Kreativ

ŠTÍTEK: posilovna

Bruslení v novém zimním stadionu.

V Říčanech skončila výstavba zimního stadionu za 100 milionů

Říčany - V Říčanech u Prahy skončila výstavba zimního stadionu za 100 milionů korun. Led v nové hale už vyzkoušeli žáci říčanských škol a otevřené je i zázemí včetně restaurace. Investorem je podnikatel a bývalý hokejový brankář Martin Altrichter, který stadion vybudoval na městských pozemcích. Slavnostní otevření spojené s hokejovou exhibicí bude 10. nebo 11. prosince, řekl v pátek Altrichter.

Budova bývalého okresního úřadu ve Vyškově.

Kadeřník a posilovna? Nově zřejmě v bývalém okresním úřadu ve Vyškově

Vyškov – V roce 1928, kdy byla postavena, patřila k nejmodernějším. Sídlil v ní třeba berní a katastrální měřický úřad, četníci, ale i zvěrolékař. A to až do posledního dne války, kdy při osvobozování Vyškova vyhořela. Znovu zprovozněná byla v roce 1948. O třicet let později rozhodlo stranické vedení, že ji rozšíří o přístavbu okresního národního výboru. A nyní bývalý okresní úřad ve Vyškově přejde poprvé do rukou soukromníka. Vyškovské společnosti RC Reinvest.

Lázně Bělohrad - Tree of Life.

Mladí Afghánci chtěli do Německa. Plán jim nevyšel

Královéhradecko, Lázně Bělohrad - Město je známo především díky své kvalitní lázeňské péči, teď na sebe upoutalo pozornost  kvůli dvojici afghánských vojáků, kteří se v republice školí na piloty.

Vítěz Lukáš Krpálek (vpravo), druhý Pavel Petřikov (uprostřed) a třetí Jaromír Ježek.

Nová kapitola kariéry čeká. Krpálek: Chci se do toho pořádně obout

Praha - Nejlepší český judista roku Lukáš Krpálek se po srpnovém olympijském triumfu chystá naplno vstoupit do nové kapitoly kariéry. Po vytouženém odpočinku zahájí přípravu na přechod do nové váhové kategorie, ve které by se rád představil už v únoru na Grand Slamu v Paříži či na Grand Prix v Düsseldorfu.

Záložník Jan Štohanzl v zápase Zbrojovky s Teplicemi.

Štohanzl doufá, že blbé období už končí: Od fotbalu jsem kolikrát utíkal

Brno - O víkendu se hraje už čtrnácté kolo nejvyšší domácí fotbalové soutěže, ale letní posila Zbrojovky Jan Štohanzl má zatím v kolonce startů pouze pět čárek. Nejprve léčil zranění zadního stehenního svalu, v duelu se Spartou si pak zlomil palec na pravé noze. Teď je konečně připravený. „Jsem rád, že jsem zpátky," oddechl si brněnský ofenzivní záložník.

Záložník Jan Štohanzl v zápase Zbrojovky s Teplicemi.

Brněnský záložník Štohanzl doufá, že špatné období už končí

Brno – O víkendu se hraje už čtrnácté kolo nejvyšší domácí fotbalové soutěže, ale letní posila Zbrojovky Jan Štohanzl má zatím v kolonce startů pouze pět čárek. Nejprve léčil zranění zadního stehenního svalu, v duelu se Spartou si pak zlomil palec na pravé noze. Teď je konečně připravený. „Jsem rád, že jsem zpátky," oddechl si brněnský ofenzivní záložník.

Jiří Pantůček (s míčem)

Jiří Pantůček: I štafetu v exování piv jsme s Barbarians prohráli

Praha - Přestože je mu teprve dvacet let, už se stal základním kamenem reprezentace. A také způsobil pořádný rozruch. Potoky zlé krve vytekly během jeho přestupu z Vyškova do Prahy. Kouč Sparty, Petr Okleštěk, jej označil za největší český talent za patnáct roků a udělal z něj prvního klubového poloprofesionála.

Sabině Doležalové z Radslavic učeroval bikini fitness.

Kung-fu vyměnila za bikini fitness. Ze začátku bojovala s anorexií a bulimií

Radslavice – O kariéře bojovnice snila od svých devíti let. To se jí částečně splnilo. Ve čtrnácti už vyhrávala domácí závody v kung-fu a thaiboxu a česká scéna jí začínala být malá. Už tehdy byla čtyřnásobná mistryně České republiky v kung-fu Sabina Doležalová z Radslavic v posilovně skoro jako doma. Právě tam také odstartovala svou kariéru v bikini fitnessu.

BEZ PRÁCE NEJSOU KOLÁČE. Dřinu ze soustředění atleti prodají v halové a následně i v letní sezoně.

První část přípravy mají za sebou

Náchodsko – Atletická tréninková skupina Jiřího Vondřejce zahájila na konci října soustředěním v Ústí nad Orlicí přípravu na novou sezonu.

Ilustrační foto.

Kometa i Orli čekají jedenáct dní na zápas

Brno, Znojmo - Kondiční tréninky na ledě, nácvik herních situací, ale i zasloužené volno. Hokejisté brněnské Komety a znojemských Orlů se v jedenáctidenní reprezentační pauze připravují na další část sezony.

Ilustrační foto.

Kometa i Orli čekají jedenáct dní na zápas

Brno, Znojmo - Kondiční tréninky na ledě, nácvik herních situací, ale i zasloužené volno. Hokejisté brněnské Komety a znojemských Orlů se v jedenáctidenní reprezentační pauze připravují na další část sezony.

Petr Holík a Petr Zámorský.

Jak Holík a Zámorský dopadli u výslechu: Kdo je horší řidič?

Plzeň – V silvestrovské show by se neztratili. Tandem ze Zlína v dresu národního hokejového týmu útočník Petr Holík a obránce Petr Zámorský na sebe práskl dosud nevídané. Fanoušci se bavili, oni evidentně také. V netradičním video rozhovoru na oficiální facebookové stránce české hokejové reprezentace prozradili, kdo je horší řidič, kdo víc fláká posilovnu nebo kdo je větší bordelář.

Pavel Beránek (vpravo)

Quo vadis, kladenská kulturistiko?

Kladno - Bodybuilding neboli kulturistika má na Kladně solidní tradici. Jaké jsou ale výhledy do budoucna? Bude žít jen ve vzpomínkách veteránů, nebo se můžeme těšit na další medaile?

Miloslav Závorka se v říjnu účastnil první soutěže v naturální kulturistice a hned získal pohár pro nejlepšího. Jak ale on sám říká, soutěž to byla poslední.

Ani po šedesátce nemusí člověk složit ruce do klína

Hluboká nad Vltavou - Plnit sny bychom si měli v každém věku. Šedesátiletý Miloslav Závorka z Hluboké nad Vltavou jeden takový měl. Zkusit si chtěl soutěž v naturální kulturistice. A tak se pustil do posilování a v říjnu se vůbec poprvé účastnil kulturistické soutěže. Jaké pak bylo překvapení, když ve své kategorii soutěž vyhrál. Jak ale on sám říká, pro úspěch to nedělal.

Plavci v bazénu v Postoloprtech

Jeden bazén je zavřený, druhý rozšířil provoz

Postoloprty – Plavecká hala v Lounech letos po dlouhé době zůstala uzavřena kvůli chystané rekonstrukci. Řada milovníků plavání zamířila do Postoloprt, kde jim město a správa bazénu vyšly vstříc a prodloužily otvírací dobu.  

Montáž boxů na úschovu jízdních kol v Bohumíně.

Bohumínským cyklistům slouží cykloboxy

Bohumín - Přijet do aquacentra, sportovní haly nebo posilovny na kole, zamknout ho do obyčejného stojanu a na dvě tři hodiny jej tam nechat bez dozoru. Takto se v dnešní době zachovají jen velmi odvážní cyklisté, kterým na osudu jejich kola asi příliš nezáleží.

Ilustrační foto.

V Těšanech postaví hřiště

Těšany - Na příjemnější a také bezpečnější procházky mohou v blízké době vyrazit obyvatelé Těšan. Ulici od kruhového objezdu směrem na Šaratice totiž díky dotacím do konce letošního roku opraví. „Na rekonstrukci chodníků můžeme využít milion osm set tisíc korun. Většinu prací dokončíme ještě letos," potvrdil starosta Těšan Miroslav Zborovský.

Kabiny fotbalistů brněnské Zbrojovky.

Pohled do kabiny ligového týmu: Jak to chodí v brněnské Zbrojovce?

Brno /FOTOGALERIE/ – Spousta kopaček, míčů, ručníků, ale i vířivka, posilovna nebo sauna. Ve fotbalové kabině brněnské Zbrojovky najde každý hráč to, co potřebuje. Včetně fénu na vlasy. Za patnáct let fungování se tam vystřídalo přes sto domácích hráčů. Jako hosté se v kabinách na zápas připravovali například reprezentant Milan Baroš nebo Brazilec Sonny Anderson.

Kabiny fotbalistů brněnské Zbrojovky.

Týmová kasa Zbrojovky: za narození syna hráč platí, za dceru peníze dostane

Brno /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Spousta kopaček, míčů, ručníků, ale i vířivka, posilovna nebo sauna. Ve fotbalové kabině brněnské Zbrojovky najde každý hráč to, co potřebuje. Včetně fénu na vlasy. Za patnáct let fungování se tam vystřídalo přes sto domácích hráčů. Jako hosté se v kabinách na zápas připravovali například reprezentant Milan Baroš nebo Brazilec Sonny Anderson. Místu je věnovaný další díl seriálu Za zavřenými dveřmi.

Sokolky na postavenou obranu moc neprosazovaly.

Statečný výkon proti lídrovi

Karviná – Druholigové házenkářky Karviné sice v dalším kole soutěže prohrály, ale odevzdaly vše, co bylo v jejich silách.

Sokolovna v Rakovníku

Oprava unikátní sokolovny v Rakovníku pokračuje výměnou oken

Rakovník - Historická budova sokolovny v Rakovníku, která ve městě stojí v téměř nezměněné podobě od roku 1914 a která je kulturní památkou, se dočká dalších oprav. Tentokráte dojde k částečné výměně oken v severní části objektu.

Sokolovna v Rakovníku

Oprava unikátní sokolovny pokračuje výměnou oken

Rakovník - Historická budova sokolovny v Rakovníku, která ve městě stojí v téměř nezměněné podobě od roku 1914 a která je kulturní památkou, se dočká dalších oprav. Tentokráte dojde k částečné výměně oken v severní části objektu. Náklady na opravu by se měly pohybovat okolo 330 tisíc korun. Provoz sokolovny tím ale narušen nebude. Rakovnickému deníku to řekl Miroslav Koloc, předseda TJ Lokomotiva Rakovník.

Návrh nového naučného hřiště u rybníka Rosnička

Svitavy zvelebují svoje hřiště

Svitavy – Lokalita rybníku Rosnička je jedním z nejvýznamnějších a nejvyhledávanějších rekreačních areálů v okolí Svitav.

Volejbalista Jan Barák

Nové logo je krásné, není co dodat, chválí volejbalista Barák

Zlín /ROZHOVOR/ – Přesně za měsíc vypukne volejbalová extraliga. Jan Barák se však aktuálně ladí se spoluhráči na tradiční domácí turnaj ZLÍNCUP, který proběhne zítra a v sobotu. Soupeři Fatry a zároveň zbylými účastníky soutěže budou Myjava, Ostrava a Odolena Voda.

CVIČEBNÍ STROJE přivítala zejména osecká mládež. Když jdou školáci na Lukách kolem, odloží tašky a už jsou na strojích. „Jsou využívané od začátku, co jsme je instalovali, “ má radost z povedené investice starostka Oseka Lenka Říhová.

Žiješ v Oseku? Buď fit a bav se!

Osek -  Možností, kde si mohou lidé zacvičit, protáhnout si bolavá záda a udělat něco pro své zdraví, v Oseku stále přibývá. Na multifunkčním sportovišti s řadou hřišť je nová lezecká stěna, u lanového centra v korunách stromů přibývají dřevěné herní prvky. Využívané je discgolfové hřiště i dvě přírodní posilovny s venkovními cvičebními workout sestavami na Lukách a v Hrdlovské ulici za panelákem. Při cvičení na nich se využívá váhy vlastního těla.

Ústecký manažer Miroslav Přikryl (vlevo) a kouč Petr Brom.

Letní volejbalová pohodička? To ne... Střižák, posilovna a přísný kouč!

Ústí nad Labem – Uznávaný trenér Petr Brom, kouč pod jehož dohledem má nastartovat ústecký extraligový volejbal novou éru a boom, sedí u rozpáleného stolku a v klidu kouká z terasy na kurty. Hráči SKV tam s dobrou náladou, úsměvy a vzájemným hecováním hrají tenis. No řeklo by se dokonalá letní idylka. Zdá se…