Kreativ

ŠTÍTEK: pojištění

SPOLUPRÁCE ŠKOL se zaměstnavateli je důležitá kvůli praxi studentů a uplatnění po absolvování školy.

Školy mají zájem o větší spolupráci se zaměstnavateli

Karlovarský kraj - Vhodného zaměstnavatele pro spolupráci hledá obtížně téměř 40 procent středních a vyšších odborných škol v Karlovarském kraji. Jen asi čtvrtina z nich ale vytváří dlouhodobější strategie a plány na spolupráci. Vyplynulo to z průzkumu Národního ústavu pro vzdělávání.

Ilustrační foto.

Vozidel s povinným ručením letos přibylo 139 tisíc

Praha - V prvním pololetí přibylo 139.000 vozidel se sjednaným povinným pojištěním odpovědnosti z provozu vozidla. Celkem tak má takzvané povinné ručení 7,5 milionu vozidel všech kategorií, vyplývá z dat České kanceláře pojistitelů. Nárůst počtu pojištěných vozidel kopíruje statistiku nově registrovaných vozidel. Odhad počtu nepojištěných provozovaných vozidel se dále pohybuje mezi 120.000 až 130.000.

Na výrobě originálních šperků z dílny Gold Atelieru v brněnských Jehnicích se podílejí i 3D tiskárny. Proces výroby se tím zkrátí zhruba na polovinu.

Šperky a klenoty v rodinné dílně vyrábí s pomocí 3D tiskárny

Brno /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Preciznost a soustředěnost. Dvě slova visící ve vzduchu ve šperkařské dílně v okrajové brněnské části Jehnice. O tom, jak vznikají originální výrobky v rukou řemeslníků, vypráví další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Za zavřenými dveřmi.

Ilustrační foto

Nejpopulárnější brigády? V kanceláři

Česká republika/ Východní Čechy - Volných míst firmy letos v létě nabízejí víc než v předchozích letech - především ve výrobě, stavebnictví a gastronomii.

Ilustrační foto.

Odpověď na to, co dělat, když hrozí ztráta zaměstnání: šetřit a mít našetřeno

Horníci z Ostravsko-karvinských dolů by mohli vyprávět. Aktuálně jsou v situaci, v níž se ocitla nejedna česká rodina. Jejímu hlavnímu živiteli hrozí ztráta zaměstnání a celé rodině tak znatelné snížení příjmu. Podle finančních poradců je v této situaci nutné nejenom si hledat novou práci, ale i úspory v rodinném rozpočtu.

Ilustrační foto

Nejpopulárnější brigády? V kanceláři

Česká republika/ Východní Čechy - Volných míst firmy letos v létě nabízejí víc než v předchozích letech - především ve výrobě, stavebnictví a gastronomii.

Ilustrační foto.

U Býčkovic jel zdrogovaný a navíc se zákazem řízení

Býčkovice - Na konci minulého týdne zastavila hlídka dopravních policistů nedaleko obce Býčkovice osobní vozidlo značky Ford za účelem běžné silniční kontroly. Za volantem vozidla seděl 26letý řidič, který se nejprve podrobil dechové zkoušce na alkohol vykazující negativní výsledek.

Ilustrační foto

Sněmovna schválila regulaci provizí zprostředkovatelů pojištění

Praha - Sněmovna schválila vládní návrh, který omezuje výplaty provizí pojišťovacím zprostředkovatelům při výpočtu odkupného u pojistných smluv. Provize by měly být rozloženy do pěti let, návrh jejich výši ale neomezuje. Nyní regulovány nejsou. Návrh musí ještě projednat Senát a podepsat prezident. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) poslancům řekl, že návrh považuje za kompromis, který zohledňuje zájem všech dotčených stran, pojišťoven, klientů i zprostředkovatelů.

Komořany si dlouhodobě pronajaly nákladní auto pro svoz bioodpadu.

Bioodpad sváží Komořanští sami. A plánují kompostárnu

Komořany – Pronájmem nákladního auta se rozhodlo vedení Komořan vyslyšet stížnosti obyvatel na přeplněnost kontejnerů na biologický odpad ve vesnici. Za padesát tisíc korun měsíčně. Zastupitelé to odsouhlasili na svém posledním zasedání. „Lidé si stěžovali, že se bioodpad vyváží jednou za čtrnáct dní, což se opravdu ukázalo jako nedostačující. Proto jsme se rozhodli, že si s vývozem budeme vypomáhat sami," přiblížil místostarosta Komořan Jan Kachlík.

Ilustační foto

Ovoce bude kvůli mrazům méně o 28 procent. Ztráty ovocnářů jsou vysoké

Holovousy (Jičínsko) - Letošní úroda ovoce v sadech českých pěstitelů bude kvůli jarním mrazům meziročně nižší asi o 28 procent. Ztráty na tržbách ovocnáři odhadují na 400 milionů korun. Sklizeň by podle odhadu k polovině června měla klesnout na 134.988 tun z loňských 188.462 tun. Zdražení ovoce v obchodech se kvůli nižší úrodě nečeká. Dnes to řekl tajemník Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík. Roční finanční hodnota ovoce sklizeného českými sadaři se při průměrném roce pohybuje kolem 1,5 miliardy korun.

Ilustrační foto

Klienti CK v úpadku mají nárok na vrácení plné ceny, potvrdil ÚS

Brno - Ústavní soud (ÚS) dnes novým nálezem potvrdil, že klienti cestovní kanceláře v úpadku mají nárok na plnou náhradu ceny zájezdu. Vyhověl stížnosti dvojice z Prahy, která od Generali Pojišťovny dostala přibližně o 7000 korun méně, než kolik za neuskutečněnou dovolenou v Turecku vynaložila. ÚS tak navázal na svůj loňský nález, který se nesl v podobném duchu.

Ilustrační foto.

V mnoha místech Česka se dnes konají Tátafesty

Praha – Na mnoha místech Česka se dnes konají Tátafesty na oslavu Dne otců, který připadá na třetí červnovou neděli. Za akcemi na oslavu otcovství stojí Liga otevřených mužů, poprvé je pořádala v roce 2007. Od roku 2012 je organizuje spolu s Unií center pro rodinu a komunitu.

Ilustrační foto.

V mnoha místech Česka se dnes konají Tátafesty

Praha – Na mnoha místech Česka se dnes konají Tátafesty na oslavu Dne otců, který připadá na třetí červnovou neděli. Za akcemi na oslavu otcovství stojí Liga otevřených mužů, poprvé je pořádala v roce 2007. Od roku 2012 je organizuje spolu s Unií center pro rodinu a komunitu.

Ilustrační foto

I investiční životní pojištění má své opodstatnění

Na trhu s životním pojištěním je patrný trend, kdy lidé jeho prostřednictvím přestávají spořit, ale zajišťují se proti vážným životním rizikům spojenými s nemocemi. Pro samotné investování jsou jistě výhodnější finanční produkty, než je životní pojištění. Na druhou stranu nemá smysl investiční životní pojištění zavrhovat ve prospěch rizikového.

Ilustrační foto.

Horníci patrně budou moct odcházet do penze o sedm let dřív

Praha – Horníci z hlubinných dolů patrně budou moci odcházet do starobního důchodu o sedm let dříve než ostatní pracovníci, tedy zhruba v 56 letech. Nová pravidla, která by měla platit od října, dnes schválil Senát. Novela o penzijním pojištění nyní zamíří k podpisu prezidentovi Miloši Zemanovi.

Ze zahájení výstavy Slovanské epopeje malíře Alfonse Muchy 9. května 2012 v pražském Veletržním paláci.

Praha schválila memorandum o zápůjčce Slovanské epopeje do Číny

Praha - Pražští radní v úterý schválili znění memoranda, na základě kterého metropole půjčí Slovanskou epopej Alfonse Muchy do Číny. Výstava v Číně bude následovat po japonském turné a bude od poloviny roku 2017 do poloviny roku 2018. Čínská strana za zápůjčku zaplatí 2,7 milionu Kč. Zároveň se zaváže k úhradě nákladů spojených s přesunem a balením pláten a s jejich pojištěním. Vyplývá to z návrhu memoranda.

Slovanská epopej. Ilustrační foto.

Za zápůjčku Slovanské epopeje zaplatí Čína Praze 2,7 milionu Kč

Praha - Za plánovanou zápůjčku Slovanské epopeje zaplatí Čína Praze zhruba 2,7 milionu korun (100 tisíc eur). Čínská strana se zároveň zaváže k úhradě nákladů spojených s přesunem a balením pláten a s jejich pojištěním. Vyplývá to z návrhu memoranda, jehož text mají média k dispozici. V Praze bude legendární Muchovo dílo k vidění do konce roku.

Ilustrační foto

Pojišťovny by mohly nabízet i jiné finanční produkty

Praha - Pojišťovny by měly mít i nadále možnost nabízet také jiné finanční produkty než jen pojištění. Dnes to podpořil sněmovní rozpočtový výbor, když projednával vládní novelu zákona o pojišťovnictví, která naopak tuto možnost může pojišťovnám odebrat. Většina výboru doporučila Sněmovně, aby v závěrečném čtení novely podpořila příslušné pozměňovací návrhy, které pojišťovnám umožní nabízet širší portfolio produktů, například stavební spoření nebo penzijní připojištění.

Ilustrační foto.

České pojišťovně stoupl loni zisk o 500 milionů na 4,1 mld. Kč

Praha - České pojišťovně, která je největší pojišťovnou v ČR, stoupl loni čistý zisk o 500 milionů na 4,1 miliardy Kč. Důvodem růstu byl především vývoj počasí, protože se neudály žádné velké přírodní katastrofy, a prodej dceřiné společnosti ČP Invest v rámci skupiny. V rozhovoru to dnes řekl generální ředitel ČP Marek Jankovič. Letos zisk podle něj ovlivní i kroupy a záplavy, které sužují Česko v posledních týdnech.

Ilustrační foto

Pojišťovny vyplatily klientům po řádění živlů desítky milionů Kč

Pojišťovny vyplatily klientům po krupobití a přívalových deštích, které postihují Česko od 23. května, desítky milionů korun. Celkem odhadují, že živly způsobily tisíce škod za mnoho stovek milionů Kč. Mezi škodami převládají zatopené sklepy a přízemní podlaží, poškozené střechy, kroupy zase ničily hlavně karoserie a skla aut.

Salten Kladno

Společnost SALTEN s.r.o.

významný světový výrobce jeřábů, manipulační techniky, částí záchranných systémů, navijáků, háků a jiných speciálních zařízení, hledá do svého týmu kandidáty na pozici:

Ilustrační foto

Léčba obětí domácího násilí stála předloni 1,85 mld. z pojištění

Praha - Za léčbu obětí domácího násilí se ze zdravotního pojištění v roce 2014 vydalo 1,85 miliardy korun. Léčení chronických onemocnění, k nimž domácí výpady přispěly, stálo téměř 1,1 miliardy. Dalších 215 milionů si připlatily oběti. Ukázal to výzkum, jehož výsledky dnes zveřejnila společnost proFem. Podle zjištění domácí násilí někdy zažilo zhruba 28 procent žen v Česku. Skoro třetina z nich musela po útoku vyhledat lékaře.

Uniqa

Pojišťovna UNIQA vybrala letos na pojistném o 6,5 % více

Pojišťovna UNIQA, která patří do osmičky největších pojišťoven na tuzemském trhu, vybrala v prvním čtvrtletí na pojistném 1,55 miliardy Kč. To je meziročně o 6,5 % více. Celkem pojišťovny v Česku vybraly letos na pojistném 31,1 miliardy Kč, což je meziroční růst o 1,3 %.

Ilustrační foto

Pojišťovny vyplácejí zemědělcům škody z dubnových mrazů

Pojišťovny začaly vyplácet vinařům a pěstitelům ovoce peníze za škody, které jim způsobily silné dubnové mrazy. Celkem odhadují výplaty v řádu stovek milionů korun. Pojišťovny vyplácejí nejprve zálohy a takzvané totální škody. Nejvíce poškozeny byly vinná réva a ovoce.

Pojišťovny radí: Zabezpečte si svůj pozemek!

Pokud se na svém pozemku chystáte stavět a obáváte se přes noc zanechat stavební materiál bez dozoru nebo si nepřejete, aby se po vašem pozemku procházeli nechtění návštěvníci z okolních lesů, nezbývá nic jiného, než svůj pozemek zabezpečit. Je vhodné si pozemek i s materiálem pojistit. Abyste mohli pojištění uzavřít, je nezbytně nutné pozemek oplotit a to nejméně do výšky 180 cm.

Ilustrační fotografie.

Pojišťovny pojistily proti krachu 900 cestovních kanceláří, mnohé odmítly

Praha - Pojišťovny pro tento rok pojistily proti riziku úpadku téměř 900 cestovních kanceláří, o zhruba 40 méně než před rokem. S dalšími ještě jednají, každá z nich pojistit odmítla pojistit desítky kanceláří. Důvodem byly jejich špatné ekonomické výsledky či nedůvěryhodný obchodní plán. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pojišťovnami, které pojištění poskytují. Ceny pojistek zůstaly zhruba na loňské úrovni.

Unikátní parkovací dům pro kola, který už je v provozu v Přerově.

V Poděbradech u nádraží vyroste parkovací cyklověž

Poděbrady - „Přijdete 
s kolem k věži, najedete do žlábku, kam vložíte kolo a pak 25 vteřin sledujete na obrazovce před vámi, jak se váš bicykl ukládá na místo. Poté vyjede parkovací lístek, za který zaplatíte 5 korun na den, či 10 korun na dva dny. K vyzvednutí pak stačí přiložit parkovací lístek a na stejné obrazovce sledujete, jak se vám kolo vrací až do rukou."

Rákosníčkovo hřiště mají už v řadě měst v republice. Například v Příbrami se osvědčilo

Slaňáci se Rákosníčkova hřiště nakonec dočkají

Slaný - Přestože Rákosníčkovo hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun získali sami aktivní slánští rodiče, kteří o něj soutěžili s ostatními městy prostřednictvím elektronického hlasování, zastupitelé sportoviště minulý týden podpořit odmítli. Rozhodl o tom jediný hlas. Vlna nesouhlasu se zvedla nejen na straně rodičů, kteří hřiště vysoutěžili, ale i zastupitelů, již o herní plochu v Arbesově ulici stojí. Tento týden se proto uskutečnilo další jednání o hřišti, přičemž zastupitelé ho podpořili většinou hlasů. Proti byl jediný.

Ilustrační foto.

Výplaty horníkům přišly, renty mají zpoždění

Zaměstnanci OKD, která je v insolvenčním řízení, v pátek dostali mzdy v řádném termínu. Přes tři a půl tisíce rentiérů však peníze na účtech nemá. Deníku to řekl šéf hornických odborů Jaromír Pytlík. „Renty vyplácí pojišťovna a ta peníze neposlala. Podle mých informací by však měly peníze dorazit se zpožděním na konci měsíce," řekl Pytlík.