Kreativ

ŠTÍTEK: posilovna

Trénuj! O přípravu žen se stará dvojnásobná účastnice olympijských her Kristýna Pálešová.

Trénuj se! pomáhá zlepšení kondice bez ohledu na místo a čas

Brno /FOTOGALERIE/ – Končí doba, kdy musíte složitě přesouvat pracovní povinnosti nebo upravovat rodinný program, abyste udělali něco pro sebe. Projekt s názvem Trénuj se přichází s revoluční metodou, jak sportovat v době, kdy se vám to nejvíc hodí. Pomocí mobilní aplikace, která zájemcům sestaví trénink na míru.

Restaurant Day, tedy gastrofestival, na němž kuchařské umění mohou vedle profesionálů ukázat také amatéři, přilákal v sobotu stovky návštěvníků do Mnichova Hradiště.

Restaurant Day nabídl delikatesy i klasiku

Mnichovo Hradiště /ROZHOVOR/ – Restaurant Day, tedy gastrofestival, na němž kuchařské umění mohou vedle profesionálů ukázat také amatéři, přilákal v sobotu stovky návštěvníků do Mnichova Hradiště. Přehlídka a nezbytná ochutnávka kulinářských delikates či specialit se konala ve zrekonstruovaných prostorách Posilovny v areálu fotbalového hřiště. A nechyběla na něm ani Veronika Tomanová, která vsadila na vyzkoušenou klasiku. Mnoho let pracovala v kuchyni, v důchodu už vaří především pro radost. I když měla možnost ochutnat jídla na několika světadílech, nejlépe podle ní chutná doma.

Přírodní koupaliště Laguna

U Laguny v Přerově vykácejí staré topoly

Přerovské přírodní koupaliště Laguna, které je oblíbeným cílem procházek rodin s malými dětmi, ale každoročně se zde koná také vyhlášený závod dračích lodí, přijde o několik vzrostlých stromů.

Karvinští začali jaro výhrou.

Hokejbalisté zahájili výhrou

Karviná – Prvoligovým hokejbalistům Karviné začala druhá část sezony, ve které se budou snažit dostat do finále play off.

Zabavená anabolika.

Počet anabolik odhalených celníky se letos ztrojnásobil

Praha – Co se odehrává v posilovnách – aspoň některých – se dá zjistit i na poště. A poznatky to nejsou zrovna příznivé. Napovídají tomu odhalení ruzyňských celníků, kteří mají na starosti i kontroly na celní poště v Praze 5. Od počátku roku našli 26 balíčků s hormonálními látkami zneužívanými pro růst svalové hmoty – zatímco loni měli během ledna a února jen devět „záchytů". Informovala o tom Šárka Miškovská z ruzyňského celního úřadu. „Jedná se o různé tablety, kapsle, ampule nebo lahvičky," konstatovala.

Nová boxerská tělocvična nabízí také tréninkový ring.

Příznivci bojových sportů mají v Tachově nové sportoviště, je vybaveno i ringem

Tachov – Dva sportovní sály zaměřené přímo na box a z něj odvozené sporty, je možné využívat v okresním městě. Jeden už několik let funguje ve Fitness Forte U Bělčáka, kde jsou k dispozici boxovací pytle a další tréninková zařízení. Druhý najdeme od minulého týdne na sídlišti Východ a otevřel jej Ladislav Hudler, mnohonásobný medailista z mezinárodních soutěží v kickboxu.

NÁVRAT Elišky Jačkové do zápasů byl dlouho očekáván. Nyní dohání kondici, v zápase s Veselím ale přesto byla velkého oporou píseckého týmu. Jihočešky však s Veselím prohrály. Foto: Jan Škrle

Eliška Jačková: Cítím se dobře, jenom musím dohnat fyzičku

Písek – Písecká házenkářka Eliška Jačková se vrátila do sestavy po tříměsíční pauze zaviněné zraněním.V utkání s Veselím nad Moravou ji fanoušci viděli tak, jak jí znají. Bojovala, pokoušela se něco vymyslet na těžko prostupnou obranu soupeře a svým temperamentem se snažila strhnout i své spoluhráčky.Nebylo to ale nic platné, protože Písek s Veselím prohrál 25:33. Po zápase odpovídala Eliška Jačková na otázky Deníku.

Ilustrační foto.

Fitcentra v Ostravě: „Nabouchat" svaly a pryč? To už dávno neplatí

Vybaví se vám při vyslovení názvu fitness centrum posilovna, činky a mladíci, kteří chtějí vypadat jako kulturisté? Tak to jste vedle. Mezi klienty fitness center totiž přibývá stále více lidí ve věku od 30 do 50 let, někdy i starších. A jejich cílem určitě není mít postavu jako kulturista.

Ilustrační foto.

Fitcentra v Ostravě: „Nabouchat" svaly a pryč? To už dávno neplatí

Vybaví se vám při vyslovení názvu fitness centrum posilovna, činky a mladíci, kteří chtějí vypadat jako kulturisté? Tak to jste vedle. Mezi klienty fitness center totiž přibývá stále více lidí ve věku od 30 do 50 let, někdy i starších. A jejich cílem určitě není mít postavu jako kulturista.

Návštěvníkům lázeňské posilovny vadí například staré stroje.

Staré stroje, absence trenérů. Lidem vadí stav posilovny, město slibuje zlepšení

Blansko – Cvičení na starých otlučených strojích. Opadávající omítka, omšelé šatny, sprchy i toalety. Chybí kvalifikovaní trenéři. Ve Fit centru v blanenských lázních se podle řady návštěvníků zastavil čas. „Posilovna by potřebovala kompletní rekonstrukci," okomentoval její stav na Facebooku návštěvník pod jménem Robin Hoodx.

Brankář Jakub Soukup.

Nečekám války na ledě, říká před play off gólman Soukup

Ústí nad Labem – Znovu patřil k nejlepším a nejvytíženějším gólmanům základní části WSM Ligy. Ústecký brankář Jakub Soukup odchytal 38 zápasů, připsal si na konto dvacet výher a tři čistá konta. Šlo na něj nejvíce střel ze všech gólmanů soutěže a vytáhl také nejvíce úspěšných zákroků!

Náměstek havířovské primátorky Karel Šlachta ukazuje vizualizaci nového sportoviště se skateparkem.

Město bude mít nový skatepark

ANKETA/ Místo zkrachovalého projektu obytného komplexu bude v proluce naproti restauraci Beskyd v centru Havířova nové sportoviště se skateparkem nebo lezeckou stěnou.

Ilustrační foto

Marečkova louka: práce končí

Říčany - Na novou posilovnu, klubovnu i startovací byty se mohou těšit lidé z Říčan. Do konce měsíce plánuje vedení obce dostavět víceúčelový dům, který se stane součástí vznikajícího areálu Marečkova louka.

Jaromír Jágr.

FOTO: Jágr dnes slaví, je mu pětačtyřicet

Kladno - Až v noci z dneška na zítřek nastoupí hokejisté Floridy na ledě San Jose, bude se pozornost upírat hlavně na chlapíka s číslem 68 na zádech. Na muže, který v NHL začínal v době, kdy se většina současných hvězd místo tréninků v posilovně teprve neohrabaně batolila po dětském pokojíčku a místo hokejky se učila správně držet příbor. Méně vzletně řečeno – je to už nějaký ten pátek…

Jaromír Jágr.

Všechno nejlepší! Jágr slaví 45. narozeniny. Věk neřeším, říká legenda

Až v noci z dneška na zítřek nastoupí hokejisté Floridy na ledě San Jose, bude se pozornost upírat hlavně na chlapíka s číslem 68 na zádech. Na muže, který v NHL začínal v době, kdy se většina současných hvězd místo tréninků v posilovně teprve neohrabaně batolila po dětském pokojíčku a místo hokejky se učila správně držet příbor. Méně vzletně řečeno – je to už nějaký ten pátek…

VERONIKA RULÍKOVÁ nepatří k mladým dívkám, které potkáte v pátek večer na diskotéce. Svůj život totiž zasvětila posilování a silovému trojboji. Svou výkonností v posilovně  dokonce dokáže překonat i některé muže.

„Nejvíc bolí mrtvý tah,“ říká mladá rekordmanka

Slatiňany – Veronika Rulíková. Že tohle jméno neznáte?! Je čas to změnit. Mladá sportovkyně ze Slatiňan se teprve před rokem začala věnovat silovému trojboji. Za takto krátkou dobu však již dokázala titul mistryně světa a Evropy. K tomu přidala ještě světový rekord v benchpressu a mrtvém tahu. To vše pěkně v tichosti. Je tedy na čase Veroniku představit.

Flavia Pennettaová na US Open.

Tenis i v pokročilém těhotenství. Bývalá vítězka US Open nezahálí

Život po životě. Jak si slavní sportovci užívají „důchodu"? Někteří si zkrátka dají pauzu, vrhnou se na odpočinek a vychutnávají si volno. Pak jsou ale tací, kteří bez pohybu nevydrží. A překážkou jim není ani těhotenství, jako v případě šampionky tenisového US Open Flavie Pennettaové.

Ilustrační foto.

Zastupitelé budou porcovat přebytek

Jičín – V Porotním sále Valdštejnského zámku zasednou v 15 hodin zastupitelé. Mimo jiné budou přerozdělovat i zůstatek z loňského rozpočtu ve výši 9,2 milionu korun.

Městský stadion v Ústí nad Labem.

Mladí sportovci se na stadionu dočkali nových šaten i sprch

Ústí nad Labem – Město Ústí dokončilo zázemí pro mladé sportovce na Městském stadionu. „Zhruba za 6,5 milionu korun bez DPH vznikly šatny, boční tribuna stadionu byla zároveň propojena s tou hlavní," řekla mluvčí magistrátu Romana Macová.