Podivín /AKTUALIZOVÁNO/ - Tři zraněné, z toho dva těžce, si vyžádala úterní nehoda osobního auta u Podivína. Mladá řidička nezvládla řízení a kolem čtvrté hodiny ráno nabourala do vzrostlého stromu. Jako zázrakem vyvázla bez zranění.
Valašské Meziříčí - Sochař Ambrož Špetík miloval lidi, a oni jeho lásku opětovali. Odešel před šesti lety, přesto jeho šibalský úsměv, laskavý humor i bohatýrské srdce všem stále chybí.
Olbramovice /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Soukromý výrobce a také opravář dlouhých střelných zbraní Pavel Maxera z Olbramovic pracoval i na turecké pušce z 18. století.
Praha-západ – Nejdelší turistický okruh v Čechách je od čtvrtka skutečností. V délce 72 kilometrů spojuje nejzajímavější místa Karlštejnska – regionu sdružujícího obce v kraji kolem nejznámějšího českého hradu. Spojující ideou okruhu je také druhé nej: jsou to Karlštejnské šachy, největší soubor šachových figur u nás a neoficiálně i ve světě.
Praha-západ – Nejdelší turistický okruh v Čechách je od včerejška skutečností. V délce 72 kilometrů spojuje nejzajímavější místa Karlštejnska – regionu sdružujícího obce v kraji kolem nejznámějšího českého hradu. Spojující ideou okruhu je také druhé nej: jsou to Karlštejnské šachy, největší soubor šachových figur u nás a neoficiálně i ve světě.
Velké Bílovice /VINAŘI POD LUPOU/ - Vinař Erik Lanžhotský podniká s vínem v rodinném vinařství ve Velkých Bílovicích od roku 2008. Dobré víno se podle něj rodí už ve vinici.
Máte chuť zakousnout se do pořádného českého jablka či hrušky? Chcete do své kuchyně zdravou cibuli, voňavý český česnek, brambory, které neobjely půlku zeměkoule, či kvalitní českou karotku? A to vše s potvrzením šetrného přístupu k pěstování? Zkuste rolnickou bedýnku.
Bzenec /FOTOGALERIE/ – Zlaté medaile si přivezly z mistrovství republiky tři cukrářky z bzenecké odborné školy. U porotců bodovaly s dorty, perníky a drobným cukrovím.
Nové Strašecí – Sladká vůně se nese celým muzeem. Pětičlenná porota sedí za stolem. A na dvou stolech už čeká pěkné stádo vyparáděných velikonočních beránků.
Plzeň – Pylová sezóna začala naplno asi před dvěma týdny s náhlým oteplením. Podle plzeňské alergoložky Ester Seberové byl její začátek letos poměrně prudký.
Valašská Bystřice /FOTOGALERIE/ - Lyžaři v roztodivných kostýmech a maskách se v sobotu proháněli po sjezdovce ve Ski areálu Búřov ve Valašské Bystřici na Vsetínsku. Tradičním karnevalem se symbolicky rozloučili s letošní sezonou.
Stříbrnice /FOTOGALERIE/ – Pohodová atmosféra vládla v sobotu 12. března na nejmladším koštu slivovice a jiných destilátů na Slovácku, ve Stříbrnicích. Jeho první ročník se uskutečnil pod heslem: Vyšlo-li z této země kdy co silného a tvrdého, pak to byla slivovice.
Chomutov – Měsíce trávili zimním spánkem a teď je čeká sladké probuzení. V sobotu chystá zoopark zvláštní akci Probuďte s námi medvědy, při kterém návštěvníci poprvé uvidí, jak si chlupáčové pochutnávají.
Prostějovsko /FOTOGALERIE/ – Katastrofa! Tak nejčastěji hodnotí poslední sezónu milovníci a výrobci ovocných destilátů. Poté co předloni vyrostla úroda enormní, loni zničily deště květy takřka u všeho jádrového i peckového ovoce.
Chrudim – V Hotelové škole Bohemia v Chrudimi proběhla interní soutěž všech studentů druhých ročníků, jejímž obsahem bylo překládání jídla u stolu hosta a následný debaras (úklid), při kterém soutěžící odnášeli najednou celkem čtyři talíře.
Vacenovice - Ve vacenovickém muzeu se přes zimu schází místní ženy, které pomáhají získat na chod muzea peníze. Kromě loupání ořechů se věnují také draní peří.
Frenštát pod Radhoštěm/ROZHOVOR/ - Pohankový mlýn na Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm stojí již sto padesát let. O mletí pohanky i o sobě hovoří Zdeněk Šmajstrla, známý jako pohankový mlynář.
Jablonecko – V každém čísle Jabloneckého Deníku dostávají prostor i sami čtenáři na stránce U nás doma. Zvláštní kategorii tvoří recepty a houby. Proto jsme do zvláštního čísla tato dvě odvětví spojili. Pomohl nám Petr Hampl, jednatel odbočky České mykologické společnosti ve Velkých Hamrech.
Přes zimu, kdy silně mrzne a město i okolí jsou zakryty sněhem, nemají ptáčci mnoho příležitostí k sehnání potravy. Jedním z mála útočišť se pro ně stává zahrádka a krmítko, o které pečuje člověk. Ale i krmení malých zpěváčků vyžaduje zkušenosti. Nejenom nedostatek potravy ale i špatně zvolené krmivo představují pro opeřence smrtelně nebezpečné riziko.
Znojemsko – Vzrostlé třešně, ořechy či lípy jen pár metrů od silnice přinesly vloni pěti lidem na Znojemsku smrt. Umírali po nárazu auta do vzrostlých stromů.
Ostrava - Je to jak z Hitchcockova filmu Ptáci. Když ta obří hejna velkých černých ptáků vzlétnou, skoro zakryjí kus oblohy, tvrdí v posledních dnech lidé z některých částí Slezské Ostravy.
Ostrava - Tak to je jak z Hitchcockova filmu Ptáci. Když ta obří hejna velkých černých ptáků vzlétnou, skoro zakryjí kus oblohy, tvrdí v posledních dnech lidé z některých částí Slezské Ostravy.
Náchodsko -Stále se setkáváme s dotazy, čím přikrmovat ptáky, kteří u nás přezimují. Mnoho druhů, které se zde vyskytují, během podzimu odlétá do oblastí s příznivějším podnebím a s dostatkem potravy.
Chrudimsko - Stále se setkáváme s dotazy, čím přikrmovat ptáky, kteří u nás přezimují. Mnoho druhů, které se zde vyskytují, během podzimu odlétá do oblastí s příznivějším podnebím a s dostatkem potravy.
Karlovarský kraj - Doslova tvrdé období nouze prožívá kvůli enormnímu množství sněhu lesní i dravá zvěř. Kvůli souvislé vrstvě sněhu s ledovou krustou je totiž odříznutá od přirozených zdrojů potravy.
Uherské Hradiště - Etnografka Slováckého muzea Romana Habartová provede čtenáře Slováckého deníku historií a tradicemi Vánoc na Slovácku. V deseti díle se dozvíte vše o Vánocích, možná i to co vůbec netušíte
Královéhradecko – Někdo závěr starého roku tráví v kruhu rodinném, někdo je úplně sám a neřeší to a někdo vyrazí za zábavou, nabídek je poměrně dost. Silvestrovské radovánky organizují restaurace, hotely, horské chaty, odjet se dá prostě kamkoliv.