Washington - Obézních Američanů bude v příštích 20 letech stále přibývat a v roce 2030 bude obézních již 42 procent dospělých ve Spojených státech. Uvádí to studie amerického Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), o níž informoval server USA Today. Pokud se odhady naplní, přibude v nadcházejících desetiletích dalších 32 milionů obézních Američanů.
Boháňka – Obec se rozhodla rekonstruovat objekt místního obchodu, aby byla zajištěna nabídka zboží pro obyvatelstvo; do oprav bylo vloženo zhruba 600 tisíc korun, z toho třetinu přispěl Královéhradecký kraj.
Ostrava - Už třetí ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje byl zahájen. Značku mohou na čtyři roky získat výrobci regionálních potravin a o jejím udělení rozhodne hodnotící komise.
Hodonínsko - Inteligentní, učenlivé a společenské zvíře. To domácí je oblíbeným mazlíčkem, to divoké může přenášet nejrůznější choroby od žloutenky po leptospirozu a také způsobit ztráty obchodníkům. Právě proto obce každoročně provádějí proti potkanům celoplošné deratizace. A to právě nyní.
Východní Čechy - K východočeskému regionu má populární moderátorka a dietoložka blízký vztah, protože zde trávila část dětství, v němž si vytvořila vztah k racionální zdravé stravě.
Východní Čechy - K východočeskému regionu má populární moderátorka a dietoložka blízký vztah, protože zde trávila část dětství, v němž si vytvořila vztah k racionální zdravé stravě.
Opočno / Východní Čechy - K východočeskému regionu má populární moderátorka a dietoložka Kateřina Cajthamlová blízký vztah, protože zde trávila část dětství, v němž si vytvořila vztah k racionální zdravé stravě.
Ústí nad Labem - Série kontrol celníků ukázala, že převážně asijští prodejci prodávají množství nabízených lihovin, ke kterým nedoložili doklady o zdanění.
Východní Čechy /ROZHOVOR/ - K východočeskému regionu má populární moderátorka a dietoložka Kateřina Cajthamlová blízký vztah, protože zde trávila část dětství, v němž si vytvořila vztah k racionální zdravé stravě.
Šumperk – Gastronomická firma Scolarest se uchází o stravování v šumperských mateřských a základních školách. Zástupci firmy navštívili šumperskou radnici a představili jí svou nabídku služeb. Řada ředitelů základních škol nechce o změnách systému stravování ani slyšet.
Šumperk – Gastronomická firma Scolarest se uchází o stravování v šumperských mateřských a základních školách. Zástupci firmy navštívili šumperskou radnici a představili jí svou nabídku služeb. Řada ředitelů základních škol nechce o změnách systému stravování ani slyšet.
Opočno - K východočeskému regionu má populární moderátorka a dietoložka blízký vztah, protože zde trávila část dětství, v němž si vytvořila vztah k racionální zdravé stravě.
Svitavy /CO NÁS ČEKÁ TENTO TÝDEN/– Přinášíme rubriku, ve které pravidelně každé pondělí sdělujeme, jaké události očekáváme ve svitavském okrese v dalším týdnu.
Praha – Představte si, že byste se mohli od rána do večera cpát tučnými jídly, a nepřibrali byste ani gram. Zdá se vám to jako splněný sen? Pro třináctiletého Ondru je to noční můra. Trpí totiž chorobou zvanou cystická fibróza, které se také říká nemoc slaných dětí. Kdybyste políbili některé z nich na čelo, zůstala by vám v puse slaná chuť – jejich pot je totiž až pětkrát slanější než u zdravých dětí.
Úročnice – Vzhled, vůně a chuť. Právě to byly v sobotu 12. května nejdůležitější vlastnosti pečených, vepřových kolen, která do místní restaurace přinesli úročničtí kuchaři.
Praha - Češi letos zřejmě výrazně omezí nákupy polských potravin, protože po vleklé aféře s technickou solí a nekvalitní vaječnou moučkou mají pochybnosti o jejich kvalitě. Vyplývá to z průzkumu internetového portálu AkcniCeny.cz a časopisu Retail Info Plus, kterého se zúčastnilo 928 lidí.
Svitavy - Vařil pro prezidenty, španělského krále i dánského prince. Stal se prezidentem Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli.
Vysočina – Záměr stavby bioplynových stanic přinesl na Pelhřimovsku řadu kontroverzí. O tématu jsme dosud informovali hlavně z pohledu obcí a jejich obyvatel. Teď přinášíme pohled člověka, který v zemědělství podniká.
Stavy prasat v Česku od loňska klesly o desetinu na 1,58 milionu kusů, což je nejméně od roku 1921. Snižovaly se také počty drůbeže, zejména slepic, kterých také ubylo na historické minimum. Naopak přibylo skotu, ovcí, koz a koní.
Kroměříž – Ochutnat výrobky označené spojením fair trade, případně potraviny lokální výroby mohli v sobotu v kroměřížské Podzámecké zahradě lidé, kteří se připojili k akci nazvané Férová snídaně.
Kroměříž – Kroměříž po roce hostí gastronomický Moravia food festival. Kulinářská akce začala v pátek 11. května v areálu hotelu a restaurace Octárna a potrvá do neděle 13. května. Návštěvníky čeká soutěž o nejlepší koprovou omáčku, špičkové kuchaře, gastronomické zážitky a show pro labužníky.
Praha – Stavy prasat v Česku od loňska klesly o desetinu na 1,58 milionu kusů, což je nejméně od roku 1921. Snižovaly se také počty drůbeže, zejména slepic, kterých také ubylo na historické minimum. Naopak přibylo skotu, ovcí, koz a koní.
Hranice /FOTOGALERIE/ – Vůně bramboráků, guláše, koláčů, koření a bylinek, desítky stánků a náměstí hemžící se lidmi. Tak to v pátek vypadalo v centru Hranic, kde se uskutečnily první letošní farmářské trhy. Své zboží zde tentokrát nabídlo téměř šest desítek výrobců.
Teprve koření udělá z jídla mistrovské dílo. Není v lidských možnostech znát všechna koření světa. Jde o nekonečně pestrý a voňavý svět. Nabízíme vám jednoduchý přehled vybraných jednodruhových koření a jejich základního používání
Brno - Od pátku patří hrad Špilberk milovníkům dobrého jídla. Začal tu první ročník Špilberk Food Festivalu, který potrvá do neděle. Občerstvení pro návštěvníky představí šéfkuchaři z nejznámějších jihomoravských restaurací.
Velká Bíteš – V neděli v osmnáct hodin bude v televizi Prima k vidění další díl kulinářského pořadu Česko na talíři. Tentokrát televizní štáb vařil na bítešském Masarykově náměstí.
Brno - Od pátku patří hrad Špilberk milovníkům dobrého jídla. Začal tu první ročník Špilberk Food Festivalu, který potrvá do neděle. Občerstvení pro návštěvníky představí šéfkuchaři z nejznámějších jihomoravských restaurací.
Náchod - V zahradě Střediska volného času Déčko se zítra od 10 hodin koná snídaňový happening s názvem Férová snídaně v Náchodě. Akce se uskuteční v několika desítkách českých a moravských měst.
Praha - Růst spotřebitelských cen v dubnu meziročně zpomalil na 3,5 procenta z březnových 3,8 procenta. V porovnání s předchozím měsícem se ceny nezměnily.
Prostějovsko – Při hromadných nákupech slepic vyvolaných raketovým růstem ceny vajec si většina lidí ani nevšimla, že jim zdražily i ostatní základní potraviny. Po uklidnění vaječné horečky však sledují cenovky v obchodech se stále zachmuřenějšími tvářemi.
Velké Karlovice – Kuchaři a kuchařky opět poměří své síly. Resort Valachy ve Velkých Karlovicích vyhlásil druhý ročník soutěže o nejlepší valašský recept.
Prostějovsko – Při hromadných nákupech slepic vyvolaných raketovým růstem ceny vajec si většina lidí ani nevšimla, že jim zdražily i ostatní základní potraviny. Po uklidnění vaječné horečky však sledují cenovky v obchodech se stále zachmuřenějšími tvářemi.
Českokrumlovsko – Týden se s týdnem sešel a Českokrumlovský deník přináší opět další ohlédnutí za nejdůležitějšími zprávami uplynulých dní. A to i s redakčním glosujícím komentářem.
Peking - Další potravinový skandál vyděsil čínské spotřebitele. Tentokrát se jeho předmětem stala jedna z hlavních složek čínského jídelníčku: zelí, které někteří prodejci zeleniny postřikují formaldehydem, aby při převozu vydrželo čerstvé. Informovala o tom státní tisková agentura Nová Čína, kterou citoval zpravodajský server BBC News.