Kreativ

ŠTÍTEK: posilovna

Ilustrační fotografie.

Lidé v létě nechodí, stěžují si posilovny

Havlíčkův Brod - S příchodem letních měsíců opadl zájem o návštěvu posiloven a fitness center. Není se čemu divit. Ve třicetistupňových vedrech dává většina lidí přednost odpočinku u bazénu a na zvedání činek nemá ani pomyšlení.

Dětské hřiště - ilustrační foto

Nové hřiště vznikne na podzim

Nové Město na Moravě – Novoměstským obyvatelům, kteří po městě požadují vybudování venkovní posilovny, se jejich přání splní ještě do konce tohoto roku.

Volejbalisty Jihostroje přivítal primátor města České Budějovice Jiří Svoboda

Jihostroj začíná cestu za obhajobou titulu. Bude dlouhá a náročná

České Budějovice - Právě teď začíná příprava volejbalistů Jihostroje České Budějovice.Nejlepší český klub prošel v letním období zemětřesením. Změny nebraly konce. Odchody, ale také příchody. Jihostroj si vybral jako posily hráče, kteří jsou v reprezentacích svých zemí. 

Workoutové hřiště v Pelhřimově.

Postavené hřiště ještě čeká oficiální otevření

Pelhřimov - Nové workoutové hřiště v Pelhřimově, které v uplynulých dnech vyrostlo v tamních Městských sadech, už obsadili dospělí i děti. Podle vedoucího investičního odboru Městského úřadu v Pelhřimově Josefa Koňáka, ale hřiště ještě čeká oficiální otevření.

Házenkáři Jičína polykají tréninkové dávky

Házenkáři Jičína polykají tréninkové dávky

Jičín - Házenkáři Jičína v těchto dnech absolvují tvrdou přípravu, která je věnovaná opětovnému nabírání fyzických sil. Extraligový celek je na čtyřdenním soustředěním (27.-30. července) ve sportovním areálu Bret v Prkenném Dole u Žacléře. Hráči měli na programu hned první tréninkovou jednotku.

Když těžký atlet Karel Olič ve svých sedmdesáti letech vyrazí do posilovny k Milanu Havlovi, okukují ho nevěřícně o dvě i tři generace mladší svalnatci.

Siláka Oliče okukují v posilovnách i mladí svalnatci. Chce do Japonska

Kladno /FOTOGALERIE/ – Většinou cvičí doma na zahradě ve Švermově, kde má ještě stroje z bývalé Poldovky. Když ale těžký atlet Karel Olič ve svých sedmdesáti letech vyrazí do posilovny k Milanu Havlovi, okukují ho nevěřícně o dvě i tři generace mladší svalnatci. A zírají, co uzvedne. „Milan Havel s úsměvem říká, že mě budou muset zastřelit,“ říká kladenský silák, která čerstvě vyhrál mistrovství republiky v benchpresu. 

Ilustrační foto

Extraligoví házenkáři již zahájili přípravu na sezonu

Jičín - V minulých dnech zahájili přípravu na novou extraligovou sezónu házenkáři jičínského Ronalu. Po třítýdenní pauze se širší kádr házenkářů sešel pod vedením nové trenérské dvojice Petr Mašát a Aleše Babák a za dohledu vedoucího týmu Petra Kynčla k prvnímu přípravnému bloku.

Týden neoblíbeného letního drilu mají za sebou házenkářky Veselí nad Moravou. Hráčky pod vedením kouče Ľuboše Hudáka trénovaly v posilovně nebo běhaly v zámeckém párku.

Házenkářky Veselí začaly přípravu na MOL ligu. Pastorková odešla do Trenčína

Veselí nad Moravou /FOTOGALERIE/ – Týden neoblíbeného letního drilu mají za sebou házenkářky Veselí nad Moravou. Panenky se na další ročník společné česko-slovenské soutěže WHIL, která se přejmenovala na MOL ligu, připravují v domácích podmínkách. Hráčky pod vedením kouče Ľuboše Hudáka trénovaly v posilovně nebo běhaly v zámeckém párku.

Už sedmkrát vyrazil armádní lékař Radek Uher do zahraničí na misi jako anesteziolog polní nemocnice. Nebezpečí číhajícího v pouštích Blízkého východu se nebojí.

Víc než na vojenské misi se bojím na D1, říká armádní lékař

Brno – Vidět mladé americké kluky, jak přichází třeba i o obě nohy, je těžké, říká armádní lékař Radek Uher. Pětatřicetiletý rodák z Břeclavi se v červnu po více než šesti měsících vrátil se svým týmem z polní nemocnice v Iráku. „Člověk musí být srdcař, aby tam jezdil,“ říká lékař.

Už sedmkrát vyrazil armádní lékař Radek Uher do zahraničí na misi jako anesteziolog polní nemocnice. Nebezpečí číhajícího v pouštích Blízkého východu se nebojí.

Víc než na vojenské misi se bojím na D1, říká armádní lékař

Vidět mladé americké kluky, jak přichází třeba i o obě nohy, je těžké, říká armádní lékař Radek Uher. Pětatřicetiletý rodák z Břeclavi se v červnu po více než šesti měsících vrátil se svým týmem z polní nemocnice v Iráku. „Člověk musí být srdcař, aby tam jezdil,“ říká lékař.

Děti si prohlédly například výjezdovou techniku nebo operační středisko.

Kladenští hasiči přivítali návštěvu z Francie

Kladno /FOTOGALERIE/ - Netradiční návštěvu přivítali kladenští hasiči na své stanici. Přítomnost dětí a studentů sice není tak neobvyklá, tentokrát ale prostory centrální stanice Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje zněla francouzština. Zavítala tam totiž výprava dětí z města Vitry-sur-Seine, která v Kladně na pozvání magistrátu tráví část prázdnin. 

Ilustrační fotografie

Králičtí už mohou cvičit i venku

Králíky - Při procházce parkem se trochu protáhnout? Tuto možnost mají nyní Králičtí, kteří mohou nově využít čtyři nové cvičební stroje v parku u Střelnice.

Letní příprava hokejistů hradeckého Mountfieldu.

Mountfield začal, jen dva veteráni studují trenérství

Hradec Králové - Dvě velká jména mají studijní volno. Hokejový Hradec Králové začal další část přípravy na extraligu bez svých kapitánů. Na pondělním tréninku chyběl útočník Jaroslav Bednář i obránce René Vydarený.

Aikido. Ilustrační foto.

Na Dukle by mohlo vzniknout zázemí pro aikido

Pardubice - Starý a zchátralý objekt přezdívaný Bobr, který se nachází v dukelském lesoparku v Pardubicích, najde nové využití. Mohl by v něm mít své zázemí spolek Aikido Pardubice.

Pěstitel lilií Jiří Hloušek.

Pěstitel lilií: Mám radost z každé nové odrůdy, která se povede

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Lilie, které v květinářství nekoupíte, letos návštěvníci obdivovali už potřicáté na výstavě lilií v Rabasově galerii v Rakovníku, kterou připravili členové Specializované Základní organizace Českého svazu zahrádkářů Martagon. Její jednatel Jiří Hloušek prozradil něco o historii výstavy i o záludnosti pěstování lilií.   

Hokejový trenér Petr Martínek.

Martínek: S přípravou jsem velice spokojený

Kolín /ROZHOVOR/ - Kolínským hokejistům začalo úderem července čtyřtýdenní volno. Přípravu zakončili nejen společným posezením, ale především i fyzickými testy. Jak hodnotí přípravu trenér A-týmu Petr Martínek?

Po letech absolvují sparťanští fotbalisté část soustředění v Česku.

Letní dril. Spartě nescházelo nic, jen posilovna

Praha - V o co menším prostoru figurovali, tím více dřiny zažívali. Život fotbalistů Sparty se na soustředění ve Františkových Lázních smrskl na několika set metrů mezi hotelem, tréninkovými hřišti a přilehlým mobilním stanem, ve kterém byla zřízena velká posilovna.

Ondřej Veselý

Veselý: Ve výplatách jsme měli drobné zpoždění, nikdo s tím nemá problém

ROZHOVOR/ - V devětatřiceti letech ho prý už nic nepřekvapí. Stále se vyvíjející styl letní přípravy a moderní metody tréninků ani drobné zpoždění výplat týmu. „Co se však psalo, není pravda," vyvrací spekulace kapitán hokejistů Zlína Ondřej Veselý, který jako vůdce povede tým do jubilejní padesáté sezony v nejvyšší soutěži.

Nové workoutové hřiště.

V Pelhřimově roste workoutové hřiště

Pelhřimov - V Pelhřimově finišují práce na novém workoutém hřišti, které roste v Městských sadech. Svému účelu by mělo začít sloužit začátkem příštího týdne.

Focení profesionálních fotek Věry Mikulcové se konalo v letohrádku svatý Vojtěch v Počátkách.

Kulturistka Mikulcová letí prověřit formu do Chicaga

Jihlava – Česká profesionální kulturistka Věra Mikulcová z Jihlavy odlétá už ve středu 28. června na prestižní soutěž v americkém Chicagu. Před dvěma lety v kanadském Torontu brala při své premiérové účasti mezi profesionálkami druhé místo. Nyní chce skončit do pátého místa.

Lukáš Bartošák

Bartošák: Ve Zlíně jsem čtyři dny a už jdu slavit

ROZHOVOR/ - V úterý se v klubu představil a teď juchá se Superpohárem! Lukáš Bartošák, jedna z letních posil fotbalového Zlína pomohla účastníkovi základní skupiny Evropské ligy k zisku Česko-slovenského superpoháru. „Jsem tu čtyři dny a už jdu slavit. Nemůže to být ani lepší. Vyhráli jsme Superpohár. Co víc si přát," radoval se Bartošák.

Pardubičtí hokejisté a vojáci spojili síly při tréninku. Na snímku Jan Starý.

Čtyři vojáci se připojili k hokejistům. Poznali letní dřinu sportovců

Pardubice – Hledání posil v řadách armády? Ne, šlo jen o zpestření letní přípravy. Těžkou dřinu, kterou zažívají pardubičtí hokejisté v současném období, prožili na jednom tréninku společně s nimi i čtyři vojáci 141. zásobovacího praporu, který spadá pod 14. pluk logistické podpory.

Pardubičtí hokejisté a vojáci spojili síly při tréninku. Na snímku Jan Starý.

Čtyři vojáci se připojili k hokejistům. Poznali letní dřinu sportovců

Hledání posil v řadách armády? Ne, šlo jen o zpestření letní přípravy. Těžkou dřinu, kterou zažívají pardubičtí hokejisté v současném období, prožili na jednom tréninku společně s nimi i čtyři vojáci 141. zásobovacího praporu, který spadá pod 14. pluk logistické podpory.

Milan Tomašík.

Milan Tomašík jde do Boleslavi: Ve Švédsku jsem to nechtěl dožít

Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ – Proslavil český florbal jako málokdo před ním. Byl to Milan Tomašík, kdo ve Švédsku „otevřel cestu" dalším krajanům do nejlepší ligy světa. Za šest let toho na severu stihl hodně: prošel tři kluby, hrál třikrát superfinále. Jeden čas bydlel s českými spoluhráči, pak krátce i na ostrově, o němž říká: „Jakmile skončila letní sezona, bylo to místo duchů." Teď švédskou kapitolu uzavřel. Bude pomáhat Mladé Boleslavi.

Cvičení v přerovském parku Michalov. Ilustrační foto

Přerovský Michalov je Nejlepším parkem v pohybu

Posilovna pod širým nebem, jóga pro děti, cvičení maminek s dětmi, chůze po laně. Takový je krátký výčet aktivit, kterými se prezentovalo město Přerov v celorepublikové výzvě Parky v pohybu.

Profesionální strongman Lukáš Svoboda ze Žďáru nad Sázavou tahá kamiony nebo zvedá těžké věci.

Strongman Svoboda utáhne kamion a rád zvedá betonové koule

Žďár nad Sázavou – Zvládá disciplíny, které jsou nejenom zkouškou vůle, ale také možností lidského těla. Profesionální strongman Lukáš Svoboda ze Žďáru nad Sázavou tahá kamiony nebo zvedá těžké věci, mimo jiné betonové koule o hmotnosti 160 kilogramů.

Ilustrační foto.

Třinecký lesopark ozdobí nové herní prvky

Třinec – Lesopark je oblíbeným místem pro vycházky a relaxaci rodičů s dětmi, proto se na třinecké radnici rozhodli tuto lokalitu trochu zpestřit, a to převážně hrajícím se dětem.

Výstavba multifunkční sportovní haly v Kutné Hoře v polovině června roku 2017.

Město požádá o další dotaci na sportovní halu

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Vedení kutnohorské radnice má šanci získat další finanční prostředky vypsané v rámci dotačního titulu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky (MŠMT). Novinářům to potvrdil starosta Kutné Hory Martin Starý.

Jakub Rada.

Rada: Na tribuně to byly děsný nervy

Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ – Prožíval nejlepší část své dosavadní fotbalové kariéry. Záložník Jakub Rada patřil po svém příchodu z Bohemians 1905 do základní sestavy FK Mladá Boleslav. Navíc významně koketoval s českým nároďákem. „Cítil jsem se v tu dobu fakt skvěle. A pak se vám během vteřiny všechno změní," vrací se fotbalista Mladé Boleslavi cirka o rok zpátky. Poraněné pravé koleno už je ale podle jeho slov v pořádku. A ani on tak nechyběl na včerejším startu letní přípravy FK Mladá Boleslav před novou sezonou.

Patnáctiletý Jakub Pelikán udělal dřep s činkou, která vážila 212 kilogramů.

Dvě stě dvanáct kilo nad hlavou školáka

Pelhřimov – Pozoruhodnými 212 kilogramy na čince zvládnutými v silácké disciplíně dřep se ve středu 14. června zapsal v Pelhřimově mezi české rekordmany patnáctiletý Jakub Pelikán z nedalekého Nového Rychnova.

Projekt zlepšování škol v Kutné Hoře jde do finále

Projekt zlepšování škol v Kutné Hoře jde do finále

Kutná Hora - Druhý ročník zlepšování škol v Kutné Hoře jde do finále. Ke společnosti Foxconn Technology se letos přidali i další lokální finanční partneři a projekt se tak rozšířil ze základních škol také na střední školy.

Workouťáci v akci.

Venkovní posilovny přibývají, cvičí se v Kolíně i v Brodě

Kolínsko /INFOGRAFIKA/ - Venkovní posilovny se stávají hitem. Pomalu se rozšiřují do všech měst. Cvičební stroje jsou většinou používány pro svou nenáročnost a jednoduchost. Fitness hřiště tak navštěvují nejenom běžci, kteří se při své činnosti chtějí protáhnout, ale i děti a senioři.

Workouťáci v akci.

Venkovní posilovny přibývají, cvičí se v Kutné Hoře i ve Zruči

Kutnohorsko /INFOGRAFIKA/ - Venkovní posilovny se stávají hitem. Pomalu se rozšiřují do všech měst. Cvičební stroje jsou většinou používány pro svou nenáročnost a jednoduchost. Fitness hřiště tak navštěvují nejenom běžci, kteří se při své činnosti chtějí protáhnout, ale i děti a senioři.