Kreativ

ŠTÍTEK: posilovna

Tarzanova stezka pro syna.

Jako z Ninja Faktoru: Maminka z Frýdlantu vytvořila pro syna Tarzanovu stezku

Nechtěla pro syna na zahradu obyčejný domeček nebo tuctovou prolézačku. Šikovná maminka Pavlína Cvrčková se tak nechala inspirovat japonskou televizní soutěží Ninja Faktor. Ta se koná na úpatí japonské hory Midorijama. Soutěžící v ní zdolávají všemožné bariéry, visí na rukou a skáčou z jedné překážky na druhou. Díky úsilí a šikovnosti jedné maminky tak ve Frýdlantu u Liberce vyrostla jedinečná Tarzanova opičí dráha.

Účastníci závodů v klasickém tlaku na lavici v posilovně Tělocvičné jednoty Sokol Benátky nad Jizerou.

Benátecké premiéry v klasickém tlaku na lavici se zúčastnilo sedmnáct siláků

/FOTO, VIDEO/ První benátecké závody v klasickém tlaku na lavici se za podpory města uskutečnily v sobotu 20. ledna v posilovně Tělocvičné jednoty Sokol Benátky nad Jizerou. V silové disciplíně známé rovněž jako bench-press závodilo 14 mužů a 3 ženy. Prostřednictvím tří pokusů se snažili vytlačit co největší váhu.

Deník navštívil „herní“ doupě profesionálního esportového týmu Sampi Jakuba Jankta

Počítače, vířivka i posilovna. Janktův dům esportového týmu je plný překvapení

Jen decentní nápis Sampi, vyvedený na tmavé fasádě středně velkého domku v srdci obce Tuchoměřice nedaleko Prahy, jej odlišuje od podobných staveb v okolí. A pouze zasvěcení a někteří místní tuší, že se hned za veřejemi dveří ukrývá ráj pro milovníky počítačových her, který zde nechal vybudovat bývalý fotbalový reprezentant a současný křídelník italského týmu Cagliari Calcio Jakub Jankto pro svůj esportový tým. Kdo by však čekal, že zde profesionální pařani hrají fotbalovou hru FIFA, šeredně by se mýlil. Zde se střílí „ostrými“.

Nový web Deníku 77plus1.cz nabízí regionální zajímavosti, fotografie, videa i něco navíc.

77plus1: Kominické muzeum, samoobslužná posilovna i hrdina z Větřní

Vyhlížíte trochu toho štěstí, a pořád se vám nedaří potkat kominíka? Vydejte se do nově otevřeného Kominického muzea, které vybudovali nadšenci v bývalém hostinci v Záříčí na Táborsku. K vidění je tam spousta zajímavostí jako například Řád hašení ohně z roku 1755 od Marie Terezie či kopie historických kominických razidel, děti si tam mohou prolézt komín a samozřejmě nechybí štětky, žebříky, čtyřlístky, legendární kominické kalendáře a spousta dalších věcí vztahujících se ke kominickému řemeslu.

Pobočka PrivateGym v Liberci.

Zacvičit si kdykoliv a mít soukromí? V Liberci se otevřela privátní posilovna

/FOTO, VIDEO/ Máte chuť si zacvičit, ale přes den nestíháte a večer jsou už fitness centra zavřená? Patříte mezi stydlivé jedince a klasické posilovny vás nelákají, protože se nechcete ztrapnit? Nebo si prostě v noci chcete dát do těla a doma nemáte potřebné vybavení? Tak nejen pro tyto případy od začátku nového roku funguje v městě pod Ještědem samoobslužná posilovna a Deník nahlédl dovnitř.

Kondiční trenér Jiří Panáček (vlevo) s českými juniorskými basketbalistkami.

S holkami v posilovně. Museli jsme je dát do kupy, říká kondičák basketbalistek

Má ve svých rukou možná nejsložitější práci v rámci celého národního týmu. Společně s fyzioterapeuty je cílem kondičního trenéra Jiřího Panáčka připravit české basketbalistky do devatenácti let tak, aby poté mohly naplno plnit pokyny hlavního kouče Viktora Pruši. Nyní je s týmem Panáček ve čtvrtfinále světového šampionátu a připravuje se na bitvu s obhájkyněmi zlata z USA.

Sportovní areál Vltava si Budějčáci otevřeli sami.

OBRAZEM: Sportovní areál Vltava si Budějčáci otevřeli sami

Kvapík místo ploužáku. Pouhé dva měsíce trvalo díky výborné spolupráci vybudovat v Českých Budějovicích nový Sportovní areál Vltava na levém břehu řeky u cyklostezky kousek od Nového mostu a sídliště Vltava. Od počátku týdne už sem lidé chodí vyzkoušet si dětské hřiště a posilovny, oficiální otevření s kulturním programem bude v pátek 21. července od 16.00.

Pardubičtí fotbalisté zahájili letní přípravu i s novými akvizicemi.

Pardubice zahájily letní přípravu. Od začátku jedou na vysoké otáčky

FOTO, VIDEO/ Raketový mód. Testy, posilovna a šup na hřiště… Žádné otálení aneb Není čas na rozjímání z úspěšně završené sezony. Kvůli prodloužení o baráž zahájili pardubičtí fotbalisté letní přípravu o týden později. Jako poslední z prvoligových celků. První den tradičně podstoupili fyzické testy na FTVS v Praze. V úterý se vrátili do Pardubic. Dopoledne naklusali do posilovny a odpolední jednotka se již odehrála na zeleném trávníku. Nikoliv toho v CFIG Areně, ale na staré dobré Vinici. Oproti konci loňského ročníku trenéři přivítali šest nových tváří.

Venkovní posilovny ve Znojmě.

Česko za babku. Kde si lidé na Znojemsku mohou zasportovat zadarmo? Podívejte se

S nástupem teplejšího počasí přibývá sportovních aktivit. Vzhledem k vysoké inflaci však lidé musí upřednostnit nezbytné náklady a na volný čas jim už často nezbývají peníze. Deník v dalším dílu seriálu Česko za babku přináší méně i více známé tipy na sportování zadarmo na jižní Moravě.

Hokejisté Komety v úterý 9. května zahájili suchou přípravu. Foto: HC Kometa Brno/Vít Golda

OBRAZEM: Kometa zahájila přípravu i s posilami, shání ještě dvě akvizice

I s většinou posil jako třeba brankářem Štěpánem Lukešem nebo obráncem Danielem Gazdou zahájili v úterý dopoledne ve Winning Group Areně a následně v posilovně v Židenicích hokejisté Komety suchou přípravu na novou sezonu. Ta letos potrvá až do 7. července. V její druhé polovině hráči okusí i led.

Po devadesáti letech zchátralou sokolovnu v Bystřici sokolové opustili

Bystřici trápí zchátralá sokolovna. Zůstali v ní už jen hasiči

 /VIDEO/ Namísto bujarých oslav devadesáti let od postavení sokolovny v Bystřici nad Perštejnem, poslední sokolové letos budovu opustili. Důvodem je špatná statika, dřevomorkou prolezlé trámy a ceny energií. Místní proto zvažují i kompletní stržení sokolovny a vybudování nové. Přesto se naděje na záchranu a opravu bývalého kulturního centra nevzdávají.

V blanenských lázních končí sauna i posilovna. Kvůli nákladům a špatnému stavu budovy.

Fitko a sauna v lázních? Bez investic a lidí nemožné, říká šéf Služeb Blansko

Krytý bazén v Blansku je zavřený už dva roky kvůli havarijnímu stavu střechy. Do konce loňského roku fungovaly v areálu tamních lázní ještě sauna, posilovna, rehabilitační bazén a masáže. Pak je městská společnost Služby Blansko, která zmíněný objekt provozuje, uzavřela také. Důvodem byly rostoucí provozní náklady a špatný technický stav budovy. Část místních si myslí, že by tyto aktivity ještě před demolicí přes čtyřicet let starých lázní a výstavby nových mohlo město zprovoznit. Konkrétně posilovnu a saunu.

Vita Sana Club ve Zlíně. Ilustrační foto

Povánoční „ledňáčky“ ve fitcentrech teprve čekají

S úderem půlnoci na Silvestra přichází i chvíle pro předsevzetí. Nejčastější zaznívají ta, která se týkají zdravého životního stylu: zdravěji jíst, přestat kouřit a hlavně začít cvičit, nebo se aspoň pravidelně se hýbat. Je to stejné i letos?

Jiří Tkadlčík s manželkou Valerií

Vánoce v posilovně? Strongman Tkadlčík zvládne i pečení s dcerkou

Pro někoho je před námi období lenošení u pohádek, pojídání cukroví a nicnedělání. S tím, že nadbytečná kila někteří z nás po Novém roce zkusí shodit nějakým tím cvičením. Úspěšný strongman z Přerova Jiří Tkadlčík má tohle samozřejmě nastavené úplně jinak.

Jihostroj v přípravě na sezonu

Jihostroj zahájil přípravu. Nemá ale střechu nad hlavou. Do haly až v září

Stejně jako v minulé sezoně měl i nyní trenér Dvořák na první den přípravy k dispozici pouze polovinu základního kádru. Teď už ale postrádá jen dvojici Ondrovič – Giraudo, kteří reprezentují své země. Hned v úterý 2. srpna čekalo volejbalisty testování v Bcross GYMu, se kterým volejbalový klub spolupracuje.

Ilustrační foto.

Kulturisté z Moravské Nové Vsi chtějí zázemí, vydali se i na zastupitelstvo

Stálou střechu nad hlavou chtějí lidé z klubu kulturistů v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku. Dlouhodobě se snaží o zajištění trvalého místa pro své posilovací stroje v hodnotě přibližně dvou milionů korun. Dosud neúspěšně. Nově se budou muset vystěhovat i z těch provizorních v tamní sokolovně. Budovu totiž čeká oprava. Kulturisté s tématem přišli na poslední zasedání obecního zastupitelstva. Možných řešení je více.

Ukázkový venkovní kondiční trénink.

Proč začít cvičit po padesátce? Fitness trenér radí

Hodně lidi za svých 50 let života nikdy nenavštívilo žádné fitness centrum, dokonce někteří se v tomto věku nevěnují vůbec žádné pohybové aktivitě a chodí ze sedavého zaměstnání zpátky domu na sedačku koukat na televizi. A jak jistě tušíte, tento životní styl není vůbec zdravý pro náš pohybový aparát, ale ani pro naší hormonální rovnováhu. Mužům chybí testosteron který by si právě mohli zvýšit silovým tréninkem v posilovně!

Starosta města Veltrusy Filip Volák, místopředsedkyně představenstva skupiny ORLEN Unipetrol Katarzyna Woś a starosta města Kralupy nad Vltavou Marek Czechmann (na snímku zleva) při symbolickém předání daru.

Menším hraní, větším cvičení. Taková zlepšení volí dvě města na Kralupsku

Místa pro hry a cvičení chyběla lidem v Kralupech nad Vltavou - a obyvatelé Veltrus to vnímali stejně. Ukázal to výběr vítězných projektů v letošním ročníku kampaně ORLEN Unipetrol lidem, kdy provozovatel petrochemické výroby a rafinerií nabízí peníze na projekty pro zlepšení života místních, které si lidé v okolí jejich závodů sami vyberou v rámci hlasování veřejnosti.

Používat další náčiní, jako je posilovací kruh nebo činky, je možné. I malé závaží je ale ve spojení s elektřinou silná zátěž.

Bolí to, ale svaly rostou. Cvičení s „elektrošoky“ se stává hitem fitness

Můžete mi trochu přidat v těch rukou. Ještě trošku, ještě, stačí, ta levá už má dost, říká asi třicetiletá žena v jedné z chomutovských posiloven, zatímco rukama zvedá dvě lehké činky. Tak malé, že by se jim vysmáli i žáci prvního stupně základní školy. Žena má ale pocit, jakoby zvedala pytle s pískem. Do svalů jí totiž proudí elektrické impulzy, které celý úkon ztěžují.

Dráhoví cyklisté brněnské Dukly (na snímku Tomáš Bábek a masér Jiří Fanta) ve švýcarském Grenchenu.

Bábek se přizpůsobuje trendu: Vyhrává ten, kdo přetlačí větší převod, říká

Na kole sice jezdí dvacet let, vyhrál mistrovství Evropy i Evropské hry, má dvě medaile ze světového šampionátu. Přesto se dráhový cyklista Tomáš Bábek nepřestává učit novým věcem. V přípravě na novou sezonu změnil zaběhnuté pořádky. „Kladu teď daleko větší důraz na posilovnu,“ popisuje závodník brněnské Dukly.

Majitel wellness a fitness centra Relax 21 Ivan Klauda trénuje i hokejisty Uherského Ostrohu.

Hodina ve fitku? V Uherském Ostrohu za 120 korun, Relax 21 zdražil už loni

Dáte se chutný oběd v některé z restaurací či vývařoven nebo si půjdete raději zacvičit, protáhnout tělo, udělat něco pro své zdraví? Ať se rozhodnete jakkoliv, finančně to vyjde téměř nastejno. Hodina strávená v Relax 21 v Uherském Ostrohu teď v lednu vyjde na 120 korun, podobnou částku dáte i za meníčko.

Petra Mendelová Tamchinová.

Petra Mendelová Tamchinová: Nejraději cvičím s těžkými váhami

Život se s ní nemazlil. I přes úmrtí jejích nejbližších je Petra Mendelová Tamchinová velkou bojovnicí a po ranách osudu se snaží pomáhat těm, co pomoc potřebují. Třeba tím, že udělala sbírku pro dětský domov v Kladně, odkud si osvojila malou Kačenku. „Přijde mi to normální, třeba pomoci přejít přes přechod starému člověku, i když dnes už to bohužel není samozřejmost. Dělám to nezištně a asi je to tím, že se mi stalo hodně špatných věcí,“ říká Petra, která minulost zahalila černým pláštěm a žije přítomností.

Petra Mendelová Tamchinová.

Petra Mendelová Tamchinová: Nejraději cvičím s těžkými váhami

Život se s ní nemazlil. I přes úmrtí jejích nejbližších je Petra Mendelová Tamchinová velkou bojovnicí a po ranách osudu se snaží pomáhat těm, co pomoc potřebují. Třeba tím, že udělala sbírku pro dětský domov v Kladně, odkud si osvojila malou Kačenku. „Přijde mi to normální, třeba pomoci přejít přes přechod starému člověku, i když dnes už to bohužel není samozřejmost. Dělám to nezištně a asi je to tím, že se mi stalo hodně špatných věcí,“ říká Petra, která minulost zahalila černým pláštěm a žije přítomností.

Petra Mendelová Tamchinová.

Petra Mendelová Tamchinová: Nejraději cvičím s těžkými váhami

Život se s ní nemazlil. I přes úmrtí jejích nejbližších je Petra Mendelová Tamchinová velkou bojovnicí a po ranách osudu se snaží pomáhat těm, co pomoc potřebují. Třeba tím, že udělala sbírku pro dětský domov v Kladně, odkud si osvojila malou Kačenku. „Přijde mi to normální, třeba pomoci přejít přes přechod starému člověku, i když dnes už to bohužel není samozřejmost. Dělám to nezištně a asi je to tím, že se mi stalo hodně špatných věcí,“ říká Petra, která minulost zahalila černým pláštěm a žije přítomností.

Petra Mendelová Tamchinová.

Petra Mendelová Tamchinová: Nejraději cvičím s těžkými váhami

Život se s ní nemazlil. I přes úmrtí jejích nejbližších je Petra Mendelová Tamchinová velkou bojovnicí a po ranách osudu se snaží pomáhat těm, co pomoc potřebují. Třeba tím, že udělala sbírku pro dětský domov v Kladně, odkud si osvojila malou Kačenku. „Přijde mi to normální, třeba pomoci přejít přes přechod starému člověku, i když dnes už to bohužel není samozřejmost. Dělám to nezištně a asi je to tím, že se mi stalo hodně špatných věcí,“ říká Petra, která minulost zahalila černým pláštěm a žije přítomností.