Kreativ

ŠTÍTEK: potravina

Festival jídla v Brně nabídne pivní jógu, ve Vrbovci zvou na víno a cimbál

Brno /TIPY NA VÍKEND/ - Otestovat svou odvahu nebo vyzkoušet, jestli žabí stehýnka opravdu chutnají podobně jako kuřecí maso, mohou Brňané od sobotních desíti hodin dopoledne. Stadion za Lužánkami ožije exotickými pokrmy. Usídlí se tam desítky restaurací a podniků zapojených do čtvrtého ročníku Extrem food a travel festivalu.

Festival jídla v Brně nabídne pivní jógu, v Mouřínově chystají pivní maraton

Brno /TIPY NA VÍKEND/ - Otestovat svou odvahu nebo vyzkoušet, jestli žabí stehýnka opravdu chutnají podobně jako kuřecí maso, mohou Brňané od sobotních desíti hodin dopoledne. Stadion za Lužánkami ožije exotickými pokrmy. Usídlí se tam desítky restaurací a podniků zapojených do čtvrtého ročníku Extrem food a travel festivalu.

Festival jídla v Brně nabídne pivní jógu, v Kyjově zas chmelové závody

Brno /TIPY NA VÍKEND/ - Otestovat svou odvahu nebo vyzkoušet, jestli žabí stehýnka opravdu chutnají podobně jako kuřecí maso, mohou Brňané od sobotních desíti hodin dopoledne. Stadion za Lužánkami ožije exotickými pokrmy. Usídlí se tam desítky restaurací a podniků zapojených do čtvrtého ročníku Extrem food a travel festivalu.

V jarním kole Sbírky potravin věnovali dárci 235 tun zboží

Havlíčkobrodsko – V jarním kole celorepublikové Sbírky potravin, které se uskutečnilo v sobotu 18. května, se podařilo vybrat celkem 212 tun potravin a 23 tun drogistického zboží. Konkrétně na Vysočině vybrali dobrovolníci 13 615 kilogramů.

Z domu zmizely potraviny a alkohol

Lísek – Alkohol a potraviny si odnesl neznámý vandal, který od dopoledních hodin soboty 18. května do úterní sedmé hodiny večerní násilím vnikl do vnitřních prostorů rodinného domu v Lísku.

Čtvrtý ročník Gastrofestivalu klepe na dveře

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Milovníci dobrého jídla a pití si počtvrté dají dostaveníčko v Kutné Hoře v rámci gastrofestivalu, který se uskuteční v sobotu 25. května v prostoru u chrámu sv. Barbory a bývalé jezuitské koleje.

Myslí na druhé. Darovali přes šest set kilogramů potravin

Znojmo – Lidé darovali ve Znojmě v sobotní sbírce potravin 668 kilogramů potravin a pětatřicet kilogramů drogerie. Sbírka se konala v supermarketu ve Vídeňské ulici. „Děkujeme všem, kteří přispěli,“ vzkázali pracovníci Oblastní charity Znojmo na svých webových stránkách.  

Hradecká školka získala ocenění

/FOTOGALERIE/ Práce, kterou odvádí Mateřská škola Hradec nad Moravicí a její tři odloučená pracoviště, vyžaduje nadšení, invenci, odpovědný přístup a mnoho práce navíc. Podílí se na zásadních změnách v oblasti kvality a udržitelnosti školního stravování. 

Lidé darovali přes sedm tun potravin

Karlovarský kraj – Přes 7,5 tun potravin věnovali lidé v Karlovarském kraji při víkendové sbírce potravin v jedenácti supermarketech. Ty nyní putují do skladu potravinové banky, kde budou roztříděny a nasměrovány za seniory, samoživitelkami nebo do dětských domovů.

Lidé darovali přes sedm tun potravin

Karlovarský kraj – Přes 7,5 tun potravin věnovali lidé v Karlovarském kraji při víkendové sbírce potravin v jedenácti supermarketech. Ty nyní putují do skladu potravinové banky, kde budou roztříděny a nasměrovány za seniory, samoživitelkami nebo do dětských domovů.

OBRAZEM: Lidem jídlo na třešťské ulici chutnalo

Třešť - S velkým zájmem se v sobotu 18. května setkali organizátoři akce s názvem Restaurant Day, který se v Třešti konal poprvé. Stánky s nejrůznějším jídlem lidé našli před hostincem U Špinarů.

Vláda schválila novelu, která má zabránit dvojí kvalitě potravin

Zákaz prodeje potravin v různé kvalitě, ale stejném obalu v Česku a v jiných evropských zemích, schválila vláda. Úřad vlády o tom informoval na twitteru. Za porušení novinky v novele zákona o potravinách by podle návrhu ministerstva zemědělství měla hrozit pokuta až 50 milionů korun.

Svátek jednodenních restaurací v Branticích

/FOTOGALERIE/ Milovníci dobrého jídla už dobře vědí jak funguje v Branticích Restaurant Day. Spočívá v tom, že na hřišti TJ Sokol Brantice se sejdou všichni, kdo se chtějí zapojit do sousedských slavností jídla.

Zákon má zastavit dvojí kvalitu potravin. Budou hrozit milionové pokuty

Směrnici ochraňující spotřebitele před takzvanou dvojí kvalitou potravin v dubnu europoslanci přijali v měkčím znění, než žádali někteří čeští zástupci. Téma ale českým politikům stále nedá spát. Ministři dnes budou projednávat novelu zákona o potravinách. Jednou ze změn, které by měl přinést, je právě regulace dvojí kvality.

Češi pomáhají rádi. Při potravinové sbírce darovali 235 tun zboží

Během sobotní Sbírky potravin Češi darovali 235 tun zboží, z toho 23 tun drogerie. Je to zhruba o čtvrtinu méně, než se vybralo loni na podzim při Národní potravinové sbírce. Množství věnovaného zboží se ještě rozroste o dary ze sbírek některých firem a internetových prodejců. Dnes to oznámili organizátoři sobotní sbírky. Podle nich měl na nižší výběry nejspíš vliv nezvyklý jarní termín. Letos poprvé se sbírka uskuteční dvakrát v roce, druhé kolo bude tradičně na podzim.

Od donutu po ústřici aneb kulinářské pochutiny v Kroměříži na jednom místě

/FOTOGALERIE/ Při pohledu na nepřeberné množství tak lákavého jídla se snad každému museli sbíhat sliny. A já nebyl výjimkou. Na sedmdesát stánků s jídlem a pitím rozestavěli v sobotu prodejci po areálu Výstaviště Kroměříž. A člověk nevěděl, kam se jít podívat dřív. Jediné, co snad chybělo, byla gastronomická exotika ve formě zpracovaného hmyzu.

Ani sousto nazmar. Přebytečné jídlo z restaurací poslouží lidem v nouzi

Čerstvé a hygienicky nezávadné jídlo, které by jinak skončilo v odpadcích. V restauraci ho totiž navařili více, než byl ten den odběr. Díky aktivitě nové havířovské skupiny Save Food už do odpadu nemusí. Naopak, poslouží jako krmě pro potřebné lidi. Projekt, kdy dobrovolníci z organizace budou objíždět vybrané restaurace a dané jídlo převážet do Armády spásy, se právě rozjíždí.  

Jídlo, které by skončilo v odpadu, dostanou potřební

Čerstvé a hygienicky nezávadné jídlo, které by jinak skončilo v odpadcích. V restauraci ho totiž navařili více, než byl ten den odběr. Díky aktivitě nové havířovské skupiny Save Food už do odpadu nemusí. Naopak, poslouží jako krmě pro potřebné lidi. Projekt, kdy dobrovolníci z organizace budou objíždět vybrané restaurace a dané jídlo převážet do Armády spásy, se právě rozjíždí.  

Jídlo, které by skončilo v odpadu, dostanou potřební

Čerstvé a hygienicky nezávadné jídlo, které by jinak skončilo v odpadcích. V restauraci ho totiž navařili více, než byl ten den odběr. Díky aktivitě nové havířovské skupiny Save Food už do odpadu nemusí. Naopak, poslouží jako krmě pro potřebné lidi. Projekt, kdy dobrovolníci z organizace budou objíždět vybrané restaurace a dané jídlo převážet do Armády spásy, se právě rozjíždí.  

TIP Deníku: Slavnosti jídla v Branticích

Máte rádi dobré jídlo? Pokud ano, tak právě vám jsou určeny slavnosti jídla Restaurant Day v Branticích. Na hřišti TJ Sokol se sejdou ti, kdo se chtějí zapojit do celosvětového karnevalu jídla. 

Gastroslavnosti v Litomyšli nabídnou i brouky na talíři

Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.

Nákupy pomohou chudým lidem

Jižní Morava – Přispět něčím užitečným a chutným chudým rodinám mohou v sobotu lidé nakupující v supermarketech při Sbírce potravin.

Nákupy pomohou chudým lidem

Jižní Morava – Přispět něčím užitečným a chutným chudým rodinám mohou v sobotu lidé nakupující v supermarketech při Sbírce potravin.

Gastroslavnosti v Litomyšli nabídnou i brouky na talíři

Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.

Sbírka potravin pomůže lidem v nouzi

Tábor – Dostat jídlo k těm, kteří to nejvíce potřebují, to je hlavním smyslem Sbírky potravin, která se koná ve spolupráci s Českou federací potravinových bank již v sobotu 18. května v Albertu v Chýnovské ulici 3049 a v Tescu v Soběslavské ulici 3038.

Gastroslavnosti v Litomyšli nabídnou i brouky na talíři

Gastronomické speciality, degustační porce, soutěže o nejlepší svíčkovou, bábovku, Mástr šéf Gril Litomyšl, tradiční klání družstev ve vaření kotlíkového guláše, kuchařské prezentace, regionální potraviny i bohatý hudební program. Takový bude 8. ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.

TIP Deníku: Potravinová sbírka poprvé v jarním termínu

Sedmý ročník Sbírky potravin nabídne občanům více příležitostí darovat potraviny potřebným. Poprvé se organizátoři – Česká federace potravinových bank a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR – rozhodli uspořádat také v jarním termínu, a to v sobotu 18. května 2019. 

TIP Deníku: Potravinová sbírka poprvé v jarním termínu

Sedmý ročník Sbírky potravin nabídne občanům více příležitostí darovat potraviny potřebným. Poprvé se organizátoři – Česká federace potravinových bank a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR – rozhodli uspořádat také v jarním termínu, a to v sobotu 18. května 2019. 

TIP Deníku: Potravinová sbírka poprvé v jarním termínu

Sedmý ročník Sbírky potravin nabídne občanům více příležitostí darovat potraviny potřebným. Poprvé se organizátoři – Česká federace potravinových bank a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR – rozhodli uspořádat také v jarním termínu, a to v sobotu 18. května 2019. 

TIP Deníku: Potravinová sbírka poprvé v jarním termínu

Sedmý ročník Sbírky potravin nabídne občanům více příležitostí darovat potraviny potřebným. Poprvé se organizátoři – Česká federace potravinových bank a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR – rozhodli uspořádat také v jarním termínu, a to v sobotu 18. května 2019. 

TIP Deníku: Potravinová sbírka poprvé v jarním termínu

Sedmý ročník Sbírky potravin nabídne občanům více příležitostí darovat potraviny potřebným. Poprvé se organizátoři – Česká federace potravinových bank a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR – rozhodli uspořádat také v jarním termínu, a to v sobotu 18. května 2019.