Kreativ

ŠTÍTEK: posilovna

A makáme. Hokejoví Oceláři nabrali směr posilovna.

Ocelářům začala příprava

Třinec - Vzhůru do posilovny. Extraligoví hokejisté Třince se v pondělí sešli na úvodní přípravě před novou sezonou.

Sportovní areál ve Zdicích

Město Zdice pokračuje v rekonstrukci sportovní haly, modernizuje ubytovnu

Zdice – K prioritám zastupitelů Zdic patří podpora školství a sportu. Z tohoto důvodu už několik let vedení města investuje miliony korun do rekonstrukce místní sportovní haly a jejího zázemí. Tato nákladná investiční akce byla rozdělena kvůli své finanční náročnosti do několika etap. I. etapa rekonstrukce sportovní haly stála město částku 11,6 milionu korun. Druhá etapa, která zahrnovala zateplení a obnovu sportovního zázemí i posilovny a zřízení recepce si vyžádala necelých pět milionů korun. Nyní město realizuje třetí etapu, na kterou požádalo o dotaci, ale nedostalo ji. Tak ji realizuje z vlastních zdrojů. Celkové náklady budou do pěti milionů korun.

Vítězný návrh mezinárodní soutěže Dukla sportovní. Foto: archiv

Dukla sportovní má u svazů úspěch. Chybí ale peníze

Pardubice - Projekt areálu Dukla sportovní, který má v následujících letech vyrůst v Pardubicích, slaví mezi sportovními svazy úspěch. Zahrnuje atletickou halu s oválem, multifunkční sportovní halu, gymnastickou tělocvičnu, sály pro úpolové sporty, posilovnu, vnitřní běžecký okruh, zázemí pro venkovní atletické hřiště a halu pro míčové sporty.

Hokejisté Dynama zahájili suchou část přípravy

Příprava začala: Dynamo se chystá na sezonu

Pardubice - Hokejisté Pardubic vstoupili do suché fáze letní přípravy, která potrvá do konce června. S týmem trénují i obránci Marek Trončinský a Josef Hrabal, připojili se hráči z juniorského týmu.

cyklista, ilustrační foto

Sport na jaře? Začněte pozvolna a dopřejte si pohodlí

S přílivem hezkého počasí se na lesních pěšinách, cyklostezkách, ale i v parcích velkých měst vyrojili sportovní nadšenci, které už nebaví dřít v uzavřených posilovnách a tělocvičnách. Co je dobré vědět a jak se správně vybavit, aby vás sportování bavilo? Poradit může odborník nebo zkušený trenér, výsledek ale záleží především na vaší vůli.

Judisté se sešli na velikonočním soustředění v Čáslavi.

Judisté se sešli na velikonočním soustředění v Čáslavi

Čáslav - O Velikonočních svátcích proběhlo v Čáslavi krajské soustředění judistů. Nestrávit svátky na gauči u televize či telefonu se rozhodlo 86 svěřenců oddílů z Čáslavi, Mladé Boleslavi, Kralup nad Vltavou, Mělníka, Orionu Praha atd. Na soustředění se pilovala nejen technika, ale i randori - cvičné zápasy. Nechyběla posilovna, strečink i regenerační běhání. Velký dík patří organizátorům tohoto soustředění - trenérovi M. Horskému, F. Odvárkovi, J. Polákovi, M. Černému a L. Chytré.

Michal Kohout

Skokany posílí dva Australané, na sobotu se chystá slavnostní zápas

Nová sezona baseballové extraligy startuje. Olomoučtí Skokani se přes zimu intenzivně připravovali a získali i dvě zahraniční posily z Austrálie. První domácí zápas odehrají v sobotu od 14 hodin proti Arrows Ostrava a fanoušci se mohou těšit na zajímavý program. Více se dočtete v rozhovoru s manažerem týmu Michalem Kohoutem a jmenovaným hrajícím trenérem a catcherem v jedné osobě Jakubem Vojákem.

Rodinné centrum Mirovické EMKO

V Mirovicích mají nové rodinné centrum

Mirovice - Rodinné centrum Mirovické EMKO zahájilo svoji činnost oficiálně v sobotu 24. března v prostorách spolkové místnosti naproti městské knihovně v místním kulturním domě. Jak prozradila místostarostka Marie Hrdinová, která se slavnostního otevření zúčastnila, tyto prostory jsou jen dočasné. "Tato místnost sloužila spolkům a také k pořádání akcí knihovny. Spolky a knihovna mohou pořádat své aktivity v sále a přísálí kulturního domu," vysvětlila Marie Hrdinová.

Sympaťakem znojemského sportu pro rok 2017 byla zvolena Tereza Balíková z Fitness.

V posilovně mě baví překonávat se, říká sportovní Sympaťak Znojemska Balíková

Znojmo – Sympatická postava a sportovní úspěchy. Kombinace, která vynesla znojemské kulturistce fitness Tereze Balíkové vítězství v kategorii Sympaťák roku na nedávném vyhlášení Sportovce roku Znojemska roku 2017. Sedmnáctiletá sportovkyně se svému sportu věnuje teprve rok, i přesto sbírá ocenění na velkých akcích a do budoucna tak má na čem stavět.

Městská policie se v Chodově osvědčila. Vloni oslavila 25 let od svého vzniku (na snímku).

Chodovští strážníci hlásí plný stav

Chodov – Plný stav má po dlouhých letech chodovská městská policie. V těchto dnech je ke službě připraveno 18 strážníků (včetně velitele) a dva asistenti prevence kriminality.

Ilustrační foto

Podzemský věří ve výhru

Beroun – Od půl třetí vyběhnou v sobotu na hřiště na Máchovně k utkání krajského přeboru fotbalisté ČLU Beroun a Spartaku Příbram. Domácí trenér Petr Podzemský se vyjádřil pro deník k některým tématům.

Triatlonista Milda Bayer (vlevo) válí i hluboko po šedesátce. Vpravo Patrik Plhoň z Boskovic.

Triatlonista Milda Bayer říká a dokazuje, že věk je jen číslo

Boskovice – Loni oslavil sedmdesáté narozeniny, přesto se v zimě tvrdě připravoval na svoji již šestatřicátou závodní sezonu. „Zimní příprava proběhla jako každý rok, tedy, běžky, posilovna, jízda na trenažéru, plavání a běžecké závody. Týdně jsem trénoval kolem dvanácti hodin,“ říká triatlonista Milda Bayer.

Erik Kimmel

Kimmel dráhařům vymýšlí cviky, které kopírují jízdu na kole

Apeldoorn /OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE/ – V současné době rozhodují o sportovních výkonech i nejmenší detaily. V přípravě, výživě, materiálním vybavení. Stejně tak v dráhové cyklistice. Ke zlepšení pomáhá českým reprezentantům už rok a půl také kondiční trenér Erik Kimmel. „Starám se o silovou přípravu. Řešíme, aby posilovna měla smysl pro cyklistický trénink,“ líčí.

fitness, ilustrační foto

Do fitka v papučích

V dnešní době, kdy je na kondici i vizáž kladen značný důraz, se návštěva fitcentra stala pro řadu lidí téměř každodenní povinností. Někdo řeší estetickou stránku, někdo zdravotní problémy, a mnozí berou pobyt ve fitcentru i jako společenskou událost. Ne vždy však musíme mít na návštěvu veřejné posilovny čas či náladu.

Ilustrační foto

Na chyšecké atlety se před mistrovstvím lepila smůla

Ostrava, Vítkovice - Ve dnech 24. - 25. 2. 2018 se v ostravské hale ve Vítkovicích uskutečnilo letošní atletické halové Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, které z pověření ČASu uspořádal atletický oddíl SSK Vítkovice.

Rozhovor s útočníkem Komety Martinem Nečasem v zóně Deníku na Olympijském parku v Brně.

Útočník Nečas: Na olympiádu jsem jet chtěl. Ale nominace by mě překvapila

Nepočítejme olympioniky, ale Martin Nečas měl z kádru hokejové Komety asi největší záběr v olympijské přestávce. Talentovaný brněnský útočník odehrál dvě utkání na Turnaji pěti zemí reprezentace do devatenácti let a zúčastnil s dne hvězd All Star Cupu v Bratislavě. „Do fyzičky mi tento program také něco dal,“ povídal devatenáctiletý útočník.

Momentálně se Tomáš Plojhar připravuje na Kanárech.

Plojhar ladí formu na Kanárech

Gran Canaria – Objemové tréninky na kole, běžecká a plavecká příprava, kde je důraz kladen především na téměř závodní tempo. To je hlavní náplň tréninků, které momentálně absolvuje triatlonista Tomáš Plojhar na Kanárech.

Ilustrační foto

Druhý modelový zápas pro Dynamo

Pardubice – Olympijskou přestávku, po níž se rozběhne klíčová fáze extraligové sezony, zpestřila pardubickým hokejistům dvojice tréninkových zápasů proti Mladé Boleslavi. Po úterní prohře hráči Dynama ve čtvrteční odvetě vyhráli 2:1, v předem domluveném prodloužení jednou inkasovali a potom ovládli samostatné nájezdy.

Sportovní halu v Poděbradech u Labe čeká zásadní proměna.

Proměna sportovní haly má stát 72 milionů

Poděbrady – Městská sportovní hala Bios vedle zimního stadionu přestane v příštích týdnech a měsících plnit svoji funkci. Čeká ji generální rekonstrukce, na níž čeká už desítky let. Výsledkem by mělo být mnohem větší a příjemnější sportoviště. Jak pro samotné sportovce, tak pro příchozí diváky.

Hokejista Petr Holík.

Posilovna, kolo,... Dřinu v olympijské pauze zpestří Kometě zápas proti Soči

Brno – Teď je přesně čas, kdy si naplní zásobník fyzického fondu. V minulé sezoně v několika týdnech po Novém roce zvolilo vedení hokejistů Komety postupné nabírání kondice. Nyní k tomu nastal ideální čas v olympijské pauze. Tréninkový dril Brňanům zpestří úterní přípravné utkání s celkem KHL Soči, které začíná v šest hodin večer v DRFG Areně. „Těším se, není to tým z extraligy. Utkání bude pro lidi zajímavé,“ hlásí domácí útočník Petr Holík.

sportovec roku  2017 města Uherské Hradiště Marek Janša (fotbal) a Martin Mazáč 'atlet) vpravo

Sportovec desetiletí, atlet Mazáč: Na sport už nemám moc času, musím makat

ROZHOVOR / Jeho disciplínou byl sprint přes překážky. To se teď Martinu Mazáčovi náramně hodilo, neboť v anketě o Sportovce desetiletí předběhl a přeskákal všechny své konkurenty. Mnohonásobný mistr republiky se tak po stříbrném medailistovi z olym-pijských her v Aténách, veslaři Jakubu Hanákovi, stal druhým sportovcem z Uherského Hradiště, který tento titul obdržel.

Ilustrační foto.

V Chodové Plané se sejdou největší siláci na historickém Strongmanovi

Chodová Planá – Historicky první amatérské Strongman závody v Chodové Plané pořádané v rodinném pivovaru Chodovar ve spolupráci pivovaru a chodovoplánské posilovny Iron Gym, se uskuteční 3. března od 13 do 17 hodin v areálu pivovaru, kde se v tento den uskuteční také Pravá chodská zabijačka.

FOTBALISTÉ NERATOVIC si také v zimní přípravě vyzkoušeli novátorský způsob tréninku, založený na stimulaci svalů elektrickým proudem.

Trénování pod proudem. Fotbalisté zkouší nové metody

Střední Čechy – Běžky, spinning, posilovna, ochutnávka jiných sportů… Podobná zpestření zimní přípravy nejsou pro fotbalisty ničím novým. Někteří trenéři se ovšem snaží jít s dobou, a tak se i v neprofesionálních klubech dostává ke slovu moderní technologie. Jedním ze zastánců je neratovický Tomáš Staněk. Hráči divizního kádru z Mělnicka pod ním absolvují tréninky, při kterých jim svaly stimuluje elektrický proud.

Vše nasvědčuje, že Světlá nad Sázavou půjde do odvet v plné síle. Navíc se snaží svůj kádr doplnit o Ondřeje Machalu.

Světlá loví do boje o postup Ondřeje Machalu

Vysočina – Kolotoč se roztáčí. Příprava fotbalových týmů na jarní část skupiny A I. A třídy začíná. Alfou a omegou herní přípravy budou zápasy na hřištích s umělou trávou.

Futsalista a fotbalista Radek Hrdý.

Neratovický Radek Hrdý: Trenér se nám snaží ve všem vyhovět

Neratovice /ROZHOVOR/ – Bojuje hned na dvou frontách. Radek Hrdý je vynikajícím futsalistou a členem jednoho z nejlepších futsalových týmů v Česku – Litoměřic. Zároveň je ale i fotbalistou Neratovic, se kterými má parádně rozjetou sezonu. Právě s dvaadvacetiletým Radkem Hrdým si sportovní redakce Mělnického deníku popovídala.