Kreativ

ŠTÍTEK: posilovna

Workouťáci v akci.

Venkovní posilovny přibývají, cvičí se v Benešově i v Sázavě

Benešovsko /INFOGRAFIKA/ - Venkovní posilovny se stávají hitem. Pomalu se rozšiřují do všech měst. Cvičební stroje jsou většinou používány pro svou nenáročnost a jednoduchost. Fitness hřiště tak navštěvují nejenom běžci, kteří se při své činnosti chtějí protáhnout, ale i děti a senioři.

 Jakub Semirád (vpravo) na tréninku v posilovně maká, aby měl tvrdší střelu.

Semirád: Dělám hodně ruce, abych měl tvrdší střelu

Kolín /ROZHOVOR/ – V posilovně jste tento týden hokejisty Kolína nenašli. Proč? Jejich příprava se totiž přehoupla přesně do půlky, a to měli od trenéra Petra Martínka naordinovaný lehčí program, který strávili převážně na fotbalovém trávníku.

Trénink hradeckých hokejistů na Rozárce.

Koukal dře - v posilovně i na sjezdovce

Hradec Králové - Mistr světa na Rozárce. Chystá se, aby pomohl týmu v extralize. Aby umlčel hlasy z Pardubic, že je zrádce. Petr Koukal, největší posila hokejového Hradce Králové, trénuje společně se spoluhráči.

Superpohár: Olympik Mělník - Gamaspol Jeseník

Dril a dřina. Futsalisté Olympiku se chystají na ligu

Mělník /ROZHOVOR/ – Futsalový klub z Mělníka čeká v nové sezoně náročný úkol. Obstát v nejvyšší české soutěži a vyhnout se sestupu. Olympik za pár týdnů zahájí tvrdou přípravu. Jak bude probíhat? Čím ligu Mělník oživí? Nejen to prozradil v rozhovoru pro Mělnický deník Pavel Šuba, hlavní kouč A-týmu.

Workoutové hřiště. Ilustrační foto.

Venkovní posilování je novým trendem

Region - Nejen street workoutová hřiště, ale také venkovní posilovny, jsou v současné době velkým hitem. Stále více lidí dává posilování na čerstvém vzduchu přednost před leckdy zatuchlou posilovnou. Kde všude si mohou lidé zacvičit a přitom být obklopeni přírodou?

Otevřený závod Brutal kruháč Race.

FOTO: Potem a sílou vydělali na onkologii

Ústí nad Labem - Deset stanovišť na trati dlouhé 400 metrů, tři kola a kasička pro dětskou onkologii. Otevřený závod Brutal kruháč Race přilákal do ústeckého letního kina necelou padesátku nadšenců z Ústí nad Labem, Děčína a Prahy. Vybralo se 18 770 korun.

Hokejisté začali testy. První fáze letní dřiny potrvá do konce června.

Hokejisté začali testy. První fáze letní dřiny potrvá do konce června

Pardubice – Trénink v posilovně i venku na travnaté ploše, k tomu fyzické testy. Letní příprava pardubických hokejistů se rozbíhá. „Začali jsme minulé pondělí se skupinou mladších hráčů. V prvních dvou týdnech se zaměříme více na vytrvalost, celkové rozhýbání a zpevnění těl. Potom už budeme přitápět pod kotlem," říká Petr Mocek, kondiční trenér.

Petr Maceášik

Na Silácké Litovli je stálicí sportovec Petr Maceášik

Na soutěžích pro siláky je olomoucký sportovec Petr Maceášik jako doma. Poměřit mrštnost i vytrvalost po vzoru slavného zápasníka Gustava Frištěnského přišel i do Litovle, kde se v sobotu konal již desátý ročník oblíbené soutěže Silácká Litovel.

QuickGame. Ilustrační foto.

Na vlastní kůži. Pevnost Boyard najdete i v Praze

Praha - Ve chvíli, kdy v televizi běží pořad typu Pevnost Boyard, Ninja faktor nebo Takešiho hrad, rozdělí se lidé do tří skupin. Jedna přístroj okamžitě přepíná, druhá se nevěřícně kouká a říká si, že by něco podobného neměla zapotřebí. Lidé ze třetí by si soutěž rádi vyzkoušeli na vlastní kůži a na účinkující chrlí užitečné rady: „Proč padáš? Měl jsi to udělat úplně jinak.

Ondřej Kacetl

Kacetl: Záchrana extraligy? Křičel jsem na letišti

Pardubice – Tři týdny po konci baráže už zase začíná být pořádně živo v kabině hokejistů Dynama. První společnou jednotku v pondělí absolvovala skupina mladších hráčů, která pod vedením Petra Mocka a Jaroslava Landsmana začala s tréninkem v předstihu, ještě před ostrým startem letní přípravy.

Badmintonistka Dobiášová a čínský trenér Zhou Jun Ling.

Badmintonistku Veroniku Dobiášovou cepuje čínský trenér

Bolzano (Itálie) - Badmintonistka Super Stars Most Veronika Dobiášová odjela společně se třináctičlenným týmem do Itálie, kde odehrála společně s ostatními klání 25. International Junior Open Flypower Meraner Frühling 2017. Ten ale nebyl jejím hlavním cílem cesty do Itálie a přesto si z něj odvezla pohár za vítězství.

Ilustrační foto.

Nápad na workout v Novém Jičíně uspěl

Nové workoutové hřiště mohou využívat sportovci v Novém Jičíně v parku pod místním gymnáziem. Cvičení pod širým nebem na hrazdě, bradlech, žebřících či šikmé lavici už si užila při slavnostním otevření parta nadšenců.

Finalistky Miss Polabí si víkend před finálovým večerem zpříjemnily pobytem ve vzduchu.

Finalistky Miss Polabí letěly větroněm

Kolín/Poděbrady /FOTOGALERIE/ - Zatímco finalistky mladší kategorie letošního ročníku soutěže Miss Polabí zamířily do hračkářství a posilovny, jejich starší kolegyně se vydaly na kolínské letiště. Víkend před finálovým večerem si zpříjemnily pobytem ve vzduchu.

Vlaďka Nosková

Semilská Vlaďka Nosková uspěla na českém šampionátu v bikiny fitness

Pojizeří - Vlaďka Nosková ze Semil je mladá, sympatická a zejména cílevědomá slečna, která se během poměrně krátké doby dokázala vypracovat na elitní závodnici republikové úrovně ve sportu nazvaném bikiny fitness. Nedávno uspěla na Mistrovství České republiky, kde skončila na šestém místě.

Slavnostní otevření Sportovně relaxačního parku v Kladrubech.

Senioři v Kladrubech mohou cvičit i relaxovat v parku

Kladruby - Relaxační a odpočinkový RAZ SENIOR PARK (Relaxační a aktivně-zábavní park nejen pro seniory) v Kladrubech začal o víkendu sloužit veřejnosti. Starostka Kladrub Svatava Štěrbová, společně se senátorem Miroslavem Nenutilem, stříbrským starostou Karlem Lukešem a tvůrci projektu ho v pátek odpoledne slavnostně otevřeli.

Trénink fotbalistů FC Hradec Králové.

Havlíček káže potlačit ega

Hradec Králové - Na stadionu byl už před půl sedmou ráno. Ještě totiž zvládl s dorostenci trénink v posilovně. Pak už však Karel Havlíček, nový kouč fotbalistů Hradce, zaměřil svoji pozornost na první tým. Na mužstvo, které by rád v posledních třech zápasech zachránil ve fotbalové lize.

Ilustrační foto

Pecka! Kralovali první lize bez porážky

Česká Třebová - Juniorům Sokola Česká Třebová II. skončila sezona veleúspěšně. Až neuvěřitelným způsobem ovládla tato parta volejbalovou I. ligu, když za celou soutěž nepoznala, jak chutná hořkost porážky.

Centrum Veská.

Centrum Veská rozšíří park pro „své“ děti, ale i pro obyvatele vesnice

Veská - Dětské centrum Veská je zařízení pro ohrožené děti a rodiny. Přijímá opuštěné, zanedbané, týrané i zdravotně hendikepované děti od narození až do věku 18 let. Pečuje také o nezletilé těhotné a maminky s nařízenou ústavní výchovou a pomáhá i dospělým maminkám s dětmi v nouzi či krizi a rodinám, které se ocitnou v tíživé a problematické situaci.

Ragbisté RC Sedlčany.

Sedlčany s benešovskými děvčaty vyráží do bojů

Sedlčany - Jarní část soutěžní sezony už přivítala na trávnících ragbisty ze Sedlčan. Tedy přesněji řečeno, nejen ragbisty, ale také jejich „něžnější" protějšky z ženského týmu Rugby Clubu Sedlčany. Oba týmy v sezoně opět nastupují ve svých klasických zelenočerných dresech s pětilistou růží na rukávu, která je nejen znakem města Sedlčany, ale také součástí klubového loga.

Sportovní areál s multifunkčním využitím za 22 milionů v Zátoru vybuduje stavební firma Kareta.

Zátor investuje miliony do víceúčelové haly

Zátor má už značně zastaralé zázemí pro sport. Havarijní budova má nevyhovující technické i sociální zázemí. Proto hodlá investovat přes dvaadvacet milionů korun do víceúčelového areálu.

Plavec Jan Micka.

Výkon na prvních závodech plavce Micku zklamal

Nejlepšího českého plavce Jana Micku, který se od začátku roku připravuje v Itálii ve skupině s olympijským vítězem Gregoriem Paltrinierim, zklamal výkon, jaký minulý týden předvedl při své hlavní disciplíně, kraulařské patnáctistovce. Věří, že je to daň za změnu tréninku a že se to postupem času obrátí k lepšímu. Na dnešním setkání s novináři byl ale ještě ze svého vystoupení na mítinku v Eindhovenu viditelně rozladěný.

Dnes pětadvacetiletý Jan Hudeček začal nacvičovat roli Ježíše ve žďárské pašijové hře v roce 2015.

Doufám, že letos budu lepší, říká představitel Ježíše

Žďár nad Sázavou – Už druhým rokem roli Ježíše ve žďárské pašijové hře ztvární pětadvacetiletý Jan Hudeček z Jam. Nacvičoval ji už v roce 2015, ale právě toho roku musely být pašije pro nepřízeň počasí na poslední chvíli zrušeny. Představitel hlavní role podle svých slov doufá, že letos bude jeho výkon lepší než premiéra před rokem.

Zbraň, ilustrační foto

Na Floridě se střílelo: jeden mrtvý, dva ranění

Jeden člověk zemřel a dva byli zraněni při střelbě, která si vynutila celodenní uzavření obchodního centra na předměstí amerického Miami. Střelbu patrně rozpoutal bývalý zaměstnanec místní posilovny po hádce se svým někdejším nadřízeným. Jeho a jednoho z exkolegů postřelil a pak obrátil zbraň proti sobě.

Pohodlně si uskladní štíty, zacvičí si v nové posilovně a do centra města dojedou do pěti minut. Brněnští strážníci ve středu slavnostně otevřeli novou moderní budovu v Labské ulici.

Strážníci mají novou služebnu. Rychleji se dostanou k zásahu v centru města

Brno – Pohodlně si uskladní štíty, zacvičí si v nové posilovně a do centra města dojedou do pěti minut. Brněnští strážníci ve středu slavnostně otevřeli novou moderní budovu v Labské ulici. „Padesátičlenná jednotka musela dosud fungovat ve dvou od sebe vzdálených budovách. Část z nich měla stanoviště na Libušině třídě v Kohoutovicích a část dojížděla do Kaštanové ulice v Brněnských Ivanovicích," popsal systém mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

ROVNĚŽ HOKEJISTÉ VÍTKOVIC se zúčastní Světového festivalu miniping-pongu v ostravském Trojhalí. Na snímku Rostislav Olesz (vpravo) a Patrik Zdráhal.

Také hokejisté Vítkovic zvou na pingpongový festival

V posilovně naproti šatně vítkovických hokejistů stačilo rozložit pingpongový ministůl a hned se k němu vrhli a začali hrát. Pro ostravský klub hokejová sezona už skončila a hráči se těší na dovolenou, ovšem některé z nich mohou fanoušci ještě vidět v rámci Světového festivalu miniping-pongu v ostravském Trojhalí. S raketou a míčkem si totiž ohromně rozumí.

Spolužáci z příbramské základní školy Tomáš Marek a Kateřina Tomášková ve venkovní posilovně před gymnáziem.

Jarní dny lákají do venkovní posilovny

Příbram - První jarní slunečné dny lákají k pořádnému domácímu úklidu, dlouhým procházkám nebo ke cvičení. Protáhnout svaly se vydali také dva spolužáci, Tomáš Marek a Kateřina Tomášková ze základní školy v Jiráskových sadech v Příbrami.