dobu ztěžují, jak už také Deník informoval, na stav povrchu zejména v úseku mezi Mutěnicemi a Hovorany. Podle posledních zpráv od krajských silničářů jsou opravy této části takzvané Staré silnice na Brno na spadnutí.

V chodníku místy chybí dlažba a vlní se.

Chodníková apokalypsa v Bílovicích: dva lidi se nevejdou, sprcha z kaluží

/VIDEO/ Úzký a poničený chodník v těsné blízkosti rychle projíždějících aut trápí obyvatele Bílovic nad Svitavou. V chodníku místy chybí dlažba, díry při špatném počasí plní voda a nerovnému terénu nepřidávají ani přerušované patníky u výjezdů z přilehlých rodinných domů.

Zuzana Kuřátková při práci v opočenském zámku.

Tady byli ubytovaní synovci knížete, račte vstoupit. Opočno láká na novinky

/FOTO, VIDEO/ Už za pár dní se opět otevřou brány a dveře opočenského zámku. Navštívili jsme ho v polovině března, kdy zbývalo do zahájení nové turistické sezony ještě necelé dva týdny. Finišovalo se tu nejen v úklidu, ale i v obnově dvou místností v druhém patře, které budou patřit k letošním novinkám.

Šlechtova restaurace.

Dokončení opravy Šlechtovy restaurace vyjde na téměř 200 milionů korun

Dokončení rekonstrukce Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce vyjde předběžně na téměř 200 milionů korun. Hlavní město vypíše tendr, ve kterém bude hledat stavebníka. Vzniknou tři gastroprovozy, při rekonstrukčních pracích se opraví kolonáda, altán či svah nad restaurací. V nedokončených prostorách také dělníci doplní příčky a vybudují výtah a udělají rovněž rozvody inženýrských sítí. Vypsání zakázky schválili pražští zastupitelé.

Nevzhledné zákoutí uprostřed bývalých kasáren. Ráj sprejerů i chátrající sklady

Ostudy Uherského Hradiště, 5. díl: Nevzhledné zákoutí uprostřed bývalých kasáren

Slovácký deník zmapoval současnou situaci v Uherském Hradišti a vybral největší ostudy, které jsou dlouhodobým problémem města. V pátém díle jsme se zabývali stavem areálu bývalých kasáren. V anketě lze hlasovat pro největší ostudu a doporučit tak politikům, aby urychleně sjednali nápravu. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které vás štvou, je redakce Deníku připravena rozšířit o vaše tipy. Pokud víte o ostudném či problémovém místě, pošlete nám tip na e-mail: pavel.bohun@denik.cz. 

Podchody na Jižních Svazích ve Zlíně nelze nazvat reprezentativní částí města.

Ostudy Zlína, 6. díl: Podchody na Jižních Svazích hyzdí graffiti a zub času

Deník zmapoval současnou situaci ve Zlíně a vybral největší ostudy, které jsou dlouhodobým problémem krajského města. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které jeho obyvatele štvou, je redakce Deníku připravena rozšířit o vaše tipy. Pokud máte svůj návrh na ostudné či problémové místo ve Zlíně, pošlete nám svou tip na e-mail: iva.nedavaskova@denik.cz nebo dominik.pohludka@denik.cz.

Ilustrační foto.

U Majdaleny začne oprava mostu na hlavním tahu. Jezdit se bude kyvadlově

V pondělí 25. března budou zahájeny práce na opravě jednoho z mostů v katastrálním území obce Majdalena na silnici I/24. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Adama Kolouška se jedná konkrétně o most převádějící hlavní silnici přes potok Odlehčovač před Majdalenou ve směru od Třeboně.

Hrušovanský zámek má další naději na dokončení oprav.

Rekonstrukce zámku v Hrušovanech? Zbytečná investice, tvrdí opozice

Hrušovanský zámek má další naději na dokončení oprav. Po schválení rozpočtu na letošní rok může vedení Hrušovan nad Jevišovkou pokračovat v opravách doposud nevyužitého zámku. Vyhradili si pro to patnáct milionů korun. V současnosti představitelé města znovu zažádali o dotace. Pokud vše půjde podle plánu, první návštěvníci by na zámek mohli zavítat už za tři roky.

Most přes Týnské údolí v Třebíči čeká uzavírka.

Uzavírka mostu v Třebíči nepotěší řidiče, chodce ani cestující v autobusech

/OBJÍZDNÉ TRASY/ Jednu z nejvytíženějších silnic v severní části Třebíče čeká uzavírka. Kvůli rekonstrukci mostu přes Týnské údolí se změní trasy městských autobusů, auta čeká objížďka, zajdou si i chodci. Ti nebudou moci využívat nejen most, ale ani cestu pod ním vedoucí k rybníku Barák. „Oprava mostu bude probíhat za plné dopravní uzavírky, která začne ve čtvrtek jednadvacátého března. Průjezd stavbou bude možný až od konce letních prázdnin,“ informovala radniční mluvčí Irini Martakidisová.

Veltruskou ulici čeká uzavírka.

Kudy do Kralup? Jednu z hlavních příjezdových cest do města čeká uzavírka

/FOTO, VIDEO/ S jarem začíná doba dopravních strastí. Zásadní uzavírka čeká i Kralupy nad Vltavou. Řidiči přijíždějící k městu ve směru od kruhového objezdu u veltruského kláštera nebudou moci odbočit do Veltruské ulice vedoucí k Lobečku, jak jsou zvyklí. Tato trasa se totiž od poloviny dubna úplně zavře.