Kreativ

ŠTÍTEK: posilovna

Trenér fotbalistů Sázavy Pavel Chuchla  (ve žlutém).

Pavel Chuchla: Jaro chceme odehrát v klidu

Sázava /ROZHOVOR/ - Fotbalisté Sázavy skončili po podzimu na sedmém místě tabulky I. B třídy. Trenér Pavel Chuchla v rozhovoru pohovořil o následující částí sezony, ale také o problému v koncovce či možných posilách.

Petr Podzemský (vlevo) byl několik let oporou divizního Králova Dvora.

Petr Podzemský: V přípravě nesmíme polevit

Beroun /ROZHOVOR/ - Nováček fotbalové divize Český Lev-Union svými výkony na podzim mile překvapil. Dosažené umístění (6. místo ve skupině A se ziskem 24 bodů) je ale hodně zavazující, čehož si je trenér Petr Podzemský velmi dobře vědom.

Studie zatraktivnění konstantinolázeňského lesoparku.

Lázně chtějí zatraktivnit lesopark a jeho okolí

Konstantinovy Lázně - Výraznou přeměnu plánuje obec Konstantinovy Lázně s místní částí Staré Lázně, kde se v současné době nachází především sportovní areál, koupaliště a lesopark.

Fotbalisté ligového Zlína zapojili do zimní přípravy prvky TRX.

Příprava jinak. Slovácko se chystá na Alkmaar, ševci zapojili prvky TRX

Mají za sebou několik modelových zápasů, ale první ostrý test přijde teprve na konci pracovního týdne. Fotbalistům Slovácka závěr kondičního soustředění v tureckém Beleku zpestří dvojice přípravných utkání. Atraktivní duel s nizozemským Almaarem se hraje v pátek v pravé poledne středoevropského času.

Restaurace Na Hvížďalce v Čimelicích.

Restaurace Na Hvížďalce a Na Zbrojnici jsou k pronajmutí

Písecko – Čimelická restaurace Na Hvížďalce a vrážská hospůdka Na Zbrojnici sice ladem neleží, ale jen díky vedení obou obcí. Obě jsou obecním majetkem a čekají na nového nájemce. V případě Hvížďalky to ale může být třeba i jen personál.

Město si nechalo zpracovat studii, kde je generální oprava vyčíslena na zhruba 100 milionů korun. Zahrnuje vybudování nejen moderních technologií, ale také zábavních prvků.

Nový krytý bazén za 100 milionů se začne stavět nejdříve příští rok

Mělník – Krytý bazén, který patří k jednomu z nejstarších v okolí, potřebuje v dohledné době generální rekonstrukci. Město si nechalo zpracovat studii, kde je generální oprava vyčíslena na zhruba 100 milionů korun. Zahrnuje vybudování nejen moderních technologií, ale také zábavních prvků.

Kladno volejbal cz - AERO Odolena Voda 3:1, Extraliga volejbalu, Kladno, 22. 12.2018

Orli postrádali bojovnost

Kladno - Po takřka třítýdenní pauze vyplněné vytouženým odpočinkem po náročném programu a hlavně tréninkovým drilem v posilovně, vstoupí volejbalisté Kladna v sobotu do dalších extraligových bojů. Ještě předtím si ale osahali míč v přípravném utkání v Odolena Vodě, kde ve středu večer podlehli 1:3. 

Fotbalisté Zlína v sobotu odpoledne poprvé trénovali na hřišti. Trenér Michal Bílek svěřence vůbec nešetřil.

Ševci poprvé běhali po hřišti. V přípravě dostane šanci i talent Hellebrand

Žádné leháro, pouhý lehký výklus. Fotbalisté Zlína zahájili zkrácenou zimní přípravu pořádně zostra. V sobotu dopoledne mučili těla v posilovně, odpoledne se přesunuli na Vršavu, kde polykali první běžecké dávky. Ševci si odfrkli až při závěrečném bagu, jinak se na umělé trávě za nevlídného deštivého počasí téměř nezastavili.

Fotbalisté Zlína v sobotu odpoledne poprvé trénovali na hřišti. Trenér Michal Bílek svěřence vůbec nešetřil.

Ševci poprvé běhali po hřišti. Šanci dostane i talent Hellebrand

Žádné leháro, pouhý lehký výklus. Fotbalisté Zlína zahájili zkrácenou zimní přípravu pořádně zostra. V sobotu dopoledne mučili těla v posilovně, odpoledne se přesunuli na Vršavu, kde polykali první běžecké dávky. Ševci si odfrkli až při závěrečném bagu, jinak se na umělé trávě za nevlídného deštivého počasí téměř nezastavili.

Hotel Vltavan v Sedlčanech se změní na wellness centrum.

Hotel Vltavan se změní ve wellness

Sedlčany – Bývalý Hotel Vltavan na náměstí TGM v Sedlčanech by měl opět ožít, ovšem nikoli ruchem návštěvníků města a hotelovým personálem, nýbrž v podobě wellness centra. Vedení města snahu nového majitele vítá.

Cvičení. Ilustrační foto.

Předsevzetí si dává až polovina lidí. Chtějí přestat kouřit či začít cvičit

/ANKETA/ Nejčastěji chtějí lidé v nastupujícím roce zhubnout, začít sportovat, přestat kouřit nebo se šetřit peníze. Předsevzetí si dává třetina až polovina populace, jen pětině ale vydrží. Vlivem novoročních předsevzetí se například v lednu pravidelně zvyšuje návštěvnost posiloven a fitness center. U levnějších až o 200 procent, u dražších až o polovinu. Podle zástupců České komory fitness ale předsevzetí v únoru drží už jen polovina lidí, v březnu asi čtvrtina.

Lukáš Kobes v tréninku.

Kobes se chystá na premiérovou sezonu mezi elitou

Mallorca – Jako člen nového týmu Skibikecentrum.cz a s novým společníkem v podobě silničního kola italské značky Basso odcestoval 9. prosince na již třetí letošní soustředění na španělskou Mallorcu Lukáš Kobes z Trhanova.

Ilustrační foto.

Spoj do lázní se podařilo zachránit

Březová – Autobusová linka číslo sedm spojující Karlovy Vary s Březovou bude zachována. Starosta obce sousedící s Karlovými Vary o ni ale musel dost zabojovat.

Soutěžící zvedli v některých případech i dva a půl metráku.

Siláci soutěžili v Pomezí

Pomezí - První adventní neděli bylo možno strávit různým způsobem. Někdo zatoužil i po méně tradičním sportovním vyžití a právě taková skupina nadšenců se sešla v prostorách posilovny v Pomezí.

Nová tenisová hala v Přerově těsně před dokončením

Nová tenisová hala je hotová, chystá otevření

Dokončit finální nátěry povrchu, nalajnovat dvorce a vypnout sítě. V nové tenisové hale, která během necelého roku vyrostla místo přerovského centrálního kurtu, už toho moc k dokončení nezbývá. 

Z mistrovství světa v dráhové cyklistice v Berlíně přináší exkluzivní zpravodajství sportovní redaktor Deníku Rovnost Jaroslav Kára. Každý den přiblíží své osobní postřehy z dějiště šampionátu také v zápisníku.

Berlínský deníček číslo 2: Když kolegu potká nehoda

Berlín (od zvláštního zpravodaje) - Dráhová cyklistika rozhodně patří mezi sporty pro tvrdé nátury, ať už se bavíme o mužích nebo ženách. Nejen že jde o pekelnou dřinu, hodiny v posilovně, stovky kilometrů v sedle. Na dráze často dochází k nepříjemným karambolům, při nichž nezřídka dojde i ke zraněním.

Zvonění na hradecké Bílé věži.

Augustin: nebezpečná posilovna

Hradec Králové - Rozeznít srdce třetího největšího zvonu v České republice - Augistinu - se dá shrnout do jedné věty: „Je to krásná posilovna, která vás chce oběsit.“

Duel Tipsport extraligy v ledním hokeji Dynamo Pardubice - Kometa Brno.

Extraliga je zpět: Dynamo do Brna

Pardubice - Po deseti dnech opět do zápasu. Na scénu se vrací hokejová Tipsport extraliga a jedním ze čtveřice středečních duelů bude i zápas pardubických hokejistů. Ti dnes cestují do Brna, kde zápas začíná od 18 hodin.

Hlavolamy, hry a jiné předměty, které se zaručeně postarají o to, aby mozek vyvíjel žádoucí aktivitu, jsou nyní nově k dispozici v unikátní mozkové posilovně v Opavě. Nese název BrainFitness a nachází se v Beethovenově ulici.

V Opavě se pomalu zabydluje mozková posilovna

FOTOGALERIE/ Kromě Muzea ošetřovatelství ve Slezské nemocnici má Opava od minulé středy další unikát v podobě mozkové posilovny BrainFitness. Vznikla díky iniciativě Matematického ústavu i Mendelova gymnázia a sídlí v Beethovenově ulici naproti Církevní konzervatoři.

Když jsme četli soupisku Finů, málem nám vypadly oči, říká florbalista Krejčíř (vpravo)

Když jsme četli soupisku Finů, málem nám vypadly oči, říká florbalista Krejčíř

Znojmo – Kondiční tréninky a dril v posilovně na pár dní vyměnil za reprezentační dres. Obránce florbalového Znojma Daniel Krejčíř (na snímku vpravo) si z letní přípravy odskočil na akademické mistrovství světa v polské Lodži, kde v sobotu s českým výběrem vybojoval zlaté medaile po finálovém vítězství 5:3 nad Švýcary. „Radost byla obrovská. V šatně jsme si zazpívali, trošku vítězství oslavili a jeli spokojeně domů,“ usmívá se devatenáctiletý talent.

Třinecký lesopark má nové lákadlo - lesní posilovnu.

Třinečané mohou nově cvičit v lesní posilovně

Nová posilovna byla tento týden slavnostně otevřena. Sportoviště pod širým nebem vyrostlo uprostřed třineckého lesoparku na jedné z pobytových louček a nabízí možnost protáhnout si tělo na 14 cvičebních prvcích, vyrobených z přírodního akátového dřeva v kombinaci s nerezovou ocelí.

Hokejisti Berani Zlín natáčí propagační klip v hotelu Alaxandria v Luhačovicích.

Honejsek: Hercem bych být nechtěl

ROZHOVOR/ Ve čtvrtek se na jeden den stal hercem. Společně se spoluhráči Kubišem a Ondráčkem a generálním manažerem Hostákem natáčel v prostorách hotelu Alexandria útočník hokejistů Berani Zlín Antonín Honejsek klip Den s Berany v Luhačovicích. Kamery je snímaly v sauně, v posilovně i při obědě.