Kreativ

ŠTÍTEK: posilovna

Mějte se rádi a kila půjdou dolů, radí cvičitelka

Příbram - Novoroční předsevzetí spojené s hubnutím a cvičením je pro řadu lidí evergreenem. Díky tomu jsou v lednu posilovny a fitness centra někde přeplněná, v Příbrami o něco navštěvovanější, protože počet „fitek" a posiloven se ve městě za poslední roky hodně rozrostl.

Cyklista Roman Kreuziger

Komplikace ve Španělsku. Kreuzigerovi ztratili kolo: Byl jsem i bez kufrů

V plném zápřahu. Po dnech volna v domácích podmínkách se v lednu cyklista Roman Kreuziger znovu ponořil do přípravy na novou sezonu. S evropskými spolujezdci týmu Orica trénuje ve španělském Olive a chystá se na první start sezony. Ten by měl přijít zhruba za měsíc v Abú Dhabí.

Miloš Kopečný

Cizinci ve Zlíně? Brzy budeme potřebovat slovník, směje se Kopečný

Zlín /ROZHOVOR/ - Dřinu má v krvi. Dokonce natolik, že se občas zatavil. V zimní přípravě má ale zlínský fotbalista Miloš Kopečný vše pod kontrolou. „Našel jsem rovnováhu. Přidávám si jen tehdy, pokud necítím únavu. V opačném případě volím regeneraci," usmívá se 23letý záložník.

Ilustrační foto.

Předsevzetí opět přivedla do posiloven a fitness center davy lidí

Benešovsko - Novoroční předsevzetí spojené s hubnutím a cvičením je pro řadu lidí skoro již tradice. Díky tomu jsou v lednu posilovny a fitness centra přeplněná. Jinak tomu není ani na Benešovsku a Kolínsku. Naproti tomu Kutnohorsko eviduje po novém roce menší zájem o cvičení.

Ilustrační foto

Cvičení na čerstvém vzduchu si získává stále více fanoušků

Přerov – Slunce, příroda, pobyt na čerstvém vzduchu, nejen to jsou hlavní důvody, proč čím dál častěji lidé cvičení, běh či posilování přesouvají z vydýchaných posiloven do venkovních prostor. V mnoha městech po celé republice tak vznikají „venkovní posilovny" či běžecké trasy. S myšlenkou vybudovat fit stezku přišla i obec Želatovice na Přerovsku.

Mějte se rádi a kila půjdou dolů, radí cvičitelka

Příbram - Novoroční předsevzetí spojené s hubnutím a cvičením je pro řadu lidí evergreenem. Díky tomu jsou v lednu posilovny a fitness centra někde přeplněná, v Příbrami o něco navštěvovanější, protože počet „fitek" a posiloven se ve městě za poslední roky hodně rozrostl.

Posilovna

Na počátku roku hubneme a cvičíme

Benešovsko - Novoroční předsevzetí spojené s hubnutím a cvičením je pro řadu lidí skoro již tradice. Díky tomu jsou v lednu posilovny a fitness centra přeplněná. Jinak tomu není ani na Benešovsku a Kolínsku. Naproti tomu Kutnohorsko eviduje po novém roce menší zájem o cvičení.

Bruslení v rámci akce Týden sportu zdarma. Ilustrační foto.

Týden sportu zdarma v Praze navštívilo mezi svátky 25 tisíc lidí

Praha - Týden sportu zdarma v Praze navštívilo mezi Vánocemi a Novým rokem přes 25 tisíc lidí. Otevřeno bylo 111 sportovišť. Na venkovní kluziště na Letné přišlo bruslit o víkendu v průměru 500 lidí denně, v pracovních dnech kolem 300 lidí. Magistrát o tom informoval v tiskové zprávě. Loňský ročník byl osmý, s akcí se počítá i pro příští rok.

Silové cvičení s vlastní váhou těla.

Cvičení? Předsevzetí končí s jarem

Blanensko, Vyškovsko - Dostat se na váhu před porodem. Předsevzetí, které si letos na Nový rok dala mladá matka Veronika Kuchaříková z Vyškova. Bylo to poprvé, co si vůbec něco předsevzala. „Mám docela pevnou vůli, věřím, že nepolevím. Potřebuji shodit pět kilo a zpevnit břicho," svěřila se žena. Plánovala začít s během, to jí ale zatím vzhledem k počasí nevychází. „Takže přemýšlím o zumbě. Zatím cvičím doma a snažím se jíst zdravě," dodala Kuchaříková.

Zdeněk Vlček (vpravo) zápasí během listopadového finále mistrovství světa s veteránem ze Srbska.

Veteránský mistr světa v judu: Bez tvrdé přípravy to nejde

Plzeň – Je mu 56 let a v loňském roce obhájil titul mistra světa veteránů v judu. Řeč je o plzeňské legendě Zdeňku Vlčkovi, který je důkazem toho, že člověk může i v pokročilém věku dosahovat velkých sportovních úspěchů.

Zlínský odchovanec Tomáš Hájek (vlevo) podepisuje smlouvu s Viktorií Plzeň. Vedle nej je generální manažer Viktorie Adolf Šádek

Posila Viktorie Hájek: Podmínky v Plzni u nás asi nemají konkurenci

Plzeň – Ještě v pátek dopoledne trénoval se Zlínem. Pak přišlo rychlé balení věcí a o čtyřiadvacet hodin později už se hlásil trenérovi Romanu Pivarníkovi v kabině Viktorie Plzeň. „Všechno je velmi hektické, ale jsem šťastný, že tady můžu být," řekla pro klubový web čerstvá posila Tomáš Hájek.

Zlínský odchovanec Tomáš Hájek (vlevo) podepisuje smlouvu s Viktorií Plzeň. Vedle nej je generální manažer Viktorie Adolf Šádek

Hájek: Podmínky v Plzni u nás asi nemají konkurenci

Plzeň – Ještě v pátek dopoledne trénoval se Zlínem. Pak přišlo rychlé balení věcí a o čtyřiadvacet hodin později už se hlásil trenérovi Romanu Pivarníkovi v kabině Viktorie Plzeň. „Všechno je velmi hektické, ale jsem šťastný, že tady můžu být," řekla pro klubový web čerstvá posila Tomáš Hájek.

Jiří Biško už není trenérem Kolína.

Biško: V průběhu sezony jsme hráli docela atraktivní fotbal

Kolín /ROZHOVOR/ – Dvakrát v řadě spadli. Další sešup už nechtějí dopustit. Fotbalisté Kolína sice měli patřit do okruhu favoritů na přední příčky, podzimní část ale pro ně neskončila zrovna růžově. Po patnácti kolech jsou v divizní skupině C na devátém místě.

Ondřej Lukáč se stal na Slovensku mistrem Evropy v naturálním sportu.

Tvrdá dřina vynesla titul. Je mistr Evropy

Kynšperk nad Ohří - Před více než rokem ho napadla myšlenka, že když už nějakou dobu cvičí, mohl by si zkusit alespoň jednou v životě nějakou soutěž. Volba padla na Beauty and Fitness cup, který se konal v březnu 2016, a skončil druhý. „Potom mi to nedalo, takže jsem se stejné soutěže zúčastnil ještě na podzim 10. září a tam už jsem vyhrál. Pak následoval kvalifikační závod na Mistrovství Evropy 2016 a na něm jsem se kvalifikoval z prvního místa na ME 2016 na Slovensku. To se konalo 22.října 2016 v Šamoríně a tam jsem se stal mistrem Evropy," říká čtyřiadvacetiletý Ondřej Lukáč z Kynšperka nad Ohří. O své cestě za titulem mistra Evropy pověděl víc v rozhovoru.

Luděk Pernica

Možná bude Luděk Pernica blond

Jablonec n. N. - Fotbalisté FK Jablonec odstartovali zimní přípravu. V plném nasazení se jí, už po vyléčeném zranění, zúčastní také Luděk Pernica.

Cyklista Roman Kreuziger

Kreuziger se přes svátky hlídal, čeká ho tvrdá příprava: Hlavní je hýbat se

Plzeň /ROZHOVOR/ - Příprava na dřinu. Předvánoční soustředění na Mallorce zkrátilo Romanu Kreuzigerovi nepříznivé počasí. Na lednový ostrý tréninkový start se tak třicetiletý cyklista připravoval v domácím prostředí. Nepolevil ani o svátcích a závěrečných dnech roku: „Musím udržovat tělo v kondici," usmívá se závodník stáje Orica-Exchange.

cvičení zdarma

V Praze se zdarma cvičí až do soboty

Praha - Týden sportu zdarma se pomalu překlopil do své druhé poloviny. Ještě do soboty je možné vyzkoušet si na různých místech řadu sportovních odvětví, a to zdarma nebo za drobný poplatek.

Ilustrační foto.

V přerovských posilovnách byl po Vánocích nával

Přerov – Cukroví, bramborový salát nebo chlebíčky. O vánočních svátcích je tradičně kalorických lákadel mnoho, váha poté mnohdy ukazuje nějaká ta kila navíc. Se shazováním těch přebytečných lze ale zatočit už nyní.

Ilustrační foto.

Workoutová hřiště jsou nyní v módě

Cvičení a posilování na čerstvém vzduchu se těší stále větší oblibě sportovních nadšenců. Není proto divu, že v mnoha městech a obcích postupně vyrůstají nová přírodní sportoviště s řadou cvičebních prvků.

Martin Hamrlík a Robert Svoboda.

Nabruslili kilometry. Za náročnou přípravu dostali ševci jedničku

Zlín – Přestávka měla zlínským extraligovým hokejistům pomoci k nabrání psychické a herní pohody. Povedlo se to ale jen napůl. „Bohužel opět nebudeme kompletní. Z taktických důvodů ale nemohu být konkrétní," posteskl si jinak s přípravou spokojený trenér Martin Hamrlík.

Ted Ligety

Jak si chtějí vydělat američtí sjezdaři na sezonu? Nafotí akty

Val d'Isere - Skupina amerických sjezdařů se rozhodla pózovat nahá pro kalendář, který by jim měl pomoci získat finance na přípravu a závody. Pět lyžařek a šest lyžařů nafotilo během letní přípravy snímky na sjezdovkách, na horských kolech či v posilovně a doufají, že jim výtěžek z prodeje pomůže uhradit vysoké náklady na sezonu.

V současné době je areál Sanatorky značně zchátralý, odborníci odhadují, že budovy jsou již neopravitelné.

Rozhodnuto. Sanatorka půjde k zemi na jaře, místo ní vyroste sportovní areál

Šumperk – Narušená statika, obrovské díry ve střeše i padající kusy omítky. Tak vypadá současný stav objektu bývalého sanatoria v Reissově ulici v Šumperku. Historická budova, která v minulosti sloužila jako dětská plicní léčebna, chátrá víc než dvacet let. Záchrana už není možná. S demolicí se začne na jaře, v areálu pak vyroste sportovní a rekreační areál pro veřejnost.

Workoutové hřiště v Králově Dvoře.

Město vybudovalo hřiště pro posilování vlastní vahou

Králův Dvůr – Město Králův Dvůr má další nové sportoviště. Po loňské realizaci velkého multifunkčního hřiště v sousedství Základní školy Králův Dvůr představitelé města investovali finanční prostředky do výstavby speciálního sportoviště.

Trenér Svatopluk Habanec.

Využíváme data při tvorbě tréninku, říká trenér Habanec

Brno /ROZHOVOR/ – Zanalyzovat efektivitu hráčů. S takovým cílem začali trenéři fotbalové Zbrojovky před startem letní přípravy využívat systém XPS Network, který slouží ke statistickému vyhodnocení tréninkového procesu. „Předpokládám, že se systémem budeme pracovat i nadále," hlásí po půl roce sedmačtyřicetiletý brněnský stratég Svatopluk Habanec.

Martina Sáblíková

Dominance pokračuje, Sáblíková znovu nenašla konkurentku

Heerenveen - Martina Sáblíková ovládla závod na 5000 metrů ve Světovém poháru v Heerenveenu a upevnila si vedení v průběžném pořadí seriálu dlouhých tratí. Druhou Claudii Pechsteinovou z Německa porazila o více než tři sekundy.

Pardubický útočník Matěj Beran.

Beran po zranění zase sbírá minuty v extralize: Jsem rád, že jsem zpátky

Pardubice /ROZHOVOR/ – V posledním utkání na ledě Třince chyběli Dynamu Rolinek, Redenbach či Klimenta, další útočník se naopak do sestavy extraligových Pardubic vrací. Po zranění ruky již na pár střídání zasáhl do hry Matěj Beran. „Naplno s áčkem trénuji již třetím týdnem," říká 23letý forvard, jenž od začátku sezony Pardubicím chyběl.

Ilustrační foto.

Vánoce na horách táhnou, hotely hlásí plno

Valašsko - Barbora Medelská z Ostravy si oblíbila trávit Vánoce na horách. Mimo jiné také na Valašsku. „S přítelem a ostatními přáteli jezdíváme každoročně někam do hor, kde si povětšinou pronajmeme chatu poblíž lyžařských sjezdovek," nechala se slyšet Medelská.

Papír na Základní škole Švermova ve Žďáře nad Sázavou sbírají dvakrát ročně. Akce z minulého týdne ale byla nejúspěšnější. Společnými silami se podařilo nashromáždit 19,1 tuny papíru, za něž škola získá devatenáct tisíc korun.

Školáci nashromáždili tuny papíru

Žďár nad Sázavou - Devatenáct a jednu desetinu tuny papíru jako sběrné suroviny se podařilo nashromáždit Základní škole Švermova ve Žďáře nad Sázavou.